Doğuma Hazırlık Erkek bebek İsimleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
4 aylık hamileyim :anneadayı: yavaş yavaş isim araştırmaya başladık ben iki ismi olsun istiyorum eşim (Baran) isminin hoşuna gittiğini dile getiriyor sürekli baran ismine yakışan beğendiğiniz anlamı güzel olan önericeğiniz isim varmı ? :emir_bebek::KK36:

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/forums/bebeklerimizin-cinsiyetleri-ve-isimler.499/
Bu link bebek isimleri ve yorumlarıyla alakalı. Yakında taşınır zaten.
Baran yağmur anlamına geliyor-kurtce bir isim. Ben olsam eğer o etnik kökene sahip değilsem çocuğuma koymazdım çünkü maalesef yasadigimiz ülkede bazı ayrımcılıklara maruz kalabilir.
Ben 90lar çocuğuyum, halkın bir kesime epey düşman olduğu yillar. Sınıfımizda bir Dilan vardı ve kızla sırf ismi için konuşmayan-onu dislayan birileri vardı. (Ki bence çok zarif bir isim. Kürtçe halay anlamına geliyor. Ama biraz büyüyünce Farsçada başka bir anlama geldiğini öğrenmiştim)
Yani bizim ülke de karisik, dengeler devamlı değişiyor. Yirmi sene sonra isminden dolayı dışlanmaz umarım...

Dedikten sonra baranin yanına yakışacak bir isim söyleyeyim
Baran çınar
Poyraz Baran
Yağız Baran
Baran Ali
Civan Baran
Eğer fazla etnik bir isim olmasından endişe etmiyorsaniz Sidar Baran da çok güzel olabilir(
Agac gölgesi ve yağmur anlamlı iki isim de uyumlu olabilir).

ben isim seçerken çocuk doğunca netleştirdim. çocuğun biraz tipine göre karar verdik diyelim. mesela kara saç kara göz çocuğa deniz ismi bana tuhaf geliyor :D mesela benim oğlum kara kaş kara göz. neyse hayata bakış açımıza göre(dini-milli-siyasi), kendi ismimize, soyadımıza göre isim düşündük. oğlum 4 yaşında hala iyi ki ismini böyle vermişiz deriz.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/forums/bebeklerimizin-cinsiyetleri-ve-isimler.499/
Bu link bebek isimleri ve yorumlarıyla alakalı. Yakında taşınır zaten.
Baran yağmur anlamına geliyor-kurtce bir isim. Ben olsam eğer o etnik kökene sahip değilsem çocuğuma koymazdım çünkü maalesef yasadigimiz ülkede bazı ayrımcılıklara maruz kalabilir.
Ben 90lar çocuğuyum, halkın bir kesime epey düşman olduğu yillar. Sınıfımizda bir Dilan vardı ve kızla sırf ismi için konuşmayan-onu dislayan birileri vardı. (Ki bence çok zarif bir isim. Kürtçe halay anlamına geliyor. Ama biraz büyüyünce Farsçada başka bir anlama geldiğini öğrenmiştim)
Yani bizim ülke de karisik, dengeler devamlı değişiyor. Yirmi sene sonra isminden dolayı dışlanmaz umarım...

Dedikten sonra baranin yanına yakışacak bir isim söyleyeyim
Baran çınar
Poyraz Baran
Yağız Baran
Baran Ali
Civan Baran
Eğer fazla etnik bir isim olmasından endişe etmiyorsaniz Sidar Baran da çok güzel olabilir(
Agac gölgesi ve yağmur anlamlı iki isim de uyumlu olabilir).
Teşekürler kürtçe bir isim olduğunu bilmiyordum eşim teyzesiyle konuşurken teyzesi baran ismide çok güzel demiş eşim gerçekten çok hoşuna gittiğini söylüyor sürekli .

Teşekürler kürtçe bir isim olduğunu bilmiyordum eşim teyzesiyle konuşurken teyzesi baran ismide çok güzel demiş eşim gerçekten çok hoşuna gittiğini söylüyor sürekli .

ırkçılık adına demiyorum ama baran ismi genel de kürt vatandaşlar tarafından tercih edilir. ben sizi kürt sandım mesela.

Ayrica Baran Türkçede de Kurtcede de var olan bir kelime. Belki Türkçe'ye Kürtce'den gecmis olabilir ya da tam tersi. Kokenini bilmiyorum ama artik günümüzde yaygin olarak kullanilir etnik koken fark etmeksizin.

Bunun için forumda gebelik bölümünde ayrı bir yer var zaten oraya baksanız bol bol seçenek var boşuns burayı meşgul etmeyip biraz araştırsanız

Baran ismini koymazdım etnik kökeninden dolayı. Ama sen beğendiğine göre;
Ömer Baran
Onur Baran
Baran Efe -seçenek olsun diye yazdım ama beğenmedim :)

Bence sen bir liste yap yanına ekle teker teker. Eleyerek git.
Oğlum olacağını duyduğumda liste yapmıştım şimdi hepsi uçup gitmiş aklımdan iyi mi :KK48:

Back
X