Erkek Arkadaşımın Yakın Kız Arkadaşı

purpleangel33

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2019
24
22
3
32
Merhaba,

Benim derdim aslında çözümü ne yazık ki tam olmayan bir dert. Erkek arkadaşımla 3 senedir birlikteyiz ve önümüzdeki yaz ilişkimizi bir atım ileri taşımayı düşünüyoruz. Problem ise şu; erkek arkadaşımın çocukluğundan beri samimi olduğu bir kız arkadaşı var. Kızla ilgili özel bir sorunum yok ancak gönül bazen dayanamıyor işte. "Onunla arkadaşlığını kes" diyecek kadar medeniyet dışı ve geri kafalı değilim fakat bazı şeyler gözüme batmaya başladı. Kızın ve erkek arkadaşımın ailesi de ayrıca bu süre zarfında birbirine arkadaş olmuş. Bu yüzden, kimi zaman birlikte kahvaltı, yemek vs. gidip gelmeler oluyor. Geçen yıl aynı tatil yerinde birkaç gün geçirdiler erkek arkadaşım, o kız ve ailesi. Sonuçta kızın bana özel olarak bir zararı dokunmadı ama bu denli bir samimiyet istemiyorum. Sonuçta akrabası falan değil. Bunu ne şekilde belirtebilirim? Yanlış anlaşılmak ve kırıcı olmak istemiyorum.

Benimde çok ama çok yakın erkek arkadaşlarım var.Nişanlım sebepsiz yere görüşme dese karşı çıkarım.Fakat eğer görüşmemelerini çok istiyorsanız biraz işin ciddiye binmesinş bekleyin derim ondan sonra yavaş yavaş uzaklaştırısınız.

Tam tersi açıdan cevap veriyorum birlikte büyüdüğüm aile dostumuzun oğlu var aynı yaşlardayız ve çok samimiyiz her türlü konuyu konuşabiliriz birlikte çok güldük üzüldük tatile gittik kısacası en yakın arkadaş gibiyiz. Ailelerimizde çok samimi görüşür. Eşim bir gün olsun sorun etmedi çünkü bir kadın ve erkek ARKADAŞ olabilir bu gayet normal. Kaldı ki bunun kıskanılacak yanı olsaydı eğer sevgiliniz sizinle değil onunla sevgili olurdu. Lütfen arkadaşlık ve özel ilişki kavramlarını ayırt edelim

İnsan sadece akraba olunca mı karşı cinsten biriyle arkadaş olup ailecek de görüşmeye başlayabiliyor? Ortada kıza dair yanlış anlaşılabilecek tek bir davranış bile yokken, hissedilen bu duygunun tek bir adı var: kıskançlık. Bence bu konuyu açıp boş yere ilişkinizi germeyin. Kendinizi dışlanmış hissetmek yerine siz de onlara dahil olun veya kendi arkadaşlarınızla görüşün

Insanlar arkadasiyla tatile gidemez mi?
Sadece akrabalar mi beraber tatile gider , nerede yasiyorsunuz siz uzayda falan mi ?

Acilen bu sacma kiskancliginiz icin tedavi falan olun yada kendinize guveninizi arttiracak bir yol bulun

Profil fotoğrafınıza bakarak söylüyorum; isterseniz cinsiyet eşitliği konusunda sizinle saatlerce sohbet eder, aforizma üretebilirim hanımefendi. Kim olduğumu bilmeden bu şekilde aşağılayıcı bir üslupla konuşamazsınız. Doğru düzgün okusanız görürdünüz zaten; medeniyet yoksunu bir insan değilim. Sadece bu kıskançlığımı sevdiğim kişiyle çözmenin alternatif yollarını yaşıyorum. Merak etmeyin sizin gibi yargılayıcı ve suçlayıcı biriyle aynı evrende yaşıyoruz, ne yazık ki. Fikriniz yoksa zikriniz de olmasın bir zahmet.

Teşekkür ediyorum böyle güzel bir empati kurdurduğunuz için. Sevdiğim insanın kişisel yaşam alanına saygılıyım, elbette benim de karşı cinsten yakın arkadaşım var. Ancak hiçbiri bu kadar yakın değil. Mesela ailelerimiz birlikte vakit geçirmez. Bu yüzden biraz kişisel algıladığımı düşünüyorum. Bu yorum içime su serpti :)

Ahhaaa
Buyudugunuz zaman gelin , seve seve tartisiriz ama henuz olgunlasmamis bireylerle tartismiyorum , o kadar sabirli degilim maalesef

Erkek arkadaşın eğer o kızdan hoşlanıyor olsaydı zaten onunla birlikte olurdu bunu düşün seni sevmiş seni secmis sakin olmaya calis. Aileler de gorusuyorsa engel olamazsın evlenince hep birlikte gorusursunuz belki arkadaş bile olursunuz önyargılı olma. Tabi kızın sevgilinden hoslandiginsan falan suphelenmiyorsan

Ahhaaa
Buyudugunuz zaman gelin , seve seve tartisiriz ama henuz olgunlasmamis bireylerle tartismiyorum , o kadar sabirli degilim maalesef

"henüz olgunlaşmamış birey" lol. Tek bir başlığa bakarak amma boş yaptınız. Uzayda yaşamak, tedavi olmak, olgunlaşmamak falan.

"henüz olgunlaşmamış birey" lol. Tek bir başlığa bakarak amma boş yaptınız. Uzayda yaşamak, tedavi olmak, olgunlaşmamak falan.

karşındaki kadın 40 yaşında sen kimsin de boş yaptın diyorsun? hoşuna gitmediyse doğru düzgün söyle geç. olgun bir konu mu sence şimdi şu açtığın? eleştiriye tahammül edemiyorsan yazma kardeşim ya da üslubunu bozmadan konuş.

Saygı hak edilmez kazanılır birincisi. İnsan psikoloji üzerinde uzmanlık kurduğum alan ikincisi. Anlayacağınız tedavilik bir durumum olmadığını biliyorum. 40 yaşındaki bir kadın beni tanımadan o üslupla benimle konuşamaz. Üslubunu bozana üslup bozulur, ikili insan ilişkileri böyledir. Kimse yaşından dolayı saygı hak etmez. Bir sürü insan düşünce tarzımı düzgün yorumlarla eleştirmiş. Tek bir kişiye laf ettim mi? Kaldı ki insanlar hayatında yalnızca "olgun" problemlerle yüzleşse emin olun hiç problem kalmazdı. Saygı karşılıklı kazanılır. Yapıcı eleştiri yapın bir zahmet.

ben sana gelip bu kadının yaptığı işe bilmem nesi ne saygı göster demiyorum. o sana düzgün yazmış sen de öyle yaz zor mu? gayet de düzgün üslubu en azından senin gibi "booşşş yaptın llooolllll" değil. aradaki fark da o zaten. hoşuna gitmeyen yorum olunca ne çabuk değiştin ama.

konuda da prenses sendromu var yorumlarında da. çekilecek gibi değil.

milana zaman ayırmaz belki ama bana yazabilirsin istediğin her konuda sabahlara kadar tartışırım.

İnsan sevdiği kişiyi kıskanabilir, gayet doğal bir durum. Ama sevgilinin durumu doğal. Belki dönemlik olarak kafana takılmıştır. Şimdiye kadar büyütüp dert etmeyip şimdi o nedenle aklına gelmiş olabilir. Bence karışma çok aşırı, seni dışarda sürekli bırakacak kadar bir durum yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…