ayyy annem nerde babama dicek eşortmanınu katla eskiden gene hatırlıyorum babam salonda cıkarır öyle halı üstüne kalırdı sanki sok bacaklarını yeniden giy sen anladın nasıl yerde durdugunuBenim babam da iyidir hoştur ama annem memnuniyetsiz. Her şey mükemmel olsun ister. Evi tertemiz olsun dağılmasın. Bırakın annem hep iş yapsın kadın böyle mutlu oluyor. Babamda hep yardımcıydı ama emekli oldu altı ay önce huyu değişti. Evde durduğundan annem katlanamıyor, şu aralar hep bi tartışma git çalış diyoruz yaşı genç 49 yaşında. O da inada bindirdi çalışmıyor evde oturacam inat değil mi diyor. Her gün bi pijamayı katla tartışması. Muhakkak hergün uğradığımdan bana birbirlerini çekiştiriyorlar. İlk zamanlar komik geliyordu ama artık bunaldık ya. Eşim bile baba yardım et demeye başladı
Bir yazdiklarini okursan niye anlamadigimizi bellllki anlarsin. O kadar karisik yazmissin ki. Kimden neyden bahsettigin belli degil.dalga gecmek icin mi anlamadım diyosunuz yaa anlamıcak ne var yani anlamadıysanda yazma o zaman
cnm kadının calısmasıylada alakası yok anneminde geliri var babasından ev kirası oluyo yıllık belli tarlada para geliyo hani hic alakası yok beni bilyiyosn zaten pek kocalara hizmet taraftarı degilim anneme diyroum ben bu halimle esime acımam senin imkanları olsa yapıcam cok sey olurduvalla benım babam annemı el ustunde tutar, 30 kusur senelık evlıler ama bılerek ısteyerek kırmıslıgı yoktur annemı.... ama annemde oyle eyvallahı olan bır kadın degıldır, lafını koyar gedıgıne kafası attıgında, eee el ekmekte tutan bir kadındı babam kadar annemınde eve maddı katkısı var belkı daha cok yerıne gore....
kısacası iş birazda kadında bitiyor bence...
o nednele hep derim kadın milleti çalışın,ekmeğinizi kazanın, kendinizi erkeklere ezdirmeyın...
bılsınler kı eyvallahınız yok , işte o zaman kıymetlı oluyorsunuz. işte o zaman size eziyet edemiyorlar.. işte o zaman kendilerini övemiyorlar...
bende annem gıbıyım, cevremdekı cogu kadın bızım gıbı ne kocaalrına ne aılelerıne eyvallahları yok, cunku kendılerı kazanıp kendılerı harcıyorlar, yerı gelıyor adamlar eslerının elıne bakıyor, hayatlarındakı erkeklere hayatın musterek oldugu algısını asılıyorlar ve ılıskı ve evlılıklerıne oyle devam edıyorlar...
haklı olduklarında da susmak yerıne laflarını esırgemıyorlar..
trakyalı be cnm iste numune diyelimLimoncu senin baban trakyalı değil mi ?
Bizde çıkmaz büüle adam be ya
Senin baba eppten aykırı gider
Trakyanın kadını da cevval olur annen ipleri kaptırmış ,bu saatten sonra değişmez..
Sana tavsiyem madem elin boş git ,git biraz anacığına yardım et ,ev işlerinde ..
Yükünü al birazcık elinden
Piyango da dedin inşallah çıkar
Bizim babaları soruyorsan benim böyle bir babam yok ..
Kendi işini kendi yapar ,daha önce de bir yorumda belirttiğim gibi 31 yıllık evliler her akşam yemeği babam yapar ,bazen kendi ütüsünü de kendi yapar ..
Kısacası kimseye zararı yoktur ,Allah başımızdan eksik etmesin ..
malesef öz be cnm eskidende kavga ederdim ama annem sustugu icin ben tek basıma nereye kadar bagar bagar kardesim var ögretmen yani diyroum ben yokken böyle bisey oldumu müdahale et yaa anneme bagardımı sahin gibi atlaman lazım diyorum aman banane babam öyle alısmıs söylesin dursun duyo iste ben bunu yapamıyorum babam anneme bisey dedimi hem kavga ediyorum hemde aksmaa uyuyamıyorum sinirdenKaç yıllık evli artık annen baban.
Baban eski toprak olarak maalesef ailesinden öyle görmüş, annen de öyle görmüş ki sistemi oturtmuşlar.
Annenin yaptıkları senin gözünde ezilmeyse şimdiye kadar ezdirmeyecektin anneni. Öyle dışarıdan atışmak çözüm değil.
Baban, öz baban değil sanki üvey baban gibi konuşuyorsun.
Onlar mutluysa bu saatten sonra neyin kini bu?
tek sorun annenin mutfaktan çıkmaması mı?malesef öz be cnm eskidende kavga ederdim ama annem sustugu icin ben tek basıma nereye kadar bagar bagar kardesim var ögretmen yani diyroum ben yokken böyle bisey oldumu müdahale et yaa anneme bagardımı sahin gibi atlaman lazım diyorum aman banane babam öyle alısmıs söylesin dursun duyo iste ben bunu yapamıyorum babam anneme bisey dedimi hem kavga ediyorum hemde aksmaa uyuyamıyorum sinirden
sımdı konuda babanın annene ezıyetı varsa;erkeklerın kadın dusmanlıgı derrsın.maksat dertlesmekse
esim dün babamlara gidelim özledim dedi dedim dur yarın gideriz dedim
bu aksam icin konustuk ben erken gittim esim isten gelicekti babam iste annenize cok kahır yapıyosunuz ben onu rahatsız etmiyorum
dedi söylendi dedim o yüzden mi sabahın 6 sında kaldırıyon kalmadımı kızıyon kıs günü baban gelicek diye gecen hafta camasır suyuyla sildigi odayı yeniden sildirttin üstüne 10 cesit yemek yaptırdın babam kendince kendini cokkkkk iyi karısının etrafında dolanan adam zannediyo bekarken belki bu kadar söyleyemiyodum ama artık dısardan annemin bu kadar ezilmesi kül kedisi gibi susmasını hazmedemiyorum
neyse esim geldi sonra yemek yedik cay keyfi basladı isten konu acıldu demez mi bende cok calıstım kadınlar napıyo oturuyo butun gün evde
gene tepem attı sus kızım diyorum ama annemi gördükce ben hayatımda bu kadar emekci kadın görmedim kadın mutfaktan cıkmıyo (( belkide diyorum bazen benim mutfak ev isi sevmemem babamın yüzündne sürekli anneme is yaptırır kadın evinde istedigi yemeyi yapamaz odanın seklini degistiremezdi )
neyse annemde dedi cok nankörsün be adam dedim sen emegin karslıgını hicbiseyle veremezsin
bu yüzdendir benim bu kadar erkekleri bastırmam belki babamı cok seviyorum ama haksızlıgı gördükce gırtlagını sıkasım geliyo
offf dedim babama bak cevrene gör kac tane kocasına böyle kul köle olan kadın var yengemler teyzemler halamlar bak hepsi kocalarınız parmaklarında oynatıyolar hizmette yok yani ama annem kadın hem pervane etrafında hemde bi dedigini yapmazsın öyle sustuk gitti annemlere her gidisimde babamla ille takısıyorum alısmıs annem susar kardesim aman banane ne yaparlarsa yapsınlar diye cvp vermz ama ben annem ezilince artık susamıyorum kadın 30 sene baktı sana bee annenin altınıda altı yengenede baktı kuzenlerin 10 sene yanında kaldı gıkı cıkmadı neler neler offff o yüzden erkeklere hic acımıcan yemin ederim .....
benden bu kadar kızlar sizin babalar nasıl.....
ben annenızın gelırı yok sandım , o zaman bu annenın karakterıyle alakalı bır durum..cnm kadının calısmasıylada alakası yok anneminde geliri var babasından ev kirası oluyo yıllık belli tarlada para geliyo hani hic alakası yok beni bilyiyosn zaten pek kocalara hizmet taraftarı degilim anneme diyroum ben bu halimle esime acımam senin imkanları olsa yapıcam cok sey olurdu
iste annem sustukca
ne sanslıymıssın canm yaa valla gördüklerim ve yasadıklarımla en büyük korkdum annemin önce ölmesi bence bu cocuk icin babadan daha fazla yıkımBenım babam benım kahramanımdı.. Benım kucucuk ellerımı oper severdı. Bir gün annem rahatsızlandı var gucuyle ona baktı. Bizi yıkadı pakladı yemedı yedırdı.. Gozumuzun ıcıne bakardı.Okudu okuttu.. Hem anne hem baba oldu.. Annem kendi sağlık sorunlarıyla boğuşurken bizi büyüttü.. Sırdaşım oldu, öğütledi.. Omuzlarıma cesaret yükledi. Dertleşti.. Tecrübelerini paylaştı.. Her başarımda olduğu gibi üzüntümde de yanımda oldu.. Herşeyimiz oldu.. Bir kaza onu aldı bizden.. Allah rahmet eylesin.. Vefatından sonra ıse hala ayakta durmamızı saglayan manevıyatı ve hatırları oldu.. Saglıgında planladıgı yatırımlar bugunumuze finansman sagladı.Hayatımızı ezilmeden üzülmeden yürütmemizi sağladı. Ben onunla hep gurur duydum , Öylesine mükemmel babanın kızıyım iyiki.. Simdi cok sukur kayın pederime BABA diyebiliyorum.Onuda babam gibi cok seviyorum.Allah saglık versin cokca yanımızda olsun..
Iyı kotu anıları bı kenara bırakın.. Babanıza cokca sahıp cıkın.. Allah hep yanınızda gormek nasıp etsın İnşallah..
yok sadeve mutfak degil kadın evinde istedigini yapamıyo buna kızıyorum ne koltuk rengine karısabilir ne tüllerin ne zaman yıkancagına annem evind eşyarının yerini bile degistiremiyo buna kızıyorumtek sorun annenin mutfaktan çıkmaması mı?
sen fazla cellallenen birisin, onun etkisi olabilir mi iletişimde ya da bakış açısında?
ne sanslıymıssın canm yaa valla gördüklerim ve yasadıklarımla en büyük korkdum annemin önce ölmesi bence bu cocuk icin babadan daha fazla yıkım
ben simdi babama derdimi anlatsam misal ne olursa olsun babam hep karsı tarafı koruyan tiplerdendir kendisine laf kondurmaz ama hep kadınlar gelinler suscak erkege hizmey hörmek olcak vs vs eski konularıma bakarsan görürsün
ama anneyle konusmasanda gözlerimden anlar yada ben annemin sesinden anlarım bisey olmus bana söylemiyo anne cok baska yaa yas 29 simdi anladım diyorum anneme kadınlar bu yüzden analar bu yüzden cennete gitmeli diyorum
yok sadeve mutfak degil kadın evinde istedigini yapamıyo buna kızıyorum ne koltuk rengine karısabilir ne tüllerin ne zaman yıkancagına annem evind eşyarının yerini bile degistiremiyo buna kızıyorum
babam da sükür etmek yok evde sürekli bizimkileri geriyo öfff pöffff yaa diyorum sükür saglıklısın ne güzel karın kızın yanında maasın var paran varrr daha ne olsun allahtan daha ne istenirr 10 senedir evde ee calıs o zaman diyorum alalım bi servis arabası zaten sabah 5 te kalkıyo bi sahah servisi bi aksam servisi yaparsın seninde can sıkıtn gider diyorm onada yokk calısamazmıs ee o zaman sus yaii kadına huzur ver
annem gezmeye bile gidemez ona sormadan ki en nefret ettigim seydir kadının kocasına sorup izin alması zaten 30 senenlik evli gittii kisiler ya akrabalar yada ben annemi gezdiririm sahil olsun avmler olsun annemde ille duyurcak babama babam söylenir gitme sen ne isin var bilmemne
yazcak cok sey varda oooo
milletin babalarına imreniyorum yaa hayatlarındaki tek gayesi esi ve cocuklarının yanında olması bizdeki gene bundan öflüyo pöflüyoo
çünkü babama cekmişim daha ötesi yok heraldee :)) trajikomik sanırımValla limoncum senin gibi esaret tanımaz biri o evden çıktıysa çok da baskıcı olduğunu söylemek doğru olmaz babanın.
Annen meyilliymiş baskıya, öyle alışmışlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?