arkadaşlaaaaaarrrr
bir şey sorcam sizlere.ben 2 defa tüp bebek yaptırdım ve her ikisinde de doğum kontrol hapıyla başlayan,pregonla devam eden en son gonal f kullandığım bi protokol izledim.merak ettiğim şeyse bu uzun protokol mi kısa protokol mü?birde kısa olan kime uygulanıyo uzun olan kime uygulanıyor.bilen varsa ve cvplarsa sevinirimCADIARZU:uhm:
Benim dünyamdaki O hikayenin devamındaki ikiz kardeşler şu an aynı küçük mezarda yanyana yatıyorlar...
Bu şiiri eşim yazmıştı.....
Sevgililer günü sabaha karşı,
Benim badem ufkumda
Kızıl ışıklarıyla
İki minik güneş doğdu kanlı avuçlarıma.
Getirdikleri aydınlık,
Nefes kadar kısaydı.
Karanlığa yetmedi
O güzelim nurları.
Sadece gözümdeki
Yaşları aydınlattı,
O masum çaresiz
Billurdan ışıkları
Parladı gözlerimde
İki ilahi aydınlık.
Ne zor şeymiş Allah’ım
Meleklerden ayrılık
Topraklara bıraktım
Babam bile demeden
Elleri başlarında
Masum karındaşları.
Görmedikleri dünyanın
Yatıyorlar altında
Beyazlar içinde Ege
Nurlar altında Ada
Şimdi huzur içinde.
Yine kucak kucağa.
Güneş gibi battılar.
O derin sonsuzluğa.
Ellerimden kayarak
Gömüldüler bizimle.
Yol kenarındaki
İsimsiz bir mezara…
Ellerim çamur,
Gözlerim yaş içinde,
Dönüp son kez baktım,
Küçücük evlerine
İki melek yavrum
Kanatlandı topraktan
Açtılar kollarını
Sarıldılar boynuma
Şimdi çok pişmanım öpemedim onları
O tertemiz nurlanmış şehit vücutlarını.
Alamadım örtülerinden bir teli,
Hatıra olsun bana.
Buruk bir miras kaldı,
Saplanmış boğazıma.
Yağmur yağarken üzerlerine
Buğday tanelerimin,
Seslendiler dünyaya
Pembe dudaklarıyla.
Bize ne oldu anne,
Neden baba bu veda.
Ne size doyabildik daha,
Ne de yeşil kırlara.
Şimdi başlarında
Mezar taşı yerine
Cennet bahçesinden
Bir gül ağacı dikili.
Solan goncalarıma
Dağlanmış kalbimizin
Kanayan renginde açan
Bir demet hediyesi…
Bu gün bebeklerimizin mezarına gidip çiçek koyduk..Dua okuduk...İnşallah huzur içindedir meleklerim....
UZUN PROTOKOL İLE TÜPBEBEK TEDAVİSİ
Anasayfa Geri
Adetin 21. günü Gn RH analogu, Leuprolide Acetate (LUCRİN) veya Nafarelin Asetat ( SYNAREL) başlanır.
GnRH analogu ile BABYPRİN ve FOLİK ASİT preparatları başlanır
LUCRİN 10 Ünite ile başlanır(enjektörde 10 işaretine kadar ilaç çekilir) SYNAREL buruna 3 puff ile başlanır.
Adetin 2. veya 3. günü hasta USG ile değerlendirilir. Endometrium kalınlığı değerlendirilir (Polip v.s.) Overler kistik oluşumlar açısından değerlendirilir (Bazal Kist)
Kan Estradiol düzeyine bakılır. Değer <50 pg/ml ise ve overlerde kist (>20 mm.) yok ise Gn RH analog dozu yarıya düşürülür ve aynı gün gonadotropinlere başlanır.
Lucrin 10 IU → Lucrin 5 IU
Synarel 3 puff → Synarel 2 puff
Kan Estradiol düzeyi >50 pg/ml ise GnRH analog dozuna 3 gün daha aynı şekilde devam edilip Estradiol 50 pg/ml nin altına düşünceye kadar kullanılmalıdır.
Lucrin başlandıktan sonra 15. gün hasta adet görmemişse GnRH analoguna devam edilirken ,hasta gebelik yönünden tekrar değerlendirilmelidir. Eğer gebelik yoksa bizi arayınız.
Kan Estradiol düzeyi < 50 pg/ml ise overlerde 20 mm’yi geçen kistik yapı yoksa uygun dozlar seçilerek gonadotropinlerle indüksiyona başlanır.
Bu arada GnRH analogu ve diğer oral preparatlara da devam edilir.
GONADOTROPİNLER İLE İNDÜKSİYON BAŞLANGIÇ DOZAJI:
a) 30 Yaş altında 150 Ü FSH veya HMG
b) 30-35 Yaş arası 225 Ü FSH veya HMG
c) 35-38 Yaş 300 Ü FSH veya HMG
d) >38 Yaş 450 Ü FSH veya HMG
Hastanın özellikleri (ultrasonografi ve hormon düzeyleri) Polikistik Over karakterindeyse başlangıç dozları 35 yaşına kadar 150Ü, 35-38 yaş arası 225Ü, 38 yaş üstü 300Ü olarak seçilir. Gonadotropin dozları daha önceki denemeler dikkate alınarak değiştirilebilir.
Dört (4) gün gonadotropinle indüksiyonu takiben 5. Gün USG yapılır. Folikül çapları 10 mm’den büyük ise aynı dozla devam edilir. Eğer folikül çapları 10 mm’nin altında ise doz %50 arttırılır.
Yedinci (7.) Gün tekrar USG yapılır ve Estradiol düzeyi bakılır.
Folikül sayısı 20 ‘nin altında ise ve Estradiol 2000 pg/ml. ‘nin altında ise aynı dozla devam edilerek Estradiol ve USG ile gün aşırı takip edilir.
Folikül sayısı 20 ‘nin üzerinde ise ve Estradiol 2000 pg/ml. üzerinde ise günlük takibe başlanır.Estradiol artış hızı (2 gün ara ile)iki katından fazlaysa doz azaltılır. (örn: 3 ampul/gün 2’ye; 4 ampul/gün 2’ye; 5 ampul/gün 3’e gibi)
Folikül çapları 19-20 mm. civarında olduğunda (En az 3 Folikül)ve Estradiol 4000 pg/ml ‘yi geçmemiş ise 10.000 Ü HCG 35 saat sonrasında genel anestezi altında yumurta toplama işlemi (OPUvum pick-up) planlanarak yapılır.
Aynı gün GnRH analogunun son dozu da daha önceki günlerde alışılageldiği saatte yapılır.
Estradiol >4000 mg/ml. ise GONADOTROPİN dozu kesilerek sadece GnRH analogu ile devam edilir (COASTING).
Estradiol testi hergün tekrarlanarak değer 4000pg/ml altına düştüğünde 10000 IÜ hCG 35 saat sonrasına genel anestezi altında yumurta toplama işlemi planlanarak yapılır.
Bu arada hCG günü de dahil olmak üzere GnRH analoguna devam edilir.
Kızlar herkese merhabalar
ben çok iyi değilim yine moralim bozuldu :çok üzgünüm:
dr gidecektim önümüzdeki hafta ama ben dayanamadım kuzumu görmek için tek mi çift mi merak ediyordum bugün öylesine gittim hastaneye karından ultrasonla kese şekli biraz bozukmuş önümüzdeki hafta gel dedi o zaman herğey düzelebilir bu düşük riski dedi senağlama
ben sıkıldım artık stresten neden böyle oluyor Allah' ıma şığınıyorum Rabbim alma Kuzumu benden sabırsızlıkla önümüzdeki haftayı bekliyorum ne olur benim için dualarınızı esirgemeyin
:uhm::uhm::uhm:
:roflol::roflol::roflol::roflol:
arkadaşımız uzun protokolu sormuş.bende bu bilgiyi bulup paylaşttım....
:jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar:
ahh canım benim aa biliyosun herşey kısmet herşeyin bi zamanı var rabbim bizimde yüzümüzü güldürecek inşallah:Saruboceq:selam kızlar komşu abladan giriyorum nete ..
malesef güzel haberler getiremedim sizlere..
bhcgkoca bir negatif 2.0..okadar yoruldumki ağlamaya bile gücüm yok
buara internetim yok sanırım haftaya bağlanıcak buara kafa dinlemeye çok ihtiyacım var ..
bursaya anneme gidip biraz kafa dağıtmalıyım ..
hepinizi çok özlüycem beni unutmayın olur mu ..
not panickanamam oldu kızlar bu bebeğimde melek oluyor çok kötüyüm
Kızlar sperm sayısı 1-2 milyon çıksa aşılama yaparlarmı.. Kendi isteğine göre.. Yaparlarmı çok merak ediyroum....
Hepinize tek tek yazmayı çok isterdim kızlar ama vaktim kısıtlı...
sonucun negatif çıkmasına değilde verdiğim emeğe çektiğim acılara içim yandı...
çok tuhaf bir ruh hali içersindeyim .. kağıdı elime aldığımda negatif olduğundan emindim nedense..
anneler hissedermişya.. olmadığını biliyordum.. hiç gitmek istememiştim teste..
kızlar size tavsiyem sakın kendinizde belirti aramayın.. ilk aşılamamda şöyleydi ikincisinde böyleydi ay tutu mu acaba .. göğsüm sızladı varmı ki.. ay kasığım sancıdı..
midem bulandı .. göğsüm şişti ay uçları acıdı.. ateşim yükseldi... sakın bunlara inanmayın kızlar .. ilaçlardan olsa gerek bütün belirtileri yaşadım ve ilk aşılamamdan çok farklıydı.. ama yok .. olmadı işte nasip değilmiş .. ama pes etmek yok .. nolur kızlar size yalvarıyorum vücudunuzu dinlemeyin .. her ay farklı bir belirtiyle mahfediyor psiklojimizi ..göğüslerimdeki damarlarım bile mavileşmişti bariz belirgindi vede şişlerdi..
hakkınız helal edin hepinizi çok seviyorum ve çok özlücemmmmm..
YAĞMURCAN sende stres yapma sakın güzelim kızların dediği gibi bebek yerleşiyor olabilir hakkında hayırlısı olsun ..
baya uzunmuş canım ya:uhm:
hayırlısı olsun canım inşallah bebişlerini sorunsuz aktarırlar sana 9 ay 10 gun sonrada sağllıkla alırsın kucağına
canım beniiiiimmm çok sevindim hihoyyythihoyyytinşallah transferinde sorunsuz geçer ve bebeler tutunur anneciğine hadi bakalım güzedl haberlerini bekliyoruz dualarımız seninle:Saruboceq:
:1hug:
hadi bakalım hayırlısıyla sağlıcakla şimdi
bekliyoruz güzel haberlerini canımmmmmmm:Saruboceq:
MONA ROSA canım hadi hayırlısı artık... hakkında hayırlısı olsun... halay çekmek için sabırsızlanıyoruz
sabırsız dedim de kızlar sabırsızdan haberi olan varmı gebelik bölümüne bakıp duruyorum sürekli ama
canim benim ne kadar guzel insallah sanada boyle guzelce tutunurlar allahin izni ile
gunaydin kizlar iyi haftalar insallah
bu ay guzel haberler alicaz insallah:Saruboceq:
cnm inşallah tutunurlar ve bırakmazlar annelerini :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:
canim insallah güzel haberlerle dönersin...:))
bitanem,Allahim tüm dualarini kabul etsin...ne mutlu bize böyle gönülden dua eden bir arkadasimiz var:1hug:
bitanem cok sevindimhihoyyyt
insallah meleklerin sana ceeeee derler:Saruboceq:
hepinize günaydin kizlar..
yeni bir ay yepyeni umutlar...Rabbim bu ay bize mucizelerimizi göndersin insallah...
herkese güzel bir hafta diliyorum canlara.s.
canım bece ilk önce eşin sperm testi versin....inşalalh sonuç iyi çıkar...
daha sonra uroloğa gidersiniz....
canım ya çok sevindim...
maşalalh aman nazar değmesin...
inşalalh o bebişlerin iki tanesi sana tutunur canım...
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________
herkese günaaydın canlara.s.
bugün eşim evde geçmişi acele okudum....
cevap veremediğim arkadaşlar kusura bakmayın...
şimdi çıkmam lazım....kendinize iyi bakına.s.
canım ne güzel çok sevindim..hayırlısıyla transferinde olsun da bebişler içinde büyüsünler sağlıkla kucağına al inşş canım benim..a.s.
aferin san akıllı arkadaşım benima.s.
canım hayırlısı olsun çok sevindim inşallah bebişler yola çıktılar gelecekler tedavin sonuna kadar hayılrı olur ve anne olursun :CüvCüv:hihoyyyt
Gözün aydın canım
inşallah sonuçta böyle güzel olur
Allah yardımcınız olsun:1hug:
canımm hayırlı olsunnn.....inşallah hayırlı sağlıklı bi şekilde bebişlerine kavuşmak nasip olurr..amiinn...:ecrin_bebek:
dualarım seninle inşallah bebegin sımsıkı tutunur sana allahım sizi ayırmasın:Saruboceq:kanamam oldu kızlar bu bebeğimde melek oluyor çok kötüyüm
sorma canım ne uzun
bunu bir kez doğal olarak yapmış bir kadın olarak.
hani derler ya bir gecelik aynen öyle
bu kadar uğraş didin dur ve sonucunda hüsran ve gözyaşı
çevremde bir çok kadın aldırıp duruken onları gırtlaklayasım geliyor.kötükedihüso
sabırsızı çok iyi anlıyorum.ve hepinizia.s
ne yapalım kader kısmet işleri bunlarsenağlama
canım rabbim böylesini sana hayırlı kılmış demekki...yüce mevlam bu emeklerimizi karşılıksız bırakmaz sabırsızım biraz,sabır,biraz tevekkül....hissettiklerinde de çok haklısın canım,bizde seni seviyoruz :1hug:Hepinize tek tek yazmayı çok isterdim kızlar ama vaktim kısıtlı...
sonucun negatif çıkmasına değilde verdiğim emeğe çektiğim acılara içim yandı...
çok tuhaf bir ruh hali içersindeyim .. kağıdı elime aldığımda negatif olduğundan emindim nedense..
anneler hissedermişya.. olmadığını biliyordum.. hiç gitmek istememiştim teste..
kızlar size tavsiyem sakın kendinizde belirti aramayın.. ilk aşılamamda şöyleydi ikincisinde böyleydi ay tutu mu acaba .. göğsüm sızladı varmı ki.. ay kasığım sancıdı..
midem bulandı .. göğsüm şişti ay uçları acıdı.. ateşim yükseldi... sakın bunlara inanmayın kızlar .. ilaçlardan olsa gerek bütün belirtileri yaşadım ve ilk aşılamamdan çok farklıydı.. ama yok .. olmadı işte nasip değilmiş .. ama pes etmek yok .. nolur kızlar size yalvarıyorum vücudunuzu dinlemeyin .. her ay farklı bir belirtiyle mahfediyor psiklojimizi ..göğüslerimdeki damarlarım bile mavileşmişti bariz belirgindi vede şişlerdi..
hakkınız helal edin hepinizi çok seviyorum ve çok özlücemmmmm..
YAĞMURCAN sende stres yapma sakın güzelim kızların dediği gibi bebek yerleşiyor olabilir hakkında hayırlısı olsun ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?