Fake demek ne kadar kolay daha yeni geçen hafta bir haber okudum tecavüz vakaları o kadar artmış ki dosyalar birikmiş savcılıkta ve yeni yasa çıkarmayı düşünüyorlarmış tecavüzcü evlensin tecavüz ettiği kişiye hapse girmesin dosyada kapansın
Fake demek ne kadar kolay daha yeni geçen hafta bir haber okudum tecavüz vakaları o kadar artmış ki dosyalar birikmiş savcılıkta ve yeni yasa çıkarmayı düşünüyorlarmış tecavüzcü evlensin tecavüz ettiği kişiye hapse girmesin dosyada kapansın
Leonela, mesajınızın her kelimesine katılıyorum.. Klavye sahibi savcılar gibi davranıyoruz bazen.
Yok şu kelimesinin dıdısı olmaz böyle bir psikoloji bunu kaldırmaz, yok bu kelime çok yavan kaldı virgül koymadığın için, bence konu fake çünkü çok kısa anlatmış v.s
Neden buradaki her üç konudan birine ''bu konu fake'' tarzında msj. yazılıyor an la ya mı yor um.
Tamam belki bu konu doğru olmayabilir, peki bunu ülkemizde yaşayan insanlar yok mu ?
En azından yorumlarımız onlara destek olur belki düşüncesiyle daha yumuşak daha yolgösterici, destekçi yazsak olmaz mı ?
Bazen okunan bir cümle bile insanı ayağa kaldırmaya, silkelenmesine yetiyor..
BAZI HASSAS KONULARDA, konu sahibi ve anlattıkları bizi ilgilendirmemeli..Eğer toplumsal bir konu-yaraysa ,
bir kaç söz yazmalıyız, başkalarına destek-yol gösterici olacak şekilde..
Ya iyi de bu kızcağız dün kimseyle tartışmadı benim görebildiğim kadarıyla, neden banlandı ki hiç anlamadım.
2. Sayfada Konuya Yorum Yapan KK Üyesi Arkadaşlarımızla Sert Diyaloğa Girmiş Ondan Olabilir mi?:26:
Bence erkek arkadaşının soğuk davranmasının nedeni bir aylık bir sevgilinin böyle ağır bir vakayı kaldıramamış oluşudur erkekler malesef kadıınlar kadar ketum değil ufak bir sıkıntılarında pes ediyorlar kaldıki yeni sevgilisinin yarasını sarsın bu özellik kadınlara ait ne olursa olsun sevdiği iyi olmadan iyi olamayan yeri geldiğinde onu kendi önüne koymayı bilen... bir erkekten böyle birşey beklerseniz baştan kaybedersiniz
ayrıca fake yazan arkadaşlarım ya gerçekse vaka bu insanın vebalini nasıl ödersiniz inanmıyorsanıız susun bari daha fazla yıkım yaratmayın her olay sizin mantık(!) sınırlarınıza uygun olmak zorunda değil insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş derler bilginize
kendımden biliyorumki sizinki gibi bir derdim olmasada paylaşamayan biri olarak, insan sıkıntısını saklamaya çalışmak,susup bastırmak,derinlere gömmek ilaç değil.. bırakın insanların yargısını,baskaların üzüleceğini,susup içinizi çökerteceğinize derdinizi haykırıp rahatlayın.siz içinize atmaktan bir zaman sonra hastalanır daja çok dertlenirsiniz..Susmak daha sonradan patlak verıyor..Daha acı bir duygu travmasına sebebiyet.Ve o insan müsveddesinin yaptıgı yanına kâr kalır çok üzgünümki..Siz haklısınız savaşınızı vermekten korkmayın..Tecavüzün,şiddetin,küfürün hiçbir zaman haklı yanı olamaz.Hata yapmış olmak bile insanın bu yaşadığınıza layık görmeye hak verdiremez..Sizin değil tüm bayanlar için..Dediğiniz üzere günden güne tecavüz ve kadına yönelik bir çok istismar konusu artıyor..Susmayın,destek isteyin..Korkmayın..ve bır satır arasında okudum..Unutmayın bedeniniz kirli değil.Zevk için yaşamadığınız şu olayı,başkaların kirliliğini üzerinizde taşımayın..Siz temiz oldugunuzun farkına varın.
İnsanlara güvenmek gerektiğini hep düşünürüm.Ne kadar günümüz şartları buna elvermesede..Çünkü güvenmek,yaşama bağlanma temeli.ama hiç birşey için karşınızdaki insana fazla değer yüklememeli.Ne kadar ölçüp biçsekte güvenciniz kırılabilir birgün bi yerde..Bu çöküşe uğratır.Yeteri kadar yanınızda olduğunu ve psikolojisi elverdiği ölçüde yardımcı olmaya çalışan erkek arkdaşınıza sarılıp iyileşme çabanızı anlayabiliyorum..Öyle olmalı..ama birgün herhangi bir nedenle sizin yanınızda olamadıgında bu sizi yıkıma uğratır.Bunun için önce kendinize inanın..sonra başkalarından destek isteyin..Savaşacak gücünüzün içinizde her daim var olması dileğiyle..Hayatla savaşınızda başarılar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?