Erkek çocukların bu kadar yerileli ne kadar oldu??

Laf olsun torba dolsun diye konuşuyorlar üstünde durmayın hiç. Bakma kısmına hiç girmiyorum o düşünce inanılmaz bencil ve saçma. Allah evlatlarımıza muhtaç etmesin bizi inşallah. İnsan eti ağır gelir. Yaşlıya bakmak zor. Bunun üzerinden hayırlı evlat değerlendirmesi yapmak bencillik geliyor. Evladım kendi hayatını idame ettirsin maddi manevi bana ihtiyacı olmasın. Yeter benim için tek duam o..

Öncelikle hayırlı olsun, bebeğinizi sağ salim kucağınıza almanızı diliyorum. İnsanlar illa konuşur, milletçe genlere işleyen herşeye maydonoz olma gibi bir hastalığımız var maalesef, bu her konuda böyledir. Bir kız bir oğlunuz olsaydı bu seferde ay yazık her çocuğun bir hemcins kardeşi olmalı derlerdi, bu işin sonu yok. Çocuklarımıza herşeyden önce görgüyü ve özel sınırları geçmemeyi öğretmeliyiz ki bu sorunlu tipler azalarak bitsin.

İşin aksi bende erkek çocuklarını çok severim eşim erkek olduğunu öğrendiğinde al işte yine senin istediğin oldu diyerek trip attı millet yetmedi eşimde moralimi bozdu

Evet bide bu var dimi hatta biri şey demişti iki kızım var sigortalıyım diye bişi demişti sanki garantisi varmış gibi...

O sadece erkek bebeğe özgü değil, normal bir durum bence.
ilki kızsa ikincisi erkek, ilki erkekse ikincisini kız bekliyor herkes.
Ama bunu üzüldüm buda mı erkek diyerek belirtmek hoş değil tabi.

Aynı şekilde bende dua ediyorum her zaman evlatlarım bana bakmak zorunda kalmasın yükümü çekmesin onunda bir hayatı ailesi olacak en güzel zamanlarını bana bakmakla geçirmesin diye

Bana da çok dediler umursamadım, iyiki de erkek abisine arkadaş olur dedim. Şimdi birde kızın olsun diyorlar, siparişle çünkü tövbe estağfurullah
Ben halimden memnunum ama insanlar ilginç bir şekilde kızım olmadığı için memnun olmadığımı düşünüyorlar
Evlat evlattır hayırlı, sağlıklı olsun önemli olan bu.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun.
Herkes her konuda konuşmayı kendine hak görüyor maalesef.
İlk çocuğunuz ve 2. çocuğunuz kız olsaydı da aynı sözleri işitecektiniz.

Kızım var, tabii benim ki artık büyüdü yetişkin oldu ama eskiden bazı kendini bilmez insanlar 2.'yi doğur oğlun olsun, erkek çocuk çok başka diyordu:))
Hatta biri işi iyice abartıp başka çocuk istemiyorum lafımın altından olmuyor da saklıyorum manası çıkarıp ilk doğumun kız olduğu için 2. çocuğun olmuyordur demişti, sözde ilk bebeği kız olanların bir daha çocuğu olmuyormuş, böyle cahillere laf anlatmaktansa gülüp geçiyordum, siz de gülüp geçin hiç üzmeyin kendinizi.

Aynı şeyi düşünüyorum. Kız çocuklarını öveceğiz diye erkek çocukları yermek zorunda mıyız? İkisi de hayırlısı olsun diyemiyor mu bu toplum, nefret ediyorum...... Nefret...

Cinsiyet beğenmemekle yaratıcıya mı kafa tutuluyor? Öyle galiba...

İkiz kızlarım ve bir erkek bebeğim var. İki hamileliğimde de benzer söylemlerle karşılaştım, her iki cinsiyeti de eleştirenler oldu ama hep de gereksiz insanlardı.
Neyse.

Canınızı sıkmaya değmez. Ama bu yerilmenin ben de farkındayım

Bence yaşları yakın iki kardeşin aynı cinsiyeti olması çok güzel, çünkü birlikte daha güzel oynuyorlar. Ayrıca birisiyle bir şey yaptın mı diğeriylede yapabiliyorsun, aynı spora götüre biliyorsun. Ayrıca aileye bağlı olması kız ya da erkek olmasıyla alakalı değil bence. Kızların daha çok bağlı olmasının nedeni Aileleri erkeği şımartıp kızı baskı ve duygu sömürüsü ile yetiştirmeleri. Benim eşim iki kardeş annesi en çok Oğluyla dertleşir, Sıkıntısını paylaşır. Diyalogları daha yakın. O yüzden insanların dediklerini takma.

İnsanların lafıylamı bebeğinizin sevinci kursağında kaldı?

Hayırlı, sağlıklı evlat olsunlar da cinsiyeti önemli değil.
Öyle cahil kafalara da kulaklarımızı tıkıyoruz.
Sağlıkla gelsin minnoş

İnsanlar söyler canım. Herşeyi söyler. Benim de 2 kızım var, 2. Gebeligimde cinsiyetini soranlara kız dediğimde neyse ya oda Allahtan diyenler olmuştu ve aynen benimde canım sıkılmıştı ama hayırlı saglikli olsunlar da kız erkek hiç önemli değil.
Mesela amcamın 2 oglu 1 kızı var oğulları da kızı da annesi hastalandığında çiçek gibi baktılar gelen misafirleri çok güzel agirladilar bunun kızı oğlu yok. Ve bahsettiğim çocuklar 16,14 10 yaslarindalar

Ben de şu evlâttan beklenen hayır kısmını anlayamıyorum. Yaşlanınca bize bakar diye çocuk sahibi olan insanlar, o çocuğa ayırdıkları enerjiyle daha geç yaşlanıp, harcadıkları birikimle de en âlâ bakım evinde kalabilirler. Her evlâdın, dilerim bizler de dahil ölmeden önce insanlığa bir yararı dokunsun. Benim evlâtlardan gelecek hayra bakış açım bu açıkçası. Bu demek değil ki çocuklar annelerini babalarını yaşlanınca görmezden gelsin, suratlarına bakmasın. Ancak hepimiz biliyoruz ki bu içten gelen bir durum. Dünya hâli, insanın başına neler neler geliyor. Çevremiz, "Baba, oğluna bir bağ bağışlamış; ama oğlu babasına bir salkım üzümü çok görmüş." örnekleriyle dolu değil mi? Bunun kız çocuğu, erkek çocuğu da yok. Evlât sahibi olunarak tek garantilenecek şey , annelik babalık hissini tatmak. Sonrasının asla garantisi yok.

Kimin ne haddine cinsiyete göre evlat yermek? İki oğlum var. Hele bir böyle bir şey duyayım, yırtarım o ağzı. Kurban olayım oğullarıma. Kızım olsaydı ona da kurban olurdum. Dert etmeye değer mi?

Şunu da ekleyeyim, bu zihniyetteki insanlar hamilelik bölümünde de çok maalesef. Açık açık keşke hiç oğlum olmasa yazan bile gördü bu gözler. Kız evlat başka, kız evlat şöyle, kız evlat böyle, erkek çocuk huysuz, şımarık, nankör.

Ben zerre etkilenmiyorum mesela ama siz etkilenmişsiniz belli. Hele bir alın ikinci meleginizi kucağınıza, dünyayı duymayacaksınız. Onlarda kimmiş?

söylenen hiçbir şeyin garantisi yok. kız hayırlı ,oğlan hayırsız evlattır diye birşey yok.
çocuğu hayırlı yada hayırsız yetiştirmek var. laf edenin lafını ağzına tıkayacaksınız. hamile kadınla böyle konuşulmaz, konuşanın ağzının payını verin

hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsün

Evet kız kısırı diye bir laf vardı babanemden duyardım ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…