Erkek arkadaşın kuzeninin düğününde nasıl davranmaliyim. Fikirlerinize ihtiyacım vaaarr

Resmiyet yokken arada ben de gitmezdim sanırım. Aileden biri değilsin henüz, o nedenle fazla hevesli gibi görünme olasılığın da var. Hal böyleyken sen takı takmaktan, sevgilinle birlikte kalkmaktan falan bahsediyorsun. Bunlar ise çok fazla, karısı değilsin ki henüz, öyleymişsin gibi davranmana gerek yok.
Ama kuzeni arkadaşın gibi olmuş ve çok da ısrar etmiş. Şimdi gitmezsen de bir yandan itici görüneceksin. O nedenle şu durumda katılmak zorundasın. O sebeple abartıya kaçmadan giyin, gelinin kız kardeşi moduna girme. Kalkıp da kırk yıllık akraba gibi göbek atma, takı takmaya kalkma. Erkek arkadaşından rica et, tanıştıracaklarına yönlendirsin seni. Sen gidip de körü körüne milletin eline yapışma. Çok muhabbet tez ayrılık getirir derler, fazla samimiyet kurma saygı çerçevesinde kal.
Çünkü ilk izlenim asla unutulmaz, ileride zaten bizim oğlan için ölüyordu, daha evlenmeden bizim yanımızdan ayrılmaz olmuştu gibi laf ederler. Ha bu böyleyken tutup da buz dolabı da olma aman. Sorulana cevap ver, muhabbet devam edecek gibiyse ettir yeterli. Arada bir de tebessüm et falan işte, idare et.
Bu yorum tam yerinde bence.

Yani şöyle açıklayayım kızma nedenimi Alys Alys kapanmak istiyorum diyenlere nasıl ben gidip açıl açıl nolcak yeaa demiyorsam,içki içiyor ayrılacağım diyene aman sen de iç nolcak oh yarasın demiyorsam, muhafazakar yaşamayı tercih edenler de her konuda alakalı alakasız aman günah aman yanarsın, ama bizde flört yok, sen kimsin ki eğlencesi sevgilisi falan tarzı yorumlarla kalp kırmaya yada sürekli mesaj vermeye çalışmamalı bence. İtici oluyor yani. Cidden yıldım ya hani bıkkın getirdi. Herkesin hayatı bakışı yaşayışı kendine. Her konu altında sadece ama sadece kendi yaşayışlarından kınamalı mesaj atmaları insanı soğutuyor iyice. Kız burada flört günah mı demiş sanki kalkmışlar kıza nasıl incitici yorum yazmışlar. Çok ayıp.

konu dine nasıl geldi, ben de anlamadım zaten.

benim fikrim, karşı tarafın ailesi ile ilişkiler geliştirilecekse, kendi tarafın ile de geliştirilmeli. tek taraflı olacaksa yorumum gidilmemesi gerektiği yönünde. bunun türlü sıkıntıları olabilir görüşündeyim.

Ancak sizin örneğinizdeki bir durumda çok da güzel olur.

Ben gitmezdim sanırım. Geline damada bi ara ev görmeye gider hediyemi verirdim

Açılan konularda insanlar sorularının cevaplarını ariyolar
Fakat her konu nasıl oluyorsa bir şekilde dine bağlanıyor
Ben burda flörtun dinen doğru bişey olup olmadigini sormadım
Elhamdülillah bende müslümanım ve zekam ilişkinin dinen yanlış olduğunu kaldıracak boyutta, görebiliyorum yani ben bunu
Sizlere soru sormamda ki amaç dini boyutun dışında benim oraya gitmemin doğru olup olmadığı
Yani benim dusuncem ailesini önceden bi görme şansını elden kacirmamakti
Fakat orda nasıl davranıp davranmamam gerektiğini yada gitmemin doğru olup olmadığı konusunda sizden fikir almak istedim
Konuyu dine bağlayıp çirkin bir üslup kullanmakla da bahsedilen dinden çok uzak olunduğunu görmüş oluyoruz bu sayede

takı takmanıza bence gerek yok sevgılınız takı takarken yanında olmak isterseniz olun ya da olmasanızda olur ... doğaçlama olsun o zaten sizi tanıştırmak istediği kişiyle tanıştırır babasıyla tanıştırırken elini opersiniz buyuklerin ellerini opersiniz... kendinizi sevdırmek için fazla samımı hareketlere gerek yok diğer kişilerle tokalaşmak yeterli bence... ılımlı ve tebessüm ederk gulumseyin ...

Aile yapilariniza bagli, ayni kulturdenseniz ve laf soz olmayacagini biliyorsaniz gidin bise olmaz hem yakindan tanimis olursunuz gelinle damatta davet etmis zaten..
Arkadaslara da katiliyorum sevgiliniz kiminle tanistiracaksa onlarla tanisin ama ben aileyle oturma taraftari degilim..
Genclere ayri masa kurulacaksa orda oturun diger kuzenlerle birlikte bence..
Tabiri caizse zariflikten kirilin, oynayayim demeyin haa:KK48:

Ben kendim olsam gitmezdim ama o ayri:KK45:
Mustakbel gorumcem bile kendi dugunu icin gelirsin dimi demisti.. Valla zor canim, gelemem demistim direk..
Kirildi mi gucendi mi bilemiyorum, sonradan annesi sevgilimden haber gondermisti o da misafirlige davet etti (memleketler uzak onlarda kalmam icin davet edildim direk) onu da reddettim:KK53:
Bulusmalarimizda oglunu arayip telefona beni istiyor onu da reddediyorum:KK70:

Seni bilmem lakin , benim mezhebimde böyle şeyler( sevgili vs ) haram kılınmıştır .Konu sahibi menmun olsun diye dinimin yasaklandığı çirkinlikleri hoş iyi yap demem ,asıl ben senin adına şahsen çok üzüldüm yazık.....
Muslumanim diyen insan kabalik yapmaz herseyi uygun bi dille soyler, ilkonce bunu ogren sonra yorum yap. Sevgilin olsa belki bu kadar histerik olmazdin

Muslumanim diyen insan kabalik yapmaz herseyi uygun bi dille soyler, ilkonce bunu ogren sonra yorum yap. Sevgilin olsa belki bu kadar histerik olmazdin
İşinize gelmedimi kaba gelirse incelikmi oluyor ? kaba sensin neyse dahada uğraşmak istemiyorum kimseyle herkes yapmak istediğinde özgür her koyun kendi bacağından asılır ....

Benim mezhebimde de kimseyi yargılamak yadırgamak yok.Dinime uygun olan ve emrolan şeyleri ayırmadan ayrıştırmadan anlatmak, anlatırken kırmamak, özenli kelime seçmek, bilmeden günaha girecek sözleri kullanmamak kimsenin günahını almamak ve kul hakkına girmemek var. hoşgörü var.Sizinkiyle aynı mı????!!!!!
Kimsenin hatırı için haramı helal , helalı haram sayamam ! Rabbime bin kere şükürler olsun amin

Son düzenleme:
Bende biraz gitmeseniz mi diye dusunenelerdenim
Aileden aileye degisir elbet.Eger gideceksenizde oldugunuz gibi davranmaniz yeterli

Back
X