Erkek Arkadaşımın Yakın Kız Arkadaşı

Hahaha, aman diyeyim "rahatsız olmak" falan "medeniyet" sınırlarını aşmayalım. :) Böyle bir durumla karşılaşmanız çok üzücü, tabii ki her şey çoğunlukla kişilerin kendisinde bitiyor. Kendini bilen insanda çok rastlanmıyor böyle şeylere. Geçmiş olsun, umarım tekrar böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Sevgililik konusunda haklısınız, her iki şekilde de kişiselliğe saygı duymak gerekiyor ama bu durumda iyice dış kapının dış mandalı gibi kalınabiliyor. :)

Çok teşekkürler, zaten hiç mağaradan çıkmış gibi hissetmemiştim. :) Elbette böyle acı tecrübelerle karşılaşmak da mümkün ama sanıyorum ki böyle sürpriz sonlu bir hikaye çıkmaz sonunda. Kızı mümkün olduğunca tanımaya çalışıyorum ben de bize gelip gittikçe. Size de geçmiş olsun, iyi ki kurtulmuşsunuz o insandan.

Yani medeni olmak geniş olmak rahat olmak gibi düşünenler var medeniyiz diye sevgilimiz yada eşimiz sabaha kadar "yakın dostu" başka bir kadınla mesajlaşsın. Birlikte tatillere gitsinler. Birlikte ayni evde kalıp sabaha kadar içsinler. Valla medeniyet buysa eğer ben medeni değil yobazın ta kendisiyim... Hic sorun değil...

bu denli bir samimiyet istemiyorum. Sonuçta akrabası falan değil. Bunu ne şekilde belirtebilirim? Yanlış anlaşılmak ve kırıcı olmak istemiyorum.

Hem "görüşmeyi kes" diyecek bir insan değilim diyorsunuz, hem de samimiyeti bitirsinler diye öneri istiyorsunuz. Çelişki değil mi bu?

Bence o topa hiç girmeyin, üzülen siz olursunuz. Sevgiliniz samimiyeti kesse ne işe yarayacak ki zaten? Gidip ailesine "o kızın ailesiyle görüşmeyin" diyecek haliniz yok.

Bu denli samimi olmamalarını arzu etmekle konuşmayı kes demek aynı şeyler mi? Görüşmesini, konuşmasını istemesem, ilişkilerini kessinler derdim. Benim de yakın erkek arkadaşlarım var. O yüzden böyle bir şey desem evet çelişkili olurdu.
Sadece ikilinin arkadaşlığı dolayısıyla ailelerin böyle içli dışlı olmaları canımı sıkmıştı. Kadın- erkek bazlı bir arkadaşlığa karşı değilim anlayacağınız.

Sınırlarını asmadiklari surece sorun etmezdim. Neticede aile dostu. Ama dedigim gibi bir sınır daima olmalı. Seviyeli bir arkadasliga karsi cikmaktansa iclerine girmeyi denerim yani.

Samimi olmamalarını içinizden arzu etmiyorsunuz sonuçta. "Bunu ne şekilde belirtebilirim" diye soruyorsunuz. Bunun "Arkadaşlığını kes" demekten bir farkı olmadığı için çelişki oluyor.
Samimiyet düzeyini belirlemeye de "arkadaşlığını kes" demeye de hakkınız yok sonuç olarak.
"Kadın-erkek arkadaşlığına karşı değilim" deyip o arkadaşlığın sınırlarını siz çizemezsiniz.

Ailelerin samimiyetinden rahatsız oluyorsanız buna yapabileceğiniz bir şey yok zaten.

Oradaki "bu denli" kelimesi çok şeyi değiştiriyor ama dediğiniz gibi olsun. Yorumunuz için teşekkür ederim :) Evet, en büyük duygum ailelerden dolayı, zaten o yüzden söylemiştim konunun başında bu sorunun aslında tam bir çözümü olmayabilir diye.

Sizin anlatmaya çalıştığımız şeyi hissettim , öyle duyar kasici falanda olamam kocamın nişanlımın samimi kız.arkadasi olabilir ailecekte görüşebilir ama öyle tatile gitmeler omzunda ağlamalar falan gelemem böyle şeylere
Yorumların çoğu aşırı ileri görüşlü geniş fikirler .
Gitsin bakalım kocaları kız kankalariyla tatile , biz avrupalı değiliz valla türküz genlerimizde ilişki konusunda gerilik olabilir .
Aynısını kadın yapsa, kadının erkek kankasi olsa yeseler icseler tatile gitseler ?? Bu her iki taraf için problem yaşatacak sıkıntı . Haklisiniz rahatsız olmakta ,kıskanmakta

Ben Avrupalı Türk ayrımı yaparak düşünmüyorum çünkü töre, örf veya adet gibi kavramlara bağlı olarak yaşayan biri değilim. :)
Ama hissettiğiniz için teşekkür ederim, arkadaşlığa karşı olmak değil de işin içine çok fazla samimiyet girince içim bir garip oluyor. Kadın/erkek ayırarak da düşünmedim ama insan olarak garip hissediyorum, anlamlı veya anlamsız.

Bence de biraz iş ciddiyete binmeden kesinlikle adım atmayın bence yoksa ters tepki alabilirsiniz. Ben olsaydım daha çok yipranirdim. Siz yine gayet olgun davranış sergiliyorsunuz. Harikasınız

Evlenmeyi dusunuyorsaniz bu durumu tolere edip edemeyeceginize emin olun. Diyelim ki evlendiniz, aileler bile gidip geliyor ve siz esinizin o kiz arkadasiyla daha mesafeli olmasini isterseniz, arabozan kiskanc, fesat gibi etiketlerle anilirsiniz, hayli huzursuzluk olur.

Kıskançlık & Güvensizlik. Sevgilinin ve ailesinin gözünden görülecek olan bu.

Aileler bile ahbap olmuş, yeni bir kız geliyor ve o rahatsız olacağı için yıllardır aralarında sürdürdükleri arkadaşlık ilişkilerine biraz mesafe koymaları gerekiyor. Açıkçası ben yapmazdım, yapmadım da. .

Eğitimle/medeniyetle bunun ne alakası var ki ? Okullarda erkek ve kadınların ilişkisi hakkında bilgiler mi öğretiliyor, "nasıl kıskanç olunmaz" vb. başlığı altında bir ders görmedim ben hatırlamıyorum :) Konuyu bu yönde çok saptırmışlar.
Ben de açıkcası o tarz ilişkileri sevmem, benim için başlamama sebebidir hatta. Herkesin ayrı fikri, düşüncesi var, keşke herkes birbirine saygı duysa o konuda.

Bir arkadaşımın kızı bu mevzuyu tez konusu yapmıştı.
Ve kız bu tezi öyle ciddi yaptı ki Gelir seviyesi ve Eğitim seviyesi değişik bir sürü insanla anket yaptı. (belirli noktalarda değil değişik ilçelerde)
Anket cevapların da %5'i bile yakalayamamıştı. Ne kadınlarda ne de erkeklerde.
Hiç bir cins Kadın/Erkek sevgililerinin-Eşlerinin karşı cins ile Kanka muhabbetini.

Konu sahibi arkadaşım, birşey yapılabilir mi bilmiyorum bu konu da fikir beyan etmek zor çünkü Onların sizden öncesi var yani anladığım kadarıyla eski bir arkadaşlık ilişkisi, Umarım güveninizi ve sevginizi boşa çıkarmazlar.
Ben istermiydim böyle bir şey diye kendimi yokladığımda açık olmak gerekirse hoşuma gitmezdi ve istemezdim.

haklısın yerınde olsam kıskanırdım.buralar iyice ütopik bır hal alıyor.sevgılını tart ve sonra guzel bır dılle anlat.sanki insani ve nefsani duygulardan tümüyle arınmış meleke kesilmişizde aksi düşünülünce dar kafalı oluyoruz .

başbaşa tatile gidiyorlar mı pekiyoksa ailecek mi?
ailecek ise sorun etmeyin ama baş başa ise ben de olsam sorun ederdim. yani karşı cinsten arkadaşı olabilir ama aşırı yakın olunca bende sevmem açıkçası kıskanırım. evlenince zaten yavaş yavaş koparlar merak etmeyin. herkes kendi yoluna bakar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…