Erkek arkadaşımın kredi kartı çalındı ve çalanlar harcama yapmışlar.Şimdi yüklü borcu ödeyemiyoruz ?

Hem de mühendis. Bak benim en yakınım başına geldi aynı böyle demiş eşi ispatlayamayiz uğraşma vs. Sonra kadına babasından para istetti mağdur rolü yaptı yani adam. Sonra Kadın savcılığa gitmiş gibi yapıp eşiyle görüştü ben şikayet dilekçesi için görüştüm savcılığa gel bekliyorlar bizi ispatlanirmis vs dedi de adam sonunda döküldü. Özet anlattım

Arkadaslar ,eski bankaciyim ve tum harcamalarimi kredi kartimla yapiyorum ,konudaki isleyise oldukca hakimim,
Tum bankalar normal ustu bir rakamda mesaj atar hatta arar,
Diyelim bu olmadi sifreyi bilen kim alacak bir yakini ,
O kadar yuksek ner harcamasi olabilir ,beyaz esya telefon vs ,
Polise gidecek oradan savciliga is yeri kamerasilari kontrol edilecek ,aldigi urun nereye kime teslim edilmis faturasi kimin adina bunlar toplanir dava acilir ,
Erkek arkadasdin sana fena bir oyun oynuyor ,cok acik ortada,sevgilin baskasiyla dugun alis veridi bile yapmis olabilir

Bu dava sürecinde o borca ne olacak peki ? Çok uzun zaman alacak çünkü

polise mi gitmiş savcılığa mı?
neden banka kartını iptal ettirirken bankaya ne yapması gerektiğini sormamış ?
neden dilekçe yazmamış hiçbir yere ?

hiçbir kamu kurumu görevlisi resmi bir dilekçe ile başvuruyu ne bilelim senin vermediğini diye yanıtlayamaz..
erkek arkadaşınız çok mu cahil ?
bankaya bile soramamış mı ne yapmam gerekiyor diye zira onlar zaten önce savcılığa dilekçe vermesi sonra kendilerine dilekçe yazması gerektiğini söylüyorlar..
Bilgim yok.O kadar sorgulamadım ama ona yardımcı olamayacağımı bildiği halde neden böyle bir yalan söylesin bilmiyorum

Siz kartin calindigina eminsiniz degil mi? Bu nasil hukum oluyor size gore?

Arastirarak hukum vermek mi?

O halde temel sorulari cevaplayabilmelisiniz.

Mesela hangi hukuki yollar aranmis? Harcama yapan kimler olabilirmis?

Harcama yapan kişiyi zaten bildiğini söyledim.Bir hukuki yola gitmemiş.O borcu ödeyeceğim işte Dedi o kadar

Bilgim yok.O kadar sorgulamadım ama ona yardımcı olamayacağımı bildiği halde neden böyle bir yalan söylesin bilmiyorum

tamam işte onu diyorum ..
mantık sorgulamayı gerektirir size anlatılana körü körüne inanmayı değil..
sorun bakalım bu soruları sevgilinize o cevaplayabilecek mi ?

burada canhıraş şekilde erkek arkadaşınızı savunacağınıza gelen cevapları bir daha okumanızı tavsiye ederim..
yukarıda yazdığım gibi ya çok cahil bir sevgiliniz var yada sizi fena kekliyor..
Üzgünüm ama aynı durumda siz olsanız ve insanlar bir fikir vermek yerine ölümüne sevgilin dolandırıcı yaftasını yapıştırmaya çalışır gibi davranıyor olsa sizde böyle savunma moduna geçersiniz otomatikman.

tamam işte onu diyorum ..
mantık sorgulamayı gerektirir size anlatılana körü körüne inanmayı değil..
sorun bakalım bu soruları sevgilinize o cevaplayabilecek mi ?
Olur sorarım.Körü körüne de inanmadım ayrıca bende sizin gibi sorguladım ilk başta

Sizin gibi peşin hükümlü olmadığım için inanmışımdır Belkide.Kartı tanıdığı birisi çalmış ve çok sık kullanmadığı için yokluğunu da farketmemiş.Bende kaybettiğimde anlamıyorum hemen kullanmadığım için.Gayet olağan yani

Benimkisi pesin hukumluluk felan degil, mantikli dusunmek. Sizin gibi inanmaya dunden razi olmaktan daha iyidir. Ayrica kusura bakmayin calinan kartin 1 hafta boyunca anlasilmamasi olagan felan degil. Isterse yilda bir kullanilsin. Siz guzel guzel inanmaya devam edin, iyi uykular dilerim.

Benimkisi pesin hukumluluk felan degil, mantikli dusunmek. Sizin gibi inanmaya dunden razi olmaktan daha iyidir. Ayrica kusura bakmayin calinan kartin 1 hafta boyunca anlasilmamasi olagan felan degil. Isterse yilda bir kullanilsin. Siz guzel guzel inanmaya devam edin, iyi uykular dilerim.
Yılda bir kullanılan bir kartın yokluğu hemen farkedilir mi? Ben bile öğrenci kartımı sık sık kullandığım halde kaybettiğimi üç gün sonra farkettiğim oldu. Kişisel farklar işte

Bi oac yil evvel babamin karti calinmusti.fark eder etmez bankadan kartin feshini istemis olasi harcamalari asla kabul etmeyecegini beyan etmisti
Savciliga vermisti.
gununbirinde kart borcu ki bu on yil evvel oldu 2500 krrdi borcu gelmis
manyak slisveris yapmis
sonuv tabii banka odedi
ogun iptal etmedikleri icon

Pek sinirli bir insan değil ama üzgündü.Elinden bir şey gelmemesi canını sıkıyor

Size yakin biri, sifrenizi bilecek kadar yakin biri, kartinizi caldi diyelim.

Sevgilinize bu haberi nasil verirsiniz?

Odenmesi gerektigine dair belirsiz bir ifade ile mi, yoksa kizginlik ve hak arama iceren bir ifade ile mi?

Muhendis bir insandan hak aramasini hangi duzeyde beklersiniz?

Back
X