Erkek arkadaşımın tavrı

Annemle konuşmuşlar müsait olunca ararim sizi demis annem
Çok uzatmak istemiyorum sıkılmayin diye.
Erkek arkadaşım da ayrilalim bu iş olmaz deyince bende aramak istemedim
Ne konusacaktik ki.

Benim bildiğim böyle durumlarda bir süre öncesinden iletişim kurulur ve her iki aile için de uygun olan günde ziyaret gerçekleştirilir. Aradıkları gün geleceklerse müsait olmadığınız için reddetmenizde anormal bir durum yok ki.

Sevgilinizi ailesi/annesi dolduruşa getirmiş. Şimdiden onların lafıyla size tavır değiştirecekse bu ilişkiyi eski hâline getirmek için çaba harcayacak mısınız, iyi düşünün derim.

Bana şöyle bir soru sordu
İstanbul da yasicaz biz
Aileler samsunda bende samsundayim
Samsuna gezmeye geldin diyelim
İlk hangi eve gidersin dedi
Bizim eve gidersin orasi senin evin artik dedi.
Ailenin evin de misafirsin olursun dedi.

Sanki siz ikiniz aranızda her şeyi oturttunuz da, ilişkiniz sağlamlaştı da, geriye aileleri tanımak kaldı. Zamansız işler... Hem sevgiliniz yanınızda yokken ne işiniz var ailesinin evinde? Ne alaka yani? Belli ki size olan sevgisinden çok, ailesinin düşüncelerini önemsiyor. Tam da kendi kararlarını veremeyen, isteklerinin arkasında duramayan, olgunlaşmamış insan tavrı.

Adam olsa ailemi tanı diye baskı yapacağına, aranızdaki ilişkiyi ilerletmeye çalışırdı. Ailesi de aklı başında insanlar olsa sizde arayacakları tek kriter oğullarını mutlu etmeniz olurdu. Ama belli ki bu insanların hepsinin sizden ayrı ayrı beklentisi var ve ilişkinizin fazla içinde olacaklar. Yakmayın başınızı, salın gitsin.

Ayrıca sizi merak edebilirler ama siz onların merakını gidermek zorunda değilsiniz. Ve onun ailesi ne kadar biliyorsa, sizin aileniz de o kadar bilsin. Kendi ailenize anlatamayacağınız şeyleri, onun ailesiyle yapmayın.

Ayrıca "İstanbul'da yapamazsın, cesaretin yok." ne demek? Lütfen ama lütfen hayatınıza size gerçekten değer veren, sizi aşağı çekmeyen, küçük görmeyen insanları alın.

Böyle haldır haldır evlenmek isteyen adamlar hiç güven vermiyor bana.
Biri daha yazmış, amaç sizinle evlenmek değil evlenmek. Siz olmasanız başkası olur.
O yüzden hiçbir şey tolere edilmez böyle durumlarda. Direkt bir sonraki adaya geçilir.
Farklı şehirlerde yaşadığınız insanı 1 senede tanımanız zaten zor. Fazla acele ediyorsunuz bence.

Daha konuyu okurken adamin israrla " aileme git onlari tani" seklinde kurdugu sacma sapan cumleyle yoruma baslayacagimi dusunmustum ki konu tam da benim tahmin ettigim gibi yorumlayacagim şekilde ilerlemis. Azicik akli basinda olan bir insan olsa o sekilde konusmaz. Aileme git nedir ya? Hayirdir sen niye gidiyorsun? Kendi geldi mi? Uslubundan asiri bir annecilik durumu oldugu o kadar belli ki.

Babaniz sorun etmemis ama benim babam olsa sorun ederdi sizin ayarladiginiz tanismayi. Babami gecip elalemin anasini tanismaya eve davet etmezdik neyse diyeyim.

Bizde once benim eşim annem ve babamla tanisti, sonra ben onun ailesiyle tanistim. En son aileler bir araya geldi 1 kez tanisma olarak ve 2. Kez isteme oldu zaten.
Zirt pirt neyin davetiymis bu? Herkes onlari nazlamak zorunda mi, her istediklerinde hazir bekliyor olmak zorunda mi?
Adami daha bastaki kurdugu cumle şeklinden bu tarz bir insan oldugu belli oluyor. Kaldi ki sizin davet etmeme gibi bir niyetiniz bile olmamis ama verilen tepki durum ortada.

Hala daha herseyi duzeltcegimi soyleyeyim diyorsun. Yahu daha tanisma aşamasindaki ilk minik durumda "anaaaami istemiyonuuuz" diye tutturan bir insan söz, nişan, dügün işlerine girildiginde size zehir edecek herseyi, yetmez evlenince dunya kac bucak goreceksin.

Bu derece kör olacak kadar nasil bir evlilik merakliligi sasiriyorum size ya

Arayıp davet edicektim oğlu ayrılmak istediğini söyledi bende aramadim.
sizin reddettiğiniz gün üzerinden çok mu geçti
yani normali 1 2 gün sonra hemen çağırmaktı
sizde biraz soğuk durmuşsunuz bu konu hakkında ama

erkek arkadaşınız da fazla kukla ailesinin fazla kuklası

Ne konusacaktik ki.

gerçi pat diye o gün size gelelim demeleri de bir garip
yani bir işiniz olabilir çok normal ama biraz baştan savma gibi olmuş valla aklınızda bulunsun bir daha öyle yapmayın

ama zaten sevgilinizin yaptığı saçmalık ötesi... aşırı anormal bir tepki
o yüzden yorumlara ben de katılıyorum, ilerde bu çocuk vay annemi neden aramadın falan der yani, belli.

Ben aileme bu kadar derinden anlatmadım hiç bir şeyi o anlatmış demek ki
Evlencek erkek hiç kalmamış.
Bende seviyor diye umut ediyordum
Evleneyim kafasında olan biri.

İstanbul da yasicaz biz

Adam resmen beni terk et diye bagiriyor. Istersen 80 yasinda ol, asla ve asla ailenin evinde misafir degilsin canim. Sirf onun pipisi var diye, onun ailesi daha degerli olmuyor. Iki ailede ayni sekilde degerlidir.

Daha evlenmeden bunun muhasebesini yapan.. cidden aslinda sanslisin ki evlenmeden bu olay çikti, tekmeyi vurmak için.

Ne konusacaktik ki.
anneniz ararım sizi diyip kapatmış da hemen anında mı ayrıldınız erkek arkadaşınızla
ordaki farkı anlayamadık bir türlü
anneniz de keşke ogün müsait değiliz şugün gelin diyip tarih vs verseymiş

Bilmiyorum kafam bullak o günden beri.
Bende anormallik var diye kendimi suçluyorum.

Kayınvalide adayi oğlunu arayip beni kabul etmediler
Bu nasıl iş diye oğlunu doldurmuş.
Ben gezmedeydim eve gelince ayrilmak istiyorum yazmıştı bana annesine öyle demiş annem o yüzden.

Ben aileme bu kadar derinden anlatmadım hiç bir şeyi o anlatmış demek ki
Evlencek erkek hiç kalmamış.
Bende seviyor diye umut ediyordum
Evleneyim kafasında olan biri.
Sağlam durabilen bir adam olsa zaten ailesi merak ettiğinde, sizi zorlamak yerine onları sustururdu. Sonuçta sizi de leylekler getirmedi. Önce ilişkimizi ilerletelim, biz kararımızı verdiğimizde zaten ailecek tanışma aşaması da gelecek diyebilirdi. Oysa tek derdi ailesinin onayı. Eee o zaman ailesi bulsun kendisine evleneceği kadını. Hem uzak mesafe ilişkisi, hem de 3 ayda nişanlanmaya karar veriyor, hiç aklı başında görünüyor mu bu yazdıklarım size? Ben tanımasam da olur, ailem tanısın, sevsin yeter diyor herhalde. Kafa yerinde değil, net.

Bu kadar ailesine önem verdiği yani aileme git tani seni görsünler tanısinlar
Bir sürü şey taa ilişki başından itibaren böyleydi.

Evet ilişkimiz henüz 3 aylıktı nişanlanmak istedi.Ben çok şaşırdım uzak mesafe ilişkisi ve tam anlamıyla tanımadigim bende kabul etmedim.
Bitmesi daha hayırlı bir durum sanırım.

Kayınvalide adayi oğlunu arayip beni kabul etmediler
Bu nasıl iş diye oğlunu doldurmuş.
Ben gezmedeydim eve gelince ayrilmak istiyorum yazmıştı bana annesine öyle demiş annem o yüzden.
o zaman nasip kısmet diyoruz
yapacak bişey yok

İstanbul da yasicaz biz
Ayrılmanız isabet olmuş o halde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…