Erkek arkadaşımın ilk evliliğinden olan kızı daha ben yerleşmeden eve o yerleşirse...

-Murphy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
11.766
19.878
598
38
Merhaba ilk başta şunu belirtmeliyim ki arkadaşımda bazı dertlerini benim sayfamdan paylaşmış kendi hesabı olmadığı için eski açılan konular benimdir bilginize kafalar karışmasın yani:)
Neyse 4 yıldır çıktığım erkek arkadaşımla baya uğraşlar sonucunda ailemi ikna edererek evliliğe doğru yavaş adımlarla gidiyoruz. Erkek arkadaşım bir evlilik yapmış ve 14 yaşında olan bir kız çocuğu var. İlk çıktığımız anlardan itibaren her zaman dediği kızım bizimle yaşamayacak o anneannesinde kalacak zaten kendisi de istemiyordu. Ama ev alınca bir anda denilen herşey unutuldu. İlk başta seneye evleneciğimiz için erkek arkadaşım bir kaç eşya eve atıp ben orda kalacam dedi ailesinde kalması biraz sıkıntılı olmaya başlamıştı. Neyse ilk başta gitti tek kişilik bir yatak aldı evlendiğimiz zaman onu küçük bir oda var oraya alacaktık arada kızı kalmaya geldiğinde kalır diye sonra çalışma masası aldı sonra gitti dolap aldı sonra kızım anneannesiyle sorun yaşıyor yanımda kalacak dedi en son artık bizimle dedi ve kızı tamamiyle yerleşti.....
Benim burda sorun etmem evlendiğimiz zaman bizim özelimiz olmayacak birlikte sarılıp tv izleyemeyeceğiz özel günlerimizde yalnız kalabilecekmiyiz. Kıskançlıkları olacak her söylediğimi yanlış anlayıp babasına yansıtabilir. Hepsini geçtim evlendiğimiz ilk zamanlar birbirimize alışmamız düzene girmesi falan offff nasıl olacak bunlar haksızmıyım ya bana bir akıl verin kızlar lütfeeeeeeeen çıldıracam ya daha erkek arkadaşıma bişeyde diyemedim yanlış anlamadan beni nasıl konuşacağımı bilemedimm....:18::18:

dert diye buna derim:26:Çok düşünmek lazım Yani kız küçük değilki idare edersin diyelim Yani senin beklentilerin olucak haklı olarak

Ama aranızda o olucak belkide hiç bi problem yaşamazsınız ama riskede atılmaz bu Bence sürekli sizde kalması problem olur benderimki konuş başta böyle dedin de Senin kızın benim kızım ama benide anla de ben bişeyleri eksik yaşiyıcam de anlamazsa da sırf o istiyo diye bu yükün altına girme derim ben

NİKAHTAN ÖNCE SÖZÜNÜ DİNLETTİRDİN DİNLETTİRDİN SONRASI ELİNDEN BİŞEY GELMEZ SENİ DİNLEMEZ

Evet bunlar benim için de sorun hatta büyük sorun bu yüzden
en baştan böyle bir ilişki içine girmezdim.
Ama siz bunu bilerek bu aşka evet demişsiniz.
Yaşı da tam ergenlik zamanları çok zor bir yaş.
Bilmiyorum nasıl olur ama unutmayın ki onun babası.
Ve yanında kalmak hakkı.
Siz aşkınızı doya doya yaşayın diye evliliği yürütememiş anne babası yüzünden
orda burda sürünmesi adil değil.. Seviyorsanız ve evlenmeye kararlıysanız
bu gerçeği kabullenin ve en azından iyi bir abla olmaya çalışın ona.
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Söylenecek çok da bir şey yok sanırım.

O, onun kızı ve vazgeçmesini beklemek bencilce olur.

Ya kabul edecek ya da ayrılacaksınız mecburen.

Hakkınız da hayırlısı olsun.

O kızı kendi kızınız gibi benimsemediğiniz sürece ne kadar severseniz sevin bir süre sonra dert yanacaksınız. Eminim.
Sonuçta evlilik hayatınızda kısıtlamalar olacak. Evde bir genç kız var sonuçta.
Ergenlik dönemine girdiyse kıskançlık yaşayabilir. Babasını paylaşmak istemeyebilir.
Aksi, sinir bozucu olabilir. Bunların tam tersi de olabilir.
Birkaç sene sonra bir çocuğunuz olduğunda masraflarınız artacak. Bebek bakmak çok masraflıdır. Aynı zamanda genç bir kızın ihtiyaçları fazladır. Bakımlı olmak ister. Parasız kalmak istemez. Sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Şu açıdan da bakmanızı isterim. Başında ailesi olmayan genç bir kız bu durumdan fazlasıyla etkilenir. Biraz empati kurun.
Fakat bu dediklerimin aksine her şey çok güzelde olabilir. Yeterki seçiminiz doğru olsun.

bu durumda sevgiliniz birsey yapamaz cünkü o bir baba ve bence doğru olanı yapıyor
kızı bir sey yapamaz o da kızı

tek görev size düşüyor,iyi düşünüp tartacaksınız
1-2 yasında bebek değil ki 14 yaş cok iyi karar vermek lazım

peki annesi nerde cocuğun

bence durumu sevgiline uygun dille anlat ilk evliliğinde bi süre gelmesin bence çünkü anladığım kadarıyla senin ilk evliliğin bişeylere heveslenmen çok doğal daha sonrada bir orta yol bulup düzen oturtun derim.ama ilk zamanlarda bence sakıncalı çünkü yeni evli olduğun için hevesin kırılınca boş yere tepki gösterebilirsin sonuç daha kötü olabilir

Cok zor cunku 14 yasinda bir kiz cocugu var
Bahsettiginiz herseyi bix yasadik tek fark 2.5 yasindaydi bizim oglumuz balayindan geldigi gibi yanimiza aldik suanda haftada bir aksamlari annemde kaliyor o aksamlarda ya cocugun gelemeyecegi bir yerlere gitmis oluyoruz veya misafir agirladigimizda yalmiz kalmak icin sorun olmuyor cunku erken uyuyor ama sizin icin nasil olur bilmiyorum bizim sarilip tv izlememizde sorun olmuyor en fazla gelip araya daliyor suanda 3 yasini 3 ay gecti

Sunuda soyliyim kac yasindasin ? 30_35 yssindaysan belki idare edersin ama daha kucuksen zorlanirsin ben 25 yasindayim bebekli bir hayati hep annemle babamla yasadim hem cocuk idare et hem evi hem calis hem yeni evlisin karsi tarafida bunaltma esede cok gorev dusuyor ama erkekler bunu ne kadar dusunur farkina varir bilemiyorum

çok zor
adamaya kizin ya ben diyemezsin ..
uç bes sene sonra uni ye gider ama o zamana kadar neler olur kimbilir
sen bu _çocugu $u an istemiyorsan, ama o sizinle ya$ayacak
ve sen bu zoraki durumun acisini o kia dan çikarabilirsin isteyerek yada istemeyerek
o ya$taki kizlar annesiyle bile anla$amiyorki:26:

Kızım var
hiç bir koca hiç bir erkek ondan önemli değil
hatta ailem bile
hayatıma girecek her şey ona bağlı olur
önce o gelir sonra diğerleri
sen de haklısın kendince
o yüzden baştan düşünülmeliydi bunlar
bu saatten sonra çok zor

baştan sözler verip şöyle olacak böyle olacak deyip kandırıp, sonradan iş ciddiye bindikçe ters köşe yapanlardan nefert ederim....
keza sizinki de öyle yapmış resmen kandırmış sizi....
bence bundan sonra yapılacak pek bişey kalmıyor...ama size tek tavsiyem bu kadar sessiz kalmayın erkek arkadaşınıza...
biraz tavrınızı koyun....yoksa özel hayatınız çok sorunlu olur...dediğiniz gibi özel anlarınız sadece yatak odasına tıkılır...oturup başbaşa tv izlemek bile sorun olur....
yanlış anlamayın ama erkek arkadaşınız biraz blöf yapmış gibi geliyor bana, yani en başından kızının sizle kalacağını planlamıştı sanki....
tek kişilik yatak almasından belli....

Kizi zaten anneannesinde kalacakti, kendisi de istemiyordu... Masallah ana yok, baba var ama yok kizi anneanneye atmislar. Icinizden gecirmediniz mi hic bu adam niye cocugunu istemiyor diye. Cocugun karakteri yapisi nasil hic bahsetmemissiniz. Sessiz mi, yoksa asi mi, konusma tarzi nasil, saygili mi, ters hareketleri var mi bilmiyoruz. Babasinin evine siginti gibi azar azar esyayla gelecegine, babasi ilk günden deseymis ya kizim burasi artik bizim evimiz diye.

Özel hayatiniz kisitlanir mantigini anlamiyorum. Kendi cocugumuz olunca uluorta mi yasiyoruz özel anlarimizi yoksa cocugumuzun uyumasini, odasina gitmesini mi bekliyoruz. Kendi cocugumuz söz konusuyken ona göre ayarliyoruz ama cocuk eski esten olunca sorun oluyor kisitlaniyoruz. 14 yas tehlikeli zamanlarin baslangicidir. Istenmedigini sevilmedigini düsünüp yanlis arkadasliklar kurabilir. Neyin-kimin kötü oldugunu anlayamayabilir, hatalar yapabilir. Madem sizle kalacak, bir sorunu oldugunda mecbur ilgileneceksiniz. Ergen bunalimlari gecirecek, ters ve asi dönemleri olacak, babasindan dolayi sizinle gecimsizlik yapabilir, kiskanabilir göze aliyor musunuz?

Önce kizini istemiyordu simdi istiyor cümlesi ikiniz icin de hos degil. Kizini niye istemiyor, istememe hakki var mi; bizimle kalacak dedigi icin sizin buna bozulmaya hakkiniz var mi? Evlat bu, esten bosaniliyor ama son nefese kadar evlat-ebeveyn iliskisi bitmiyor. Anne olsaydiniz empati yapabilirdiniz, basima bir sey gelse benim kizim da böyle olur mu diye endiselenirdiniz. Yatiyorum kalkiyorum Allaha yalvariyorum kizlarim büyüyüp ayaklari üzerinde durana kadar baslarinda olayim diye. Cünkü annesi olmayanin babasi da olmaz lafi bir gercek.

Iyi düsünün, kolay degil hatta cok zor bir ise kalkisiyorsunuz. Altindan kalkamazsaniz sizin de hayatiniz zehir olur. Baskasinin cocuguna annelik yapmaya mecbur degilsiniz. Sizinle ilgili veya ilgisiz olusacak sorunlara dertlere sagduyulu, sakin ve anlayisla yaklasabilecek misiniz? Anne degilse de bir abla olabilecek misiniz? Siz ondan 1-0 öndesiniz cünkü hayati taniyorsunuz.

çocuklu bir adamla ciddi ilişkilerde ne olursa olsun,böyle bir ihtimal göz önünde bulundurulmalıydı diye düşünüyorum,ama hiçbirşey için geç değil henüz evlenmemişsiniz,bu ilişkinin yükünü kaldıramayacağınızı düşünüyorsanız ,kendinize ve çocuğa yazık etmeyin ,beyefendiye hiç yazık etmezsiniz çünkü size kartlarını açık oynamamış ,tekrar tekrar düşünün derim,sevgiler.

İlişkinin başındayken, onu sevmeye başlarken, hayatınızın erkeği kabul ederken kızınında yanında olacağını bilseydiniz bu ilişkiye başlamaz,onu sevmekten vazmıgeçerdiniz? Şimdi değişen tek şey yada sorun olan şey, size verilen sözün tutulmaması olur, yani onun karakteriyle ilgili bir sorun, kızının sizinle yaşaması değil. Keza ne yaparsa yapsın kızı sonuçta, siz böyle bir ilişikiye böyle bir erkekle evlenmeye evet dedikten sonra zaten sorun etmemeniz lazım kızını..

Kendi kıznı anneanneye verip gidip sizle evlenip hayat kurmaya niyetlenen birinden nasıl bir eş nasıl bir baba olmasını bekliyosunuz cokmerak ediyorum. Yarın sizin bir cocugunuz olsa ve allah korusun size bişey olsa bu adam sizin cocugunuzuda bi köşeye atmazmı.

Eş adayınız en dogrusunu yapmış yeni hayatına kızınada yer vererek. Kızı ondan bir can bir parça siz onu oyle kabul edip annelik ablalık etmeye bakın birazda merhamet konusunda yoksunlugunuZu gidermeye calışın

Cok kotuyum cok agir sozler kullandi halbuki bizde kalmayacak dedigi zamanlarda olurmu o senin kizin tabi kalacak arayip sormadigi zamanlarda kizip aratmam hep ben on ayak oldum ona dun sordum lafi acilonca ne.olur beni yalnis anlama ama bisey sorucam evlendikten sonra bizdemi kalacak evet dedi. Peki ilk evlendigimiz zamanlad nasil olacak ben seninle evliligimin tadini cikarmak istiyorum basbasa kalmamiz ilk zamanlar uygun degilmi dedigimde ne kadar mesela dedi bende 4-5 ay mesela ben nasil olmaz 1 hafta anca dedi hem ben nasil soylerim sen nasil bir insansin ummadik bas tas yararmis bu dediklerinini kimseye soylemicem senin hakkinda kotu dusunmesinler aslinda evlenemicez biz bu gidisle gidip bekar bulsaydin keske arama bir daha beni birazcik onurluysan dedi. Ben hic kalmasin demedim ki kizi atamaz tabi o 3 4ay icinde bile yine gidip gelecekti bize sadece.birbirimize alismamiz evlilige alismamiz lazimdi demistin. Kizi biraz agresif bazen lafi sokuveriyor iyilikce bise dememe ragmen yaninda rahat hareket edemiyoruz beni optugu zaman hemen onuda gider oper kiskaniyor cunku yasindan daha buyuk yasamaya gostermeye calisir kendini susune pusune acaip duskun iyi anlasiriz cok sever beni ama ayni cati altinda kalinca okaylar degismesinden korkuyorum huzurumun olmamasindan cunku ben aileme kabullendirmek icin cok ugrastim eger problemler olursa kimseye yansitamam bunu ona ragmenn kalsin sadece biraz bize musade etsin dedim ve bencilin kotu kadinin onde.gideni oldun bu dedgini asla unutmucam dedi daha nisan bile yokken ortada hemen bu konulari aciyorsun dedi. Babamda ailesini bu ay cagiracaki ve nisan icin gun belirleyeceklerdi.....

Endişelerinde haklısın, şu anda benzer bir durumu yaşıyorum. Bizimde 14 yaşında bir kızımız ve 9 yaşında bir oğlumuz var.

Olaya evliliğimin keyfini çıkaramam diye başlarsan kaybedersin. Bu adamları evlatlarıyla sevdik önce bunu düşün. Tabi ki çocuksuz insanlar gibi olmayacak hayatımız. Fedakarlık eden taraf olmak durumundayız çünkü onlar çocuk, eğer birlikte olduğum adam evladını başka birinin yanında bıraksaydı, güvenirliğinden şüphe ederdim. Ben birlikte olduğum adamla gurur duyuyorum; hem benden hem de evlatlarından vazgeçmedi.Bende onu anladım, bende boşanmış ebeveynlerin çocuğuyum, çocuk tarafından bakınca nasıl olduğunu biliyorum, o yüzden hem babayı hem çocukları anlıyorum. Zor bir denge bu, sende olgun olmak zorundasın, o evladı sevdiğin adamın bir parçası olduğu için seveceksin, kötü olur düşüncesi ile başlama işe. O çocuğun sevildiğini bilmeye, bir yuvaya ait olduğunu bilmeye ihtiyacı var, sen iyi niyetle ablalığını yap, gerisini zamana bırak.

14 yaşında yeni ergen bir çocuk, sorunları olacaktır, babasını kıskanacaktır,annesini özleyecektir vs... Bunları göze alamıyorsan hiç evlenme. Tüm isteklerinde haklısın ancak dedim ya, bu tür evliliklerde fedakarlık gerekiyor, yapacak bir şey yok, iyi niyetle çabalamazsan sevdiğin adamı kaybedersin, çünkü evlattan vazgeçilmez. Biraz sabırla o çocukla çok iyi bir diyalog kurabilirsin ama iyi düşün, çok sabırlı olman gerek, çok emek vermen gerek. Aldığın sevgi buna değer mi, bu yaşamak istediğin hayat mı gibi sorulara sağlam cevapların varsa bu işe giriş. Yoksa çok üzülürsün.

Bu arada içinden bir ses bunu yapamam diyorsa, bundan çekinme, böyle hissetmen senin kötü ya da vicdansız olduğunu göstermez. Sende gençsin, hayattan beklentilerin var,her insanın yapabileceği ve yapamayacağı şeyler var. Kimse kendisinin olmayan çocuklar için fedakarlıklar yapmak zorunda değil, bu ancak sevgiyle,olgunlukla olabilecek bir iş. Ama nişan olmadan önce bunları salim kafa ile gözden geçir. Hakkında hayırlısı olsun.

erkek arkadaşınızın başta söyledikleri ile sonradan gelişen olaylar sizi hayal kırıklığına uğratmış olabilir. ama oda onun kızı, bir parçası... aslında en başından kızını anneannesi ile bırakmaması gerekiyor. ileride aranızda bir tartışma olursa erkek arkadaşınız her zaman sizin yanınızda olur merak etmeyin. her zaman eşleri önce gelir erkeklerin. bizzat gördüm yaşadım. her erkek aynımı bilmem ama bir adama en çok eşi ağır basıyor nedense. sonradan anlıyorlar evlatlarının değerlerini. bir baba, bir anne evladı ile geçirdiği her saniyeyi altın gibi değerli kılmalıdır. evladın kaç yaşında olursa olsun büyüdüğü her an onunla olmalı ki ileride daha büyük sorunlar çıkabilir. şimdiden sizinle olması daha iyi, eğer ileride siz beraberken sizin yanınıza sonradan gelse sizden kendini soyutlayacaktır. benden size tavsiyem ona annelik, ablalık yapın. hoş görü tüm kötülüklerin başını ezer daima..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…