- 4 Şubat 2019
- 4.214
- 9.023
- 158
- Konu Sahibi socialscientist
-
Tek çocuğum. Kendine değil bana istiyor da ben böyle işlerin insanı değilim. Erkek arkadaşım ve ailesi de değil. Anneme göre biz de onlara fazlasıyla yapacağız ama karşı tarafın böyle bir adetten haberi yok ki.annen gercekden iyice ucmus.
neyapacakmis bohcayi? kendinemi istiyor yoksa sanami?
yahu tanismada bohca vs. konusulmazki...adamlar daha istememis bile. ortada söz vs. olmadan bohca vs. konusulmazki.
kendi kendi gelin güvey olmak denir buna.
ailede ilk evlenen sensin galiba
Nişanda 100 kişi planlıyor. Sözde de kesin o civardadırAyip canim.
Halbuki sadece annen, baban, sen, kardeslerin warsa kardeslerin yeterdi.
Söz kesilse, nişan olsa anlarimda, tanişma için gereksiz bir sekilde kalabalik yaratmiş..
Tek çocuğum. Kendine değil bana istiyor da ben böyle işlerin insanı değilim. Erkek arkadaşım ve ailesi de değil. Anneme göre biz de onlara fazlasıyla yapacağız ama karşı tarafın böyle bir adetten haberi yok ki.
Ne yapsam bilemedim.
Tek çocuğum. Kendine değil bana istiyor da ben böyle işlerin insanı değilim. Erkek arkadaşım ve ailesi de değil. Anneme göre biz de onlara fazlasıyla yapacağız ama karşı tarafın böyle bir adetten haberi yok ki.
Ne yapsam bilemedim.
Var ama sevgilim annesine şimdilik gerek yok dedi ve konu kapandıtürkiye sinirlari icinde yasayan her insan bu adeti bilir...uygulamaz ama bohca adetini bilir yani :) Ben yurtdisindayim ama ben bile biliyorum.
bazi adetler standart oluyor-bohcada bu standart adetlerin icinde.
neyse, ama dedigim gibi bohca vs. isteme gerceklestikten sonra konusulur. simdi ortada isteme/söz olmadigi sürece ibu tür sohbetler dönmez ortada.
belkide tek cocuk oldugun icin annen hevesleniyordur.
unutmadan- asla ailenin yapisindan veya tavirlarindan (abartmadiklari sürece) utanma. sevgilinin genis bir aileye sahip olmamasi senin sucun degil. senin teyzen, amcan, halan sana deger verdigi icin kalkip geliyorlar- birak gelsinler. sevgilininde yakin akrabalari olsa eminim onlarda gelirdi
Evet bohça yapmayacaksam evlenmeyecekmişim. İşin garibi ben ailemle yaşamıyorum o evdne gidecek vs değilim. Yıllar önce hem de rest çekerek gittim böyle her şeye müdahaleci tavırları yüzünden. Başka şehirde çalışıyorum ve yaşıyorumAçıklayacaksınız.''Ben böyle bir şey istemiyorum anne''.Sırf ailelerinin gönlü olsun diye binlerce lira borçla evliliğe başlayan insanlar var,o eğlenceler gülmeler 2 3 gün sürecek siz onların borcunu aylarca ödeyeceksiniz,üzerine tatsızlık da cabası.Canınız ne istiyorsa onu yapın,siz eşya değilsiniz ki belli bir değerle evden gidesiniz.''İstiyor'' ne demek yani,istediği olmayınca evlenmenize mi karşı çıkacak ?
Karşı taraf durumdan haberdar. Anlayışlı insanlar şükür.Tanışmanın ne anlama geldiğini ailede kimse bilmiyor galiba. Teyze kuzen vs yakın olduğunuz biriyle konuşup annenize durumu anlatmasını mı önerseniz? Erkek tarafı isteme olmadan bohça vs konuşulmasını garipseyecektir. Siz erkek arkadaşınıza durumu anlatın. Erkek tarafının da kalabalıktan haberi olsun bari.
Var ama sevgilim annesine şimdilik gerek yok dedi ve konu kapandı
Bunlar istemeden sonra konuşulur ya zaten bana göre gereksiz şeyler. Evlenecek gençler karar versin. Eskiden köyde çarşı pazar falan zamanları gerekli imiş. Şimdi internetten alışveriş yapıyoruz. Neyse Allah yardımcınız olsun.Ben de aynı fikirdeyim. Ama gel de anlat anneme. Herkes bohça bilmek zorundaymış, yapmazsak evime gelmezmişş.. Canıma minnet dedim sonunda
Teyzelerini dayılarını vs çağırmayaNeye gerek yok dedi?
Teyzelerini dayılarını vs çağırmaya
Erkek arkadaşımın ailesi anne baba çocuk olarak bize formalite icabı tanışmaya gelecek. Onlar 3 kişi biz annemin çağırdıkları ile 15 kişi oluyoruz. Normal mi bu? Ayıp değil mi karşı tarafa? Annem teyzemleri çocuklarını ve halamla çocuklarını çağırıyor.
Halamın çocukları ile erkek arkadaşımın ailesi siyaseten ve kültürel olarak taban tabana zıt. Bizim taraf böyle cemiyetlerde siyaset konuşmaya atıp tutmaya bayılır.
Anneme hiç kimse benim onayım olmadan davet edilmeyecek dedim. Hiç bir şey senin istediğin gibi olmayacak dedi bana. Ben de çıldırdım tabi.
Asla hiç bir konuda geri adım atmıyor.
Allahını seven yardım etsin
Okuttum. Beni internetlerde şikayet mi ediyorsun yazıklar olsun dediO ne öyle yaa. Erkek arkadaşınızın ailesi ailenizin çok görgüsüz olduğunu düşünecek. Hem de haklı olarak. Anneniz ya sizin kötülüğünüzü istiyor ya da kusura bakmayın ama bayağı görgüsüz, hiç yol izan bilmiyor. Annenize bu mesajımın tamamını okutun lütfen: Teyze yapma, etme, ayıptır, seni ayıplamaları umurunda değilse bile kızına acı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?