• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek gibi davranıyor muşum :(

Bende genelde ay ben yapamam,edemem,korkarım şeklinde çok prenses takılanlardanım ama çocukluğumdan beri böyleyim,aileme de böyleyim.asla küfürlü kaba konuşmam,dış görünüşe önem veririm ve en en en önemlisi görgüye çok dikkat ederim.ve erkek arkadaslarımın hepsi kadınsı olduğumu söylemiştir.Ama asla vamp bir tipim yok olduğumdan nerdeyse 9-10 yaş genç gösteriyorum(çocuksu bir yüzüm var yani)..

bu iş davranışla da değil,içeride nasıl hissettiğinle alakalı..çocukken ebeveynlerinden birine daha yakın olmak için böyle davranmaya başlar kuz cocukları.mesela ailende erkek kardesin daha kıymetliyse yada erkek yoksa ama olmasını istediklerini biliyosan ya da kadınlara değer verilmiyor sürekli seksist cümleler kuruluyorsa " kadın dediğin böyle yapmaz,kadın dediğin şöyle olacak.." Altında bir sürü sebep olabilir mi ve ne olduğunu bulursan sorunu çözersin diye düşünüyorum.

Cok haklisiniz eger konusa sahibi ``ergen`` denilecek yaslarda degilse yani bir gecis doneminde ,kendini arama donemi yasiyorsa zamanla duzelir diye dusunuyorum bende.
Ama belli bir yasin uzerindeyse ve etrafindan bu sekilde tepkiler aliyorsa bencede altinda cok degisik sebepler olabilir. Insanin kisiliginide davranislarinida hep yasadiklari etkiler sekillendirir. Ne yazikki ataerkil bir toplumda yasiyoruz ve erkegin kadindan ustun oldugunu asilayan gizli ogretilerimiz var `` erkek gibi kiz`` sozu mesela buna bir ornek. Bunu bir iltifat olarak kullaniyor toplum.
Kendimden ornek vereyim ailem hic kiz cocugu gibi buyutmedi beni, yani yasaklar sinirlamalara gelince tabiki sen kizssin diye bahane ederlerdi ama sorumluluk beklenti vb gibi seylerde hic ayricalik gormedim. Hani kiz cocuguna kiyilmaz nazlidir vb gibi seyler yasamadim buda ister istemez etkiledi gelisimimi ve ileride nasil bir insan/kadin oldugumu.
Kucuk yasta sehir disina okumaya gitmek/ erken yasta ayaklarin uzerinde durmak bircok sey insanin davranislarini etkiler.
Benim aksime, mesela esim cok nazli buyutulmus , bazen beni kizdirdiginda falan cok sert cikarim ona yada herhangi bir durum karsisinda ben mantikli ve sert tepki koyarim o daha cok sefkatli ve vicdanli yada duygusal tepkiler verir :-)
tartismalarimizda bir kac defa soylemistir sen kadinsin biraz daha yumusak olmayi denesene diye :-)
Ben sorumlulugu hep yuklenirim , program projeleri yaparim yani direksiyonda ben varim hep ama zamanla bunun bir sorun oldugunu fark ettigimden bazi seyleri degistirmek zorunda kaldim. Demek istedigim nisanlinizin dedigi belkide konusma/giyim tarzi olmayabilir. Eger bu gibi degistirmesi kolay seyler degilse yukaridaki gibi tarz baska seylerdir. Eger saglam baskin bir karakteriniz varsada demek istedigi o olabilir. Ne yazikki erkeklerin cogu icten ice hep kadinin onu yuceltmesini, ona ne kadar ihtiyac duydugunu gostermesini isterler. Cok baskin yonleriniz varsa biraz torpuleyin, yine kararlari siz verirsiniz fakat bunu gostere gostere degilde dolayli yoldan yaparsiniz.
kolay gelsin :-)

Bir bayan olarak hemcinsimin erkek gibi davrananmasini cok itici buluyorum. Ben boyle goruyorsam erkekler ne kdr itici goruodur kimbilir. Oncelikle uslubunu tartmalisin. Argo konusmalarin varsa onlari yok etmelisin. Ses tonun,konusma seklin sertse yumsatmalisin.atarli giderli olmak yerine biraz daha naif olmalisin. Sonraa yuruyus bakim isve cilve naz ve bayanin agirligi olmali uzerinde :) hem sen kadin olduqunu hisset hemde o bunu sana hissettirsin. Emin ol bu sekilde seninde ruhun daha cok oksanir.

gök gürültüsünden, örümcek ve böceklerden, gece evde tek başına kalmaktan kork.
ağır kaldırama, çabuk yorul.
naz yap, tripli ol, sulugöz ol.
çok küs, zor barış.

:KK70:

ama sonra adam kaçarsa benden değil.

oFF yapmayın ama biz kızlar böylemiyiz Allah aşkınaa :)

Erkek gibi davranan kızlar çok itici gelir bana .
Eski iş yerimde vardı sadıç deyip duruyodu yürüyüşü el kol hareketleri aynı erkek gibiydi .
Özünde iyi kızdı ama ben yakıştıramıyorum hiç bi hemcinsime o hareketleri .
Öncelikle sadıç , aga , kanka bu kelimelerden uzak durmalısın .
Biraz daha naif ve kibar davran .

Öncelikle "erkek gibi davranmak"tan kasıt nedir o önemli bence. Şahsen ben de en son elbisemi nişanımda giydim, herkes "ay sen nasıl gelinlik giyeceksin" gibisinden laflar ediyor, hiç hazzetmem etekten, topuklu ayakkabıdan, makyajdan vs. Kol çantalarım senede bir gün gerekirse diye askıda durur, işe bile sırt çantamla gider gelirim. Takı da sevmem, sadece saat ve deri bileklik. Kışın gelmesiyle birlikte tankvari botlarımı giyer, yazın ise daha hafif sporlar tercih ederim. Giyim konusundaki yaklaşımım; "işlevsellik tarzdan önce gelir". Sevimli diye beni üşütecek ince taban çizme giymem, şık diye işime yaramayan çanta takmam. Bütün gün ay rimelim mi yok göz kalemim mi ayna ayna dolanmam (üstelik bu sayede çok daha küçük gösterdiğimi söylüyor herkes). Ha ama bu demek değil ki palas pandıras sokaktayım veya dan dun hareketlerim var. Giydiklerim kendi içinde bir bütünlük ve tutarlılık taşır. Üzerimdeki kazak hanya diyorsa ayağımda pantolon konya demez ne renk ne de tarz açısından.

Küfür falan etmem ama incelikten kırım kırım da kırılmam konuşurken. Netimdir. Bozulan elektrikli şofbeninin yanık kablosunu kendim değiştirebilirim(ampul vs saymıyorum bile), tüp söker takarım,ufak tefek tamirat-tadilat da yaparım evde. Arabalardan uzman seviyesinde olmasa da anlarım, motorsiklet de kullanırım. Erkek gibi mi davranıyorum? Bence hayır. Gelişim psikolojisi açısından bakarsak çoğu zaman androjen kimliğe kaydığımı düşünüyorum. Senelerce yalnız yaşamış olmanın öğrettiği şeyler var elbette. Ama yetiştirildiğimiz ortamlar da etkiliyor muhakkak.

Eşime gelecek olursak, önceleri biraz şaşırıyordu ama şimdi kesinlikle çok hoşuna gidiyor. Giyim kuşamda tarzlarımız zaten yakın, son derece uyumlu bir çiftiz o konuda da çok şükür. Makyajı kendisi de sevmiyor. Evdeki işler konusunda da kafası rahat çünkü biliyor ki her durumla başa çıkabilirim o yanımda yokken. İşi gereği ayrı kaldığımız uzun dönemler oluyor, ama aklı kalmıyor yani. Kaldı ki evde o varken bir şey olduğunda ben atlamıyorum zaten. O evdeyse hepsini halleder ama o yokken bi iş yapılacaksa o işin hallolacağını bilir. Bu arada bizim ev içi ve dışındaki konuşma ve davranışlarımız farklıdır. Dışarıda daha sakin ve ağırken eve girince kedi gibiyizdir mıç mıç..

Bana da kimi zaman söylenen bir söz olduğu için kendi durumumu paylaşmak istedim, neticede kimin ne dediğine bakmıyorum, rahatımın peşindeyim, eşim de memnun, gerisi de hiiiiç umrumda değil :cool: Sizin nişanlınız da sizi bu halinizle beğendiyse (sağdıç vs saymıyorum orada haklı bence) şimdi değiştirmeye çalışmak neden??

Son düzenleme:
Sadıç ne? Sağdıç olmasın o?

Bir kadına kesinlikle sağdıç ya da sadıç her nasıl yazılıyorsa, lan, aga, hacı, bro, birader gibi laflar yakışmıyor. Yakışmıyor diyorum ama şöyle bir örnek vereyim, benim bir arkadaşım var; lan lafını çok kullanır ve küfür falan eder ama... Bakınız ama'sı var. Ama sadece ortamımız müsaitse. Ortamın müsait olması ne demek? Mesela biz baş başayken, çevremizde fazla insan yokken komik birşeyler anlatırken kullanır o tarz lafları. Öyle bir kullanır ki cuk oturur ve güleriz. Ama erkeklerin yanında asla. Gayet hanımefendi ve kadın gibi kadındır. Bu tarz şeyleri dengeleyebilen çok az insan var bence kaldı ki dengeliyor diye örneğini verdiğim arkadaşımla aramızda çok fazla samimiyet olduğu için benim yanımda rahat. Bugün rahatsız olduğumu söylesem kullanmaz o tarz kelimeleri ama bana bir zararı yok çünkü o normalde öyle değil. Karakteri ya da tarzıyla ilgili bir durum olmadığı için, tamamen gırgırına yapılan birşey olduğu için bu tarz lafların ona hiç yakışmadığını söyleyemem. Erkeksi mi? Hayır. Tavırlara dikkat etmek lazım.

Cok haklisiniz eger konusa sahibi ``ergen`` denilecek yaslarda degilse yani bir gecis doneminde ,kendini arama donemi yasiyorsa zamanla duzelir diye dusunuyorum bende.
Ama belli bir yasin uzerindeyse ve etrafindan bu sekilde tepkiler aliyorsa bencede altinda cok degisik sebepler olabilir. Insanin kisiliginide davranislarinida hep yasadiklari etkiler sekillendirir. Ne yazikki ataerkil bir toplumda yasiyoruz ve erkegin kadindan ustun oldugunu asilayan gizli ogretilerimiz var `` erkek gibi kiz`` sozu mesela buna bir ornek. Bunu bir iltifat olarak kullaniyor toplum.
Kendimden ornek vereyim ailem hic kiz cocugu gibi buyutmedi beni, yani yasaklar sinirlamalara gelince tabiki sen kizssin diye bahane ederlerdi ama sorumluluk beklenti vb gibi seylerde hic ayricalik gormedim. Hani kiz cocuguna kiyilmaz nazlidir vb gibi seyler yasamadim buda ister istemez etkiledi gelisimimi ve ileride nasil bir insan/kadin oldugumu.
Kucuk yasta sehir disina okumaya gitmek/ erken yasta ayaklarin uzerinde durmak bircok sey insanin davranislarini etkiler.
Benim aksime, mesela esim cok nazli buyutulmus , bazen beni kizdirdiginda falan cok sert cikarim ona yada herhangi bir durum karsisinda ben mantikli ve sert tepki koyarim o daha cok sefkatli ve vicdanli yada duygusal tepkiler verir :-)
tartismalarimizda bir kac defa soylemistir sen kadinsin biraz daha yumusak olmayi denesene diye :-)
Ben sorumlulugu hep yuklenirim , program projeleri yaparim yani direksiyonda ben varim hep ama zamanla bunun bir sorun oldugunu fark ettigimden bazi seyleri degistirmek zorunda kaldim. Demek istedigim nisanlinizin dedigi belkide konusma/giyim tarzi olmayabilir. Eger bu gibi degistirmesi kolay seyler degilse yukaridaki gibi tarz baska seylerdir. Eger saglam baskin bir karakteriniz varsada demek istedigi o olabilir. Ne yazikki erkeklerin cogu icten ice hep kadinin onu yuceltmesini, ona ne kadar ihtiyac duydugunu gostermesini isterler. Cok baskin yonleriniz varsa biraz torpuleyin, yine kararlari siz verirsiniz fakat bunu gostere gostere degilde dolayli yoldan yaparsiniz.
kolay gelsin :-)

Baştan aşağı çok doğru şeyler yazmışsınız ve kendinizde bunu farkedebilecek içgörünüz olması ve buna çaba sarfetmeniz muhteşem..

Ne yazık ki toplum bariz bir şekilde erkek hegemonyası altında..Kız çocuklarına evde iş yaptırılır,erkekler hiçbirşeye elini sürmez çünkü o erkek!! Kız belli bir saatte eve girmek zorundadır ama kardeşi erkek!!! Kızın sıkıysa bir sevgilisi olsun erkeğin ne kadar çoksa o kadar gurur duyulur,yürü aslanım..Bunun gibi bir sürü örnek var.Ne yazıkki bu toplumun cok cok büyük bir kesimi (kadınları) erkekten daha değersiz olduğu her saniye bilinçaltına işlenerek büyüyor.Dolayısıyla anne baba için o kadar değerli olsbilmek için,özgürlüğünü kazanabilmek için,bende erkeklerin yaptığı herşeyi yapabilirim daha değersiz değilim diyebilmek için erkeksi davranmaya başlıyor.

Ve size tavsiyem ; zaten siz herşeyi farketmişsiniz ama..herşeyi yapabilirim tavrına bürünmeyin..siz isteseniz herşeyi yapabilirsiniz ,bunu başkaları bilmeyiversin..Herşeye koşturup,tüm sorumluluğu alacağınıza prenses oluverin biraz..ben hiç zararını görmedim hep faydasını gördüm..bayılıyorlar güç duygusunu hissetmeye..bu bile işte seksist bir yaklaşım ama gerçek bu..

Bir kere erkek kardeşime hacı dedim. Eşimin bir bakışı vardı :KK70:

Mesela ben yanında yanlışlıkla gaz kaçırsam bile gözlerimi kocaman yapıp parmaklarımı birbirine dolayıp "pırt baptım ben" diyorum hoşuna gidiyor. :KK53: Hatta arkadan pırt ne renk diyor pembe minik minik kalpli diyorum deliriyor :KK71:

Şirinlik yapmayı deneyin.

Bu yorumu görunce gulmekten öldüm.:D Bende yanlislikla kacinca boyle yapiyorum :D haha

Ama normalde mizacim nazli tripli onu yapamam bunu yapamam sipsirinim filan degil .

Bigun boyle masum masum olasim geldi adamı agam paşam beyim moduna sokayim dedim
Bizimki demez mi niye altina isemis cocuklar gibisin sen bugun :D ozaman anladim ki bu adam zaten yonetecegi dedigini yaptiracagi bir kadin istese benimle evlenmezdi :D
Ama hepten erkeksi kadinda cidden itici sadıç nedir -.-

Bende erkek gibiyim...
Ama yetiştirilmekten kaynaklı olduğunu düşünmüyorum içten gelen birsey bence. Çünkü küçükken annemin beni nasıl hanım hanımcık olayım diye çok uyardigini hatırlıyorum. En basitinden küçükken mont almaya gitsek (9 10 yaşımdan bahsediyorum ) annem bana kaşe kibar montlar önerirken ben hep şişme kaba montlardan alırdım.

Etek elbise falan giysem emanet gibi durur üstümde öyle hissediyorum. Makyaj sevmem takı hiç sevmem. Ki altına alerjim var zaten.

Kaba Saba konuşuyorum sanırım farkında değilim lan kelimesini eşime ben alıştırdım adam çok kibardı halbuki.

Çok kaba yürürüm bunu değiştirmeye çok çalıştım ama olmadı hızlı hızlı büyük adımlar atarım paldır küldür yürürüm.

Ağır birsey kaldırılacaksa ben yaparım diye atlarım hep. Hamile olmadan önce tabi. Her işi ben halletmeye çalışırım. Matkap ve Tornavida tarzı aletleri kullanmaya bayılırım.
İsim gereği sürekli erkeklerle bir aradayım okulda da öyleydi sınıf çoğunluğu hep erkekti ama ben öncesinde de boyleydim sonradan değişmedi.

Eşime karşı da kibar değilim olamıyorum ama artık yadırgamıyor sen böylesin diyor. Gerçi artık inşallah bir kızımız olur degisirsin demeye başladı. Yorumları takipteyim inşallah bende faydalanabilirim

İşveli cilveli ol mesela. lan kelimesini kullanıyorsan kullanma küfür asla etme Kaba hareketlerde bulunma. giyimine saçına makyajına önem ver. Ona göre davran.

evet biraz sanırım yanımda bıçak taşırım nolur ne olmaz diye arkadaşlarımla sadıç falan diye konuşurum vs
Bicak tasiman arkadaslarina sadic demen beni de bi dusundurdu ben bicakla sebze keserken bile geriliyorum, erkek arkadaslarima bile minnos tontis pampis falan diyorum :d

Erkek kardesin var mi hic?

Back
X