- 14 Aralık 2014
- 80
- 74
- 18
canım hasar testi yaptırdım demişin kaan hocayla görüşmeye gittin mi test sonrası ?Canım benim esimde varikosel kaynaklı sayı ve hız sorunu vardı.kaan hocaya yazdıgımda bize hasar testi yaptırmamızı soyledi.hasar testimiz %34 falan cıktı yani cok yuksek ağır hasar diye geciyor.bize ilaç yazdı ama varikosel varsa işe yaramaz dedi.
Esimde akabinde hemen ameliyat oldu.
3 ayın sonunda butun degerler duzeldi.8 aydır hala gebelik olusmadı.hasardan bende supheleniyorum yaza kadar bekliyoruz şimdi olmazsa hasar dahil butun testleri yaptırcaz. Ama sunu soyliyim ilk bastan beri morfoloji yuzde 70 di bizim yani morfoloji de hiç sorun yoktu
benim eşimde 1. derece varikosel var ve üroloğun biri ameliyat ol işe yarar derken diğeri ameliyat olma çünkü sperm değerleriniz normal dedi. bizim testlerde morfoloji %4 %6 %12 falan çıkıyor özel ya da devlet hastanesi olmasına göre sonuç değişiyor. Biz varikosel ameliyatı mı yaptırsak yoksa dna hasar testi yaptırıp tedaviye mi başlasak onda kararsız kaldık. bu arada ikimizde de bir sorun yok dediler ama bir aşılama başarısız oldu.