- 12 Temmuz 2006
- 58.900
- 225.026
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi YalnizKralice
-
Her meslek grubunda iyisi de var kötüsü de var, ahlaklısı da var ahlaklısı da var.Bu konuda benim gibi rahatsız olan önyargı oluşan arkadaşlarım var mı yoksa ben gereksiz yere mi pimpirikli davranıyorum
Evet haklısın. Zamanında arkadaşımda bi muayene gittiğinde doktor işini yapcağına iltifatlar yağdırdı saç rengin nekadar güzelmiş dedi ne alaka doktor bey saçmalamayın dedi ve oradan çıktık arkamıza bakmadan. Tabi ki şikayet ettik hiç bişey yapılmadı. Haklısın anlıyorum ama hepsi aynı değil bunu yapanlar zaten doktor değil hepsi çakma diplomalı bunu yapanlar.Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle belirtmek isterim bu konuda asla tutucu bir insan değilim şimdiye kadar hastahanelerde erkek doktorlara da hiç çekinmeden defalarca muayene oldum onları işlerini yapan bir görevli olarak düşündüm her zaman altında hiç art niyet kötü niyet aramadım.
Geçtiğimiz günlerde rutin meme ultrasonu çektirdim kontrol için öncelikle kadın doktor olmasını isterdim ancak sadece erkek doktor vardı önce biraz tereddüt etsem de çektirdim
Sonra bildiğiniz gibi kadın hastalar hakkında erkek doktorların whatsap grubunda yaptıkları iğrenç ve sapıkça döndürdükleri muhabbetler haberi medyaya düştü
Hatta doktorlar tutuklandı
Bu olaydan sonra içimde hep bir şüphe oluştu
İstemesem de ya bu doktorda arkamdan erkek arkadaşlarıyla muhabbetimi döndürüyorsa diye düşünmeye başladım
Artık erkek doktorlara muayene olurken özellikle rahatsız hissediyorum elimde değil geriliyorum
Kadın doktora muayene ol diyebilirsiniz ama bazen sadece tek doktor ve erkek olduğu için mecbur kalabiliyoruz
Ülke kadınları olarak malesef artık doktora bile güvenemeyecek durumdayız aklımızda hep bir şüphe
Oraya en aciz en kırılgan halimizle gidiyoruz ama belkide birilerinin sapıkça geyiğine meze oluyoruz
Bu konuda benim gibi rahatsız olan önyargı oluşan arkadaşlarım var mı yoksa ben gereksiz yere mi pimpirikli davranıyorum
Valla ister kabul edin ister etmeyin erkek dr lar kadınlara daha kibar davranıyor istisnalar tabi olabilir ama bu sadece dr lar için geçerli değil bir çok alanda bu böyledir çoğu kadin bile kadın üstü olmasını istemez Allahın bildiğini kuldan saklamaya gerek yokAy tam olarak da öyle ayırt ediyorsunuz. Branşım gereği çoğu hastam artık sürekli görüsmekten ailenin kızı gibi görür. Asla öyle değil diyorsunuz ya kimi erkek hekim arkadaşlarımdan da bi gelen hasta bi daha randevu almaz, kiminin hastası izinliyken bile başkasına gitmez. Her zaman her yerde iyi insanlar çıksın karşımıza önyargılı olmayalım.
Bu doktor sakaryadaysa hastanesi bile var hala aktifHer meslek grubunda iyisi de var kötüsü de var, ahlaklısı da var ahlaklısı da var.
Fibrokist rahatsızlığım için olsun jinekolojik muayene için olsun kadın-erkek ayırmadan muayene oldum, hiç de önyargılı olmadım, ki kıyısından döndüğüm kötü bir doktor tecrübem olmasına rağmen, doktor ne jinekologdu ne genel cerrah, yıllar evvel tekrarlayan bir enfeksiyon yüzünden özel bir hastanenin nefroloji bölümünden randevu almıştım, o dönemin en tavsiye edilen doktorundan hem de :))) randevuma az bir zaman kala adam böbrek kaçaklığından yakalandı, doktor frankenstein lakabıyla tanınır, iddia o dur ki hastalarının sağlam böbreklerini alınması gerektiğine dair rapor düzenleyip alıyor ve para karşılığı yurtdışından gelen hastalarına nakil yapıyormuş, benim böbrek gidecekti, sağ olsun Uğur Dündar
Demem o ki, eğer bir doktor meslek ahlakına sahip değilse, herhangi bir branştaki doktordan da her türlü ahlaksızlığı görürsünüz, ahlak bir bütündür sadece vücudumuzu görüp pis pis konuşmalardan ibaret değildir.
Muhafazakar biri değilimArkadaşlar merhaba.
Öncelikle belirtmek isterim bu konuda asla tutucu bir insan değilim şimdiye kadar hastahanelerde erkek doktorlara da hiç çekinmeden defalarca muayene oldum onları işlerini yapan bir görevli olarak düşündüm her zaman altında hiç art niyet kötü niyet aramadım.
Geçtiğimiz günlerde rutin meme ultrasonu çektirdim kontrol için öncelikle kadın doktor olmasını isterdim ancak sadece erkek doktor vardı önce biraz tereddüt etsem de çektirdim
Sonra bildiğiniz gibi kadın hastalar hakkında erkek doktorların whatsap grubunda yaptıkları iğrenç ve sapıkça döndürdükleri muhabbetler haberi medyaya düştü
İstemesem de ya bu doktorda arkamdan erkek arkadaşlarıyla muhabbetimi döndürüyorsa diye düşünmeye başladım
Artık erkek doktorlara muayene olurken özellikle rahatsız hissediyorum elimde değil geriliyorum
Kadın doktora muayene ol diyebilirsiniz ama bazen sadece tek doktor ve erkek olduğu için mecbur kalabiliyoruz
Ülke kadınları olarak malesef artık doktora bile güvenemeyecek durumdayız aklımızda hep bir şüphe
Oraya en aciz en kırılgan halimizle gidiyoruz ama belkide birilerinin sapıkça geyiğine meze oluyoruz
Bu konuda benim gibi rahatsız olan önyargı oluşan arkadaşlarım var mı yoksa ben gereksiz yere mi pimpirikli davranıyorum
Yok değil, İstanbul’da çalışıyordu 1997-98 yıllarında, ameliyatları yaptığı hastane bu olay sonrası adını değiştirmek zorunda kalmıştı, yargılandı ama sonra niye neden hangi hakla bilmiyorum tahliye edildi ve yurtdışına gitti, yurtdışında da faaliyetlerine devam etmiş interpol araması vardı sonra ne oldu bilmiyorum ama çok insanın canını yaktı,Bu doktor sakaryadaysa hastanesi bile var hala aktif
Ya aslında önceden ben de öyle düşünüyor alttan muayenede özellikle çok çekiniyordum, sonuçta beni görüyorlar falan diye sonra ben smear almaya başladım kadınlar çok çekiniyor ya utanıyorum falan diyorlar, inanın onlara da diyorum o kadar çok alınca normal kaş göz gibi bir organ olarak görmeye başlıyor insan, başkası dese inanmazdım ama inanın ne tiksinme ne başka birşey, hatta kusura bakma temizligimi yapamadım vs diyorlat ama inan kıl tüy hiç önemli değil hani insan temiz değildir uzun zamandr dus almaz, kıyafet değişmez orası ayrı o her türlü yer ve pis kokar ama diğer şeyler vallahi kimsenin umurunda değil, kurumunda da kimse hakkında bu tarz geyikler yapıldığını bilmemKadını erkeği yok hepsi ne geyikler yapıyor maalesef bu bi gerçek ama bunu kafaya takarak hayatımızı sürdüremeyiz ayrıca etiktir değildir hepimiz herkes hakkında geyik yapıyoruz yapmiyoruz dersek yalan olur
Ben bebişlerimin annelerine çok kibarımdırValla ister kabul edin ister etmeyin erkek dr lar kadınlara daha kibar davranıyor istisnalar tabi olabilir ama bu sadece dr lar için geçerli değil bir çok alanda bu böyledir çoğu kadin bile kadın üstü olmasını istemez Allahın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok
İyi de bunu kadın dr.lar da yapabilir ki. Sapıkça olmayan şekilde "kadının memesi nasıl yamuktu, nasıl sarkıktı ama" falan gibi konuşuyorlar belki deArkadaşlar merhaba.
Her meslekte iyisi de var kötüsü de ben kadın doktor sevmiyorum gebelik takibimi de erkek doktor yapıyor meme muayenesine gittim erkeğe gittim kadınları sevmiyorum kadının en büyük düşmanı kadındır daha önce yaşadığım olaylardan dolayıArkadaşlar merhaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?