Erkek çocukların bu kadar yerileli ne kadar oldu??

3 yapsanız yuh ne bilinçsizsin derler bu ekonomide neyine güvendin falan derler jdjsjdü

kızı olanlarada ayyy keske oglun olsaydı dıyorlar ...

eskıden herkes sadece erkek ısterdı erkek cocuk ıcın 7 tane doguranlar vardı o donemler daha da kotuydu bence. erkek cocugu olmadıgı ıcın karısından ayrılan cahil erkekler olacagına kız cocuga daha cok heveslenen ınsanların olmasını tercıh ederım

saglıkla gelsın bebegınız guzel omru olsun ınsallah , bosverın soylenenlerı yakında arayı acma 3. yap dıyenlerde cıkacaktır

kayınvalıdemle gorustugum bır donem zıyarete gıttıgımde mısafırı geldı
bana hadsız bır sekılde 2. yı dusunmuyor musun dedı
(1 kızım var)
kısmet bu ısler dedım ama uslubum hanı bu konuyu konusmak ıstemıyorum tavsıye ıstemıyorum imasındaydı keskın ve net tavırlı soyledım

cocugun ne harıka bırsey oldugunu cocuga kardesın lazım oldugunu bır kızımın oldugunu bırde oglumun olması gerektıgını sıralamaya basladı bunu dıyen kısıde benımle aynı yasta 3 cocuk sahıbı

herkes yetebılecegı kadarını yapsın kedılerde cıvcıvlerde doguruyor dogurmak matah bırsey degıl dedım sesını kesmesı ıcın

bana ne dedı bılıyor musunuz
boyle bencılce dusunursen tabı dogurmazsın dedı

daha once hıc gormedıgım adını bıle bılmedıgım bırdaha da karsılasmayacagım terbıyesız hadsız kustah ınsan bana bu sebeple bencıl oldugumu soyledı

ben agzımı bır actım makınalı tufek gıbı
ne zaman kac kere üreyecegıme kocamla karar verırım. madem bu kadar ıyı bırsey daha da dogursaydın dedım
zaten 3 tane dogurdum dedı
e daha da dogurabılırsın 7 tane daha dogur o zaman dedım
bır cocuga kardes lazım oyun arkadası lazım dıye dogurarak yenı gelecek olana nıye haksızlık edeyım senın gorevın oyun arkadası olmak yaslandıgımda bana bakın dıye ınsan mı dogurulur nelerle muhattap oluyorum yarabbım dedım mutfaga gectım

ıcerden kayınvalıdemın sesı duyuldu
sımdıkı gencler boyle korkak ıste bızım hıc mı canımız yokmus dedı

ıcerden seslendım duydugumu belırtmek ıcın
sızın zamanınızla sımdıkı bır degıl eskıden daha kolaydı gelın görum eltı hep bırlıkte dogurup dogurup ortaya cocukları salıp kendı kendılerıne buyumelerını beklemek ıle sımdının aklını kullanması farklı eskıye gıdersek ve konusursam kımse altından kalkamaz dedım

o oldu

eltımın annesının ne yaptıgını anlatayım , torunu oldu hayırlı olsun dedım
ayyy ınsallah senınde oglun olur dedı
sagolun ıstemıyorum ben allah ısteyene versın dedım
yaaa oyle deme hata edersın bak kuafore gıtmem gerektı bır oglumu aradım ısı varmıs dıgerını aradım aldı benı goturdu getırdı dedı
e taksıye bınseydınız keske dedım 1 kızı 2 oglu var onunda hepsı bırbırınden sıkıntılı hayırsız

hayır benı kuafore gotursun dıye oglan dogurmak nedır ya

yanı konu sahıbecıgım sızın duydugunuzun yanında beterlerı var cahıl ınsanlar cok kafanıza takmayınız ben artık cevap bıle vermıyorum karsılık bıle vermıyorum haklısınız dogurmak gerek dogru dıyorsunuz deyıp susturuyorum baş edılmıyor cunku

Toplum her zaman her şeye diyecek bir şey bulmakta asla zorlanmıyor. Biz de 4 kız kardeşiz. Anneme bu da mı kız diye çok dediler. O da sizin gibi takardı niye erkek olmadı gibilerinden ama canım babam asla bir gün bile neden kız demedi bile :)

kesınlıkle katılıyorum hayırlı evladın cınsıyetı olmaz
su forumda neler neler okuduk annesı oku sevgılın olmasını ıstemıyorum onu gozum tutmadı dedı dıye evden kacan onlardan habersız nıkah kıyan kız da var annesını öldurup altınlarını calan erkekde var , cınsıyetle hıc ılgısı yok erkegın yerı baska dıyorlar neden yerı baska olsun evlat evlattır erkek veya kız olunca ne oluyor kı bende anlamıyorum

Cehalet her yerde ne yazık ki, kaçamıyoruz. Bizim daha ilk çocuk, ailenin ilk erkek bebeği, ama amcası ne dedi? “Kız çocuk medeniyet yaaa, erkek çocuğu orman kaçkını oluyor” Yahu dur, bebek daha doğmadı bile, nereden biliyorsun nasıl biri olacağını?
Tabi “kız da olsun, sana bakar” diyen de çok. Ben hepsine kulağımı tıkıyorum, duymuyorum bile. He he deyin geçin, umursamadığınızı belli edin.

Allah sağlıkla kucaginiza almayı nasip etsin boş laflara kulaklarinizi kapatın böyle bu durumda ilk önce en yakınları sıkıyor canını maalesef bende çevremden çok söz duydum bu konuda.

En güzeli kimseye uymamak sağlıkla hamileliğin tadını çıkarmak. İnsanlar hep konuşur her şey de söz sahibi olmayı kendine meziyet edinmisler.

Yok kız evlat hayırlı evlat,erkek evlat hayırsız evlat duyduğum en saçma ve yersiz bir söz. Rabbim bütün evlatlarımızi hayırla büyütmeyi nasip etsin inşallah

Allah sağlıklı evlat nasip etsin.Gerisini tartışıp konuşmak bile cehalet.

banada ikincininde kız olacağını öğrenen herkes çok şanslısın demişti. toplum değişmiş diye şaşırdım eskiden erkek erkek diye ölenler şimdi kıza kaymış.

sağlıklı olsunda farketmez takılmayın zira devamında 3.çocuk düşünüyormusun soruları gelecek:)

Sağlıkla kavuşun bebeğinize bu hayırlı evlat durumu çok değişken. Bu konunun kızı erkegi yok bence.

Vallahi bende kız çocuk taraftariyim ne yalan söyleyeyim.eskiden erkekler anneye babaya bakar sahip çıkardı ama şimdi tam tersi kız çocukları daha hayırlı.Ama benim bu yüzden değil.Çocukluğumdan beri kız çocuklarını çok severim çok tatlı cilveli oluyorlar.Kendilerini sevdiriyorlar

Toplumun genelinde erkek çocuğu ile ilgili böyle bir yargı olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen ilk çocuğunuz erkek diye öyle demişlerdir. Kız olsaydı da tam tersini derlerdi.

Maalesef insanlar kendilerini hiç ilgilendirmeyen konularda yorum yapıyorlar. Kafanıza takmaya değmez.

Cahil çok olunca düşünceler de böyle saçma oluyor yapacak bir şey yok.Rabbim evladın eksikliğini de vermesin

Erkek kardeşlerinizin annenize baktiginizi söylediniz kardeşleriniz evli mi acaba?

Böyle negatif insanlarla iletişim kurmayın.

Kızım olduğunu öğrendiklerinde olsun ikinci erkek olur diyolardı çok takılmayın. Sağlıklı hayırlı evlat olsunlar gerisi boş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…