- 30 Ocak 2019
- 24
- 22
- 3
- 32
- Konu Sahibi purpleangel33
-
Bence bir kadınla erkek çok samimi dost olamaz uç kere yaşadım ve hic ummadigim zamanda farklı düşünceleri olduğunu öğrendim. Eşimin de çok yakin kız arkadaşı olması beni rahatsız ederdi açıkçası. Ama sevgili durumu biraz daha farklı sevgiliyken bu kadar herşeye müdahale etmeyi doğru bulmuyorum. Evlilikte olaylar daha başka oluyor. Herkes saldıracak şimdi ama ben yasadiklarima gore yorumluyorum sonuçta.
Şimdi herkes medeniyet demiş ama.. Sırf öbür açıdan bir örnek olsun diye yazıyorum konu sahibi lütfen doldurmaya çalıştığımı sanmasın.Bazen haklı olunabiliyor. Ben de medeni oldum.. Kızda hep bişeyler sezsem de kendime kızdım benden hoşlanmadığı belliydi bakışlarından ama kuruntu dedim. Kadın erkek arkadaş olabilir yahu kaçıncı yüzyıldayız dedim.. Benden önce tanışıyorlar senelerdir arkadaşlar, senelerdir sevgiliyiz. hem benden ona bahsediyor selamlaşıp konuşuyoruz olsa benden önce olurdu dedim.. Bi kere onun tipi değil (benimki sarısın seviyordu). Erkek arkadasıma her dediğimde saçmalama o benim kardeşim gibi, olsa senden önce olurdu, ben ona bakmam ki, onun sevdiği var bilmem ne. Ama ama sevgili hemcinsim o kaç yıllık arkadasın içinden aşık çıktı. Sonra biz ayrıldık bir sebeple ve onlar sevgili oldular. Benim olayda en büyük hain erkek arkadasımdı. Seninki masum belli ki aile dostu gibi. Yazma sebebim kendini kötü hissetme mağaradan çıkmış değilsin. Birşeyler hissediyorsan eğer dikkatli takip et kızın tavırlarını. O kız sevgilime çok trip atıp kelimeleri uzatarak konusurdu yaaaa amaaa hı pekii şeklinde. Sadece bu arkadası için değil genel olarak gözü açmakta fayda var. Bolca ikili takılmak ve mesajlaşmak bence doğru değil. Bell bir mesafeden yine arkadas olunabilir.
Yani medeni olmak geniş olmak rahat olmak gibi düşünenler var medeniyiz diye sevgilimiz yada eşimiz sabaha kadar "yakın dostu" başka bir kadınla mesajlaşsın. Birlikte tatillere gitsinler. Birlikte ayni evde kalıp sabaha kadar içsinler. Valla medeniyet buysa eğer ben medeni değil yobazın ta kendisiyim... Hic sorun değil...Hahaha, aman diyeyim "rahatsız olmak" falan "medeniyet" sınırlarını aşmayalım. :) Böyle bir durumla karşılaşmanız çok üzücü, tabii ki her şey çoğunlukla kişilerin kendisinde bitiyor. Kendini bilen insan da çok rastlanmıyor böyle şeylere. Geçmiş olsun, umarım tekrar böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Sevgililik konusunda haklısınız, her iki şekilde de kişiselliğe saygı duymak gerekiyor ama bu durumda iyice dış kapının dış mandalı gibi kalınabiliyor. :)
bu denli bir samimiyet istemiyorum. Sonuçta akrabası falan değil. Bunu ne şekilde belirtebilirim? Yanlış anlaşılmak ve kırıcı olmak istemiyorum.
Hem "görüşmeyi kes" diyecek bir insan değilim diyorsunuz, hem de samimiyeti bitirsinler diye öneri istiyorsunuz. Çelişki değil mi bu?
Bence o topa hiç girmeyin, üzülen siz olursunuz. Sevgiliniz samimiyeti kesse ne işe yarayacak ki zaten? Gidip ailesine "o kızın ailesiyle görüşmeyin" diyecek haliniz yok.
Bu denli samimi olmamalarını arzu etmekle konuşmayı kes demek aynı şeyler mi? Görüşmesini, konuşmasını istemesem, ilişkilerini kessinler derdim. Benim de yakın erkek arkadaşlarım var. O yüzden böyle bir şey desem evet çelişkili olurdu.
Sadece ikilinin arkadaşlığı dolayısıyla ailelerin böyle içli dışlı olmaları canımı sıkmıştı. Kadın- erkek bazlı bir arkadaşlığa karşı değilim anlayacağınız.
Samimi olmamalarını içinizden arzu etmiyorsunuz sonuçta. "Bunu ne şekilde belirtebilirim" diye soruyorsunuz. Bunun "Arkadaşlığını kes" demekten bir farkı olmadığı için çelişki oluyor.
Samimiyet düzeyini belirlemeye de "arkadaşlığını kes" demeye de hakkınız yok sonuç olarak.
"Kadın-erkek arkadaşlığına karşı değilim" deyip o arkadaşlığın sınırlarını siz çizemezsiniz.
Ailelerin samimiyetinden rahatsız oluyorsanız buna yapabileceğiniz bir şey yok zaten.
Profil fotoğrafınıza bakarak söylüyorum; isterseniz cinsiyet eşitliği konusunda sizinle saatlerce sohbet eder, aforizma üretebilirim hanımefendi. Kim olduğumu bilmeden bu şekilde aşağılayıcı bir üslupla konuşamazsınız. Doğru düzgün okusanız görürdünüz zaten; medeniyet yoksunu bir insan değilim. Sadece bu kıskançlığımı sevdiğim kişiyle çözmenin alternatif yollarını yaşıyorum. Merak etmeyin sizin gibi yargılayıcı ve suçlayıcı biriyle aynı evrende yaşıyoruz, ne yazık ki. Fikriniz yoksa zikriniz de olmasın bir zahmet.
Sizin anlatmaya çalıştığımız şeyi hissettim , öyle duyar kasici falanda olamam kocamın nişanlımın samimi kız.arkadasi olabilir ailecekte görüşebilir ama öyle tatile gitmeler omzunda ağlamalar falan gelemem böyle şeylere
Yorumların çoğu aşırı ileri görüşlü geniş fikirler .
Gitsin bakalım kocaları kız kankalariyla tatile , biz avrupalı değiliz valla türküz genlerimizde ilişki konusunda gerilik olabilir .
Aynısını kadın yapsa, kadının erkek kankasi olsa yeseler icseler tatile gitseler ?? Bu her iki taraf için problem yaşatacak sıkıntı . Haklisiniz rahatsız olmakta ,kıskanmakta
Merhaba,
Benim derdim aslında çözümü ne yazık ki tam olmayan bir dert. Erkek arkadaşımla 3 senedir birlikteyiz ve önümüzdeki yaz ilişkimizi bir atım ileri taşımayı düşünüyoruz. Problem ise şu; erkek arkadaşımın çocukluğundan beri samimi olduğu bir kız arkadaşı var. Kızla ilgili özel bir sorunum yok ancak gönül bazen dayanamıyor işte. "Onunla arkadaşlığını kes" diyecek kadar medeniyet dışı ve geri kafalı değilim fakat bazı şeyler gözüme batmaya başladı. Kızın ve erkek arkadaşımın ailesi de ayrıca bu süre zarfında birbirine arkadaş olmuş. Bu yüzden, kimi zaman birlikte kahvaltı, yemek vs. gidip gelmeler oluyor. Geçen yıl aynı tatil yerinde birkaç gün geçirdiler erkek arkadaşım, o kız ve ailesi. Sonuçta kızın bana özel olarak bir zararı dokunmadı ama bu denli bir samimiyet istemiyorum. Sonuçta akrabası falan değil. Bunu ne şekilde belirtebilirim? Yanlış anlaşılmak ve kırıcı olmak istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?