- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
Bende genelde ay ben yapamam,edemem,korkarım şeklinde çok prenses takılanlardanım ama çocukluğumdan beri böyleyim,aileme de böyleyim.asla küfürlü kaba konuşmam,dış görünüşe önem veririm ve en en en önemlisi görgüye çok dikkat ederim.ve erkek arkadaslarımın hepsi kadınsı olduğumu söylemiştir.Ama asla vamp bir tipim yok olduğumdan nerdeyse 9-10 yaş genç gösteriyorum(çocuksu bir yüzüm var yani)..
bu iş davranışla da değil,içeride nasıl hissettiğinle alakalı..çocukken ebeveynlerinden birine daha yakın olmak için böyle davranmaya başlar kuz cocukları.mesela ailende erkek kardesin daha kıymetliyse yada erkek yoksa ama olmasını istediklerini biliyosan ya da kadınlara değer verilmiyor sürekli seksist cümleler kuruluyorsa " kadın dediğin böyle yapmaz,kadın dediğin şöyle olacak.." Altında bir sürü sebep olabilir mi ve ne olduğunu bulursan sorunu çözersin diye düşünüyorum.
Cok haklisiniz eger konusa sahibi ``ergen`` denilecek yaslarda degilse yani bir gecis doneminde ,kendini arama donemi yasiyorsa zamanla duzelir diye dusunuyorum bende.
Ama belli bir yasin uzerindeyse ve etrafindan bu sekilde tepkiler aliyorsa bencede altinda cok degisik sebepler olabilir. Insanin kisiliginide davranislarinida hep yasadiklari etkiler sekillendirir. Ne yazikki ataerkil bir toplumda yasiyoruz ve erkegin kadindan ustun oldugunu asilayan gizli ogretilerimiz var `` erkek gibi kiz`` sozu mesela buna bir ornek. Bunu bir iltifat olarak kullaniyor toplum.
Kendimden ornek vereyim ailem hic kiz cocugu gibi buyutmedi beni, yani yasaklar sinirlamalara gelince tabiki sen kizssin diye bahane ederlerdi ama sorumluluk beklenti vb gibi seylerde hic ayricalik gormedim. Hani kiz cocuguna kiyilmaz nazlidir vb gibi seyler yasamadim buda ister istemez etkiledi gelisimimi ve ileride nasil bir insan/kadin oldugumu.
Kucuk yasta sehir disina okumaya gitmek/ erken yasta ayaklarin uzerinde durmak bircok sey insanin davranislarini etkiler.
Benim aksime, mesela esim cok nazli buyutulmus , bazen beni kizdirdiginda falan cok sert cikarim ona yada herhangi bir durum karsisinda ben mantikli ve sert tepki koyarim o daha cok sefkatli ve vicdanli yada duygusal tepkiler verir

tartismalarimizda bir kac defa soylemistir sen kadinsin biraz daha yumusak olmayi denesene diye

Ben sorumlulugu hep yuklenirim , program projeleri yaparim yani direksiyonda ben varim hep ama zamanla bunun bir sorun oldugunu fark ettigimden bazi seyleri degistirmek zorunda kaldim. Demek istedigim nisanlinizin dedigi belkide konusma/giyim tarzi olmayabilir. Eger bu gibi degistirmesi kolay seyler degilse yukaridaki gibi tarz baska seylerdir. Eger saglam baskin bir karakteriniz varsada demek istedigi o olabilir. Ne yazikki erkeklerin cogu icten ice hep kadinin onu yuceltmesini, ona ne kadar ihtiyac duydugunu gostermesini isterler. Cok baskin yonleriniz varsa biraz torpuleyin, yine kararlari siz verirsiniz fakat bunu gostere gostere degilde dolayli yoldan yaparsiniz.
kolay gelsin