- 16 Nisan 2013
- 1.950
- 5.238
- 158
- Konu Sahibi Khvekokusu20
-
- #37.241
Yumurta Takipi yapmişmiydin canimAmin canım hayırlısı olsun. Evet az kaldı ama 3-4 hafta sonrakinde sormayacagim. Diğer 2 kızımdada yüzde 90 erkek dendi ama değişti o yüzden bu sefer 16. Haftaya kadar cinsiyeti beklemiyorum.
Inşallah 2 hafta sonra belli eder annesi. Kese var ama dimi belliKızlar Allah askina bu resimde bebek varmı yokmu.doktor yok dedi eve geldim iyice baktım ben görüyorum sol üst köşede kalemle yuvarlak içine alayım dedim ama belli olmadı.
Eki Görüntüle 2073295
Kese var canım bayada büyük dedi ama bebek görünmüyor alttan bakarsak görürüz dedi onuda ben istemedim.Inşallah 2 hafta sonra belli eder annesi. Kese var ama dimi belli
Bahsettiğiniz Shettles teorisi veanlatayım kızlar cevap geç oldu kusura bakmayın
ben bu işi çok fazla arastırdım en son mantıklı ve bilimsel bir açıklama buldum
yenilen içilen vs onlarla ilgisi yok
biyolojik bir açıklaması olması lazım
şimdi bizde yalnızca X var erkekte xy
x lerin özelliği yavaş hareket etmeleri ve geç ölmeleri
y lerin özelliği ise hızlı koşmaları ve çabuk ölmeleri
bu durumda eger yumurtladıgın zaman diliminde birleşme olursa y ler hızla koşup gelmiş olucak ve x ile y çarpışacak xy erkek olucak
ama eger ilişkiden sonra yumurtlarsan y ler çoktan öldü x ler hala canlı ve sendeki x ler ile karşılaşacak kız olucak
biz şöyle yaptık ovu testinde yumurtladıgın anı yakala pik oldugu an her an çatlayabilir ve o an içinde sperm olmamalı yeni göndermelisin
pik yakalayana dek ilişki yok çünkü hızlı koşan y ler henüz ölmemiş x lerdrn önce davranmalı
ama kız isteyen biri ise ovu testinde pik olmadan önce mutlaka ilişkiye girmiş olmalı gün aşırı ayarlıyoruz ya
onu pik görecegimiz zamana göre ayarlıyoruz
kardeşim kız istedi tuttu
Merhaba,bu bahsettiginiz Shettles teorisi,Dr.Shettles spermi mikroskop altinda inceleyip x ve y olduklari sonucuna varmisti ve buna gore soylediginiz sekilde bir teori gelistirmisti.ancak daha sonra yapilan calismalarda Shettles in aslinda mikroskop altinda gördüğünün "capacitated"ve "uncapacitated"sperm oldugu ortaya cikti,sperm vajende dalgalar halinde ilerlemekte ve daha aktif olan capacitated (dollemeye hazir,aktif ancak kisa sure icinde canliligini kaybeden spermin)yumurtaya daha once ulastigi sonucuna varildi.uncapacitated sperm ise mikroskopla bakildiginda biraz daha iri gorunup(bir cesit koruma basligi oldugu icin)daha yavas ilerleyip henuz koruma basligini atmadigi icin daha uzun sure canli kalabilmekte.sperm en az 3gun yasar derken bunu kastediyoruz.yani yumurtaya ilk ulasan spermin y, geride kalanin x oldugu gorusu cokertilmistir cunku zaten sperme mikroskopla bakip ayırmak suan icin mumkun degil.oyle olsaydi pgt(tup bebek ile cinsiyet secimi) yontemine gerek kalmazdi,embriyologlar basitçe x veya y yi secip dollenmeyi gerceklestirip anneye yerlestirirlerdi.suanki teknolojide ancak dollenme gerceklestikten sonra dnayi inceleyip istenen cinsiyete gore yerlestiriyorlar.zaten bu yontemin ahlaki/caiz bulunmayan tarafi da burası,dollenmis diger istenmeyen cinsiyetteki hucrelerin atiliyor olmasi. Altta verdigim linkten daha detayli inceleyebilir,bilimsel makaleleri okuyabilirsiniz.anlatayım kızlar cevap geç oldu kusura bakmayın
ben bu işi çok fazla arastırdım en son mantıklı ve bilimsel bir açıklama buldum
yenilen içilen vs onlarla ilgisi yok
biyolojik bir açıklaması olması lazım
şimdi bizde yalnızca X var erkekte xy
x lerin özelliği yavaş hareket etmeleri ve geç ölmeleri
y lerin özelliği ise hızlı koşmaları ve çabuk ölmeleri
bu durumda eger yumurtladıgın zaman diliminde birleşme olursa y ler hızla koşup gelmiş olucak ve x ile y çarpışacak xy erkek olucak
ama eger ilişkiden sonra yumurtlarsan y ler çoktan öldü x ler hala canlı ve sendeki x ler ile karşılaşacak kız olucak
biz şöyle yaptık ovu testinde yumurtladıgın anı yakala pik oldugu an her an çatlayabilir ve o an içinde sperm olmamalı yeni göndermelisin
pik yakalayana dek ilişki yok çünkü hızlı koşan y ler henüz ölmemiş x lerdrn önce davranmalı
ama kız isteyen biri ise ovu testinde pik olmadan önce mutlaka ilişkiye girmiş olmalı gün aşırı ayarlıyoruz ya
onu pik görecegimiz zamana göre ayarlıyoruz
kardeşim kız istedi tuttu
Hayirli kandiller ,hayirlara,dualarimizin kabulune vesile olmasi dilerimEki Görüntüle 2073204 cümleten hayırlı kandiller kızlar dua ile...
Bahsettiğiniz Shettles teorisi ve
Merhaba,bu bahsettiginiz Shettles teorisi,Dr.Shettles spermi mikroskop altinda inceleyip x ve y olduklari sonucuna varmisti ve buna gore soylediginiz sekilde bir teori gelistirmisti.ancak daha sonra yapilan calismalarda Shettles in aslinda mikroskop altinda gördüğünün "capacitated"ve "uncapacitated"sperm oldugu ortaya cikti,sperm vajende dalgalar halinde ilerlemekte ve daha aktif olan capacitated (dollemeye hazir,aktif ancak kisa sure icinde canliligini kaybeden spermin)yumurtaya daha once ulastigi sonucuna varildi.uncapacitated sperm ise mikroskopla bakildiginda biraz daha iri gorunup(bir cesit koruma basligi oldugu icin)daha yavas ilerleyip henuz koruma basligini atmadigi icin daha uzun sure canli kalabilmekte.sperm en az 3gun yasar derken bunu kastediyoruz.yani yumurtaya ilk ulasan spermin y, geride kalanin x oldugu gorusu cokertilmistir cunku zaten sperme mikroskopla bakip ayırmak suan icin mumkun degil.oyle olsaydi pgt(tup bebek ile cinsiyet secimi) yontemine gerek kalmazdi,embriyologlar basitçe x veya y yi secip dollenmeyi gerceklestirip anneye yerlestirirlerdi.suanki teknolojide ancak dollenme gerceklestikten sonra dnayi inceleyip istenen cinsiyete gore yerlestiriyorlar.zaten bu yontemin ahlaki/caiz bulunmayan tarafi da burası,dollenmis diger istenmeyen cinsiyetteki hucrelerin atiliyor olmasi. Altta verdigim linkten daha detayli inceleyebilir,bilimsel makaleleri okuyabilirsiniz.
http://genderdreaming.com/forum/swa...real-differences-between-x-sperm-y-sperm.html
Zamanlama konusunu bir anlamda dogru buluyorum ben,soyle ki ovulasyona en yakin zaman,yani lh pikinin oldugu zaman,yumurta aki seklindeki mukusun en yogun oldugu&testosteron seviyesinin ve vajen phin dogal olarak arttigi zaman ki bunlar erkek bebek icin onerilen seyler,kiz bebek icin de tersine bunlarin daha dusuk oldugu lh piki oncesi zamanlar oneriliyor.ne kadar dogurgan bir donemde iseniz(ovulasyona en yakin saatlerde)erkek bebek ihtimaliniz o kadar fazla.birde gun asiri veya 2-3 gunde bir iliski sperm kalitesini arttirdigindan erkek bebek icin tavsiye ediliyor(sperm yenilenme suresi 24-48 saat).onun yerine her gun iliski veya 1 hafta ve daha uzun araliklarla iliski kiz ihtimalini daha cok arttiriyor cunku her ikisinde de sperm kalitesi dusuyor.daha detayli bilgi alayim derseniz genderdreaming.com tavsiye ederim
Cnm biraz daha bekle benim de ilk kızımda görünmedi bebek alttan muayene de göründü. Ben de acile gittiğim için doktor mecburi alttan bakmıştı. Sen de 1 hafta daha beklersen karından görünür.Resime iyi ve bakınca sol üstteki bebek gibi geldi bana sana da öyle gelmedimi baştan cekiyim Eki Görüntüle 2073297
Evet canım beklemekten başka çare yok biraz moralim bozulmadı değil napalim Allah büyüktür hayırlısıyla ınş.Cnm biraz daha bekle benim de ilk kızımda görünmedi bebek alttan muayene de göründü. Ben de acile gittiğim için doktor mecburi alttan bakmıştı. Sen de 1 hafta daha beklersen karından görünür.
Yok canım özellikle hicbirsey yapmadım. Sadece uzun süre hamile kalamayıncaya yumurta takibi yaptım kitle. Eşimin çalışma şeklinden dolayi 1 hafta aradan sonra yumurtlama testinin çift çizgisinin biri hafiflestigi ana denk geldi. Tamamıyla tesadüf ha zaten diğer 3 kızımdada takvimin gösterdiği yumurtlama gününde tek ilişkiyle olmuştu yani bende değişen birsey olmadı anlican.Canım unuttum sen bişey denemismiydin
Bahsettiğin yumurtlama 'nin olduğu anlamına geliyor bide net teki hesaplayicilar yanilabiliyor canım stres oluyoruz üzülüyoruz seviniyoruz hormonlar hemen etkileniyor. hadi ınş canım rabbimin izniyle oğlun olacağı haberini verirsin burdada.belirtilerin nasıl canım bulantı kusma varmı.idrar rengin nasılYok canım özellikle hicbirsey yapmadım. Sadece uzun süre hamile kalamayıncaya yumurta takibi yaptım kitle. Eşimin çalışma şeklinden dolayi 1 hafta aradan sonra yumurtlama testinin çift çizgisinin biri hafiflestigi ana denk geldi. Tamamıyla tesadüf ha zaten diğer 3 kızımdada takvimin gösterdiği yumurtlama gününde tek ilişkiyle olmuştu yani bende değişen birsey olmadı anlican.
Diğer hamileliklerime göre bulantı hususunda biraz daha iyiyim sanki ama vücut alıştı artık sonuçta bu 4.Bahsettiğin yumurtlama 'nin olduğu anlamına geliyor hadi ınş canım rabbimin izniyle oğlun olacağı haberini verirsin burdada.belirtilerin nasıl canım bulantı kusma varmı.idrar rengin nasıl
Bende tesekkur ederim insallah bizler icin de sebep olur Rabbim sonsuz lutfuyla kudretiyle bizlerin de etrafini kiz erkek hayirli saglikli evlatlarla doldursunbu halde tutturdukları kısmı ilişki zamanlaması
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Canim ben anlayamadim resimden ama 7.haftada kese gorunmesi yeterli degil miKızlar Allah askina bu resimde bebek varmı yokmu.doktor yok dedi eve geldim iyice baktım ben görüyorum sol üst köşede kalemle yuvarlak içine alayım dedim ama belli olmadı.
Eki Görüntüle 2073295
Eki Görüntüle 2073204 cümleten hayırlı kandiller kızlar dua ile...
Daha erken bence canım inşallah hayırlı haberler alırsınKese var canım bayada büyük dedi ama bebek görünmüyor alttan bakarsak görürüz dedi onuda ben istemedim.
Bende tesekkur ederim insallah bizler icin de sebep olur Rabbim sonsuz lutfuyla kudretiyle bizlerin de etrafini kiz erkek hayirli saglikli evlatlarla doldursun
Yok canım 7.haftada bebeğin kalp atışlarını bile duymam lazımdı benimki hiç yok ortadaCanim ben anlayamadim resimden ama 7.haftada kese gorunmesi yeterli degil mi
Canım anlamadım ben ya. Ama haftaya kesin olusurbebegınKızlar Allah askina bu resimde bebek varmı yokmu.doktor yok dedi eve geldim iyice baktım ben görüyorum sol üst köşede kalemle yuvarlak içine alayım dedim ama belli olmadı.
Eki Görüntüle 2073295
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?