Örgü Erkek ceket örneği , sorum var lütfen bakarmısınız :)

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

yasmin89

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2010
2.395
238
363
Ben bu örneği yapmaya çalışıyorum ama örgü konusunda hiç tebrübeli değilim sadece atkı örmüşlüğüm vardır :)

Şükürler olsun ki , ceketin sırtını bitirmek üzereyim sanırım son şişe geldim artık ama , örneğe göre anlamadım bir türlü nasıl yapılcağını , yan taraf neresi omuz neresi falan , şişin bi başı bir sonu var işte :) çok araştırdım ama nette birşey göremedim , anlamadığım yeri kırmızıyla vurguladım. Burasını bana detaylı bir şekilde anlatcak olan birisi olursa çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler.

Arka :
106 ilmek başlanacak. 2 düz 2 ters lastik olarak 6 cm örüldükten sonra lastik üstünde ara ara toplam 8 ilmek kesilip 98 ilmekle düz örgüye devam edilecek. Lastik üstü 38 cm’de kol evi kesimine geçilecek. Yanlardan 1 kere 3 ilmek, 1 kere 2 ilmek, 2 kere 1 ilmek kesilip örgüye devam edilecek. Lastik üstü 60 cm’de arka yaka oyuntusu için ortadan 14 ilmek, yanlardan 1 kere 9 ilmek kesilirken aynı anda omuzlarda 3 kere 8 ilmek olarak kesilip arka parça bitirilecek.
Sol Ön :
58 ilmek başlanacak. 2 düz, 2 ters lastik olarak 6 cm örüldükten sonra lastik üstünde ara ara 4 ilmek artış yapılırken ilmekler 10 düz, 2 ters, 14 düz, 2 ters, 10 düz, 2 ters, 14 düz, 2 ters, 2 düz, 2 ters, 2 düz olarak dizilecek. 14 ilmek düzlere her 16 sırada bir saç örgüsü yapılarak örgüye devam edilecek. Lastik üstü 38 cm’de kol evi oyuğu için 1 kere 3 ilmek, 1 kere 2 ilmek, 2 kere 1 ilmek kesilecek. Lastik üstü 54 cm’de ön yaka oyuntusuna başlanacak. Kesimler 1 kere 6 ilmek, 1 kere 4 ilmek, 2 kere 3 ilmek, 1 kere 2 ilmek, 2 kere 1 ilmek olarak yapıldıktan sonra ön omuzda bırakılan 34 ilmek 1 kere 16 ilmek, 2 kere 9 ilmek olarak kesilerek ön parçada bitirilecek.
Not : Ön omuzda saç örgüsü denk geldiğinden dikişte potluk olmaması için ön ve arka omuz kesimleri farklı ilmek sayılarında yapılmıştır.
Sağ Ön :
İlmekler sol önün simetrik şeklinde düzenlenip aynı şekilde örülecek.
Kol :
50 ilmek başlanacak. 2 düz, 2 ters lastik olarak 6 cm örüldükten sonra lastik üstünde her 10 sırada bir 8 kere 1’er ilmek artış yapılacak. 66 ilmeğe ulaşılacak. Kol boyu lastik üstü 40 cm’de kol üst kesimlerine geçilecek. Kesimler her iki taraftan 1 kere 3 ilmek, 1 kere 2 ilmek, 11 kere 1 ilmek, 1 kere 2 ilmek, 3 kere 3 ilmek olarak yapılıp tepede kalan 11 ilmek de düz olarak kesilerek kol bitirilecek.
Yaka :
98 ilmek başlanacak. 2 düz, 2 ters lastik olarak 13 cm örülüp yaka ikiye katlanarak hırkanın yaka kenarına dikilecek.

Dikişler yapıldıktan sonra öne fermuar dikilecek.

Arkadaşlar yeni bir sorunum daha çıktı , lütfen mavi ile belirttiğim yeri söylermisiniz , şu örneği yazan kişinin türkçesi gerçekten çok kötü yani zorla anlıyorum , birde acemi olduğum için iyice zor geliyor.

Neyse ben şurasını anlamadım her 10 sırada bir dediği , 10 sıra bittikten sonra 11. sırada ben aralara serpiştirerek toplamda 8 ilmek mi arttırıcam (böyle yaparsam , 66 ilmeğe 10 sıra sonunda ki 2 arttırışta gelirim bu doğrumu) , yoksa 10 sıra bittikten sonra 11. sırada 1 arttırıcam ve bu işlemi 8 kere mi tekrarlıycam , (böyle yaparsamda 8 kere bir ilmek arttırmakla 66 ilmeğe ulaşılmaz , ancak 8 kere 2 ilmek arttırmam lazım)

Kendim zor anlamışken , birde buraya yazmaya çalıştım , dilerim anlatabilmişimdir ve bana yardım eden birisi çıkar ((

Son düzenleme:
cnm bakıyorum nasıl tarif etsem diye düşünüyorum bide yanlış anlatarak seni uğraştırmak istemem

cnm bakıyorum nasıl tarif etsem diye düşünüyorum bide yanlış anlatarak seni uğraştırmak istemem

ayyyyyyy biliyosan çok sevindim , kaç gündür uğraşıyorum , örüyorum sürekli söküyorum geri falan , hevesim kaçıp bırakcam az kalsın , ilmek ilmek anlatsan mesela zor mu olur :)

ay ben saçma sapan kesmiştim şimdi denemek için , 2 dk cık bekle düzeltip sayıp hemen söylücem :)

84 ilmek canım , lastikten sonra kol oyuntularını kestim dümdüz ördüm , orda kaldım şimdi :)

Son düzenleme:
tamam cnm pardon 84 14 ilmeği ortadan kes şimdi

canım şimdi ortada 14 kesceksek , sağ ve solunda 35 er ilmek kalcak ya ,

ben şimdi başlayıp normal ilk 35 ilmeği örcem , sonra 14 kescem , sonra davem edip 35 i örüp , o sırayı bitircem demi :)

tek tek sorcam sana böyle kusura bakma lütfen...

bitirdikten sonra yaka tarafa örerek gel yakaya geldiğinde geri dön 9 ilmek kes
anlatabildimmi ? :44:

yasmin kolay gelsin canım benim de öresim vardı benimkine de cesaret bekliyorum umarım gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…