- 27 Haziran 2024
- 53
- 68
- 8
- 37
- Konu Sahibi YalnizKralice
-
Hepimiz herkes hakkında geyik yapıyoruz diyerek normalleştirmişsiniz.Sıradan bir durum mu bu yaniÖyle zaten ama ne yapabiliriz?
Annemin yakın arkadaşının eşi kadın doğumcuydu. Beni doğurtan da o oğlumun ilk ultrasonuna bakan da o. Yanlış bakıyorsunuz benceÜzgünüm ama canının derdine düşmüş insanlar hakkında geyik yapmak bana çok alçakça geliyor.
Söylemeseniz aklıma gelmezdiEee gitme o zaman ablacigim, kadin doktor bulsaydin
Ben kendimin bile yaptığı şeyden bahsettip hiç birşeyi normalleştirdiğim yok ayrıca buna gelene kadar o kadar normalleştirilen şey var bu baya hafif kalır kadin dr a gidin bide psikolağaHepimiz herkes hakkında geyik yapıyoruz diyerek normalleştirmişsiniz.Sıradan bir durum mu bu yani
Kendiniz hakkında dokturun geyiğinizi döndürdüğünüz görseniz duysanız gülüp geçecek misiniz
Ülkede her türlü ahlaksızlık amaaan herkes yapmıyor mu diye kanıksanıyor
Bazı insanlar böyle, kendi iclerindeki aşağılık duygusunu bu şekilde bastırmaya çalıştıklarını düşünüyorum...Üzgünüm ama canının derdine düşmüş insanlar hakkında geyik yapmak bana çok alçakça geliyor.
Yanı bunun önüne geçemezsiniz bunun kadını erkeği yok bence evet cok iğrencti iyi oldu meslekten men edilmeleri ama kadın doktorlarında yapmayacağı garantisi yok ki? Kadın wp grubundan yaptıkları dedıkoduları bılmıyoruz nihayetinde.Tutuklanan sapık doktorlar da o yoğunluğun içinde birbirleriyle whatsaptan hasta puanlamışlar ama şurası şöyle burası böyle diye
Hangi sehirdesiniz?Söylemeseniz aklıma gelmezdi
Mecburi durum nedir bilir misiniz
Küçük şehirler özel hastane olmayan iller sadece tek erkek doktorun olduğu bölümler bu gibi durumlarda ne yapmamızı önerirsiniz
Ay tam olarak da öyle ayırt ediyorsunuz. Branşım gereği çoğu hastam artık sürekli görüsmekten ailenin kızı gibi görür. Asla öyle değil diyorsunuz ya kimi erkek hekim arkadaşlarımdan da bi gelen hasta bi daha randevu almaz, kiminin hastası izinliyken bile başkasına gitmez. Her zaman her yerde iyi insanlar çıksın karşımıza önyargılı olmayalım.Açıkçası hamileyken böbrek taşı sancılarım oluyordu iki kez kadın doktora görünmek zorunda kaldım yemediğim laf kalmamıştı ama erkek doktorlar asla öyle değil daha anlayışlı oluyorlar ayırt etmiyorum kadın erkek diye sadece iyi insana denk gelmek önemli diyorum o yüzden
Mememdeki kistlerden dolayi yillardir duzenli meme kontrolune giderim. Genel cerrahi baktigi icin hep erkek doktorlara muayene oldum. Kadin genel cerrah sayisi zaten cok az. Bir de meme konusunda uzman olana gitmek gerekiyor. Hic arkamdan ne dusunuyorlar diye dusunmedim. Kendi dusuncesi, geyigi kendisini baglar. Umrumda bile degil acikcasi.Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle belirtmek isterim bu konuda asla tutucu bir insan değilim şimdiye kadar hastahanelerde erkek doktorlara da hiç çekinmeden defalarca muayene oldum onları işlerini yapan bir görevli olarak düşündüm her zaman altında hiç art niyet kötü niyet aramadım.
Geçtiğimiz günlerde rutin meme ultrasonu çektirdim kontrol için öncelikle kadın doktor olmasını isterdim ancak sadece erkek doktor vardı önce biraz tereddüt etsem de çektirdim
Sonra bildiğiniz gibi kadın hastalar hakkında erkek doktorların whatsap grubunda yaptıkları iğrenç ve sapıkça döndürdükleri muhabbetler haberi medyaya düştü
Hatta doktorlar tutuklandı
Bu olaydan sonra içimde hep bir şüphe oluştu
İstemesem de ya bu doktorda arkamdan erkek arkadaşlarıyla muhabbetimi döndürüyorsa diye düşünmeye başladım
Artık erkek doktorlara muayene olurken özellikle rahatsız hissediyorum elimde değil geriliyorum
Kadın doktora muayene ol diyebilirsiniz ama bazen sadece tek doktor ve erkek olduğu için mecbur kalabiliyoruz
Ülke kadınları olarak malesef artık doktora bile güvenemeyecek durumdayız aklımızda hep bir şüphe
Oraya en aciz en kırılgan halimizle gidiyoruz ama belkide birilerinin sapıkça geyiğine meze oluyoruz
Bu konuda benim gibi rahatsız olan önyargı oluşan arkadaşlarım var mı yoksa ben gereksiz yere mi pimpirikli davranıyorum
Ön yargılı değilim ki asla olmam benim için kadın erkek önemli değil davranışı önemli sadece o kadar çok begendiğim kadın doktorum da var erkek de keza aynı şekilde hiç böyle saçma sapan düşüncelere sahip olmadım ayrıca o denk geldiğim kadın doktor sancılarımı anlamayıp yedi aylıkken beni doğuma zorladı kötü bi tecrübe yaşadım bunuda dile getirdim hepsinide aynı kategoride değerlendirmiyorum iyi günlerAy tam olarak da öyle ayırt ediyorsunuz. Branşım gereği çoğu hastam artık sürekli görüsmekten ailenin kızı gibi görür. Asla öyle değil diyorsunuz ya kimi erkek hekim arkadaşlarımdan da bi gelen hasta bi daha randevu almaz, kiminin hastası izinliyken bile başkasına gitmez. Her zaman her yerde iyi insanlar çıksın karşımıza önyargılı olmayalım.
Annemi jinekoloji servisine yatirdik dün, dr bir gunde 7 ameliyata girdi 2 kez vizit yaptı hastalarina ayrıca.Umarım hepsi öyle değildir,
O kadar iyi kadın doğumcu erkek doktorla karşılaştım ki ikisi de sağ olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?