Erkek arkadaşın kuzeninin düğününde nasıl davranmaliyim. Fikirlerinize ihtiyacım vaaarr

Bencede gitmemelisin... Ben asla gitmedim hiç pişmanı değilim kendinizi ortalığa atmayın hiç sizle tahışmak isteyen sizi elbetteki bir restorana bir kafeye davet edecektir. Sevgiliniz de üzülmez emin olun.

ben olsam gider miydim bilmiyorum.yani elbette sen onun kız arkadaşı hayatına aldığı değer verdiği kadınsın ancak kuzeninin düğününe gitmek kısmı beni düşündürdü.

gideceksen de hiç bir duygu ve davranışını abartılı yaşamadan doğal ol.hafif bir tebessüm ile sohbet et,sevgiline karşı mesafeni koru bu şekilde davran.

bu aile ilişkileri olayında, aile ile tanışmak, düğüne gitmek falan,
her iki aile için de geçerli ise çok güzel bir şey.
dediğiniz gibi herkes birbirini daha yakından tanır ne güzel.

ama sadece erkek ailesi için bir ayrıcalık, hatta kızın ailesinin bihaber olduğu bir durumlar olursa o zaman arkadaşların dediği durum ortaya çıkıyor.
kız tüm saygınlığını yitiriyor.

bu durumda ben olsam gitmezdim diyorum.
gidiyorsan da artık sevgilin kimle tanıştırırsa onunla tanışacaksın.

romkadapost: 45081845 .!.:
Öncelikle yorumunuz gercekten cok kirici
Ben sizin gibi düşünmüyorum
Hangi sıfatla? Olayıni düşünecek olsam annesiyle de tanışmazdim
Olaylar ciddiye binmeden önce aile yaşantısını görmek çok daha önemli benim için
Bende dune kadar oyle ne isim var gitmem
hafif kiz kalirim diyodum ama buyuk hata etmisim esimin ailesine evlenmeden once gidip tanimali gozlemlemeliymisim kisilerin arasindaki iletisimi akillica bi tartmaliymisim tabi ama bu soz nisan evresindede gozlemlenebilir ancak kendine soz gelecek hareketlerden kacinabilir bende soz nisan dan once erkek arkadsin evine yalniz gitmeni dogru bulmuyorum boyle kalabalik ortamlar disari ortamlarda olabilir

Ben bu tarz durumları hep kaçırılmaz bir fırsat olarak görürüm. Neden mi? Aileyi görmek tanımak için. Nasıl insanlar,kimler, düğünleri,adetleri, çevrelerinde ki insanlar, eş-dost çevreleri.. Bence kesinlikle işler resmiyete binmeden tanışılmalı. Ailenizi kimlerle muhattap edeceksiniz görme şansıdır bence. İşler ciddiye bindiğinde "ayyy annesi şöyle, babası şöyle, adetleri bilmiyorlar,".. gibi sayısız duruma da hazırlıklı olursunuz.

Bence erkek arkadaşınız ile birlikte salona girip o sizi kiminle tanıştırırsa onunla tanışın. Yapmacık olmayın,kendinizi gibi olun. İleride "düğün günü hiçte böyle değildi" denmesin arkanızdan. Takı için, eğer maddi imkanınız varsa ufak birşey olabilir neden olmasın. Ve yukarıda da yazdığım gibi, aileyi ve çevresini gözlemleyin mutlaka. Herşey gönlünüzce olsun

Ben bu tarz durumları hep kaçırılmaz bir fırsat olarak görürüm. Neden mi? Aileyi görmek tanımak için. Nasıl insanlar,kimler, düğünleri,adetleri, çevrelerinde ki insanlar, eş-dost çevreleri.. Bence kesinlikle işler resmiyete binmeden tanışılmalı. Ailenizi kimlerle muhattap edeceksiniz görme şansıdır bence. İşler ciddiye bindiğinde "ayyy annesi şöyle, babası şöyle, adetleri bilmiyorlar,".. gibi sayısız duruma da hazırlıklı olursunuz.

Bence erkek arkadaşınız ile birlikte salona girip o sizi kiminle tanıştırırsa onunla tanışın. Yapmacık olmayın,kendinizi gibi olun. İleride "düğün günü hiçte böyle değildi" denmesin arkanızdan. Takı için, eğer maddi imkanınız varsa ufak birşey olabilir neden olmasın. Ve yukarıda da yazdığım gibi, aileyi ve çevresini gözlemleyin mutlaka. Herşey gönlünüzce olsun

Konu sahibi değilim ama hiç bu açıdan düşünmemiştim. Aslında çok doğru bir yaklaşım. Ben kesinlikle gidilmemesi gerektiği taraftarıyken bu düşünce de kafama yattı. Teşekkür ederim .

takı olarak ben bir şey takmamanız gerektiğini düşünüyorum.
eğer yakın arkadaşsanız düğünden sonra evlerine ziyarete gidip ev hediyesi verirsiniz.
takı biraz daha akraba işi.
erkek arkadaşınızın yanında takıya da çıkmamalısınız diye düşünüyorum.

Resmiyet yokken arada ben de gitmezdim sanırım. Aileden biri değilsin henüz, o nedenle fazla hevesli gibi görünme olasılığın da var. Hal böyleyken sen takı takmaktan, sevgilinle birlikte kalkmaktan falan bahsediyorsun. Bunlar ise çok fazla, karısı değilsin ki henüz, öyleymişsin gibi davranmana gerek yok.
Ama kuzeni arkadaşın gibi olmuş ve çok da ısrar etmiş. Şimdi gitmezsen de bir yandan itici görüneceksin. O nedenle şu durumda katılmak zorundasın. O sebeple abartıya kaçmadan giyin, gelinin kız kardeşi moduna girme. Kalkıp da kırk yıllık akraba gibi göbek atma, takı takmaya kalkma. Erkek arkadaşından rica et, tanıştıracaklarına yönlendirsin seni. Sen gidip de körü körüne milletin eline yapışma. Çok muhabbet tez ayrılık getirir derler, fazla samimiyet kurma saygı çerçevesinde kal.
Çünkü ilk izlenim asla unutulmaz, ileride zaten bizim oğlan için ölüyordu, daha evlenmeden bizim yanımızdan ayrılmaz olmuştu gibi laf ederler. Ha bu böyleyken tutup da buz dolabı da olma aman. Sorulana cevap ver, muhabbet devam edecek gibiyse ettir yeterli. Arada bir de tebessüm et falan işte, idare et.

Ne kadar kaba bir yorum. Şahsınız adına üzüldüm böyle bir üslubunuz olduğu için...

Seni bilmem lakin , benim mezhebimde böyle şeyler( sevgili vs ) haram kılınmıştır .Konu sahibi menmun olsun diye dinimin yasaklandığı çirkinlikleri hoş iyi yap demem ,asıl ben senin adına şahsen çok üzüldüm yazık.....

İlişkiniz ne denli ciddi boyutta olursa olsun aileler tarafından isim konulmadıkça katılmayın bence.
Elbette aileyi önceden tanımak görmek çok önemli ama 4 saatlik bir düğünde çok bir gözleminiz olamaz.
Ben şu an nişanlıyım. Nişanlanmadan evvel her ikimizde ailelerimizle tanıstık. Farklı sehirlerdeyiz nişanlım daha sık ailemi ziyaret etti. 2-3 haftada bir. Ben 2-3 defa ziyaret etmiştim. Abisinin nişanı oldu. Bi kaç ay içinde beni istemeye gelecekleri kesin oldugu halde gitmedim. İlişkimiz ciddiydi. Ailelerimizlşe tanıstık. Ki o benim amca ve dayılarımlada tanıştı denk gelmişti.
Daha nişan olmadan ilişkimiz ailelerde kabul gördü ama sevgili sıfatıyla buluncagım yer olmamasını istemedim. Hiçte pişman değilim. Şimdi nişanlıyız. Abisinin düğününe gecen hafta gittim çokta güzel oldu yerinde oldu.
Aile güzeldir. Ama ne kadar geç içerisine dahil olursanız o kadar kıymetli olursunuz.

Merhaba:KK52:
Kızlar erkek arkadaşımla birlikte onun kuzeninin düğününe gidicez

Bende evlenecek olan damat ve gelini tanıyorum, yakın sayılırız muhabbetimiz, beraber gezmisligimiz var yani
Düğüne davet ettiler beni ve bende kabul ettim
Fakat düğünde erkek arkadasimin bütün ailesi olacak. Ben şuana kadar erkek arkadasimin sadece annesiyle tanıştım
Düğünde nasıl olucak hiç bilmiyorum
O yüzden sizden tavsiyelerinizi, fikirlerinizi ve aklımda olan soruların cevabını rica ediyorum:KK16:
Kurtarın beni bu sıkıntıdano_O:KK17:
Biz erkek arkadasimin kuzenleriyle ayrı masada mi otururuz
Salona ilk girerken mi gidip selam vermeliyim ailesine
Diğer aile fertlerine (yengesi halası amcası) de bişey demem gerekiyor mu?
Taki takılırken benimde taki takmam gerekir mi?
Takmazsam da erkek arkadaşım takiya giderken bende yanında gitmeli miyim?
Babasıyla daha hiç konuşmadık, o benimle tanışmayı istedi ama nasib olmadı. Babasıyla ilk nasıl konuşmalıyım?
Kızlar aklıma gelmeyen sorular da olabilir:KK33:
Sizce salona girdikten çıkana kadar nasıl davranmaliyim çok heyecanlıyım
Gitmesem iyi olurdu aslında bu strese girmemiş olurdum
Ama erkek arkadasima söylersem çok kırılır ve zaten seneye beni istemeye gelecekler, şimdiden ailesinin beni görmesinin bi zararı olmaz diye düşünüyorum
Ayrica beni süzecülerini tahmin edebiliyorum tabii ki:KK37:
Başka neler olabilir

Ben olsam gitmezdim evlerine sonra tepbrik etmeye gidebilirsiniz ev hediyesi alirsiniz, ne gerek var simdi bakalim annesi babais ogullarinin sevgilisiyle butun ailenin icinde boy gostermesinde honut olacaklarmi ustelik aileyle tanismamissiniz bile hani onceden tanismisliginiz olsa onuda anlarim ama bana kalirsa biraz olmamis siz gencler kendi aranizda davet edilmis giderim demissiniz ama aile buyuklerini hic katmamissiniz bu hesaba bizim toplumun zihniyeti belli sizi birlikte goren birton laf edecek seneye istemeye gelecekler diyorsunuz herhangi bir hareketiniz teyze amca dayi yenge hala birinin gozune batarsa hemen sevgilinin anne babasini etkileyecek laflar edebilirler isteme olayi soz konusu oldugunda.. ha bunlar tabiki varsayim tam terside olabilir tamamen aile yapisina bagli ama bana kalirsa sonuc olarak o kadar samimiyete gerek yok..

Herkes kendi yaşamına göre yorumlamış ben de yapayım..
Ben sevgilimle üç yılın sonunda evlendim ve ailemle de tanıştı ilk senede. Bu nedenle ikinci senemizde kuzenimin düğününe geldi sevgilim, o dönem abisi nişanlıydı evlenseydi ayrılmasalardı düğüne davetliydim ve gidecektim.
Ben sevgiliyken de kendimi karısı değilim vasıfsızım olarak görmedim. Hoşça vakit geçirdiği sevgilisi sözü zaten çok ağır. Evet çok hoş vakit geçirdik ve o dönemde ben onun yoldaşıydım, arkadaşıydım, sevgilisiydim evlendik hala aynı. Evlenince kendimizi apayrı bir yere falan koymadık yani. Konumum da bir imzayla değişmedi hala sevgilim diyorum ve sevgilim diyeceğim. Çok ayıp geliyor bana bu yok sen nesin ki alt tarafı sevgili mevzusu. Takılıyorlardır iki taraf da ciddiye almıyordur eyvallah da adamlar ciddi düşünüyor sen kimsin demek ayıp ve incitici.
Sevgili konu sahibi burada tüm hayatlarını tek perspektiften bakan aşırı gelenekçi ve hayatlarının her satırını dini inançlarıyla belirleyen insanların yorumlarıyla şekillendirme içinden geleni yap. Herkes hayatını geleneksel ve din ön planda yaşamıyor. Senin hassasiyetin bu yönde değilse kulak ardı et lütfen.
İçinden geliyorsa git düğüne. Abartılı giyinme, çok sıcak olmak zorunda değilsin ama güleryüzlü olsan yeterli bence. Sevgilinle gezersin zaten o kimle tanıştırır veya merhabalaşırsa o zaman güler yüzlü bir merhaba dersin. Takı takmana bence de gerek yok. Benim sevgilim de takmamıştı ben takmıştım. Yanında da gitmene gerek yok gerilirsin. Sonra evine giderken ufak bir hediyeyle tebrik edersin.
Mutlulukar

Herkes kendi yaşamına göre yorumlamış ben de yapayım..
Ben sevgilimle üç yılın sonunda evlendim ve ailemle de tanıştı ilk senede. Bu nedenle ikinci senemizde kuzenimin düğününe geldi sevgilim, o dönem abisi nişanlıydı evlenseydi ayrılmasalardı düğüne davetliydim ve gidecektim.
Ben sevgiliyken de kendimi karısı değilim vasıfsızım olarak görmedim. Hoşça vakit geçirdiği sevgilisi sözü zaten çok ağır. Evet çok hoş vakit geçirdik ve o dönemde ben onun yoldaşıydım, arkadaşıydım, sevgilisiydim evlendik hala aynı. Evlenince kendimizi apayrı bir yere falan koymadık yani. Konumum da bir imzayla değişmedi hala sevgilim diyorum ve sevgilim diyeceğim. Çok ayıp geliyor bana bu yok sen nesin ki alt tarafı sevgili mevzusu. Takılıyorlardır iki taraf da ciddiye almıyordur eyvallah da adamlar ciddi düşünüyor sen kimsin demek ayıp ve incitici.
Sevgili konu sahibi burada tüm hayatlarını tek perspektiften bakan aşırı gelenekçi ve hayatlarının her satırını dini inançlarıyla belirleyen insanların yorumlarıyla şekillendirme içinden geleni yap. Herkes hayatını geleneksel ve din ön planda yaşamıyor. Senin hassasiyetin bu yönde değilse kulak ardı et lütfen.
İçinden geliyorsa git düğüne. Abartılı giyinme, çok sıcak olmak zorunda değilsin ama güleryüzlü olsan yeterli bence. Sevgilinle gezersin zaten o kimle tanıştırır veya merhabalaşırsa o zaman güler yüzlü bir merhaba dersin. Takı takmana bence de gerek yok. Benim sevgilim de takmamıştı ben takmıştım. Yanında da gitmene gerek yok gerilirsin. Sonra evine giderken ufak bir hediyeyle tebrik edersin.
Mutlulukar

ne güzelmiş sizde.

ancak işte; kötü düşünen kişiler de var.
mesela benim eşimin abisi kız arkadaşını eve getirmiş (çooook eskiden), şimdi başkası ile evli hatta. hala lafı geçince kv der, nasıl kızlar var, sen niye geliyorsun bizim evimize, nişan yok söz yok vs diye...
toplumda böyle düşünen çok kişi olunca ister istemez dikkatli olmak gerekiyor.
buradaki gitme bence tarzındaki yorumların en büyük sebebi de bu bence.

ne güzelmiş sizde.

ancak işte; kötü düşünen kişiler de var.
mesela benim eşimin abisi kız arkadaşını eve getirmiş (çooook eskiden), şimdi başkası ile evli hatta. hala lafı geçince kv der, nasıl kızlar var, sen niye geliyorsun bizim evimize, nişan yok söz yok vs diye...
toplumda böyle düşünen çok kişi olunca ister istemez dikkatli olmak gerekiyor.
buradaki gitme bence tarzındaki yorumların en büyük sebebi de bu bence.

Düzgünce ifade edenlere sinirlenmiyorum kendi çevreleridir der geçerim zaten. Ama oğlunun hoşça vakit geçirdiği kız ne demek?
Ayrıca benim başıma öyle bir şey gelse zerre umursamam ben.
Herkesin kendi yapısı ve çevresi var. Sanki herkes Müslüman ve muhafazakarmış gibi günah bilmem ne diyenlerden gına geldi tepkim ona. Bizim çevremizde sevgilisinin olması ailenin tanışması falan umursanmaz ben böyle yetiştim. Sevgilim beni kpss ye çalıştırmak için bize gelirdi annem çay yapardı bize yahu. Hiç ay söz yok nişan yok demedi, eve kaçta geldin derdi yaşamadım ben ömrüm boyunca.
Böyle yetişen bir insan olarak ayrıldığım adamın annesi arkamdan istediği kadar konuşsun bir gıdım da üzülmem ben mesela.
Yani kafasında bu tip şeyleri önemsiz gören insanlar da olabilir. Hemen kınamalar, iğnemeler hususi can acıtmak isteyen sözler çok ayıp.
Ha kayınvalidenizde elin kızının arkasından konuşarak kul hakkı alıyor ama o mühim değil tabii. İşlerine geldiği gibi.
Önce bir sorulsun yani konu sahibi muhafazakar mı, takılıyor mu bakalım böyle şeylere. Ben bunun için bu tip hassasiyetleriniz yoksa yazdım mesela. Eğer varsa gitme derim. Ama bu sorulmadan direkt muhafazakar Müslüman kafasında kınayan yorumlara çok sinirleniyorum ya. Her kese aynı at gözlüğünden bakıp kendi çevrelerinden yazıyorlar da yazıyorlar

Takınizi kendiniz takın çünkü siz o aile bireyi olarak değil evlenen çiftin arkadaşı olarak gidiyorsunuz. ..

Yani şöyle açıklayayım kızma nedenimi Alys Alys kapanmak istiyorum diyenlere nasıl ben gidip açıl açıl nolcak yeaa demiyorsam,içki içiyor ayrılacağım diyene aman sen de iç nolcak oh yarasın demiyorsam, muhafazakar yaşamayı tercih edenler de her konuda alakalı alakasız aman günah aman yanarsın, ama bizde flört yok, sen kimsin ki eğlencesi sevgilisi falan tarzı yorumlarla kalp kırmaya yada sürekli mesaj vermeye çalışmamalı bence. İtici oluyor yani. Cidden yıldım ya hani bıkkın getirdi. Herkesin hayatı bakışı yaşayışı kendine. Her konu altında sadece ama sadece kendi yaşayışlarından kınamalı mesaj atmaları insanı soğutuyor iyice. Kız burada flört günah mı demiş sanki kalkmışlar kıza nasıl incitici yorum yazmışlar. Çok ayıp.

Gitme fln diyenlere aldirma oncelikle. Herkesin birbiriyle olan diyalogu iliskisi baskadir. Evlenecek çifti de tanidiginve davet edildigine gore asil sirf sevgilinin sulalesi orda diye gitmemezlik etmen ayip.olur. ben de zamaninda sevgiliyken esimin abisinin nisanina gitmistim.gitmeden once ben de heyecan yapmistim kime nasil davranacagim diye.ama sonra herseyi akisina biraktim.tanistirdiklariyla tanistim.aile masasinda oturdum. Guleryuzluydum, hepsinden de pozitif elektrik almıştım. Hatta gitmeden once asla oynamam kalkmam diyordum fakat hem sevgilimle dansa kalktım hem hareketli danslarda oynadim :) o anki ortama ve insanlardan aldigin elektrige bagli olarak icinden geldigi gibi davranman en iyisi.hic sunu bunu yaparim bunu yapmam diye kasilma.erkek kardesimin o zmnki kiz arki da bnm kinama gelmisti. O da kardesimle dans etti bizlerle tanisti.hcbir falso gormedik.doğallık her zmn takdir edilir

Seni bilmem lakin , benim mezhebimde böyle şeyler( sevgili vs ) haram kılınmıştır .Konu sahibi menmun olsun diye dinimin yasaklandığı çirkinlikleri hoş iyi yap demem ,asıl ben senin adına şahsen çok üzüldüm yazık.....

Benim mezhebimde de kimseyi yargılamak yadırgamak yok.Dinime uygun olan ve emrolan şeyleri ayırmadan ayrıştırmadan anlatmak, anlatırken kırmamak, özenli kelime seçmek, bilmeden günaha girecek sözleri kullanmamak kimsenin günahını almamak ve kul hakkına girmemek var. hoşgörü var.Sizinkiyle aynı mı????!!!!!

Back
X