Erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geliyor. Annem sülaleyi eve toplayacak

Tek çocuğum. Kendine değil bana istiyor da ben böyle işlerin insanı değilim. Erkek arkadaşım ve ailesi de değil. Anneme göre biz de onlara fazlasıyla yapacağız ama karşı tarafın böyle bir adetten haberi yok ki.
Ne yapsam bilemedim.

Ayip canim.
Halbuki sadece annen, baban, sen, kardeslerin warsa kardeslerin yeterdi.

Söz kesilse, nişan olsa anlarimda, tanişma için gereksiz bir sekilde kalabalik yaratmiş..

Açıklayacaksınız.''Ben böyle bir şey istemiyorum anne''.Sırf ailelerinin gönlü olsun diye binlerce lira borçla evliliğe başlayan insanlar var,o eğlenceler gülmeler 2 3 gün sürecek siz onların borcunu aylarca ödeyeceksiniz,üzerine tatsızlık da cabası.Canınız ne istiyorsa onu yapın,siz eşya değilsiniz ki belli bir değerle evden gidesiniz.''İstiyor'' ne demek yani,istediği olmayınca evlenmenize mi karşı çıkacak ?

türkiye sinirlari icinde yasayan her insan bu adeti bilir...uygulamaz ama bohca adetini bilir yani :) Ben yurtdisindayim ama ben bile biliyorum.
bazi adetler standart oluyor-bohcada bu standart adetlerin icinde.
neyse, ama dedigim gibi bohca vs. isteme gerceklestikten sonra konusulur. simdi ortada isteme/söz olmadigi sürece ibu tür sohbetler dönmez ortada.
belkide tek cocuk oldugun icin annen hevesleniyordur.
unutmadan- asla ailenin yapisindan veya tavirlarindan (abartmadiklari sürece) utanma. sevgilinin genis bir aileye sahip olmamasi senin sucun degil. senin teyzen, amcan, halan sana deger verdigi icin kalkip geliyorlar- birak gelsinler. sevgilininde yakin akrabalari olsa eminim onlarda gelirdi

Var ama sevgilim annesine şimdilik gerek yok dedi ve konu kapandı

Evet bohça yapmayacaksam evlenmeyecekmişim. İşin garibi ben ailemle yaşamıyorum o evdne gidecek vs değilim. Yıllar önce hem de rest çekerek gittim böyle her şeye müdahaleci tavırları yüzünden. Başka şehirde çalışıyorum ve yaşıyorum

Tanışmanın ne anlama geldiğini ailede kimse bilmiyor galiba. Teyze kuzen vs yakın olduğunuz biriyle konuşup annenize durumu anlatmasını mı önerseniz? Erkek tarafı isteme olmadan bohça vs konuşulmasını garipseyecektir. Siz erkek arkadaşınıza durumu anlatın. Erkek tarafının da kalabalıktan haberi olsun bari.

Karşı taraf durumdan haberdar. Anlayışlı insanlar şükür.
Teyzemler anneme gelmeyelim bak ayıp olur dedi ama nafile. Annem teyzemleri çağırmakta ısrarcı olduğu için babam da kendi tarafını çağırıyor.

Ben de aynı fikirdeyim. Ama gel de anlat anneme. Herkes bohça bilmek zorundaymış, yapmazsak evime gelmezmişş.. Canıma minnet dedim sonunda
Bunlar istemeden sonra konuşulur ya zaten bana göre gereksiz şeyler. Evlenecek gençler karar versin. Eskiden köyde çarşı pazar falan zamanları gerekli imiş. Şimdi internetten alışveriş yapıyoruz. Neyse Allah yardımcınız olsun.

Teyzelerini dayılarını vs çağırmaya

Tamamda canim, annen heveslenmiş çağırıyor. KV gerek duymuyorsa kendi bilir.
Bencede cekirdek aile olsa daha güzel olur ama bu tanışma/söz işleri zaten aile icin yapılıyor. Birak annen bildiği gibi yapsin.
İsteme, söz, tanışma vs. Gelinin belirlediği gibi olmaz zaten. Her ailenin kendine has kültürü vardır. Benim ailemdede tanışma esnasinda teyze, hala, nene, dede olur. Coluk çocuk gelmez ama digerleri hep olur

o zaman siz de düğüne kadar annenizle de tanıştırmayın gereksiz gerginlik yaratmasın zaten yeni tanışma ekstra bi gergin oluyor ortamlar

Aynı şey başımıza geldi. Erkek tarafı olarak kız istemeye gittik. Damat dahil, 5 kişiydik. Kız tarafının evi doluydu. İğne atsan yere düşmez. Duyan gelmiş. Tanımadığımız için , anne babayı bulmak 1 saatimizi almıştı. Çok tuhaftı ve de gereksiz.

O ne öyle yaa. Erkek arkadaşınızın ailesi ailenizin çok görgüsüz olduğunu düşünecek. Hem de haklı olarak. Anneniz ya sizin kötülüğünüzü istiyor ya da kusura bakmayın ama bayağı görgüsüz, hiç yol izan bilmiyor. Annenize bu mesajımın tamamını okutun lütfen: Teyze yapma, etme, ayıptır, seni ayıplamaları umurunda değilse bile kızına acı.

Okuttum. Beni internetlerde şikayet mi ediyorsun yazıklar olsun dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…