Canım ben bu kıskançlık olaylarının erkeklerin olgunlaşmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kıskançlık olayı karşındakine güvenden ziyade kendine güvenle alakalıdır. Özgüveni oturmuş, ilişkiler konusunda tecrübe sahibi bir erkek asla böyle kıskançıklar yapmaz.
Mesela benim erkek arkadaşım da ilişkimizin başlarında kıyafet konusuna çok takıntılıydı. onun daha önce hiç ciddi bir ilişkisi olmamıştı, ilk aşık olduğu, ilk uzun süreli ilişki yaşadığı kişi bendm. dolayısıyla bir ilişkinin yıpranmaması için yapılmaması gereken şeyleri pek bilmiyordu.çok akıllı ve düşünceli birisi olmasına rağmen ikili ilişkler konusunda toydu. sürekli benm sana güvenm sonsuz ama sen çok güzelsn, ben erkeklerin zhniyetlerini, en masum görüneninin bile ne pis düşünceler taşıyableceğini biliyorum. türkiyede yaşıyoruz sokaklar abaza dolu vs o yzden açık hiçbişey gymeni istemiyorm derdi. ki ben de abartan, minilerle dolaşan biri değilm ama ona rağmen askılı, önü hafif açık bir bluz giysem ya da mini olmamasına rağmen normal dizimde ya da biraz üstünde bi etek giysem bile hemen buluştuğumuzda suratını asıyor, o günümüzü zehir ediyordu.
ben de aldım karşıma bi gün, bak seni çok seviyorm ve ilerde de çok güzel gnlermz olucanı hssediyorm ama bu gereksiz kıskançlk huyundan vazgeçmediğin takdirde ilişkimiz çok yara alır dedim. senin bu triplerin surat asmaların karşısında ben boyun eğecek, tarzını değiştirecek biri asla değilim. bizim ailede kadınların giyimlerine asla karışılmaz, onlar nerde nasıl giyinceklerini iyi bilirler. ben oturmasını kalkmasını, edebiyle yerine göre giyinmesni, nerde dekotle ya da açık giyilp giyilmeyeceğini çok iyi bilen biriyim. 19 yaşına kadar- o zaman 19 umdaydm yeni başladıımzda- istediği gbi giyinmiş, bell, bir tarzı olan bir kızım. bundan sonra da bu değişmeyecek. başkaları ne der diye kendim olmaktan çkmayacağım çnkü kıyafetlerm benm tarzım, kişiliğimin yansımasıdır dedm. beni böyle tanıdın böyle beğendin, eğer daha kapalı giyinen, kıyafet konusunda sözünden çıkmayacak birini istiyorsan o ben değilim, daha şu dkdan itibaren ilerlemeye gerek yok dedm.
işte o da kendince fikrini savunmaya çalıştı. sadece basit bi rica, rest çekmene gerek yok vs dedi ama işi iyice abartıyor, her etek gyişimde bol da olsa diz altı da olsa çok laf edip surat asmaya dvm ediyordu. ben de öyle yaptığı bir gün onun astığının iki katı surat astım. buluştuğumzda daha bnm geldiimi görür görmez surat asınca direk öpmeden atladıım gibi eve geri döndm. telefonlarına çıkmadım msjlarına cvp vermedm. daha ilişkmzn başında bunları yaşıyorsak ilerde kmblr nasıl olcak ben böyle ilşki istemiyorm dedm.
bunun üstüne o dkdan sonra bizim ilşkmzde bir daha asla kıyafet kıskançlıı yaşanmadı. benden özr dilediğini ve hçbişeyn benden önemli olmadıını, beni asla kaybetmek istemediini söyledi. şimdi 3,5 sene oldu, yakında kısmetse nişanlanacağız. ben de onun bu güvenini asla suistimal etmedm, artık laf etmiyor diye çok açlp saçılmadım.
bu da onun için iyi bir tecrübe oldu. onu olgunlaştırdı. bi ilşkide karşılıklı mutluluk için fikirlere saygının şart olduunu anladı. o toyluğunu yenmiş oldu.
sen de kendinden asla taviz verme. en başından kurallarını koy. eğer onun dedklerine uymak snn için problem olmuyorsa, sevgilin istedii için kapalı giyinmek sana rahatsızlk vermiosa zaten sorun yok. ama yok veriyorsa, mutsuz oluyorsan benm gibi kurallarını baştan koymaktan başka çare yok.