Erkek bebeğe pembe kıyafet paradoksu

Saçmalama ilk o kıyafeti giydirme ama giyer yani ne olacak zaten kıyafet baya ihtiyaç oluyor kusan bebek olursa.

buna mı takıldınız gercekten ?
kadın düşünmüş almış
dert etmeyın

Bende şunu anlamadım, ne olacak ki yani kız bebeği erkek zannetseler, yada erkek bebeği kız zannetseler...Neden insanın buna sinirleri bozulur?

Her yerde cinsiyetçilik ,valla sıkıldım bu ülkenin bakış açısından. Benimde kızım 5 günlüktü, üzerinde pespembe bir tulumla hastanede asansördeydik, kadının biri erkek mi dedi :) Ne var yani.

Ya da burada ki asıl rahatsızlık kız bebeğin erkek sanılmasından ziyade, erkek bebeğin kız sanılması galiba...Konu sahibinin eşinin bu kadar sert tepki göstermesi "klasik erkek" zihniyeti gibi geldi bana.
"Vay benim erkek çocuğuma nasıl kız" derler...Heytt

Bebek kıyafetleri ilk üretilmeye başlandığında kızlar mavi, erkekler pembe idi. Ayrıca ne farkeder, pembe giyince pipisi mi düşecek.
Kırmaya değmez, hatır içni giydirirn bi kere kaldırın nedir yani..

önemli olan modelini beğenmek ve kullanışlı olması. ben oğluma asla mavi renkli bir şey almadım. sarı kırmızı pembe mor lacivert yeşil hep rengarenk ama tarz şeyler aldım. mesela ilk bayramında beyaz pantolon üstüne pembe gömlek almıştım. o kadar tatlı durdu ki.
kalkıp da pembe fırfırlı simli pullu bir şey alsa tamam giydirme dicem de renk yaftasından oldum olası nefret ederim bence pembe giydirmekten zarar gelmez.

eşimin pembeli grili, düz pembe gömlekleri var, fuşya tişörtü. el kadar bebek pembe giyince püskülü mü düşecekmiş?

aman nolcak bi takım daha alıverin. o da mavi olsun. kv ye de annecim çok güzelmiş çok beğendik eşim de ben de. teşekkür ederiz de geç gönlü olsun

Kız zannetseler ne olacak? Kendiniz diyorsunuz bebeklerin cinsiyeti belli olmuyor diye. Kız mı ya da erkek mi diye sormaları niye rahatsız ediyor ki anneleri?

Haftalarca uzerinde duracak degil ya. Zaten zirt pirt kiyafet degistireceksiniz. Kusmuk olayi yuzunden. Alin sizde bi tane. Cok rahatsiz olursaniz evde kimse yokken giydirirsiniz. Niye giydirmedin diye sorarlarsa da esim pembe diye giydirmemi istemedi diyin.

Ayrica sizde istediginiz renklerde bikac takim daha alin. Zaten ilk dogduklarinda kusmuk su bu derken en fazla bi iki saat ayni kiyafeti giyebiliyorlar

Öyle hayatı bi dert değil, zaten çözümü de basit giydirmek istemezsin başka bir takım alırsın budur yani.
Renklere cinsiyet atfedilmesini de saçma buluyorum, ancak ben, ilk gün için giydirmezdim pembeyi.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyebilirsiniz gayet, hatta ben diyeyim kendime:
Yahu bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Angela.

Şöyle ki;
Senelerce öyle bir oturtmuşlar ki bu algıyı, basit bir satış-pazarlama taktiği olmaktan çıkmış, görünmez bir kural haline gelmiş zihnimizde. Tuhaf geliyor ister istemez ve fakat bu asla giydirmem manasında bir tutum değil. Fotoğraflarda kalacak şekilde giydirmem, yani doğum yapmışım, hastanedeyim, ilk gün fotoğrafları çekiliyor, ziyaretime gelenler filan var, giydirmem.
Biliyorum tipin biri bi hadsizlik yapar yani, her çevrede var böyleleri "Aaa pembe mi giydirdiniz" filan der, kendince eğlenmeye kalkar filan. Sonra lohusa Angela hastanede kadına neden atladı?

1 ay sonra benim de doğum var. İçine sineni yap, pembeden rahatsızsan giydirme, kime ne?

hastane çıkışını zaten kaç gün giydirebileceksin ki.
muhtemel ya bir ya iki.
zaten hastaneye giderken de yedekleri de olacak.
elindeki tek takım bu olmayacağına göre
dert etmen gereksiz.
iki üç hafta içinde giyilmez derecede küçülmüş olacak ve eskilere karışacak.
sen kendin de al hastane çıkışı.
bi tane yetmez zaten.
değişik giydirirsiniz

Kiza pembe erkege mavi giydirilme sebebi kucuk bebeklerin cinsiyetini belli eden bir gelisiminin henuz olmamasi

Bende kizima mavi bi alt giysi almistim ( dr bastan erkek olabilir dedigi icin)
Giydirdim sonradan

Kirmizi zaten unisex bi renk giyebilir

Çıkın şu dar zihniyetten lütfen.Takılmayın böyle şeylere.Kaç ay giyecek şunun şurasında.Heveslenmiş beğenmiş almış.Ne lafı edilecek ne sinirlenecek bir durum.En fazla giydirmezsin.Bunu karşı tarafa belirtip kalp kırmanın anlamı yok.

giydir giydir.... bişi olmaz.... erkeklik renkte değil bünyede bitiyor.... bebişte ne farketçek hem zaten kusçak etcek mahvedecek o cicileri :) çabucakta büyücek.... ilk günlerinizi gergin geçirmenize deymez bence :)

Ne olacak sanki onu giydiğinde kıza benzese siz erkek olduğunu biliyorsunuz zaten neden renklerle cinsiyet ayrımı yapıyorsunuz söylediğiniz şey çok saçma kadının aldığı değil birde begenmemezlik yapıyorsun ha tabi şöyle bi takıntın olabilir kayinvalidenin aldığı bi şeyi bi bahaneyle giydirmek istemiyo olabilirsin maalesef böyle insanları cok gördüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…