Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi yüzünden hamiş kalamayan bayanların listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Sağolun arkadaşlar... Kzılar allah hepinizin gönlüne göre versin.. Kendinize iyi bakın

arkadaşlaaaaaarrrr

bir şey sorcam sizlere.ben 2 defa tüp bebek yaptırdım ve her ikisinde de doğum kontrol hapıyla başlayan,pregonla devam eden en son gonal f kullandığım bi protokol izledim.merak ettiğim şeyse bu uzun protokol mi kısa protokol mü?birde kısa olan kime uygulanıyo uzun olan kime uygulanıyor.bilen varsa ve cvplarsa sevinirimCADIARZU:uhm:

canım seninki uzun protokol a.s

kizlar merhaba
benim bu ay adetim gecikmisti test yaptim negatif cikti duphastona basladim dun gece lekelenmem oldu ilacin 5. gunuydu dedim hastalanirsam belki asilamaya baslaya bilirim
ama gece migde agrisi basladi agridan uyuyamadim 1.5 yil once gene vardi dr ilac vermisti gecmisti gene basladi doktordan randevuyu aldik bu aksam gidiyorum onun icin ilac verirse bebek tedavisi icin yapacagimiz varsa bile yapamiycaz
herseyin hayirlisi sagligimiz yerinde olsun ilk once insallah bebis tedavisinede saglikla en kisa zamanda basliyabilirim

UZUN PROTOKOL İLE TÜPBEBEK TEDAVİSİ
Anasayfa Geri
Adetin 21. günü Gn RH analogu, Leuprolide Acetate (LUCRİN) veya Nafarelin Asetat ( SYNAREL) başlanır.
GnRH analogu ile BABYPRİN ve FOLİK ASİT preparatları başlanır
LUCRİN 10 Ünite ile başlanır(enjektörde 10 işaretine kadar ilaç çekilir) SYNAREL buruna 3 puff ile başlanır.
Adetin 2. veya 3. günü hasta USG ile değerlendirilir. Endometrium kalınlığı değerlendirilir (Polip v.s.) Overler kistik oluşumlar açısından değerlendirilir (Bazal Kist)
Kan Estradiol düzeyine bakılır. Değer <50 pg/ml ise ve overlerde kist (>20 mm.) yok ise Gn RH analog dozu yarıya düşürülür ve aynı gün gonadotropinlere başlanır.
Lucrin 10 IU &#8594; Lucrin 5 IU

Synarel 3 puff &#8594; Synarel 2 puff

Kan Estradiol düzeyi >50 pg/ml ise GnRH analog dozuna 3 gün daha aynı şekilde devam edilip Estradiol 50 pg/ml nin altına düşünceye kadar kullanılmalıdır.
Lucrin başlandıktan sonra 15. gün hasta adet görmemişse GnRH analoguna devam edilirken ,hasta gebelik yönünden tekrar değerlendirilmelidir. Eğer gebelik yoksa bizi arayınız.
Kan Estradiol düzeyi < 50 pg/ml ise overlerde 20 mm&#8217;yi geçen kistik yapı yoksa uygun dozlar seçilerek gonadotropinlerle indüksiyona başlanır.
Bu arada GnRH analogu ve diğer oral preparatlara da devam edilir.

GONADOTROPİNLER İLE İNDÜKSİYON BAŞLANGIÇ DOZAJI:

a) 30 Yaş altında 150 Ü FSH veya HMG

b) 30-35 Yaş arası 225 Ü FSH veya HMG

c) 35-38 Yaş 300 Ü FSH veya HMG

d) >38 Yaş 450 Ü FSH veya HMG

Hastanın özellikleri (ultrasonografi ve hormon düzeyleri) Polikistik Over karakterindeyse başlangıç dozları 35 yaşına kadar 150Ü, 35-38 yaş arası 225Ü, 38 yaş üstü 300Ü olarak seçilir. Gonadotropin dozları daha önceki denemeler dikkate alınarak değiştirilebilir.
Dört (4) gün gonadotropinle indüksiyonu takiben 5. Gün USG yapılır. Folikül çapları 10 mm&#8217;den büyük ise aynı dozla devam edilir. Eğer folikül çapları 10 mm&#8217;nin altında ise doz %50 arttırılır.
Yedinci (7.) Gün tekrar USG yapılır ve Estradiol düzeyi bakılır.
Folikül sayısı 20 &#8216;nin altında ise ve Estradiol 2000 pg/ml. &#8216;nin altında ise aynı dozla devam edilerek Estradiol ve USG ile gün aşırı takip edilir.
Folikül sayısı 20 &#8216;nin üzerinde ise ve Estradiol 2000 pg/ml. üzerinde ise günlük takibe başlanır.Estradiol artış hızı (2 gün ara ile)iki katından fazlaysa doz azaltılır. (örn: 3 ampul/gün 2&#8217;ye; 4 ampul/gün 2&#8217;ye; 5 ampul/gün 3&#8217;e gibi)
Folikül çapları 19-20 mm. civarında olduğunda (En az 3 Folikül)ve Estradiol 4000 pg/ml &#8216;yi geçmemiş ise 10.000 Ü HCG 35 saat sonrasında genel anestezi altında yumurta toplama işlemi (OPUvum pick-up) planlanarak yapılır.
Aynı gün GnRH analogunun son dozu da daha önceki günlerde alışılageldiği saatte yapılır.
Estradiol >4000 mg/ml. ise GONADOTROPİN dozu kesilerek sadece GnRH analogu ile devam edilir (COASTING).
Estradiol testi hergün tekrarlanarak değer 4000pg/ml altına düştüğünde 10000 IÜ hCG 35 saat sonrasına genel anestezi altında yumurta toplama işlemi planlanarak yapılır.
Bu arada hCG günü de dahil olmak üzere GnRH analoguna devam edilir.

senağlamasenağlama

allah sabrınızı versin canım benim.inşallah en kısa zamandada hayırlısı ve sağlıcakla kucağına alacak şekilde meleklerin kardeşlerini gönderir.

sabırsız canım allah bi daha negatif sonucu göstermesin işallah.yağmurcn canım işallah bebişine bişey olmayacak..xvyz canım allah tamamına erdirsin.sağlıcakla kucağına alırsın işallah..

Hepinize tek tek yazmayı çok isterdim kızlar ama vaktim kısıtlı...
sonucun negatif çıkmasına değilde verdiğim emeğe çektiğim acılara içim yandı...
çok tuhaf bir ruh hali içersindeyim .. kağıdı elime aldığımda negatif olduğundan emindim nedense..
anneler hissedermişya.. olmadığını biliyordum.. hiç gitmek istememiştim teste..
kızlar size tavsiyem sakın kendinizde belirti aramayın.. ilk aşılamamda şöyleydi ikincisinde böyleydi ay tutu mu acaba .. göğsüm sızladı varmı ki.. ay kasığım sancıdı..
midem bulandı .. göğsüm şişti ay uçları acıdı.. ateşim yükseldi... sakın bunlara inanmayın kızlar .. ilaçlardan olsa gerek bütün belirtileri yaşadım ve ilk aşılamamdan çok farklıydı.. ama yok .. olmadı işte nasip değilmiş .. ama pes etmek yok .. nolur kızlar size yalvarıyorum vücudunuzu dinlemeyin .. her ay farklı bir belirtiyle mahfediyor psiklojimizi ..göğüslerimdeki damarlarım bile mavileşmişti bariz belirgindi vede şişlerdi..
hakkınız helal edin hepinizi çok seviyorum ve çok özlücemmmmm..
YAĞMURCAN sende stres yapma sakın güzelim kızların dediği gibi bebek yerleşiyor olabilir hakkında hayırlısı olsun ..

Son düzenleme:

:uhm::uhm::uhm:

Yağmurcan Allahım dualarımızı inşallah kabul eder.:Saruboceq:
İnşallah bu sefer hüsran olmaz senin için.:Saruboceq:
Sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.:Saruboceq:
Dualarımız seninle.:Saruboceq:

kızlar mrh nasılsınız dilerim herkez iyidir... xvyz tbr canım inş problemsiz bir hamilelik yaşarsın.yagmurcum endişelenmi ltf stres yapma herşey yolunda gidecek inş.sabırsızım canım ltf kendini bırakma tatlım zamanı değilmiş diye düşün inş bir gün bizde hamileyim diye yazcaz burda

yagmurcn dr unu ara hemen canim....sanirim progestan verecektir...benim esimin kardesi ve teyzesi de kullandi...hic stres yapma ve hemen dr unu ara canim...

ahh canım benim aa biliyosun herşey kısmet herşeyin bi zamanı var rabbim bizimde yüzümüzü güldürecek inşallah:Saruboceq:
kanamam oldu kızlar bu bebeğimde melek oluyor çok kötüyüm
not panic
hemen karamsarlığa kapılma lütfen
dualarımız senle bitanemm
Allahım sevincimizi yarım bırakma ne olur:Saruboceq:

Kızlar sperm sayısı 1-2 milyon çıksa aşılama yaparlarmı.. Kendi isteğine göre.. Yaparlarmı çok merak ediyroum....

:1hug: :1hug: :1hug: :1hug: :1hug:
özletme kendini
dualarımdasın

baya uzunmuş canım ya:uhm:

sorma canım ne uzun
bunu bir kez doğal olarak yapmış bir kadın olarak.
hani derler ya bir gecelik aynen öyle
bu kadar uğraş didin dur ve sonucunda hüsran ve gözyaşı
çevremde bir çok kadın aldırıp duruken onları gırtlaklayasım geliyor.kötükedihüso
sabırsızı çok iyi anlıyorum.ve hepinizia.s
ne yapalım kader kısmet işleri bunlarsenağlama

hayırlısı olsun canım inşallah bebişlerini sorunsuz aktarırlar sana 9 ay 10 gun sonrada sağllıkla alırsın kucağına

canım beniiiiimmm çok sevindim hihoyyythihoyyytinşallah transferinde sorunsuz geçer ve bebeler tutunur anneciğine hadi bakalım güzedl haberlerini bekliyoruz dualarımız seninle:Saruboceq:

:1hug:
hadi bakalım hayırlısıyla sağlıcakla şimdi
bekliyoruz güzel haberlerini canımmmmmmm:Saruboceq:

canim benim ne kadar guzel insallah sanada boyle guzelce tutunurlar allahin izni ile

gunaydin kizlar iyi haftalar insallah
bu ay guzel haberler alicaz insallah
:Saruboceq:

cnm inşallah tutunurlar ve bırakmazlar annelerini :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

canım ne güzel çok sevindim..hayırlısıyla transferinde olsun da bebişler içinde büyüsünler sağlıkla kucağına al inşş canım benim..a.s.

aferin san akıllı arkadaşım benima.s.

canım hayırlısı olsun çok sevindim inşallah bebişler yola çıktılar gelecekler tedavin sonuna kadar hayılrı olur ve anne olursun :CüvCüv:hihoyyyt

Gözün aydın canım
inşallah sonuçta böyle güzel olur
Allah yardımcınız olsun:1hug:

canımm hayırlı olsunnn.....inşallah hayırlı sağlıklı bi şekilde bebişlerine kavuşmak nasip olurr..amiinn...:ecrin_bebek:

kızlar güzel dileklerinz için teşekkür ederim.allahım hayırlısıyla,sorunsuz tutunur inşallah meleklerim.
sabırsızım geçmiş olsun.umarım kısa zamnada bebişine doğal yoldan kavuşursun.hep "bitti"denen anlarda müjdeler geliyor biliyorsun
yağmurcanım yerleşme kanaması olabilir.doktorunu aradın mı canım.?

evet kader kısmet.

banada temmuz gibi bu yollar gözüküyo ama kısa mı olur uzun mu olur bilemem. inşallah o zamana kadar meleğim gelirde gerek kalmaz

canım rabbim böylesini sana hayırlı kılmış demekki...yüce mevlam bu emeklerimizi karşılıksız bırakmaz sabırsızım biraz,sabır,biraz tevekkül....hissettiklerinde de çok haklısın canım,bizde seni seviyoruz :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…