• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın arkadaşları

Ben de arkadaşlarımla çok vakit geçiriyorum, bazen onların yanında telefonla konuşmak durumunda kalıyorum o şekilde haberleri oluyor. Ayrıca sosyal medya :)
ah sosyal medyalarınızı unuttuk:))
şimdi herkesin ayağında bir pranga oldu.
yapacak bişey yok geçiştireceksin.
sen de benzer ortamlardasın sonuçta.
abes olan neymiş ki:))

sanırım söylemek istediğimi anlamadınız ya da sizin yaşadığınız dünyada ben yaşamıyorum.ben uyuşturıcuya bulaşmasınlar demeye getirdim siz ne anladınız.benim korkumun bu oldugunu söyledim.
Evet sizin dunyaniz cok ama cok dar bir dunya.
Siz cevrenizde gordugunuz "bastirilmis" toplumlarin icki ve madde istismarindan bahsediyorsunuz. Evet Turkiye'de oyle olabilir. Icki icip madde kullanarak sorumsuz yasayan ahlak disi davranislar gosteren insanlar gormus olabilirsiniz. Ama sizin bahsettiginiz o azinlik dunya capinda daha da azinlik bir cevre.
Avrupa, Amerika, Asya, tum dunya insanlari icki icerek sosyallesir, sarap aile sofralarindan eksik degildir, barismak icin bir araya gelir icerler, dertlesmek icin bir araya gelip icerler, ictikleri sarap sizin ictiginiz gazoz ve koladan daha az tehlikeli ve zararlidir. Bin yil once Anadolu'nun en temel ickileri bira ve sarap idi, Hititlerden bize mirastir Sarap tanrisi, gidip Anadolu medeniyetleri muzesini gezdiyseniz Neolitik zamanlardan kalma bira kuplerini, Antik Yunan dan kalma sarap anaforlarini goreceksiniz.
Ama gitmiyorsunuz, gezmiyorsunuz, ve ogrenmek istemiyorsunuz gercekleri, ben de size burada dunyanizin neden kucuk oldugunu aciklamak zorunda kaliyorum.

Evet sizin dunyaniz cok ama cok dar bir dunya.
Siz cevrenizde gordugunuz "bastirilmis" toplumlarin icki ve madde istismarindan bahsediyorsunuz. Evet Turkiye'de oyle olabilir. Icki icip madde kullanarak sorumsuz yasayan ahlak disi davranislar gosteren insanlar gormus olabilirsiniz. Ama sizin bahsettiginiz o azinlik dunya capinda daha da azinlik bir cevre.
Avrupa, Amerika, Asya, tum dunya insanlari icki icerek sosyallesir, sarap aile sofralarindan eksik degildir, barismak icin bir araya gelir icerler, dertlesmek icin bir araya gelip icerler, ictikleri sarap sizin ictiginiz gazoz ve koladan daha az tehlikeli ve zararlidir. Bin yil once Anadolu'nun en temel ickileri bira ve sarap idi, Hititlerden bize mirastir Sarap tanrisi, gidip Anadolu medeniyetleri muzesini gezdiyseniz Neolitik zamanlardan kalma bira kuplerini, Antik Yunan dan kalma sarap anaforlarini goreceksiniz.
Ama gitmiyorsunuz, gezmiyorsunuz, ve ogrenmek istemiyorsunuz gercekleri, ben de size burada dunyanizin neden kucuk oldugunu aciklamak zorunda kaliyorum.
neyere gitmiyormusum nereyi bilmiyormusum anlayamadım.anadolu medeniyetleri müzesini örneği sizin kültür düzeyinizi gösteriyor evet.bu arada şu çağda başka başka tanrılarda zuhur etti bilesin.
neyse uzatmayacağım zira 15-16 yaş zekasıyla bakılan bir dünya bana göre fazla toz pembe

haa bir de bastırılmış ne demek.bazı insanlar vardır siz hiç tanımamışsınız bir şeyi yapmıyorsa bastırılmaktan değil onun zararlarını bildiğindendir.

5 Yılllık ilişki ve yaş 21. Erkek arkadaşınız yurtdışında okuyorsa yaz tatili ve ara tatil dışında görüşemiyorsunuzdur.
Ortada pekte bir ilişki kalmıyor bence.

neyere gitmiyormusum nereyi bilmiyormusum anlayamadım.anadolu medeniyetleri müzesini örneği sizin kültür düzeyinizi gösteriyor evet.bu arada şu çağda başka başka tanrılarda zuhur etti bilesin.
neyse uzatmayacağım zira 15-16 yaş zekasıyla bakılan bir dünya bana göre fazla toz pembe

haa bir de bastırılmış ne demek.bazı insanlar vardır siz hiç tanımamışsınız bir şeyi yapmıyorsa bastırılmaktan değil onun zararlarını bildiğindendir.

Muzeyi gezdiniz mi, Anadolu medeniyetlerinin alkol iceren yasam bicimlerini gordunuz mu? dedim. Sarap tanrisi, Anadolu'nun ezelden beri sarap kulturu oldugunu anlatmak icindi. Evet baska "tanrilar"in ortaya ciktigini inkar etmedim, sadece kuturel mirasimizda ickinin yerini anlatmaya calistim.

Bastirilmis demek, bir insanin herhangi bir davranisinin toplum altina alip regule edilmesi demektir. Mesela, bir genc kizin istedigini giyememesi, istedigi okula gidememesi, yasitlari ve karsi cinsle vakit gecirememesidir, hem de gelisirken. Bu bastirilmislik, yetiskin cagina gelince, ve ozgur olma firsati bulunca, anti sosyal, anti etik davranislarda bulunmasina sebep olabilir. Mesela, alkolle karsilastiginda sinirlarini bilemeyebilir, hatta maddei istismar edebilir, sirf onceki gordugu baskiya isyan etmek icin. Iste bastirilmisliga tepki budur. Avrupa ve Amerika'da bu baski cok azdir, insanlar nerede iceceklerini nasil davranacaklarini bilirler, gorguleri vardir, ama maalesef Turkiyede baski ve gorgusuzluk sonucu yetiskinler nasil davranacaklarini bilemez ve asiriliklara kacan taskinliklarda bulunurlar.

Daha acik nasil anlatabilirim gercekten bilemiyorum.

Son düzenleme:
Muzeyi gezdiniz mi, Anadolu medeniyetlerinin alkol iceren yasam bicimlerini gordunuz mu? dedim. Sarap tanrisi, Anadolu'nun ezelden beri sarap kulturu oldugunu anlatmak icindi. Evet baska "tanrilar"in ortaya ciktigini inkar etmedim, sadece kuturel mirasimizda ickinin yerini anlatmaya calistim.

Bastirilmis demek, bir insanin herhangi bir davranisinin toplum altina alip regule edilmesi demektir. Mesela, bir genc kizin istedigini giyememesi, istedigi okula gidememesi, yasitlari ve karsi cinsle vakit gecirememesidir, hem de gelisirken. Bu bastirilmislik, yetiskin cagina gelince, ve ozgur olma firsati bulunca, anti sosyal, anti etik davranislarda bulunmasina sebep olabilir. Mesela, alkolle karsilastiginda sinirlarini bilemeyebilir, hatta maddei istismar edebilir, sirf onceki gordugu baskiya isyan etmek icin. Iste bastirilmis budur. Avrupa ve Amerika'da bu baski cok azdir, insanlar nerede iceceklerini nasil davranacaklarini bilirler, gorguleri vardir, ama maalesef Turkiyede baski ve gorgususuzluk sonucu yetiskinler nasil davaranacaklarini bilemez ve asiriliklara kacan taskinliklarda bulunurlar.

Daha acik nasil anlatabilirim gercekten bilemiyorum.
yani ben sizden bir şey anlatmanızı beklemiyorum.neden böyle bir vazife çıkardınız anlayamıyorum gerçekten.onun yerine benim korkularımı anlamaya çalışmayı deneseniz.ben olabilecek en uç olaylara karşı olan korkularımı anlatmaya çalıştım siz bana kültür dersi vermeye çalışıyorsunuz.avrupadaki gençlerin durumlarını bana anlatmayın burada kimseye ahlak dersi felan vermiyorum gördüğüm ve bildiğim gerçekler üzerine duyduğum korkudan bahsettim.

yani ben sizden bir şey anlatmanızı beklemiyorum.neden böyle bir vazife çıkardınız anlayamıyorum gerçekten.onun yerine benim korkularımı anlamaya çalışmayı deneseniz.ben olabilecek en uç olaylara karşı olan korkularımı anlatmaya çalıştım siz bana kültür dersi vermeye çalışıyorsunuz.avrupadaki gençlerin durumlarını bana anlatmayın burada kimseye ahlak dersi felan vermiyorum gördüğüm ve bildiğim gerçekler üzerine duyduğum korkudan bahsettim.
Tesekkur ederim ne hissettiginizi acikladiginiz icin. Sizin hissettiginiz korkulari cok iyi anliyorum. Alkolizm gercekten cok tehlikeli ve diger problemeler kapi acan bir aliskanlik. Ancak, her alkol tuketen alkolik olmuyor, madde istismar etmiyor. Yukarida anlatigim sebeplerden dolayi (baskiya karsi tepki) ya da genetik sebeplerden (bazi insanalrda bir aliskanlik geni var, o calisti mi geri donus yok ) dolayi zararli davranislar olabiliyor, Iste ben de , her icki icenin bu tur davranislara girmeyececigini, ozellikle Avrupa'da bir icki adabi ve kulturu oldugunu, konu sahibinin ve sizin korkunuzun aslinda yersiz oldugunu anlatmak icin bu yolu secmistim. Kesinlikle iyi niyetle soylemistim.

Merhaba arkadaşlar. Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Benim 5 yıllık bir ilişkim var, 21 yaşındayız, erkek arkadaşım yurt dışında okuyor. Erkek arkadaşımın orada bir arkadaş grubu var, kızlı erkekli ondan küçük veya aynı yaşta insanlardan oluşan 8-10 kişilik bir grup. Haftaiçleri okullardan dolayı görüşme fırsatı bulamıyorlar. Ama 2 haftada bir, bazen de her haftasonu ya dışarıda ya da içlerinden birinin evinde toplanıp vakit geçiriyorlar. İçki içip sohbet ediyorlar. Sorun şu, bu durum beni rahatsız etmiyor, bunun gayet normal bir durum olduğunu düşünüyorum. Ama çevremden bu durumla ilgili olumsuz yorumlar alıyorum. "Nasıl gitmesine izin veriyorsun, ben olsam göndermezdim" tarzı yorumlar. Önceleri bu yorumları takmazdım ama şimdi rahatsız etmeye başladı. Benim mi göremediğim bir durum var ortada? Sizlere danışmak istedim. Şimdiden teşekkürler yorumlarınız için.

Sevgili modernmuse,

bence gönlünü ferah tut. Ben de yurt disinda okudum ve ortam aynen böyleydi.
Hic bir zaman da egreti ya da igrenc bir durumla karsilasmadim.
Buralarda alkol almak bira icmektir ve insanlarin ekmek ve su gibi olmazsa olmazidir.
Yurt disinda okumus, Erasmus programina katilmis arkadaslar onaylayacaktir bu durumu,
mutlaka hepsi bi eksik bi fazla ayni ortamlarda bulunmustur.
Bence icini ferah tut, hatta ziyaretine git imkanin varsa ve ortamini gör.
Bosuna moralini bozmam tamam mi, erkek arkadasina da kendine de hayati zindan etme

M modernmuse herkesin görüşü veya yaşam şekli aynı olmayabilir bu yüzden ilişkiniz hakkında insanlara mümkün olduğunca az şey anlatın ki farklı yorumlardan dolayı rahatsız olmayasınız boş yere. Ve Hayır, bana göre de ortada tuhaf bir durum yok.

Sevgili modernmuse,

Buralarda alkol almak bira icmektir ve insanlarin ekmek ve su gibi olmazsa olmazidir.
Yurt disinda okumus, Erasmus programina katilmis arkadaslar onaylayacaktir bu durumu,
Bosuna moralini bozmam tamam mi, erkek arkadasina da kendine de hayati zindan etme

Çok teşekkürler.. Çevremden kötü yorumlar alınca ister istemez moralim bozuluyor tabiki, yurtdışı ve alkol denilince insanların aklına ilk gelen şey bu eğreti durumlar oluyor ne yazık ki.
Şu sıralar gitme imkanım yok malesef, ama bir fırsat yaratır yaratmaz gideceğim, bakalım insanların abarttığı kadar var mıymış :)

Ay normal yahu benimkide yurtdisinda yasiyor sonucta ben guveniyorum beni sevdigini biliyorum sizce de oyleyse sikinti yok bosuna kendinize dert aramayin gercekten caninizi sikiyorsa soyleyin buraya gore hareket etmeyin derim benn

şu "nasıl izin veriyorsun ben olsam vermezdim" lafına gıcık oluyorum
size ne acaba? sizde izin alma verme gibi bir şey var diye bizde de mi olacak? siz saçma sapan kıskançlık yapıyorsunuz diye biz de mi yapacağız?

zamanında benim için eski erkek arkadaşıma çok söylediler bunu
yok nasıl izin verirsin, olur mu oğlum öyle şey, ben olsam çoktan kavga çıkmıştı vs vs…

oturup bu aptal arkadaşlarının çocuğu doldurmasıyla uğraşmıştım ben de

sen sakın dolduruşa gelme, valla
ters tepki ver bir daha bir şeyler diyemesinler

size ne ya elalemin ilişkisinden size ne:KK67::KK11:

Sevgili modernmuse,

benimde aynı durumum varda konu sahıbıyle, sızı yakalamışken bı sorayım. biz filmlerde falan goruyoruz ya Avrupa kulturu dıye tek gecelik ılıskıler :) oyle ortamlar yok mu? (yanı emınım vardır da abartılı sekılde kımın kımle yatıp kalktığı bellı olmayan sekılde lanse edıldı bıze o anlamada soruyorum )

benimde aynı durumum varda konu sahıbıyle, sızı yakalamışken bı sorayım. biz filmlerde falan goruyoruz ya Avrupa kulturu dıye tek gecelik ılıskıler :) oyle ortamlar yok mu? (yanı emınım vardır da abartılı sekılde kımın kımle yatıp kalktığı bellı olmayan sekılde lanse edıldı bıze o anlamada soruyorum )

Mutlaka vardır öyle ortamlar. Bizim ülkemizde de tek gecelik ilişkiler yaşanıyor. Ülkeden ziyade insanın düşünce yapısıyla alakalı bence bu durumlar.

Back
X