Erkek bebek anneleri..Bebeğinizi ne zaman sünnet ettirdiniz/ettireceksiniz?

hogatoee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2010
167
0
46
Ankara
Tanıdığım bir doktor doğumdan sonraki ilk 1 hafta içinde sünnet edilirse yaranın çok çabuk iyileşeceğini söylemişti. Ama hem yeni bir bebeği hem de operasyonu kaldırabilirmiyiz bilmem. Siz ne dersiniz?

nasip olursa eğer bende 4 aylıkken falan düşünüyorum açıkçası şuan yeğenlerim olmadı 4,5 yaşında ve korkuyor sünnet olur ileriki dönemlerde kıyafetini giyer sünnet düğünü yine yapılır diye düşünüyorum ben...

ben geçen sene haziranda doğum yaptım ve ertesi gün oğlumu sünnet ettirdim hastaneden çıkmadan.pipisi 3 günde iyileşti.ilk 3 gün sinirler oluşmazmış o yüzden acı hissetmezmiş.ilaç krem falanda kullanmadık.tavsiye ederim yani.kardeşim de oğlunu ertesi gün sünnet ettirdi.yaptır derim.

Ben 6 aylıkken sünnet ettirdim. Aslında çok kolay oldu ama ben yine de doğar doğmaz yaptırmadığıma pişman oldum. Geciktirmeyin bence. Doğduğu ilk 1 hafta sinirleri gelişmediği için hiç acı çekmiyor. Bir de normalden 10 kat daha hızlı iyileşiyormuş. Göbeğiyle birlikte iyileşir gider.

Kızkardeşim de bakamam diye korktuğu için hemen sünnet ettirmedi.3. ayında idrar yolları enfeksiyonu yüzünden çocuğun gelişmesi geriledi. Şimdi hemen hemen 1,5 yaşında hala toparlanamadı. Ben de bu yüzden doğar doğmaz yapılsın istiyorum.Doktorların tavsiyesi de böyle ama daha bebek bakmaya alışamadan bir de ameliyatın huzursuzluğu yüzünden problem yaşarmıyız diye korkuyorum. Acemi bir anne+acemi bir bebek+yaralı bir pipi:teytey:

bilmiyorum belki yanlış düşünüyorum ama bence 7-8 yaşında olmalı
Allah ım kısmet ederse sünnet düğünün de olmasını istiyorumm :1rolleyes:
herşey eskiden olduğu gibi usülüne uygun o gün olsun istiyorumm ilerde arkadaşlarına anlatsın istiyorumm zaten erkeklerin bi sünnet bide askerlik anıları olurmuşş benimkinin de olmasını istiyorumm boshayallersmile
eşimle de konuştum oda aynı fikirde
zaten şimdi uyuşturup da yapıolarr öyle çok çok da dikiş atılmıyomuşş Allah ım kısmet ederse bi sorun olmassa ben böyle istiyorumm a.s

Kızkardeşim de bakamam diye korktuğu için hemen sünnet ettirmedi.3. ayında idrar yolları enfeksiyonu yüzünden çocuğun gelişmesi geriledi. Şimdi hemen hemen 1,5 yaşında hala toparlanamadı. Ben de bu yüzden doğar doğmaz yapılsın istiyorum.Doktorların tavsiyesi de böyle ama daha bebek bakmaya alışamadan bir de ameliyatın huzursuzluğu yüzünden problem yaşarmıyız diye korkuyorum. Acemi bir anne+acemi bir bebek+yaralı bir pipi:teytey:

Ben de aynen senin gibi düşünüyordum. Aman lohusalık psikolojisiyle bir de sünneti kaldıramam falan diye ama inan bebek hiçbirşey hissetmeyecek. Aylar geçtikçe bebek bilinçleniyor. Biz plastik kıskaç yöntemi ile yaptırdık. 3-4 günde iyileşti. Doktorumuz "eğer doğduğu ilk hafta yaptırsaydınız tam 15 dk da kaynayacaktı." dedi Eğer yine de zor gelir de yaptırmazsan en azından bebişin çok fazla hareketlenmeden yaptır. 6-7 ayı geçirme bence...

benim kızım var ama yaptıran arkaaşlarım var
biri 45 günlükken yaptırdı hiç sorun yaşamaafdılar
onların dr u ilk gün önermeedi sen nasıl yorgunsan o da yorgun kolay değil ufacık yerden çıkıyor falan en azındam 3-4 gün dinlenmeliydi demişti 3 gtün banyo yasaktı pansumana bile gerek kalmadı çok rahattılar

bir arkadaşım 10aylık diğeri 11 aylık yaptırdı çok pişman oldular anlamaya başladıktan sonra zor oluyo sürekli tutmaya çalışıyorlar nazlanıyorlar dediler

oeğer erken olacaksa 6 aydanönce yapılmalı bence

ya erken sünnet güzelde ben önce sünnet sonra düğün kötü geliyor
zaten gelenekler bozuldu gidiyor bari biz kurtaralım diyorum
oğlum olsa ne yaparım bilmiyorum

bana çocuğun aklı erdiğinde yapılan sünnet travma gibi geliyor. göre göre bir organının keisliyor -acımıyor bile olsa- olması bir çocuk çok ürkütücü.
düğün dernek yapmak için oğluma bunu yaşatmayı istemem ben.
benim oğlum prematüre doğduğu ve uzun süre hastanede kaldığı için hiçbir uzman o dönem sünneti önermedi maalesef.
6.ayı bittiği zaman yaptırabilirsin dediler, o da yaz dönemiydi. umarım bu kış yaptıracağım bende.
ama eğer oğlumun sağlık engeli olmasaydı doğduğunun 3.günü yaptırırdım.

bana çocuğun aklı erdiğinde yapılan sünnet travma gibi geliyor. göre göre bir organının keisliyor -acımıyor bile olsa- olması bir çocuk çok ürkütücü.
düğün dernek yapmak için oğluma bunu yaşatmayı istemem ben.
benim oğlum prematüre doğduğu ve uzun süre hastanede kaldığı için hiçbir uzman o dönem sünneti önermedi maalesef.
6.ayı bittiği zaman yaptırabilirsin dediler, o da yaz dönemiydi. umarım bu kış yaptıracağım bende.
ama eğer oğlumun sağlık engeli olmasaydı doğduğunun 3.günü yaptırırdım.

Ben de öyle düşünüyorum. Büyüdükten sonra iyi ki benim sünnetimi erkenden yaptırmamışlar diyeni ve memnun olanı duymadım.

aslında bende çok erken yaptırmak ısterdım..
çunku oğlum çok korkar yaradan..ıgneden..
sımdı 4 yasında..
bebek gelıyor..ve buda erkek..bılmıyorum nasıl yapıcaz..
psıkologlar ya 2 yasına kadar yapılmalı yada 6 yasından sonra yapılmalı dıyor..
2 yasına kadar bırsey anlamıyor..sunnet yapılır dıyorlar..
ama 2 ve 5 yas arası neden kesıldıgını anlayamıyor..çok soru soruyor..ve anlatsanızda mantıklı gelmıyor..
6 yaş ve sonrasında..anlatınca mantık kurabılıyor..
ben geç kaldım..6 yasına geldıgınde kardesı ınşallah 2 yasında olucak..
o zaman yapabılırız belkı..hayırlısı artık..

bizde 3 aylık ken yaptırdık sünnetini ve çok kısa sürede iyleşti
hiç bişey anlamadı oğlum erkenden yaptırmanızı tafsiye ederim ben

Back
X