- 15 Ocak 2016
- 657
- 497
- 103
- 36
- Konu Sahibi turuncupipet
-
Yaşı kaç? Bu düşüncelere sahip olmasının mazur görülebileceği bir yaşta mı?Memleketteyken kaynanamla aramdaki muhabbet
(TV izliyorken konu konuyu açtı)
Kaynanam: Erkek hem sever hem döver
Ben: neden dovsunki hep sevsin(dalgaya vuruyorum alıştım artık sacmaliklarina)
Kaynanam: bir suçun olursa erkek döver diyor
Ben: o zaman bende oğlunun bir suçu olunca doveyim
Kaynanam: konuyu gecistiriyor ağzının içine konuşuyor.
Ben: hele bana bir fiske vursun oğlun o zaman görürsünüz. Hele bir cesaret etsin!
Kaynanam: tabi böyle konuşursun senin mesleğin var ben napsaydim dedi zamanında çok dayak yemiş
Ayrıca tartıştığı komşusu dayak yediği için mutlu olan aynı kadın kaynanam Bir kadını kocası öldürdüğünde haketmistir diyen bir kadın kaynanam
Ben anlamıyorum erkek annesi olunca neden oğulları bulunmaz Hint kumaşı gibi davranıyorlar
kendileride aynı sıkıntıları yaşamışlar ki ben eminim ben dayak yesem mutlu olur bu kadın
Neden bu kadar nefret kin dolu bu kadınlar
Biz birbirimiz desteklemessrk nasil şiddete kadın kurbanlarına dur diyebiliriz inanın artik kaynanama sinir olmaktan çok üzülmeye basladim
Çok fazla yaşı yok 50 anca vardirYaşı kaç? Bu düşüncelere sahip olmasının mazur görülebileceği bir yaşta mı?
Yok anlamaz o bilerekte anlamamaliga vururElinizden geldiğince düşünce yapısının doğru olmadığını anlatın. Anlamamaya devam ederse, görüşme sıklığını azaltın.
Aslında var yani anlatmadigim için öyle algiladiniz her ne olursa olsun oğluna toz kondurmaz oğlu mukemmelKonunun erkek annesi olmakla alakası olduğunu sanmıyorum. Öyle öğretmişler ona, doğruyu o bilmiş işte zamanla. Cahillikten başka bi şey değil. Bilinçlenmeleri de imkansız bence bu saatten sonra.
Oğulları hint kumaşı olduğu için değil yanlışlarını böyle kabullendikleri için böyle konuşuyorlar. Babaannem okumayı çok isterdim derdi sürekli. Çok zeki bir kadındı. Ama babama bizi okutmamasını söylerdi sürekli. Ele varacaklar boşa para harcıyorsun derlerdi. Çok şükür babam onu dinlemedi. Onlarınki Öğrenilmiş çaresizlik sanırım.Memleketteyken kaynanamla aramdaki muhabbet
(TV izliyorken konu konuyu açtı)
Kaynanam: Erkek hem sever hem döver
Ben: neden dovsunki hep sevsin(dalgaya vuruyorum alıştım artık sacmaliklarina)
Kaynanam: bir suçun olursa erkek döver diyor
Ben: o zaman bende oğlunun bir suçu olunca doveyim
Kaynanam: konuyu gecistiriyor ağzının içine konuşuyor.
Ben: hele bana bir fiske vursun oğlun o zaman görürsünüz. Hele bir cesaret etsin!
Kaynanam: tabi böyle konuşursun senin mesleğin var ben napsaydim dedi zamanında çok dayak yemiş
Ayrıca tartıştığı komşusu dayak yediği için mutlu olan aynı kadın kaynanam Bir kadını kocası öldürdüğünde haketmistir diyen bir kadın kaynanam
Ben anlamıyorum erkek annesi olunca neden oğulları bulunmaz Hint kumaşı gibi davranıyorlar
kendileride aynı sıkıntıları yaşamışlar ki ben eminim ben dayak yesem mutlu olur bu kadın
Neden bu kadar nefret kin dolu bu kadınlar
Biz birbirimiz desteklemessrk nasil şiddete kadın kurbanlarına dur diyebiliriz inanın artik kaynanama sinir olmaktan çok üzülmeye basladim
Haklısınız aslında her tartışmamız da sen bize ileride bakmamak için böyle davranıyorsun diyor ortada fol yok yumurta yok ayrıca dediğiniz gibi çok aşırı bağımlılık var o bağımlılık çocuğum olduktan sonra yarışı çocuğuma yarısi eşime kaydıFeodal düşünceye sahip insanların çocuk yetiştirme tarzlarına dair söylenecek birçok şey var. Umarım bir yerden değişim başlar. Yalnız şunu da ilave etmeden geçemeyeceğim kesinlikle; modern ve demokratik tarzda (sözde!) olan bazı annelerde de bilinçaltında mı bilemiyorum artık, yine oğullarına bir düşkünlük, oğullarıyla yaşama, oğullarına kimseyi layık görmeme, oğullarının ilişkilerine, yaşamlarındaki çeşitli ayrıntılara/planlara müdahil olma hakkını kendilerinde görebilme gibi kendilerinin de farkında olmadıkları (ya da farkında değillermiş gibi davrandıkları) bir çok bağımlılık motifi taşıdıklarını gözlemledim çevremde. Atasal kodların aktarımı mı, ne denir artık bu duruma bilemiyorum. Psikologlar/psikiyatristler daha iyi açıklar bu durumu.
Aslında eşim pohpohlanmaya alışmış ve ailesine aşırı bağlı hep bu yüzden sorun yaşıyoruz sanırım dip dibe olsak sıkıntılarımız olabilir Allah'tan uzaktayizKayinvalideniz muhtemelen once babasi, sonra esi tarafindan psikolojik ve fiziksel siddete maruz kalmis. Yasadiklariyla basa cikabilmesinin tek yolu 'erkektir yapar, herkes bunu yasiyor, caresi mi var' gibi kendini ikna etme yontemi olmus. Kucuk bir ulke ozeti gibi aslinda.
Sizin dikkat etmeniz gereken tek nokta esiniz bu yetistirilme tarzindan ne kadar etkilenmis? Size olan davranislari nasil? Satir aralarindan bile anlayabilirsiniz bunu.
Esinizle bir problem yoksa kayinvalideyi duymamazliktan gelmek en iyisi.
Benim eşiminde annesi aynı sizin kayınvalideniz gibi. Aman sakın uzak dur. Biz aile nin yanına geldik hayatım maf oldu...Aslında eşim pohpohlanmaya alışmış ve ailesine aşırı bağlı hep bu yüzden sorun yaşıyoruz sanırım dip dibe olsak sıkıntılarımız olabilir Allah'tan uzaktayiz
Eşim askeriyede o yüzden hep uzağız şükürBenim eşiminde annesi aynı sizin kayınvalideniz gibi. Aman sakın uzak dur. Biz aile nin yanına geldik hayatım maf oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?