Erkek gibi davranıyor.

Eşcinsellik doğuştandır. Bu yaşına kadar nasıldı ? Hep mi erkek gibiydi ?

Yoksa sonradan mı böyle oldu ? Sonradan olduysa özenti durumu olabilir dicem ama 13 yaşında diyorsunuz bunun öncesinde yaptığı
her şey bilinçsizdir zaten biraz. Yani 18 yaşında şimdi, önceden böyle değildi deseniz özenti derdim ama..

Bir şekilde psikoloğa gitmeye ikna edin bence. Ama bir sorun varmış gibi hissettirmeyin, gitmek istemez o zaman. Her şey olağanmış gibi davranın.

Hayır önceden değildi. Yani evet oyuncak silahlar vs gibisinden merakı vardı da işi boxer giyecek duruma getirmemişti.

eşcinsellik doğuştan değildir. sanırım kuzenini buluğ çağına girdi. bu devrede kadınalrın bir çoğu aslında eşcinsel eğilim yada merak gösterebilirler. ve atlatamazlarsa olabilme ihtimali vardır ve yaşına göre uzun olması algıda biraz değişik kendini görmesine neden olabilir. boy özellikle kadınlarda uzun boy varsa sorunlu geçirir ergenlik dönemini.ona hislerini sorabilirsiniz yada bakış açısını. aniden değişiminin asıl kaynağını. ama direk eşcinellikten girmeyeyin sen dili veben dilini kullanmanız yerinde olur. yani örnek kızgın hissediyorsun gibi. yadırgama sakın yapmayın hatta özdeş olun.

Evet bende doğuştan olduğuna inanıyorum.
Mesela tercihleri farklı kişiler kendimi bildiğimden beri ifadesini kullanırlar.
Çocukken bile pantolon giymek istemezdim, karşı cinsin yaptıklarını yapmak isterdim diye anlatırlar.
Bence ergenliğe girince kendinin farkına varmış ve onu yaşamaya başlamış.

Yinede çocukların dikkat çekmek için yapamayacakları şey yok.
Bu şıkkı es geçmemek lazım ki umarım öyledir.

ikili ilişkilerle ilgili bir konu açıp en azından ona sezdirmeden merakını hangi cinse yakınlık duyduğunu öğrenebilirsin öncelikle. böylelikle işin boyutunu anlarsın, ciddi bir cinsel tercih mi yoksa farklı psikolojik bir duruş mu?..

Son düzenleme:
eşcinsel olmak bu kadar korkunç bir şey değil, bazı arkadaşlar hormonlarına baktırın falan demişler de. ya ne yapıyorsunuz siz? hangi devirde yaşıyorsunuz? eşcinsellik bir hastalık değil ki, hormon bozukluğu falan olsun. tutalım ki hormon bozukluğu var, bunun cinsel kimlikle ne alakası var. 13 yaş tam ergenlik işte. bu yaşına kadar gözlemlemediğiniz görmediğiniz cinsel kimliği ortaya çıkmaya başlıyor. o yaştaki kızlar nasıl makyaja süslenmeye renkli çamaşırlara sütyenlere özeniyorlarsa, bir erkek arkadaşı olmasını istiyorlarsa, onun da bir kız arkadaş istemesi gayet normal. bence erkek kıyafetleri giyiyor oluşu, saçlarını kestirmesi bi yerde kendi cinsel kimliğiyle barıştığı anlamına geliyor. o öyle olmak istiyor ve bunu çevresindekilere göstermekten rahatsız değil. kendiyle bu kadar barışık bi gencin bence psikologa görünmesine falan da gerek yok. asıl psikologa görünmesi gereken kızlarını olduğu gibi kabul etmekte zorlanan aile.

Gercekten zor bir durum...merak ettigim birseyler var. Ablasi biliyor bu durumu annesinin ve babasinin haberi varmi ??? birde kiz arkadasi türk mü veya yabancimi ???

öncelikle cinsel tercih değil cinsel yönelim diyerek başlamak istiyorum. Bir kişinin karşı cins gibi davranması onun eşcinsel olduğunu göstermez. Böyle düşünmeye sebebiyet veren şey tek düze kadın erkek ilişkisinin normal olarak algılanmasıdır. Bence erkeksi olmasında bir sorun olamaz çünkü insanın içinden gelen bir şey bu. Önemli olan çocuklarımızı topluma yararlı, özgüveni oturmuş, diğer insanlara saygılı ve bilinçli kişiler olarak yetiştirmeliyiz. Bu konuda çocuğun üstüne gitmeniz onun öz güvenini yok edebilir.
İsterseniz bu konuda CETAD(cinsel eğitim ve tedavi merkezi) ile iletişime geçebilirsiniz bilgi almak için içiniz rahat etmiyorsa.

Cinsel kimlikle cinsel yönelim birbirine karıştırılmasın.
Cinsel kimlik kişinin olduğu cins gibi hissetmesi (cisgender) ve karşı cins gibi hissetmesi (transgender) olarak ikiye ayrılır.
Cinsel yönelim de: karşı cinse ilgi duyma,kendi cinsine ilgi duyma ve her iki cinse de ilgi duyabilme olarak üçe ayrılır.

Cisgender olan bir insanın da,transgender bir insanın da cinsel yönelimleri farklı olabilir.
Yani kendisini erkek gibi hisseden bir kadın erkeklerden de hoşlanabilir,kadınlardan da ya da her ikisinden de hoşlanabilir.
Cinsel kimlik cinsel yönelimi belirlemez kısacası.
Erkek tavırlıysa kesin kadınlara ilgi duyar,denemez.
Son gelişmeye göre bir kız arkadaşı varmış,ileride erkek arkadaşı olamaz denemez,eğer biseksüel bir transgender ise olabilir.
Ama bu erkek kimliğinden vazgeçeceği anlamına gelmez.

Karıştırıldığını görüp bilgilendirmek istedim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…