Resmiyet yokken arada ben de gitmezdim sanırım. Aileden biri değilsin henüz, o nedenle fazla hevesli gibi görünme olasılığın da var. Hal böyleyken sen takı takmaktan, sevgilinle birlikte kalkmaktan falan bahsediyorsun. Bunlar ise çok fazla, karısı değilsin ki henüz, öyleymişsin gibi davranmana gerek yok.
Ama kuzeni arkadaşın gibi olmuş ve çok da ısrar etmiş. Şimdi gitmezsen de bir yandan itici görüneceksin. O nedenle şu durumda katılmak zorundasın. O sebeple abartıya kaçmadan giyin, gelinin kız kardeşi moduna girme. Kalkıp da kırk yıllık akraba gibi göbek atma, takı takmaya kalkma. Erkek arkadaşından rica et, tanıştıracaklarına yönlendirsin seni. Sen gidip de körü körüne milletin eline yapışma. Çok muhabbet tez ayrılık getirir derler, fazla samimiyet kurma saygı çerçevesinde kal.
Çünkü ilk izlenim asla unutulmaz, ileride zaten bizim oğlan için ölüyordu, daha evlenmeden bizim yanımızdan ayrılmaz olmuştu gibi laf ederler. Ha bu böyleyken tutup da buz dolabı da olma aman. Sorulana cevap ver, muhabbet devam edecek gibiyse ettir yeterli. Arada bir de tebessüm et falan işte, idare et.