- 5 Ekim 2020
- 14.598
- 39.936
- 548
- 36
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
-
Herkese merhaba. Benim bir oğlum var ve şu an ikinci çocuğuma hamileyim bu tamamen sürpriz bi gebelikti sağlık sorunlarımızdan dolayı doktorların bile nasıl olur diye şaşırıp kaldığı mucize gibi bir bebek. Bu bebeğiminde erkek olduğunu öğrendim ama resmen insanlar hevesimi kursağımda bıraktı. Cinsiyeti soranlara söylediğimde herkesin suratında yaaaa buda mı erkek keşke kız olsaydı işte kız evlat hayırlı evlat gibi gibi... sözler söylediler. Hatta senin için çok üzüldüm keşke kız olsaydı diyenlerin sayısı da bi hayli fazla. Eşimde çok kız istiyordu benim için farketmez diyordum hayırlı evlat olsun sağlıklı olsun yeter diyordum ama insanların sözleri çok canımı sıktı. Zamanında kız çocuklarına yapılan şu an erkek çocuklarına yapılıyor onu farkettim bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Herkeste şöyle bir mantık var kız evladın olursa ilerde sana bakar erkek evlattan hayır gelmez ama yok benim anneme erkek kardeşlerim bakıyo kayınvalideme eşim bakıyor bilmiyorum bebeğimin sevincini kursağımda bıraktılar...
İşin aksi bende erkek çocuklarını çok severim eşim erkek olduğunu öğrendiğinde al işte yine senin istediğin oldu diyerek trip attı millet yetmedi eşimde moralimi bozduVallahi bende kız çocuk taraftariyim ne yalan söyleyeyim.eskiden erkekler anneye babaya bakar sahip çıkardı ama şimdi tam tersi kız çocukları daha hayırlı.Ama benim bu yüzden değil.Çocukluğumdan beri kız çocuklarını çok severim çok tatlı cilveli oluyorlar.Kendilerini sevdiriyorlar
Evet bide bu var dimi hatta biri şey demişti iki kızım var sigortalıyım diye bişi demişti sanki garantisi varmış gibi...Aynı durumu yaşadım ikinci oğlumu 2 hafta önce doğurdum,şimdi kız için bi daha çocuk yapmak zorundasın,kızsın hayat boş,kızı olmayan da yaşıyorum demesin bilmem ne halbuki ben gayet memnunum 2 oğlum olmasından
Aynı şekilde bende dua ediyorum her zaman evlatlarım bana bakmak zorunda kalmasın yükümü çekmesin onunda bir hayatı ailesi olacak en güzel zamanlarını bana bakmakla geçirmesin diyeLaf olsun torba dolsun diye konuşuyorlar üstünde durmayın hiç. Bakma kısmına hiç girmiyorum o düşünce inanılmaz bencil ve saçma. Allah evlatlarımıza muhtaç etmesin bizi inşallah. İnsan eti ağır gelir. Yaşlıya bakmak zor. Bunun üzerinden hayırlı evlat değerlendirmesi yapmak bencillik geliyor. Evladım kendi hayatını idame ettirsin maddi manevi bana ihtiyacı olmasın. Yeter benim için tek duam o..
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun.Herkese merhaba. Benim bir oğlum var ve şu an ikinci çocuğuma hamileyim bu tamamen sürpriz bi gebelikti sağlık sorunlarımızdan dolayı doktorların bile nasıl olur diye şaşırıp kaldığı mucize gibi bir bebek. Bu bebeğiminde erkek olduğunu öğrendim ama resmen insanlar hevesimi kursağımda bıraktı. Cinsiyeti soranlara söylediğimde herkesin suratında yaaaa buda mı erkek keşke kız olsaydı işte kız evlat hayırlı evlat gibi gibi... sözler söylediler. Hatta senin için çok üzüldüm keşke kız olsaydı diyenlerin sayısı da bi hayli fazla. Eşimde çok kız istiyordu benim için farketmez diyordum hayırlı evlat olsun sağlıklı olsun yeter diyordum ama insanların sözleri çok canımı sıktı. Zamanında kız çocuklarına yapılan şu an erkek çocuklarına yapılıyor onu farkettim bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Herkeste şöyle bir mantık var kız evladın olursa ilerde sana bakar erkek evlattan hayır gelmez ama yok benim anneme erkek kardeşlerim bakıyo kayınvalideme eşim bakıyor bilmiyorum bebeğimin sevincini kursağımda bıraktılar...
Bence yaşları yakın iki kardeşin aynı cinsiyeti olması çok güzel, çünkü birlikte daha güzel oynuyorlar. Ayrıca birisiyle bir şey yaptın mı diğeriylede yapabiliyorsun, aynı spora götüre biliyorsun. Ayrıca aileye bağlı olması kız ya da erkek olmasıyla alakalı değil bence. Kızların daha çok bağlı olmasının nedeni Aileleri erkeği şımartıp kızı baskı ve duygu sömürüsü ile yetiştirmeleri. Benim eşim iki kardeş annesi en çok Oğluyla dertleşir, Sıkıntısını paylaşır. Diyalogları daha yakın. O yüzden insanların dediklerini takma.Herkese merhaba. Benim bir oğlum var ve şu an ikinci çocuğuma hamileyim bu tamamen sürpriz bi gebelikti sağlık sorunlarımızdan dolayı doktorların bile nasıl olur diye şaşırıp kaldığı mucize gibi bir bebek. Bu bebeğiminde erkek olduğunu öğrendim ama resmen insanlar hevesimi kursağımda bıraktı. Cinsiyeti soranlara söylediğimde herkesin suratında yaaaa buda mı erkek keşke kız olsaydı işte kız evlat hayırlı evlat gibi gibi... sözler söylediler. Hatta senin için çok üzüldüm keşke kız olsaydı diyenlerin sayısı da bi hayli fazla. Eşimde çok kız istiyordu benim için farketmez diyordum hayırlı evlat olsun sağlıklı olsun yeter diyordum ama insanların sözleri çok canımı sıktı. Zamanında kız çocuklarına yapılan şu an erkek çocuklarına yapılıyor onu farkettim bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Herkeste şöyle bir mantık var kız evladın olursa ilerde sana bakar erkek evlattan hayır gelmez ama yok benim anneme erkek kardeşlerim bakıyo kayınvalideme eşim bakıyor bilmiyorum bebeğimin sevincini kursağımda bıraktılar...
İnsanların lafıylamı bebeğinizin sevinci kursağında kaldı?Herkese merhaba. Benim bir oğlum var ve şu an ikinci çocuğuma hamileyim bu tamamen sürpriz bi gebelikti sağlık sorunlarımızdan dolayı doktorların bile nasıl olur diye şaşırıp kaldığı mucize gibi bir bebek. Bu bebeğiminde erkek olduğunu öğrendim ama resmen insanlar hevesimi kursağımda bıraktı. Cinsiyeti soranlara söylediğimde herkesin suratında yaaaa buda mı erkek keşke kız olsaydı işte kız evlat hayırlı evlat gibi gibi... sözler söylediler. Hatta senin için çok üzüldüm keşke kız olsaydı diyenlerin sayısı da bi hayli fazla. Eşimde çok kız istiyordu benim için farketmez diyordum hayırlı evlat olsun sağlıklı olsun yeter diyordum ama insanların sözleri çok canımı sıktı. Zamanında kız çocuklarına yapılan şu an erkek çocuklarına yapılıyor onu farkettim bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Herkeste şöyle bir mantık var kız evladın olursa ilerde sana bakar erkek evlattan hayır gelmez ama yok benim anneme erkek kardeşlerim bakıyo kayınvalideme eşim bakıyor bilmiyorum bebeğimin sevincini kursağımda bıraktılar...
İkiz kızlarım ve bir erkek bebeğim var. İki hamileliğimde de benzer söylemlerle karşılaştım, her iki cinsiyeti de eleştirenler oldu ama hep de gereksiz insanlardı.
Neyse.
söylenen hiçbir şeyin garantisi yok. kız hayırlı ,oğlan hayırsız evlattır diye birşey yok.Herkese merhaba. Benim bir oğlum var ve şu an ikinci çocuğuma hamileyim bu tamamen sürpriz bi gebelikti sağlık sorunlarımızdan dolayı doktorların bile nasıl olur diye şaşırıp kaldığı mucize gibi bir bebek. Bu bebeğiminde erkek olduğunu öğrendim ama resmen insanlar hevesimi kursağımda bıraktı. Cinsiyeti soranlara söylediğimde herkesin suratında yaaaa buda mı erkek keşke kız olsaydı işte kız evlat hayırlı evlat gibi gibi... sözler söylediler. Hatta senin için çok üzüldüm keşke kız olsaydı diyenlerin sayısı da bi hayli fazla. Eşimde çok kız istiyordu benim için farketmez diyordum hayırlı evlat olsun sağlıklı olsun yeter diyordum ama insanların sözleri çok canımı sıktı. Zamanında kız çocuklarına yapılan şu an erkek çocuklarına yapılıyor onu farkettim bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Herkeste şöyle bir mantık var kız evladın olursa ilerde sana bakar erkek evlattan hayır gelmez ama yok benim anneme erkek kardeşlerim bakıyo kayınvalideme eşim bakıyor bilmiyorum bebeğimin sevincini kursağımda bıraktılar...
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun.
Herkes her konuda konuşmayı kendine hak görüyor maalesef.
İlk çocuğunuz ve 2. çocuğunuz kız olsaydı da aynı sözleri işitecektiniz.
Kızım var, tabii benim ki artık büyüdü yetişkin oldu ama eskiden bazı kendini bilmez insanlar 2.'yi doğur oğlun olsun, erkek çocuk çok başka diyordu:))
Hatta biri işi iyice abartıp başka çocuk istemiyorum lafımın altından olmuyor da saklıyorum manası çıkarıp ilk doğumun kız olduğu için 2. çocuğun olmuyordur demişti, sözde ilk bebeği kız olanların bir daha çocuğu olmuyormuş, böyle cahillere laf anlatmaktansa gülüp geçiyordum, siz de gülüp geçin hiç üzmeyin kendinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?