- 31 Temmuz 2017
- 2.684
- 6.216
- 73
- 38
- Konu Sahibi Khvekokusu20
-
- #34.801
Amin amin bende iki kızım var diye kendimi çok şanslı hissediyorum çok şükür rabbim evlatlarını bağışlasın. inşallah 2 de oğul nasip ederKızımı uyutup birazdan yazacagim insallah.2 tane prensesimiz var,varliklarina hergun sukrettigim.biz hep 3-4 cocuklu buyuk bi aile olmayi hayal ettik,Yaradan nasip ederse insallah,herkese ve bize de hayirli kiz ve erkek evlatlar diliyorum Ondan.
amin.insallah :)Amin amin bende iki kızım var diye kendimi çok şanslı hissediyorum çok şükür rabbim evlatlarını bağışlasın. inşallah 2 de oğul nasip eder
ERKEK BEBEK İÇİN DİYET PLANI VE DİĞER ŞEYLER
Günlük alinması gereken mineral düzeyleri
sodyum 5000-6000 mg/gün
potasyum 4000-5000 mg/gün
kalsiyum 250-400 mg/gün
magnesyum 120-200 mg/gün
Uyarı: fazla potasyum kalp problemlerine sebep olabilir ve fazla tuz böbrek sorunlari olanlar icin uygun degildir,kalp ve böbrek hastalarının bu diyeti uygulaması uygun olmayabilir.Tuz olarak deniz tuzu kullanılmali.
DİYET
ÖNERİLEN İÇECEKLER
Yesil cay günde 2-3 kupa
havuç suyu
gretfurt suyu
V8 domates suyu
yeşil sebze suları
limonlu su
karbonatlı su
kalsiyum içermeyen sodalar
1.AŞAMA(istediğiniz sıklıkta yiyin)
iceberg(diger tüm marullarda kalsiyum yüksek),kereviz,domates-her ceşidi,bebek havuç,şeftali,armut
2.AŞAMA( mineral degerlerini göz önüne aldıgınız sürece istediğiniz kadar yiyin)
et(her türlü ama balık hariç),patates(potasyum cok yüksek),kayısı,muz,portakal,elma,vişne,ananas,karpuz(çekirdekler yenmeyeck),kış kabağı,kabak,beyaz pirinç
3.AŞAMA(günde 1 kere)
hurma
kuru kayısı
kuru incir
kuru üzüm
hazır corbalar
*sayacağım besinler onaylanıyor ama hangi aşamaya dahil olduklarından emin değilim:
karabiber,zeytinyağı,soslar,bitter çikolata.
*makarna nötr bir yiyecek,mineralleri içermiyor
*yumurtaya HAYIR.cok fazla kalsiyum var
*avokado alkaline olmasına ragmen cok fazla magnezyum içeriğinden dolayı listede yok
*salatalar,sandviçler,meyve ve sebzelere ağırlık vermek öneriliyor.
YASAK BESİNLER (tamamen uzak duramıyorsanz mümkün oldugunca azaltılacak)
*hem kadın hem erkek tüm kalsiyum deposu yiyeceklerden uzak duracak
*süt ve süt ürünleri
*karbonhidratlar kaynakları olan un,seker,makarna vb.mümkün oldugunca az.(beyaz pirinç serbest)(karbonhidrat ve seker agırlıklı degil protein agırlıklı beslenme olacak)
dondurma,koyu yeşil yapraklı sebzeler,soyalı ürünler,badem,susam,tahin,mısır unu,un,taze incir ve kayısı(potasyum kaynakları ama aynı zamanda yuksek kalsiyum var)
GÜNLÜK TÜTETİLEBİLECEK POTASYUM KAYNAKLARI
Greyfurt suyu(400mg)
ton balıgı8200mg)
alabalık(375 mg ama aynı zamanda 75 mg kalsiyum)
kuru kayısı(800 mg)
muz(460mg)
havuc suyu(690mg ama aynı zamana da 70 mg kalsiyum)
erik suyu(700 mg)
biftek,pirzola(250 mg)
tüm baklagiller(600-1000 mg ama coğunda 80 mg kalsiyum)
mercimekler(730mg)
kış kabağı(900 mg)
patates,kabuklu fırınlandıgında (1000mg)
papaya(360mg)
enginar(600 mg ama aynı zamanda 135 mg kalsiyum)
*erkek bebek diyeti için ingilizcede "HE diet"ifadesi kullanılıyor,high everything=herseyden yuksek oranda anlamında,yani yuksek kalorili bir diyet,kan sekerinin yuksek olması,uzun sure aç kalınmaması,mutlaka sıkı bi kahvaltı yapılması öneriliyor.bircok kadın erkek bebeklerine hamile kalmadan önceki beslenmesini "hicbir zaman gercekten ac degildim,surekli elimde birsey vardı" seklinde anlatmış.
*diğer konulara geçmeden önce,diyet hakkındaki düsüncemi paylaşmak istiyorum,uygulanmasi zor bir diyet degil üstelik te suan listedeki coğu besinin mevsimi,takıldıgım nokta bu beslenme sekli ile ph yukseltme arasındaki çelişki,yani listedeki coğu besin asidik,bu alkali-potasyum dengesini kurmak ancak dneme yanılma yoluyla olur heralde.sahsen ben,bugune kadar potasyum yönunden zengin beslendiimi ama asidik bir bedene sahip oldugumu düşünüyorum suana kadarki beslenme tarzımı değerlendirdiğimde.
Evet bende hangi takviyeleri almali diye dusunmekteyim,folik asit ,bugday cimi ve esim icin coq10 ve cinko takviyesi uygun olabilir.biu takviyeleri biraz arastirdim,bir cogu hamilelik ve alkali diyeti icin,veya hucre yenilenmesi ve tamiri icin kanser hastalarına da tavsiye ediliyor.Çok güzel açıklamışsın canım birde örnek menü oluşturabilirsek süper olur
Örneğin sabah kahvaltı +takviye
Ara öğün
Öğlen yemeği +takviye
Ara öğün
Akşam yemeği + takviye
Ara öğün
Kadın için ayrı erkek için ayrı olacak takviye kısmı
Neden daha sonra anlam veremedim.Son olarak,TUZ arkadaslar.hersey bol tuzlu yenmeli.ama deniz tuzunu mu himalaya tuzunu mu kullanmak daha iyi emin degilim.
Diyet ve takviyeler kismi bu kadar,dikkat edilecek diger noktalar kismini da daha sonra paylasacagim arkadaslar:)
Neden daha sonra anlam veremedim.Son olarak,TUZ arkadaslar.hersey bol tuzlu yenmeli.ama deniz tuzunu mu himalaya tuzunu mu kullanmak daha iyi emin degilim.
Diyet ve takviyeler kismi bu kadar,dikkat edilecek diger noktalar kismini da daha sonra paylasacagim arkadaslar:)
:) musait olunca demek istedimNeden daha sonra anlam veremedim.
Son olarak,TUZ arkadaslar.hersey bol tuzlu yenmeli.ama deniz tuzunu mu himalaya tuzunu mu kullanmak daha iyi emin degilim.
Bugun yarin temizlenicem bende iyice stres oldum ne yesem ne icsem diye.
Maşallah esinde buyuk sabir varmiş. Benimkine zorla keciboynuzu veriyorum sadece. Insallh canim kendim kadar hepinize istiyorum. Emekler çabalar vesile olsun. Rabbim hayirla versin ogullari insallahkızlar hayirli aksamlar Nasılsıniz? yeni gelen Arkadaslar hepiniz his geldiniz massallahi niz var Allahuteala razi olsun süper bilgiler paylasnissiniz Rabbim gönlünüzce versin insAllah. kızlar bende eşime takviye veriyorum 3 ay olacak nerdeyse evicap çinko keçiboynuzu özü her akşam içiyor bende diyete uymaya çalışıyorum elimden geldiğince inşallah Rabbim vericem oğlumuzu çok inanıyorum hayirlisiyla.
Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın inşallah burda paylaşırsın oğlum oluyor diyekızlar hayirli aksamlar Nasılsıniz? yeni gelen Arkadaslar hepiniz his geldiniz massallahi niz var Allahuteala razi olsun süper bilgiler paylasnissiniz Rabbim gönlünüzce versin insAllah. kızlar bende eşime takviye veriyorum 3 ay olacak nerdeyse evicap çinko keçiboynuzu özü her akşam içiyor bende diyete uymaya çalışıyorum elimden geldiğince inşallah Rabbim vericem oğlumuzu çok inanıyorum hayirlisiyla.
Kızlar keçi boynuzu özünü nerden alıyorsunuz bi markası vardı bide ne kadar ve nasıl içiriyorsuzMaşallah esinde buyuk sabir varmiş. Benimkine zorla keciboynuzu veriyorum sadece. Insallh canim kendim kadar hepinize istiyorum. Emekler çabalar vesile olsun. Rabbim hayirla versin ogullari insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?