Erkek gibi davranıyor.

hormon testi yaptırabilirsiniz , birde davranışlarına falan dikkat edinn giyiminden öte bir tercih olup olmadığını anlayabilirsiniz belkii.Mesela dergide güzel bir kız gösterinn tepkisi ne olucak bakalımm normal bir bayan kadının güzelliğinden yarım saat bahsetmez hııı iyiymiş diyip geçer yapttığı yoruma dikkat edinn belki bieşyler çıkarabilirsiniz bu şekilde

geçen seneye kadar ben de erkek gibi giyinirdim ama bu kadar abartmadım tabi :44: bana yaşından kaynaklanıyor gibi geldi düzelir umarım

cok nedenler olabilir

bi arkdasim in kiz kardesi aklima geldi ayni anlattiklarina cok uyuyor kiz cok degisik guzel di felan ama gel gelelim erkek fatmaydi kiyafetleri konusma oturma tarzi futbol lada gidiyordu bizde dusunmustuk bunda var biseyler diye ....simdi yillar sonra yine ayni ustetik birde thai box a basladi dahada tuhafi gitti evden avusturyali bi genc yasiyor iyice dagittii , ay bisey de yapamiyor insan hemen polis diyorlar ... yani dayinlar onlemini almali yoksa 18 i beklerler ,
ah birde sevgilin varmi felan sorulari asil bu ters tepki yapar bence alisverise davet edin , gezmeye o zaman konu konuyu acar cocuk degildi olgunmus gibi konus

Son düzenleme:
tam ergenlik çağı. bu yaşlarda kimlik arayışı içerisinde olunuyo.. umarım yanlış yapmadan düzelir canım.. ama psikolojik destek alması şart..tabi psikolojik destekte bi yere kadar ailesinin kuracağı diyalog ta çok önemli. hatta en önemlisi.üzerine gitmeden ilgilenmeleri lazım.. düzelir inş. canım yaa.

Bazı kızlar,ergenlikte,erkeksi davranışlar gösterebiliyor.
Daha çok,tam kadınsı hatlar belirirken,bir çeşit saklama çabasından kaynaklanıyor sanırım.

Bir de futboldan sonra mı değişti,yoksa değiştikten sonra mı futbola başladı acaba ?
Futbol erkeksi bir spor ve bayan futbol takımlarında oynayanlar hep erkeğe benziyor.

Konuşmakla,şöyle giyin böyle davran demekle daha ters tepeceğini düşünüyorum.

Kuzenin polise gitmekle tehdit edebiliyor.Böyle bir hakkı var.
Ama ailesi de zorla psikoloğa götürebilir çünkü reşit değil.Böyle bir hakları var.

Abartılı değilse duygular sıkıntı yok biraz büyüsün normale döner
Küçükken bende severim erkek gömleklerini parfümlerini
Erkek oyunları oynardım
Şu an gayet normalim :)

Benim aklıma abisine özenmiş olabileceği geldi direk
Model olduğu için ister istemez ilgi onun üstündedir sürekli
Evde,çevrede vs.
Acaba ondan etkilenmiş olamaz mı
13 yaşındaki bir kız çocuğu ilgi çekmek,farklı olmak için her yolu denemeye müsaittir zaten
O da böyle bir yol seçmiş olabilir..

Psikoloji sitelerinde de araştırırsanız çoğu kız çocuğunun tam da bu yaşlarda "erkek çocuk dönemi"nden geçtiğini görürsünüz.Önemli olan bu dönemi atlattıktan sonra geçmişten dolayı özgüvensizlik yaşamaması.Bunun için de gereken, karşı tarafı aşağılamadan yaklaşmak ve onu sadece o olduğu için sevdiğinizi hissettirmektir.Yani asla tarzını aşağılamayın ve onun aslında daha 13 yaşında bir çocuk olduğunu unutmayın.Ayrıca bence ileride çok delikanlı bir kız olacak ki bu da hayatta güçlü durmak için gerekli.

Ben de ergenliğe ilk girdiğimde vücudumdaki değişimlerden dolayı 5 beden büyük giyerdim, evet erkek parfümlerini falan da severdim ama biraz garip sanki bu. Sanırım futbola başladıktan sonra bu kadar abarttı.

Abisinden pek etkilendiğini düşünmüyorum ama dikkat çekmek için yapıyor olabilir. Dediğim gibi küçüklükten beri aktifti bi bakıma yaramazdı. Ben bir gün oturup da bebekle oynadığını, süslü püslü giyindiğini, winx'miş, powepuff girl'müş izlediğini görmedim. Acaba bu kadınsı olmayan tavırları yüzünden kızlar tarafından dışandı da o da arkadaşlığı erkeklerde aradığı için mi onlar gibi olmaya çalışıyor ? Onların arasına katılmak için ?
O kadar çok ihtimal var ki..

Kesinlikle. Ailesinin de yargıladığını düşünmüyorum ama doğal olarak çocukları için endişeleniyorlar.

cnm daha çocuk yaşta kimliğini bulur diye temenni ediyorum zamanla

Daha çok küçük bu kadar üstüne gitmeyin bence. İllaki yolunu bulur daha ergenliğe yeni yeni giriyor zaten böyle şeyler olur bazıları daha yoğun yaşıyorlar bazı şeyleri işte. Eğer üstüne giderseniz daha çok sahiplenir bence bunu.

Ben de küçükken erkek kıyafetlerine özenirdim.Abimle aramda 1 yaş vardı ikiz gibi büyüdük.Ona bi t-shirt alınırsa babam bana aynısının başka rengini alırdı.
Etek elbise giymezdim bile.Sonra ne oluyor kararlar değişiyor tabi.11-12 yaşından sonra alakam kalmadı o kıyafetlerle.Şimdi istedigimi alıyorum valla.Yine süslenmem o kadar tarzım değil.Siz de rahat bırakın isterseniz.Bir anda bu konu üzerine tepki alırsa tedirgin olabilir.
Bayan kıyafetlerine ilgi göstermiyor diye cinsel kimligiyle ilgili bir sorun olması gerekmiyor ki.Kuzenim de öyle davranıyordu şimdi bi görsen bi kokoşluk.
Geçici bir süreç sanırım.Tabi bu benim şahsi görüşüm.Ciddi bir şey oldugunu düşünüyorsanız bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kadın olmanın güzelliği derken? Bence siz hiç konuşmayın.
Bu yaşlarda tabii ki böyle farklılıklar normaldir. Bu kadar korkmanıza gerek yok. Hele bi 17-18'e gelsin. Psikolağa ya da herhangi bir danışmana götürürsünüz. Yok eğer hala aynıysa kendi tercihi:44:

Kısa zaman önce açmıştım ama son durumu yazayım dedim.
Ablası dedi gittiğimiz gün.. Kız arkadaşı varmış, yani sevgilisi kızmış.
Ne diyim bilemedim. Kendi tercihi elbet ama daha çok küçük.. :18:

Bence o bayana belli etmeden iyice gozlemleyin..arkadaslariyla diyologlarini bile..hatta mesajlarini...korkulcak bisey gibi durmasada takip edilesi bir durum bu bence...cok bsait bir kan tahlili ile hormonlarina da bakilabilir...

Nasil yani.. son durum bu mu..? Son mesaji okumadan cevap yazmisim kusura bakmayin...

Ergenlik dönemi cinsel tercihlerin tecrübeye dönüşmeye başladığı zamanlar oluyor.
İlk flörtler, dokunmalar..
Yeğeninizin sevgili olarak başka bir kızı tercih etmesi ilk mesajı okuduğumda aklıma gelenleri doğruladı malesef.
Artık herşey daha rahat konuşuluyor ve yaşanıyor.
Hele yurt dışında tamamen normal neredeyse.
Benim ilk tercihi farklı diye algıladıklarım Rahmetli Zeki Mürendi mesela.
Artık cinsel kimlikler rahatça ortaya dökülüyor.
Umarım bir hevesten öte gitmez ama öyle görmüyorum açıkçası.
Psikologtan yardım almak faydalı olur umarım

Yani nasıl desem kız arkadaşın da ötesi gibi geliyor özenti midir bilemem ama söylesem mi bilemiyorum. Ablasının söylediğine göre cinsel anlamda da yakınlarmış galiba. Öpüşme falan bakımından. Ne bileyim :26:

Özentidir inşallah tabi ama pek sanmıyorum açıkçası.
Şimdiki çocuklar farklı büyüyorlar.
Yurtdışında normal karşılanıyor dediğim gibi ve karşı çıkıldığında çocuk bunu kişilik haklarına saldırı olarak görüyor.
Dediği gibi şikayetle tehdit ediyor ailesini biyerde istediğini yapabileceğinin farkında.
Üstüne gidilirse bu davranış sırf tepkiden sabitleşebilir.
Belki bir duygu karmaşası yaşıyordur. Yada farklılaşmak istiyordur.
Tercihini değiştirebilir zamanla.
Çok zor bir durum benimde evladım var Allah yardıcımız olsun inşallah canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…