oncelıkle merhaba bı solukta okudum yazısını.aslında hamıle olana kadar ne hıssettysen o sonra mıllet empose edıyor yok kız yok erkek dıye.hakkımızda hayırlısı neyse o olsun
kesinlikle katılıyorum size.Bende 2.kızıma hamileyim.Kız çocuklarını o kadar sevdiğim halde insanların verdiği tepkiden içim burulmadı değil (ALLAH affetsin).Sanki bir kız olduğu zaman 2. mutlaka erkek olması gerekiyomuş gibi bi zihniyet var insanlarda.insanların hayatına neden bu kadar girerler dışardan bilmiyorum.bana üçüncüyü yaparsın o da erkek olur diyen bile oldu.insanların tepkisi gerçekten çok etkiliyor.sizede gönlünüzden geçeni rabbim nasip etsin inşallah.yavrularımızında sağlıklı ve hayırlı evlatlar olmalarını nasip etsin inşallah rabbim
ya aslında belkı karsıdakı de ıyı nıyetlıdır ama bız o durumda anlamayabılırız fesat olanlarda cok tabııı.hatta mumkunse bebegın cınsıyetı bellı olana kadar solememk grek bellı olunca ben hamıleyım kız yada oglan dıye pattt solıceksın.çok kaptırmamak gerekk ama tabıı herkesın gonlunde bır aslan yatar sonucta ıkısıde bızım evlat oglan olunca hopaaa kız olunca kaka dıyenı gordunuz mu ?hayır tabı ıcımızdede gecmıyor dııl.hayırlısı saglıklısı dıyelım cumlemız ıcın... pekı nısa sen hıc ovulasyon takıbı yaptrıdın mı canım?
yok canım hiç yaptırmadım nasıl bişey onuda bilmiyorum.cinsiyet içinmi yapılıyor
hıı ondan canım bak sımdı senın yumurtlaman 14.gun dıyelım sen ılısı 11.gun spermler 72 saat yasıyor ve o 3 gunde yler oluyor kaldı x.ler ondna kız.ama tabıkıı bu x y bılımsel bı durum bunu dneyım oglusu olan cok.bunu deneyıp kızı olanda var .allahın takdırı fakat yınede denemekt fayda var
benim doktorumda öyle önerdi ama benim bebek isi araliga kaldi insallah bebisimi ozaman yaparim saglikli bir sekilde benim omuzumda srun vardi iyice kötüledi 3 ayda bir igne vurulucam insallah onun icin hamileyken önermiyorlar beklemede yani ama canim senin bebisin eger bu yöntemle olursa bilmek isterimm bende öyle yapicam cünkü allah hepimizin gönlündekini versin saglikli olsun insallah
33 gunde bir adet oluyordum yumurtlama testinde cift cizgi 20. gunde oldu bakalim artik herseyin hayirlisi ogrenince yazarim
;-)
cuma gunu doktora gittim doktor kesin bisey diyemem ama erkege benziyor bir sonradaki randevuda kesinlesir dedi kizlar cok sevindim ins saglikla hayirlisiyla erkektir dua edin benim icin herseyin hayirlisini versin rabbim
merhaba,
eşiniz bir kadın doğumcu olarak cinsiyeti belirleyenin de kendisi olduğunun farkındadır değil mi?
bebeğin cinsiyeti daha 5.haftadan itibaren belli olur ancak henüz uzuvları tam olarak gelişmediğinden ultrasonda gözükmez .
şu kadarını söyleyeyim o cinsiyet takvimleri vs işe yaramıyor bizzat tespit etmiş biri olarak söyleyebilirim.. çin takvimine göre ve yıl muhabbeti vardı bide 3 yılda bir kadınların hücreleri yenılenıyor 4 yılda bırde erkeklerın hücreleri yenileniyormuş.. kızım olacaktı ve ben havalara uçtum kız kız diye 6+2 iken düşük yaşadım..bebeğe genetik uygulandığnında cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendik.. görümcemin,2 arkadaşımın ve kuzenleriminkide tutmadı erkek için ayarladılar kız bebekleri oldu.
cinsiyet konusunda erkeğin sperminin yanı sıra ailesel faktörler genetik faktörler(erkek ve kadının dna ların 47xxx yada 46xxy gibi) vs pek çok çeşitli sebebleri vardır..
o yüzden Rabbimden hayırlısını istemek gerekli..
şimdi ben sana kendi durumumu yazayım benim dnamda bozukluk çıktı 47xxx olarak + kanda pıhtılaşmam var homozigot olarak ben mecburen pgtli tüp bebek yaptırmak zorundayım (eşinize sorabilirsiniz ne anlama geldiğini) ,Allahıma bin şükür problem sadece bende (6yıllık evliyim ve bebişe hasretimAllah kimseye yaşatmasın)
kızmış erkek evlatmış ayırma lüksümüz yokmuş onun idrakına varmış bulunmaktayım..
siz bu lükse devam etmek yerine nacizane tavsiyem..burdaki açılan topikteki arkadaşların ne dualarla hamile kalabildiklerini okuyun..daha yetmezse sizi tüp bebek özel bölümüne de bekliyorum..
iyi akşamlar dilerim.
İnşallah siz ve tüm isteyenler en kısa zaman da hayırlı sağlıklı bebişlere kavuşursunuz.
Maalesef ki toplumumuz da erkek bebek isteği daha fazla benim bir kızım bir oğlum var.Oğlum olacağını öğrenenler ,ailelerimizde dahil daha fazla sevinç gösterisinde bulundular.
O zaman içim acımıştı sanki kızıma haksızlık yapıyorlarmış gibi gelmişti,
İkiside meleğim benim nasıl gözümde ,gönlümde ayırabilirim ki.
Umarım konu sahibine de Allah gönlüne göre verir.Herkesin gönlünden geçen başka,çok sorgulamamak gerek.Arkadaş zaten kısmet diyo ve bişeyler denemek istiyor.Sonuçta gelecek olanı kısmetindeki olacak bilincinde bence.
İnşallah siz ve tüm isteyenler en kısa zaman da hayırlı sağlıklı bebişlere kavuşursunuz.
Maalesef ki toplumumuz da erkek bebek isteği daha fazla benim bir kızım bir oğlum var.Oğlum olacağını öğrenenler ,ailelerimizde dahil daha fazla sevinç gösterisinde bulundular.
O zaman içim acımıştı sanki kızıma haksızlık yapıyorlarmış gibi gelmişti,
İkiside meleğim benim nasıl gözümde ,gönlümde ayırabilirim ki.
Umarım konu sahibine de Allah gönlüne göre verir.Herkesin gönlünden geçen başka,çok sorgulamamak gerek.Arkadaş zaten kısmet diyo ve bişeyler denemek istiyor.Sonuçta gelecek olanı kısmetindeki olacak bilincinde bence.
öncelikle evlatlarınızı Allah bağışlasın.. ve anneler gününüzde kutlu olsun..
insanların başına belli başlı şeyler gelince örneğin,,düşük..erken doğum..yada kısırlık..dnadan bozukluk vs üstüne uzun yıllar evlilik vs olunca insan bir soruyor nedenki diye..haa 2-3 kızı olur aile baskısı olur.. ailede kocaların ata erkil bir toplumdan gelmesi olabilirdi ama değil...
konu sahibi konusunu cinsiyet bölümüne açsaydı inanın kimseden bu denli eleştirel bir yaklaşım almazdı..ancak burası bilinildiği gibi gebe kalmak için uğraşan kadınlarla dolu ne kürlerle ne dualarla.. bende bu kadınlardan bir tanesiyim..
kendimden bahsedeyim benim dna'm bozuk olduğu için sadece erkek bebeğim oluyor ancak daha doğuaramadan ölüyorlar bu zamana kadar sağ doğum yapamadım ,yapsam sakat olacakmış doktorum öyle dedi (ahh sağ doğsada ben yine bakarım Rabbim nasip etmedi henüz) eşimden problem yok . hatta son hamileliğimde şu cinsiyet takvimi olan çin ve rus takvimi mi diyorlar 3 yılda bir kadınların ,4 yılda birde erkeklerin hücreleri yenileniyormuş onda kızım olacaktı (eğer benım kızım olursa ne ölecek ne sakat doğacaktı yani sağ doğum olacaktı ancak taşıcıyı olacaktı)..ben yine düşük yaptım 6+2likken onada genetik uygulandı ve onunda cinsiyetinin erkek olduğu öğrenildi.. o yüzden dedimki bu konu sahibine bu cinsiyetlere inanmayın ve eşinin bir kadın doğumcu olarak ve bebeğin cinsiyet konusundaki takıntısından ötürü şaşırdım .. bunun için son çarede onların pgt ile (yada yumurta donasyonu ile) erkek bebek sahibi olacaklarını belirttim...ancak konu sahibi sadece anlamak istediğini anlamış..eleştirel yaklaşma demiş..bir konu açılıyorsa olumlu-olumsuz bütün fikirlere saygı duymalı.. konu sahibiyle aynı fikirde olmayan kişide yorum yapabilir buna kimse karışamaz..açılan topik konu sahibininde olsa site Kazen e aittir bu unutulmamalıdır.
ben konu sahibine höyttt neden erkek te erkek diye tutturuyosun diye bişey dedim mi? hayır.. önce kendi durumumu izah ettim sonrada Allah hayırlısını versin dedim.. bizim kız - erkek evlat isteme lüksümüz yok dedim ki ben sözlerimin arkadasındayım..
ayrıca konu sahibinin 2. msjından sonraki uslubu giderek kabalaşmıştır.. statüye göre değil adamına göre konuşurum yada konuşmam.zaten ikimizde ban yedikten sonra konu sahibi 2.bir üyelik alıp tekrar hakkımda atıp tutmaya başlamasıyla da belli etmiştir kendini.. neysee ben kendimi daha fazla aklamaya çalışmayacağım beni bilen biliyor zaten..
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, amin.
Haklısınız sıkıntılı durumlar yaşıyorsunuz, evlat kaybını kimseye yaşatmasın Allah yardımcınız olsun.
Allah şifa versin ,inşallah bundan sonraki hamileliğinizde sağlıklı ,hayırlı bebiş nasip eder Allah ım ve kucağınıza alırsınız sağlıkla.
Yanlış anlaşıldım sanırım ben sizi asla suçlamadım ya da herhangi bir şeyle itham etmedim. Kırdıysam istemeden kusura bakmayın.
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim,yazdıklarınıza da katılıyorum.
Benim söylemek istediğim maalesef erkek bebek daha çok isteniyor, çünkü daha çocukluktan itibaren bu empoze ediliyor.
Hep erkek evlat daha kıymetli oluyor.
Benim için evlat değerlidir, melektir. cinsiyeti bunu arttırıp eksiltmez ama gönlünden erkek isteyene de Allah nasip etsin diyorum sadece.
Ne yapılırsa yapılsın kısmetten öteye gidilmiyor nihayetinde.
öncelikle evlatlarınızı Allah bağışlasın.. ve anneler gününüzde kutlu olsun..
insanların başına belli başlı şeyler gelince örneğin,,düşük..erken doğum..yada kısırlık..dnadan bozukluk vs üstüne uzun yıllar evlilik vs olunca insan bir soruyor nedenki diye..haa 2-3 kızı olur aile baskısı olur.. ailede kocaların ata erkil bir toplumdan gelmesi olabilirdi ama değil...
konu sahibi konusunu cinsiyet bölümüne açsaydı inanın kimseden bu denli eleştirel bir yaklaşım almazdı..ancak burası bilinildiği gibi gebe kalmak için uğraşan kadınlarla dolu ne kürlerle ne dualarla.. bende bu kadınlardan bir tanesiyim..
kendimden bahsedeyim benim dna'm bozuk olduğu için sadece erkek bebeğim oluyor ancak daha doğuaramadan ölüyorlar bu zamana kadar sağ doğum yapamadım ,yapsam sakat olacakmış doktorum öyle dedi (ahh sağ doğsada ben yine bakarım Rabbim nasip etmedi henüz) eşimden problem yok . hatta son hamileliğimde şu cinsiyet takvimi olan çin ve rus takvimi mi diyorlar 3 yılda bir kadınların ,4 yılda birde erkeklerin hücreleri yenileniyormuş onda kızım olacaktı (eğer benım kızım olursa ne ölecek ne sakat doğacaktı yani sağ doğum olacaktı ancak taşıcıyı olacaktı)..ben yine düşük yaptım 6+2likken onada genetik uygulandı ve onunda cinsiyetinin erkek olduğu öğrenildi.. o yüzden dedimki bu konu sahibine bu cinsiyetlere inanmayın ve eşinin bir kadın doğumcu olarak ve bebeğin cinsiyet konusundaki takıntısından ötürü şaşırdım .. bunun için son çarede onların pgt ile (yada yumurta donasyonu ile) erkek bebek sahibi olacaklarını belirttim...ancak konu sahibi sadece anlamak istediğini anlamış..eleştirel yaklaşma demiş..bir konu açılıyorsa olumlu-olumsuz bütün fikirlere saygı duymalı.. konu sahibiyle aynı fikirde olmayan kişide yorum yapabilir buna kimse karışamaz..açılan topik konu sahibininde olsa site Kazen e aittir bu unutulmamalıdır.
ben konu sahibine höyttt neden erkek te erkek diye tutturuyosun diye bişey dedim mi? hayır.. önce kendi durumumu izah ettim sonrada Allah hayırlısını versin dedim.. bizim kız - erkek evlat isteme lüksümüz yok dedim ki ben sözlerimin arkadasındayım..
ayrıca konu sahibinin 2. msjından sonraki uslubu giderek kabalaşmıştır.. statüye göre değil adamına göre konuşurum yada konuşmam.zaten ikimizde ban yedikten sonra konu sahibi 2.bir üyelik alıp tekrar hakkımda atıp tutmaya başlamasıyla da belli etmiştir kendini.. neysee ben kendimi daha fazla aklamaya çalışmayacağım beni bilen biliyor zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?