- Konu Sahibi Khvekokusu20
-
- #93.441
Benim de amacım tartışmak dgl. Anlamak istedgnz yerden anliyorsnz ben genel ve kesin konuşmadım zaten. Şöyle deseydim mesela : bütün erkek evlatlar hayirsizdir ama kızlar hayırlıdır deseydim her şeyi soyleyebilirsin bu konuyu tartisabilirdik. Ama ben diyorum ki erkek evlat da hayırlıdır,fakat benm inancim kız evladının daha hayırlı olduğu yönünde diyorum. Ne genel bir yargı ne de kesin bir söylem var. Yanlış anlaşılacak ya da erkek annelerinin bunu yanlış anlayacak bir durumu yok. Bu bnm düşüncem diyorum başkası ne düşünür onu bilemem karışmam da diyorum.Tamamsiz arkadaşa moral veriyorsunuz bir taraftan erkek çocukları hayırsız evlat olarak nitelendiriyorsunuz (dolaylı da olsa ben de bunu anladım)
Peki bende şöyle örnek vereyim ; bir yazı okumuştum kadının tek kızı, bakıyor büyüyor el bebek gül bebek meslek sahibi edindiriyor koz evleniyor çoluk çocuğu oluyor annesi torunlarına bakıyor gel zaman git zaman o kız annesine bakmıyor yaşlı bakım evine bırakıyor sebepte ne; kocası istememiş.öyle koca olmaz olsun o ayrı ama işte burda kız evladının hayırsızlıpı var ne olursa olsun..
Yani bana göre de azram a verdiğiniz destek erkek annelerinin yanlış anlamasına sebep olabilir
Mesele iyi bir evlat olarak yetiştirebilmekte kızı da erkeği de
Kız hayırlı erkek hayırsız diye bişey yok bence. Erkekte duydugum kadar kızda da duyuyorum çevremde.
Kaynanamın iki kızı iki oğlu var valla oğlanlar daha hayırlı herşeyine koşturur
Benim de bir oğlum var (allah bagıslasın herkesin evladını içinde benimkini de) ben evleneceği insan için yetiştirmiyorum,önce kendisi,kendi benliğini bulması için yetiştiriyorum bence kızları da öyle yetiştirmek gerekir
Yani uzun lafın kısası sizin söylemleriniz biraz insanların anlamak istediği şekilde oluyor bilhassa erkek anneleri için
Amacım tartışma değil onu da belirteyim.sevgiler ☺
Pardon siz güzel anlatmışsınız biBenim de amacım tartışmak dgl. Anlamak istedgnz yerden anliyorsnz ben genel ve kesin konuşmadım zaten. Şöyle deseydim mesela : bütün erkek evlatlar hayirsizdir ama kızlar hayırlıdır deseydim her şeyi soyleyebilirsin bu konuyu tartisabilirdik. Ama ben diyorum ki erkek evlat da hayırlıdır,fakat benm inancim kız evladının daha hayırlı olduğu yönünde diyorum. Ne genel bir yargı ne de kesin bir söylem var. Yanlış anlaşılacak ya da erkek annelerinin bunu yanlış anlayacak bir durumu yok. Bu bnm düşüncem diyorum başkası ne düşünür onu bilemem karışmam da diyorum.
Yanlış anlamak ve yorumlamak yerine keşke anlatmak istediğim şeyi anlayabilseydnz.
Erkek evladı dışlayan hayirsizdir diyen bir soylemim yok. Olamaz da zaten. Umarım anlatabilmisimdir.
Saglikla al8n bebeginizi kucaginiza sizi cok hatirlayamadim azram 2 kiz 1 anne prenses bunlar cok aktifti grupta ben heyecanla takip ediyordumCanım bana da bir tahmin de bulun merak ettim çıkacak.mi. hayırlı evlatlar olsunlar sağlıklı olsunlar yeter.
Çok sağ olasın cnm amin. Evet epey konuşmalarımız oldu 3 aydır. Sana özelden yazarimSaglikla al8n bebeginizi kucaginiza sizi cok hatirlayamadim azram 2 kiz 1 anne prenses bunlar cok aktifti grupta ben heyecanla takip ediyordumprensesim de erkek olcagini hissetmistim azramm bundan sonra erkek diye dusunuyorum hemde ikiz sizinde saglikla gelsin en onemlisi gonlunuzden gecen onunuze ciksin
Yazdım cnm özele bakar misinSaglikla al8n bebeginizi kucaginiza sizi cok hatirlayamadim azram 2 kiz 1 anne prenses bunlar cok aktifti grupta ben heyecanla takip ediyordumprensesim de erkek olcagini hissetmistim azramm bundan sonra erkek diye dusunuyorum hemde ikiz sizinde saglikla gelsin en onemlisi gonlunuzden gecen onunuze ciksin
Bosver canım yanls anlamadık arkadasn anltmak ıstdgı gbı anldık bırde sz kız cocklarının hayrlı oldgunu savunursanz tabıkı yorumunuzu yargılarız bz erkek evlat hayrlı demıyorzkı zaten ıkısnnde hayrlsı var hayrszı var onmlı olan cocgun yetstrılmesı 10 cocgn olur boru bakmak 1 tane olur basının tacı eder bılemyz bunuda bzm ogullarmz oldgu ıcn bıze dokunuyor yazılanlar üst komsm demıstkı 10 oglum olcana 10 kızım olsun ( daha ogluda yok nerden bılıyosa o duyguyu) sonra baktım yum gunu vs erkek bebek ıcın bacalıyo yanı bazı dsunceler erkek cocgun hayrsz ana babaya asi oldgunu dsunuyoPardon siz güzel anlatmışsınız biAyse efem ve bende yaradılış gereği yanlış anlama var. Bence yazdığınız yazıyı gözden geçirin.
Kesinlikle katılıyorum.hııı bi de şu var hayırlı evlat kız ama erkek topiğinde :)))
Bari kız daha hayırlı evlat oluyor denmesehayırlı olup olmayacağını zaten ALLAH bilir sen her ikisi için de elinden geleni yaparsın
Ama arkadaşın anlatmak istediği başkaymış halen onu savunuyor
6 hafta dolsun öyle git canım birşey yoktur merak etme.Daha çok erken belirti için.Ya kızlar bir şey soracağım ben geçen sene bir düşük yaşadım. 7 haftalıkken kalbi çalışmadı ve düştü. O hamileliğimde de bulantım kusmam kasık ağrım falan yoktu. Bunda biraz kasık ağrım var ama bulantı falan başka belirtim yok. Kızımda 3 haftalıkken kusmalarim başlamıştı. Düşüğümde doktor hamilelik hormonların yukselmedigi ve kese buyumedigi için belirtilerin olmamış demişti. Şimdi 5 hafta 4 günlük oldum hala belirti yok. Hafif kasık ağrılarım var. Korkmaya başladım doktora gitsem kalp sesini bu hafta duyabilirler mi acaba.dusugumde 5 hafta 2 günlük görünüyordu ama 7 hafta 2 günlüktu. Kese gelişmedi yani. Başına böyle bir durum gelen oldu mu.
Yani 6.hafta dolunca kesin kalp sesini duyar doktor dimi. Ben virüs olduğu için sürekli hastaneye gitmek istemediğim için bekliyorum şimdi. Sağlık ocağına gittim bekle hemen gitme hastaneye dediler.6 hafta dolsun öyle git canım birşey yoktur merak etme.Daha çok erken belirti için.
Mide bulantisi olmadi diye gebelik olumsuz yada kotu ilerleyecek diye dusunme. Allahin izniyle saglikli bi gebeliktir insallah ve umarim mide bulantisi olmadan sorunsuz sıkıntısız atlatirsin bu sureci.iyi dusunelim iyi olsunYa kızlar bir şey soracağım ben geçen sene bir düşük yaşadım. 7 haftalıkken kalbi çalışmadı ve düştü. O hamileliğimde de bulantım kusmam kasık ağrım falan yoktu. Bunda biraz kasık ağrım var ama bulantı falan başka belirtim yok. Kızımda 3 haftalıkken kusmalarim başlamıştı. Düşüğümde doktor hamilelik hormonların yukselmedigi ve kese buyumedigi için belirtilerin olmamış demişti. Şimdi 5 hafta 4 günlük oldum hala belirti yok. Hafif kasık ağrılarım var. Korkmaya başladım doktora gitsem kalp sesini bu hafta duyabilirler mi acaba.dusugumde 5 hafta 2 günlük görünüyordu ama 7 hafta 2 günlüktu. Kese gelişmedi yani. Başına böyle bir durum gelen oldu mu.
Anladım cnm çok sağ olasın. Ben şimdi giderim kalp sesi duyulmazsa telaş ederim diye gitmek istemedim biraz da. Aynen iyi düşünelim iyi olsun. Nasip olursa önce sen doğum yapacaksın sonra ben aramızda 15 gün falan var.Mide bulantisi olmadi diye gebelik olumsuz yada kotu ilerleyecek diye dusunme. Allahin izniyle saglikli bi gebeliktir insallah ve umarim mide bulantisi olmadan sorunsuz sıkıntısız atlatirsin bu sureci.iyi dusunelim iyi olsun
Benim kalp atisi gec gorundu ama daha erken goren arkadaslar var, bence haftaya git doktora
Insallah canim hepimiz saglikla kucagimiza alalim insallahAnladım cnm çok sağ olasın. Ben şimdi giderim kalp sesi duyulmazsa telaş ederim diye gitmek istemedim biraz da. Aynen iyi düşünelim iyi olsun. Nasip olursa önce sen doğum yapacaksın sonra ben aramızda 15 gün falan var.♥
Amin inş o günleri de göstersin Rabbim dua edelim birbirimize kimin duası kabul olacak bilinmez.saglikli hayırlı evlatlarımız olsun ins.Insallah canim hepimiz saglikla kucagimiza alalim insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?