Erkek Arkadaşımın Yakın Kız Arkadaşı

Kıskanç bir kadınım. Lakin hayat ve ilişkilerim beni oldukça olgunlaştırdı. Arkadaşlık ve aşk arasındaki farkı ve ikisinin de önemini, yerini iyi kavradığımı düşünüyorum. Benim nişanlımın da kadın dostları var, gider onlarda kalır, başbaşa içerler falan. Selam söyle hayatım derim geçerim. Sevgilime güveniyorum, kendime güveniyorum. Ben bir arkadaşın dostun yerini her zaman tutamayabilirim. İnsan arkadaşıyla daha farklı paylaşımlar da yapabilir. Cinsiyet önemli değil dosta da ihtiyacımız var. Ben yokken onlar vardı sevgilimin hayatında, neler paylaştılar, ne anıları var. Belli mi olur belki bir gün ben olmayacağım ama onlar sevgilimin hayatında var olmaya devam edecekler. Dostluk çok kıymetli bir şey. Bu devirde gerçekten kolay dostluk kurulmuyor. Kolay sevgili olunuyor evet ama dostluk geliştirmek çok çok zor.. Sizi de anlayabiliyorum, sevgilinizin sevgisini, ilgisini, geçirdiği zamanı kıskanıyor olabilirsiniz, lakin sonlara doğru "bunun önüne nasıl geçebilirim" derken yani ilişkilerini kısıtlamaktan söz ediyorsanız bence yanlış yapıyorsunuz. Şu konuda büyük bir yanılgıya kapılıyoruz: Sevgilimizi mülkiyetimiz olarak görüyoruz. Arkadaşlarını çevresini kendimiz belirlemek istiyoruz. Kararlarına kendi kişisel alanına müdahelede bulunuyoruz. Bu bana oldukça bencilce geliyor. Bence siz de dostluk geliştirebilirsiniz bu kadınla. kafa yapılarınız belki çok uyacak. Mesela ben çok yakın bir erkek arkadaşımın sevgilisiyle tanışmıştım. Yıllarca görüştük. Şu an o yakın arkadaşım ve sevgilisi yollarını ayırdı ama ben kızla hala görüşüyorum, yeni sevgilisinden konuşuyoruz. Yani önyargısız bir şekilde kızı tanımayı ve arkadaş olmayı deneyebilirsiniz.

Ne medeniyetmiş arkadaş ya kusura bakmayın ama bir şey sormak istiyorum bir kişinin karşı cinsten çok samimi arkadaşı olup olmaması medeniyet kriteri midir acaba, yani karşı cinsten çok samimi arkadaşım olmayınca medeni olamıyor muyum? Hayır yani sürkeli bir medeniyet bahsi geçip durmuş da konuda ondan soruyorum yoksa konu sahibi evet bu arkadaşlığı bilerek başlamışsın ilişkiye ve aileleri de tanışıyor diyorsun. İç güdüsel olarak rahatsız olmuş olabilirsin çünkü bir insan ne kadar kıskanç yapıda olmasa bile sevdiğini makul derecede kıskanması çok doğal. Bence ortada bir şüphelenecek durum yokken hiç ortalığı bulandırmayın dediğiniz gibi daha yakından tanıyınca belkide içiniz daha rahat olacak o yüzden fevri bir hareket yapmayın derim.

Lol nedir abi ahshaafahdjajs
Acayip guldum gece gece.

Sevgili konu sahibi siz de yakin erkek arkadas edinin, onlarla vakit gecirin,tek dayanak sevgili olmasin. Kiskanclik boylece torpulenir belki
yok yav diğerinin arkadaşı çocukluktan varmış neredeyse ben karşıyım sonradan edinilen erkek arkadaşa gerekk yokkkk

17 yaşımdan beri kendi evimde tek başıma yaşıyorum, 2 sene önce erkek arkadaşımla evimi birleştirdim. Ayaklarımın üzerinde durmak en büyük gayem ve hayattaki en büyük başarılarımın hepsinde kendimi düşünüyorum. Kendimi bir an için erkeklerden eksik veya niteliksiz görmedim, hakkım neyse aradım. Ama bunu kafaya takarak medeniyet düşmanı olabiliyor-muşum. Ne diyelim, canları sağolsun :)

Evet, zaten 3 yıl içerisinde buna çok özen gösterdim. Mümkün olduğunca duygularımdan arınıp mantığımı kullanmaya çalıştım buluşmalarda. Değindiğiniz noktalarda haklısınız. Kişisel alana saygısızlık benim tahammül edebileceğim bir şey değilken karşıya bu mesajı vermiş gibi oluyorum. Zaten bu başlıktan sonra "bu denli samimiyet istemiyorum" cümlesi çok keskin ve bencilce gelmeye başladı bana da. Teşekkürler yorumunuz için :)

Bu konunun medeniyetle alakası olduğunu düşünmüyorum benim suan hiç erkek arkadaşım yok medeniyetsizmiyim ne alaka bu bir tercih yıl 2019 değil 2050 de olsa tercih meselesi ben esimin benden yakın bir arkadasi olmasını istemem şahsen .
Bence içinizin rahat etmesi için kızla tanışın en mantıklısı bu.

Peki bir dışlanma hissediyor musunuz? Mesela görüşmek muhabbet etmek istediklerinde sizi de planlarına dahil ediyorlar mı? Hoşunuza gitmeyen şeyler ne tam olarak? Elbette baş başa da görüşmek isteyebilirler. Ama sevgilinizin arkadaşında sizin varlığınızı kabullenememe gibi bir durum seziyor musunuz?

Aynı cins nasıl dost olabiliyorsa bu karşı cinsler için de geçerlidir. Herkesin kendini yakın hissettiği karşı cinsten bir dostu vardir. Aileler de birbirini bu süre içinde tatile gidecek kadar tanımış. Dostu geçtim belki.kardes bile görebiliyor olabilirler birbirlerini. Bunun muhabbetini açmanız bile erkek arkadaşınızı rahatsız eder bence. Iliskiniz iyiyse bunu tatsizlastirmaya gerek yok boş yere.

Ha kız yılisiktir, erkek arkadaşınız da yüz verir o ayrı. Dostluğun adı bu değil.ama.

Erkek arkadaşım çekinmeden bahsedebiliyor arkadaşından. İyi veya kötü yönlerini konuşabiliyoruz, zaten aynı evde yaşadığımız için arkadaşı da gidip geliyor. Ben bazı detayları başından yazmalıydım belki çünkü anlaşılmamış :) Kızı biliyorum, tanıyorum yani. Dışlanmış hissetmiyorum zaten genelde bizim evimizde buluşmuş gibi oluyoruz. Sanıyorum kızın ailesinin erkek arkadaşıma olan düşkünlüğü beni biraz düşündürüyor. Kıskançlık oluşturan duygunun temeli o gibi.

Hadi erkek arkadaşını hallettin kızla arasına mesafe koyar. Ama aileler kısmı geçmiş artık onlar dost olmuşlar. Size tavsiyem bu kadar sıkma sevgilini bu durumu ona asla söyleme bile. Boşver çocuk seni sevmiş seninle sevgili. Hatta kızla sende iyi arkadaş ol. Yakın takipte olursun hem

Yakın bir erkek arkadaşımdan eşi yüzünden, sırf araları bozulmasın diye vazgeçtim. Gizli gizli görüşmeyi denedik onu da ben gururuma yediremediğim için kestim iletişimi. O yüzden hafiften gıcıklığım var sizin gibi kadınlara.

Çok daha yakın bir erkek arkadaşım daha var. 12 yıllık hayat arkadaşım, 6 yıllık eşim böyle bir taleple gelse arkadaşımı seçerim. Birinci sebebi aile gibi gördüğüm bir insanı hayatımdan çıkartamam, ailemi çıkartamayacağım gibi, ikincisi de beni böyle bir seçim yapmaya zorlayan insanın hayatımda yeri olmaz.

O yüzden tavsiyem, yerinizi bilin, kendinizi kimseyle kıyaslamayın, hayatınızdaki insanı seçim yapmak zorunda bırakmayın. İlk anda seçimi siz olursunuz belki ama elinizde mutsuz ve size kin duyan bir adam kalır.

Çok yakın erkek arkadaşlarım var.

Biri annemin (benimkilere zaten yapıyor bakın annemin) doğumgünü için sürpriz yaptı, günübirlik şehirdışından geldi, gece annemin doğumgününü kutladık, ertesi gün geri döndü.
Diğerleriyle dört kişi tatile çıkarız yazları, babamda kaldık hatta. Halen babamla mesajlaşırlar.

Eğer sevgilim benim onlarla ilişkime müdahil olmaya çalışsa inanın hoş olmaz.
Daha önce söylemiştim, biri sevgilisiyle kız beni istemediği için ayrılmış. Benim haberim bile yok tartışmalarından, sonra bana haber verdi.
Annemin doğumgününe gelenin bir sevgilisi de bizim yakınlığımızı kıskandığı için hakkımda konuşuyormuş, arkadaşım rest çekmiş yeter artık diye.
Ben de ona keza onları istemeyen biriyle sevgili olsam arkadaşlarımı tercih ederim.

Yani eğer bir şey yapacaksanız bu konuda, her türlü sonucu göze alarak hareket etmeniz daha iyi olur.

Beyefendi bir insansa kızın ailesi sever tabi ki, benim ailem de erkek dostlarımı çok sever sayar hatta evin bir oğlu gibi olurlar bir süre sonra. Normal şeyler bunlar. İlişkinizi hiç yıpratmayın. Kıskanmanız da normal. Bu duyguyla baş etmeyi bir şekilde becerebilmek mesele. Sevgiler..

Gıcık olmanıza gerek yok çünkü ilişkini kes demedim, o da bana kimse için bunu diyemez. :) Yalnızca kıskanıyorum, insani bir duyguyu gereksiz yaşıyorum. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Benim sevgilimin de böyle bir arkadaşı vardı ama kız biraz fazla rahat davranıyordu ve sürekli bizimleydi hep 3.biri olarak gelirdi yanımıza çok da güvenilir biri değildi ortak arkadaşımızdı benim de arkadaşımdı yani ama onunla daha yakındı. Kişisel olarak da çok haz etmezdim ortalık karıştırmayı seven biriydi ama sizinkinde öyle bir problem yokmuş yakın arkadaş olun o kişiyle muhabbetinizi ilerletin asla kıskandığınızı belli etmeyin ve aralarına girmeyin kötü fesat olan siz olursunuz erkekler arkadaşlık kavramına kadınlardan daha fazla önem veriyorlar bi de afedersiniz ama eşeğin aklına karpuz kabuğu da sokmayın boş yere adam 3 yıldır birlikteymiş sizinle ona bi şey hissedecek olsa onunla olurdu

Bence bir kadınla erkek çok samimi dost olamaz uç kere yaşadım ve hic ummadigim zamanda farklı düşünceleri olduğunu öğrendim. Eşimin de çok yakin kız arkadaşı olması beni rahatsız ederdi açıkçası. Ama sevgili durumu biraz daha farklı sevgiliyken bu kadar herşeye müdahale etmeyi doğru bulmuyorum. Evlilikte olaylar daha başka oluyor. Herkes saldıracak şimdi ama ben yasadiklarima gore yorumluyorum sonuçta. Ayrıca bu durumun medeniyetle hicbir alakası yok bence. Tabi ki işyerinde yada çevresinde bir erkekle kadın arkadaş olabilir. Çok samimi dost olmak başka arkadaşlık başka. Eşimin çok samimi bir bayan arkadaşına içmeye gitmesi sabaha kadar sohbet etmeleri beni son derece rahatsız ederdi açıkçası. Medeni olicaz diye tamamen icimizden gelen duygularımızı da yok etmenin anlamı yok bence.

Şimdi herkes medeniyet demiş ama.. Sırf öbür açıdan bir örnek olsun diye yazıyorum konu sahibi lütfen doldurmaya çalıştığımı sanmasın.Bazen haklı olunabiliyor. Ben de medeni oldum.. Kızda hep bişeyler sezsem de kendime kızdım benden hoşlanmadığı belliydi bakışlarından ama kuruntu dedim. Kadın erkek arkadaş olabilir yahu kaçıncı yüzyıldayız dedim.. Benden önce tanışıyorlar senelerdir arkadaşlar, senelerdir sevgiliyiz. hem benden ona bahsediyor selamlaşıp konuşuyoruz olsa benden önce olurdu dedim.. Bi kere onun tipi değil (benimki sarısın seviyordu). Erkek arkadasıma her dediğimde saçmalama o benim kardeşim gibi, olsa senden önce olurdu, ben ona bakmam ki, onun sevdiği var bilmem ne. Ama ama sevgili hemcinsim o kaç yıllık arkadasın içinden aşık çıktı. Sonra biz ayrıldık bir sebeple ve onlar sevgili oldular. Benim olayda en büyük hain erkek arkadasımdı. Seninki masum belli ki aile dostu gibi. Yazma sebebim kendini kötü hissetme mağaradan çıkmış değilsin. Birşeyler hissediyorsan eğer dikkatli takip et kızın tavırlarını. O kız sevgilime çok trip atıp kelimeleri uzatarak konusurdu yaaaa amaaa hı pekii şeklinde. Sadece bu arkadası için değil genel olarak gözü açmakta fayda var. Bolca ikili takılmak ve mesajlaşmak bence doğru değil. Bell bir mesafeden yine arkadas olunabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…