erkek arkadaşımla aramda yaş farkı fikirlerinizi almak isterim...

Simdi olmasa bile ileride problem olabilecek bir yas farki.
Simdiki ruh halinizle onun olgunlugu size iyi geliyordur tabi, cunku neredeyse
Sizin 2 katiniz kadar yasam tecrubesi var.
Ama elbet siz bu psikolojiden siyrilacaksiniz.
Bir kadinin en aktif oldugu yas 30-45 arasi ve o zaman bu yas farki sizi mutsuz edecek boyutlara ulasabilir.

25-45...
şimdi olmasa da ilerde sorun yaşarsınız gibime geliyor...

siz 35 yaşında kadınlığınızın en güzel yıllarını yaşarken ,o 55 yaşında olacak.

iyi düşünün derim ben

20 yaş....ben eğer şimdi mutluysan sorun yapma vb..olumlu bir yaklaşımda bulunamıycam maalesef..gençken bu fark pek görülmez ama yaşlandıkça emin ol bu farkı hissedeceksin..eşin de öyle.

20 yıl farkı ben sadece kronoljik yaş olarak değerlendirmiyorum..bu bir dönem farkı,tecrübe farkı,yaşanmışlık farkı ayrıca..iyi düşün.

Son düzenleme:

aklım tamamen karıştı şimdi evt mutluyum seviyorum ama sizlere bakınca ne bileyim offf offfff

Yaş farkı çok fazla...
Siz otuzun güzel zamanlarını sürerken... Eş adayınız ellilerin adaptasyon süreci ile boğuşacak... Kadınlarda bu yok ama erkeklerde ne yazık ki kırk yaş sendromu, elli yaş sendromu ve huzura kavuşulmaya başlanan altmışlı dönemler diye on'luk üç dönem var.. Elli yaş sendromu biraz ağır geçiyor.. Zira çok yaşlı hissetmekle hala genç hissetmek arasında bocalıyorlar. Üstelik ciltleri tam da bu dönemde kendilerine ihanet etmeye başlıyor.. Çoğunlukla.. Kulak kılları, farklı bölgelerde sarkma vs. gibi bir sürü fizyolojik değişikliğin psikolojik külfeti altında kalıyorlar. Elbette sürekli bir evlilikleri varsa ve uzun süreli hayat arkadaşları yanlarındaysa bu dönem daha kolay atlatılabiliyor... Küçük kazalarla diyelim.. Bazıları hiç altından kalkamazken, kalkanlar çoğunlukta sanırım.. Kendine ne kadar bakarsa baksın insan, hayatın aslında ikinci yarısı başlıyor elliden sonra.. İyiniyetli bir yaklaşım bu.. kimisi 35'ten sonra der, bir şiire ithafen..
Bu bir açıdan bakış...

Farklı bir açıdan bakmak gerekirse...
Rabbim 100'lü yaşlarınızı göstersin birlikte ancak yine de bir veda zamanı geldiğinde ve bu sıralı olursa... Her veda erkendir bu arada... Biraz daha yalnız hissetme durumunuz olabilir.. Üstelik daha genç yaşlarınıza denk gelirse bu durum, yaşamınızın bir dönemini sevdiğinizin sık rahatsızlanmalarına çözüm aramakla geçirirken bulabilirsiniz... Üzücü bir kader olur bu.. Çok uç bir senaryo ama bakış açısı...

Yine farklı bir senaryo daha...
Evlenirseniz... Hemen çocuk yapsanız bile.. En iyi ihtimalle baba ve çocuk arasında ki yaş farkı 47 olacak... Tek çocukla kalmak isteyebilirsiniz, ama arkasının da gelmesi bir ihtimal.. Bu çocuklar ergenlik dönemlerinde en çok babaya ihtiyaç duyacaklar... Baba kaç yaşında olacak o vakit.. ?

Ben sizi kızdırmak istemiyorum...
Ama her evlilik aynıdır... Üstelik erkekler hep çocuk gibidir... Hiç değişmezler.. Mutlaka bir çocukluk patlak verir bir yerlerden.. Dedelerden çeken büyükannelerimizi göz önüne getirelim.. Ya da şu an hali hazırda annelerimizi çileden çıkartmayı başaran babalarımızı (annelerimiz daha iyi bilirler tabi.. her özel anda yanlarında değiliz) Erkek hiç büyümez.. Büyük gibi davranabilir ve kadında varsa "baba" boşluğunu kapatabilir, sevgiliyken.. Ama bir gün bir yerden bir "çocukluk" patlak verir mutlaka.. Mutlaka bir kapris çıkar ortaya.. Üstelik o hayatın yarısı dediğimiz 50, doruk noktasıdır.. İnsan gittikçe çocuklaşır o dönemden sonra... Aklıma bir arkadaşımı getirdiniz.. Güzel bir soru sormuştu bana.. Ben de size sorayım...

Birgün evlenmeye karar verdiniz "Evlad edineceğiniz çocuğu (kocayı) kaç yaşında istersiniz"?

25? 30? 50?
Ya da 45...

(25 yaşında insan hala biraz yaş olabilir, 30'unda da öyle.. eğilme ihtimali vardır... Kendinize göre eğip bükmeniz gerekecek bu çocuğu bazen.. evliliğinize adapte etmeniz gerekecek... bu sorudan kasıt buydu o akşam.. açıklamak istedim)

Son düzenleme:
yakıın bir tanıdığımız var..adam çok yaşlı eşinden..oğlunu okula almaya gittiğinde, arkadaşları deden mi diye soruyorlarmış..herşeyi düşünmek lazım..bence dengin olsa daha iyi olur.. 45 yaşındaki adam 25 yaşındaki bayan için tabi ki kul köle olur.. ama dereyi geçtikten sonra değişir mi değişmez mi onun garantisini kimse veremez..erkek milleti( aradaki fark çok fazla..yine de sen bilirsin

Kusura bakma ama baban yaşındaki bir adama nasıl sevgili gözüyle bakabiliyorsun gerçekten böyle insanları anlamakta güçlük çekiyorum.

şuan çok şok oldum benim bir çocuğum var bir önceki evliliğimden bir çocuk daha asla düşünmem evt eş olarak seçeceğim adam 45 yaşında ve beni çok iyi anlıyabiliyo ve şizofren bir eski eşle beni kabul edebiliyo buna hangi genç kabullenir sanmıyorum yorumunuz çok güzeldi tşk ederim...

Kusura bakma ama baban yaşındaki bir adama nasıl sevgili gözüyle bakabiliyorsun gerçekten böyle insanları anlamakta güçlük çekiyorum.

anlatayım canım o zman hayattan bir çok darbe yedin gelen vurdu giden vurdu diyelim sahipsizlik nedir anlıyabiliyosan işte o zaman anlayabilirsin bu durumu ama inş. allah yaşatmaz yinede...birinin seni sahiplenmesi kadar güzel bişey yok....

20 yaş çok fazla bir yaş farkı. Bugün 45 yaşında bir adamın gözünde amiyane tabirle "çıtır" olduğunuz için el üstünde tutulup, güllere pamuklara sarılıyor olabilirsiniz ama bundan 20 yıl sonra 65 yaşında adamın gözünde 45 yaşında "çıtır" olmayacaksınız. İşte o zaman, karşınızdaki yeni arayışlara, daha genç bir kadın arayışına girebilir, ya da size önceden gösterdiği değerden çok farklı davranışlar sergileyebilir. Tabii ki böyle olmasını istemeyiz kimse için, gönül ister ki ömür boyu mutlu mesut ve aşık olun ama hayatın gerçekleri bunlar.

Farklı nedenlerden dolayı sevgilini sevdiğini söylediğini düşünüyorum...
Cidden sahipsizlik çok zordur...Bu durum seni yaşça büyük bir insana itmiş olabilir...

Sorgulaman gereken tek şey, ona "AŞIK" olup olmadığındır...
Senin durumunun aşk olmadığını düşünüyorum ama..Eğer öyle olsaydı, inan kimse ve hiç bir tepki umurunda olmazdı...

Çocuğun var mı bilemiyorum..Tüm sayfaları okumadım...Yoksa ve anne olmak istiyorsan bu da sıkıntı olacaktır...
Dedesi yaşında bir babası olacak...
Yani demem o ki, mantık çerçevesinde bakıyorsan bu olaya - ki ben öyle düşünüyorum- çok iyi düşün...

evet 5.5 yaşında bir oğlum var bir dahada çocuk asla oğlum yeter bu farktada çocuk doğru değil zaten bizim ilişkimizde aşkta var mantıkta sadece burdaki arkadaşların tepkisinide merak ettim için böyle bir paylaşım yaptım düşüncelerin için tşk ederim :))

o zaman sizinkisin sevgi veya aşk değil asla, bu sahiplenilmenin verdiği bir duygu ve karşı tarafı erkek arkadaş değil de bir baba gibi seviyorsunuz bence.
Mantık yönünü soruyorsanız bu olayın kesinlikle mantıklı diyemem.

Kendin kararını vermişsin, adamla birliktesin, çok da mutluyuz, aşığız, birbirimizi seviyoruz diyorsun, bizden yorum istiyorsun, madem çevredekileri dert edecektin, bakışlarından rahatsız olacaktın, ne diye ilişkiye başladın ki, en başından bunları düşünebilirdin, 20 yaş fazla evet, ama sana göre değil, sen kabullenmişsin, o zaman sormana da gerek yok bence, ben böyle düşünüyorum, biz ne desek boş, sen zaten ilişkini yaşıyorsun.

bence sen çok gençsin ve ilerde sorun olabilir bu. şuan çok duyguların önplanda ileride bu değişebilir diye düşünüyorum..

bence keyfine bak, ilerde mutsuz olursan ileride bakarsın ne olacagına, bu dünyada kime ne zaman ne olacagı belli degil, kimin ne kadar yaşayacagıda.

arada 20 yas var ,resmen kuşak farkı var

ikinizin birbirinize ayak uydurması cok zor .sen zaten

o'na ayak uyduramazsın ,ama o bı sure uydurabılır

6 aylık bı ılıskıde belkı de onun sana babacı yaklasımıda

etkılemıs olabılır .ne bıleyım baba sefkatı bı sefkat gormussundur

senı etkılemıstır belkı de .:44:

insan kotu bı ılıskıden cıkınca o sefkate ıhtıyac duyabılıyor

senın yorumlarındanda anladıgım bu oldu benım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…