- 28 Ocak 2016
- 3.737
- 11.954
- 158
- Konu Sahibi Khvekokusu20
-
- #36.381
Dinde göbek ad diye birşey yok.Ben o duayı okudum .Ve bebeğin adını Muhammed koydum .Yalniz o duada muhammet ismi koydum deniyor bu bir vebaldir göbek adini koyduk diye insanlar kendilerini kandiriyor hayir eger bu dua okunuyorsa bebegin adi Muhammed olmali. Muhammed diye seslenilmeli. Konulmazsa agir imtihanlar yaşanabilir ahde vefa göstermek lazimdir.
Var canım olmaz mı? Kendim şahit oldum .Kesinlikle öyle. Örnekleride cok. kiz diyeti yapip düsük phli beslenip yumurtadan 3 gün once yapip oglu olanlarida gördük. Herseyin başi dua eğer olmuyorsada hayri şerri bilen Allah tir. Demekki hayirlisi buymuş deme teslimiyetini versin Allah.
Arkadaşim illa Muhammet olacak diye bi kaide var çunku duada Muhammet koydum diyorsun.
Canim vebal hocanindir yaşanmış birkac hadise var. Isimlerinden birini koydum denmiyor duada Muhammet koydum deniyor. Ben hoca degilim elbet fetvada veremem. Ama bir anlaşma bir söz ahdediliyor Muhammed koydum deniliyor. Hayirlisi yaa Rabbim bilir en iyisini.Bu dua ile yapan kişiler var çevremde hocaya sormuşlar hz muhammedin diğer isimleride olur demiş.Olmaz diyip insanları yanlış yönlendirmemek lazım.Yada hocaya tekrar sorabilir.Annemin 2. Erkek de o duayla oldu ismi hz muhammedin diğer isimlerinden biri
Amin ......Burada "sebepler"konusunda konusurken duanin gucune inanmiyor degiliz canim,yanlis anlasilacak birsey yok bunda.dua da basli basina bir sebeptir aslinda.ve duanin kavli ve fiili olani vardir.hasta oldugumuzda Allahtan sifa dilemek kavli duamiz ise,doktora gidip gereken tıbbi mauyeneleri olup ilacimizi kullanmak fiili duamizdir.bebek sahibi olamayan ciftlerin dualar hacet namazlari ile Allahtan istemeleri,ama ayni zamanda tıbben rahatsizliklari neyse tedavi olup gereken sebeplere riayet etmeleri getekir.iste burada diyet,yum.gunu vb.yontemler uzerinde konusup bilgi alisverisi yaparak amacladigimiz sey de budur.Yaradan hicbirseyi sebepsiz yaratmamistir.bizler hakkimizda neyin takdir olunacagini,hangi duamizin veya hangi yontemin bizim icin sebep kilinacagini bilemeyiz.uzerimize dusen hem kavli hem fiili dualarimiza riayet edip neticeyi Ondan beklemektir.insanin "ben duami edip rızkımi Allahtan bekliyorum"deyip sebepler aramamasi abestir.tabi sebepler ararken mantiken ve bilimsel olarak izahi bulunmayan yontemlere umut baglamak bana gore insani hayal kirikligina ugratabilecek zaman kayiplaridir.bebek cinsiyeti konusunda akademisyenlerce yurutulmus calismalar neticesinde elde edilmis sonuclar vardir,bunlari bir sebep olarak gorup,ama daima neticenin Allahtan oldugu bilinciyle uygulamakta bi mahzur yoktur.sayfalarca yazdigimiz diyet vb.yontemlerin izahi ve ozu budur.burada konustugumuz yontemlerin hicbiri hivkimse icin %100 değildir,hangi sebeplere riayet edecegi kisinin kendi iradesindedir ama netice ancak Yaradanin elindedir.sahsen ben bu inancla hem hacet namazlarimi kilip eflatunun yazdigi duayi okuyorum(bana bi akrabam soylemisti)hem de diyetle sebepler dairesinde hareket etmeyecalisiyorum.Yaradan hepimize hayirli sekilde kalbimizin muradini versin
Canım mide bulantısı için çok erken inşallah tutmuştur .Ay ne güzel olur .Hamileler çoğalıyor.Canım sen neler uyguladın.Arkadaşlar 3. Haftasinda bulanti uyku hali yaşayanlar varmi. Dunden beri hafif bulantilarim var bugun yemegi zor yapiyorum. Tutmamistir diyordum ama galiba hamileyim. Bugun yumurtadan sonraki 10.gun
Daha çok erken nubu bile belli değil.Eki Görüntüle 2068679 Kızlar sizce benimkinin cinsiyeti ne?
Çok erken olduğunu düşünüyorum ama oladabilirArkadaşlar 3. Haftasinda bulanti uyku hali yaşayanlar varmi. Dunden beri hafif bulantilarim var bugun yemegi zor yapiyorum. Tutmamistir diyordum ama galiba hamileyim. Bugun yumurtadan sonraki 10.gun
Canim ben ayshee isim degistirdim hatirlarsin eylul ayinda testlerimi yorumlamistin kuru oldugum icin kalsin bu ay demistin hattaCanım mide bulantısı için çok erken inşallah tutmuştur .Ay ne güzel olur .Hamileler çoğalıyor.Canım sen neler uyguladın.
10. haftada millet 7-8 haftalık koyuyoDaha çok erken nubu bile belli değil.
Bahsettigin kese konumu ama bazı arkadaşlar bebeğin şekilden de tahmin yapabiliyor uzunluğuna göre filan.
10. haftada millet 7-8 haftalık koyuyo
Anladım canim bakıp yorumluyorlar ya ondan koydum. Kese sağdaydı bizimBahsettigin kese konumu ama bazı arkadaşlar bebeğin şekilden de tahmin yapabiliyor uzunluğuna göre filan.
Gördüm canım diğer konuda yorum yaptımAnladım canim bakıp yorumluyorlar ya ondan koydum. Kese sağdaydı bizim
canim cok teşekkür ederim:)Gördüm canım diğer konuda yorum yaptım
Rabbim sağlıkla gönlündeki ni nasip etsin ınş.
Günaydın kızlar şimdi çıktım doktordan ikinci kızım gelıyor. Biraz üzüldüm ne yalan soylim ama sağlıklı olsun da vardır bunda da bi hayır
Kızlar kız isteyenler topiginde okudum erkek bebek gebeliginde akıntı yumurtlama dan sonra kesiliyormus kız bebekte akıntı çok geliyormuş.ben unuttum kizlarimda nasıldı hatırlamıyoru suan. kızlar sizden hatırlayan varmı yada kıza ve erkeğe hamile olan arkadaşlar akintiniz nasıl.[/QUOTE
Akintinin hamilelik olustuktan sonra olup olmafigini soruyorsun degil mi canim.erkek bebek gebeliginde yumurtlamadan sonra kesilme kismini anlamadim dollenmeden sonra mi demek istedin?
Evet canım erkeğe hamileysen kuru oluyormussun çoğunlukla kız bebeğe hamile kalanların akıntısı daha çokmus.ben kizlarimda hatırlamıyorum hiç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?