Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi yüzünden hamiş kalamayan bayanların listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Dünürüm gelmişşşş. :1hug: :asigim: Hoşgeldin canımmm. Hemen gel otur şöyle soluklan. Yorma kendini. a.s. Nasılsın , iyimisin? Gelinim nasıl? Müjdeyi verdin mi? Çalışmaların doruğuna çıktığımızı söyledin mi? Şeniz

Yağmurcn ve xvyz'den halen haber yokk. :bbo: Endişelenmeye başlıyoruz kızlar. Ne olur gelip haber verin. Hele xvyz'nin ziyaretçi ve özel mesajları da kapalı. Ulaşılamıyorr :uhm:

Rahim kaslarını kuvvetlendirmek ve yumurta sayısını arttırmak için akapuntur tedavisi önerdiler...Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

bademciğim senin için böyle bir yazı buldum umarım işine yarar

İnfertilite ( kısırlık ) kadına ve erkeğe ait olmak üzere birçok nedene bağlı olarak oluşabilmektedir.
Çok yüksek bir oranda da ( % 40 ) hiçbir neden bulunamamaktadır. Bu durum eşlerin psikolojisini bozmakta, yoğun bir strese girmelerine neden olmaktadır. Bu ruhsal çöküntüyle olay daha vahim bir hal almaktadır. Tedavi yapılırken bu durum da mutlaka göz önüne alınmalıdır. Akupunktur bu konuda erkek ve kadın hastaya en etkili yaklaşımı sunar. Çünkü akupunktur sadece hastalığa değil, bütüne baktığı için yaklaşımı da bütünü kapsayacak şekilde olacaktır. Etkileri kısaca şöyledir: Erkekte Erkekte sperm sayısını artırır ve hareketliliğine güç kazandırır. Hormanal sistemi düzelterek yapısal bozukluğu ortadan kaldırır. İmmün sistemi ve vücudun dengesini düzenleyerek vücudu normal seviyeye getirir. Kadında Bağışıklık sisteminden kaynaklanan olumsuz faktörleri tedavi eder. Yumurtalıklar yeteri kadar uyarılır. Kanda hormon seviyeleri yükseltilerek, yumurtaların büyümesi ve olgunlaşması sağlanır. Yumurta üretimi artar ve bozukluğu giderilir. Kadınlarda sık rastlanan bazı enfeksiyonların oluşumunu önler. Endometriumdaki ( rahim duvarı ) rahatsızlıkları giderir, kalınlığını artırarak döllenmiş yumurtanın tutunmasını kolaylaştırır. Adet düzensizlikleri giderilir. Adet dönemindeki ağrıları ortadan kaldırır. Cinsel temas sırasındaki ağrıları giderir.

Klasik tedaviye akupunktur desteği
Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) resmi verilerine göre, akupunktur 54 hastalığa iyi geliyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da onaylanmış, bilimsel bir yöntem olan akupunktur, bazen mevcut tedaviye ek olarak, bazense tek başına yararlı olabiliyor. Yıllardır tamamlayıcı tıbbın özellikle doğurganlık, kısırlık, hatta kanser ve hepatit gibi ciddi hastalıklar üzerinde etkisini araştıran Dr. Raymond Chang'ın ekibiyle yapmış olduğu son çalışma, akupunkturun doğurganlık üzerinde de olumlu etkisi olduğunu, hatta doğurganlığı artırdığını gösteriyor. New York'ta bulunan Cornell Üniversitesi Tıp Merkezi'nden bilim adamı Raymond Chang'ın, çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar üzerinde yapmış olduğu araştırmaya göre, akupunktur tedavisinin doğurganlığa olumlu etkisi var. 'Fertility and Sterility' dergisinde de yayımlanan bu araştırmaya göre, 2000 yıldan da eski olan akupunktur tedavisi sayesinde sadece yumurtlama ve kadınların âdet dönemi daha düzenli olmuyor, aynı zamanda kan dolaşımının düzene girmesine bağlı olarak rahim de daha iyi kanla beslendiği için doğurganlık artıyor.

Akupunktur kısırlık ve doğurganlık konusunda, daha çok klasik tedaviye yardımcı bir tedavi. Yapılan son araştırmalarda, akupunkturun doğurganlığı artırdığı gösteriliyor. Ancak bunun bir 'kısırlık tedavisi' olduğunu söylemek yanlış. Ancak klasik tedaviye ek olarak akupunktur uygulandığında, sonuç çok daha başarılı oluyor. Bu, yurtdışındaki yayınlarda da gösteriliyor. Akupunkturun en önemli özelliği, hastayı rahatlatması. Bir hastalığın tedavisinde de hastanın ruh hali, hastanın stresten arınmış olması ve rahatlaması çok önemli. Akupunktur ayrıca, âdet düzensizliklerini ve menopoz şikâyetlerini giderdiğini, rahmin daha verimli hale gelmesini sağladığını, vücuttaki sistemlerin düzgün çalışmasını sağlayarak cinsel isteği de artırabilir. Yapılan araştırmalarda, akupunkturun, erkeklerde de üreme sağlığına olumlu etkisi olduğu görülüyor. Akupunkturun, özellikle erkeklerde sperm sayısını artırdığına yönelik çok araştırma var. Akupunkturun doğurganlığı artırdığını söyleyebiliriz. Akupunktur, doğurganlık konusunda sadece bir yardımcı tedavi. Ancak baş ağrısı, şişmanlık gibi rahatsızlıklarda da tek başına tedavi edici olabiliyor. Bazen destekleyici, bazen tedavi edici bir yöntem akupunktur” diyor. Akupunktur merkezi sinir sistemini ve otonomik sinir sistemini uyararak etki ediyor . Özellikle de kan dolaşımının düzene girmesi, hızlanması, üreme organlarının yanı sıra diğer organların da daha çok kanla beslenerek daha iyi çalışmalarını sağlıyor. Ancak akupunkturu her derde deva olan, kısırlığa ‘son noktayı koyan', mucizevi bir yöntem olarak görmek yanlış. Çünkü akupunktur, her zaman tek başına yararlı olmuyor, mutlaka klasik tedavilerle desteklenmesi gerekebiliyor. Seans sayıları elbette her hastaya göre değişmekle birlikte doğurganlık konusunda ortala 15 seans gerekiyor. Tüp bebek uygulama merkezlerinde akupunkturla beraber uygulanan vakalarda başarı oranının % 50 daha yüksek olduğunu gösteriyor.

amin canım rabbim hiç kimseyi yaşatmasın..tek tessillim meleğim cenette bizi bekliyor olacak

mcinar mcinar arkadaşım benim gözün aydın inşş pıt pıt atar hep kalbi fasülyeninn:dance:

kisssme yokmiiiiiiiiiiiiiiii ?? bu yazı rengim niye değişmiyorrrrrrr acabaaa

Son düzenleme:
vavelya hayırlısı olsun canım.. inş son denemeniz olur.. bebişle dolu bir karınla 9 ay geçirirsin.. kaydirigubbakcemile3

yeni arkadaşlar var bakıyorlar kaydirigubbakcemile3 buyrun buyrun kızlar gelin..

Amin canım insallah.Rannim duysun dualarını :Saruboceq:

ahanda bir mersinli buldum. vavelya sen mersindenmişsin ben yeni görüyorum

Evet Canım mersinliyim.Hiç denk gelmedik sanırım konusmak için.Ben genelde aksamları giriyorum. sengözlerimebaksanab

canım inşalalh yumoşlar güzel güzel toplanıp bebiş olurlar....

canım hakkınızda hayırlısı olsun...morfoloji zamanla değişiklik gösterebiliyor....
inşalalh biraz düzelir....
kizlar simdi doktordan geldim ve ignelere basladik insallah hayirlisi olur
hayırlı olsun canım....
tüh partiyi kaçırdıkkaydirigubbakcemile3
ben zaten yabancı müüzkden anlamam:dilcikar:kaydirigubbakcemile3

hoşgeldin canıma.s.
bence eşin ameliyat olsun...allah yardımcınız olsun inşalalh eşinin değerleri düzelir....

Rahim kaslarını kuvvetlendirmek ve yumurta sayısını arttırmak için akapuntur tedavisi önerdiler...Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
canım ben:sm_confused: hiç duymadım

geçmiş olsun canım....
benim bazel ağrım olur...
her ay değil....

kisssme yokmiiiiiiiiiiiiiiii ?? bu yazı rengim niye değişmiyorrrrrrr acabaaa
canım yazıyı seçtikten sonra bu

işarete tklayıp istediğin rengi i seçiyorsun...

dünürün seni bi öpsünnn kıss ŞenizŞeniz bacımm gelmiştim yazam diye düşündüm sonra yemek yapmam gerektiği için çıktım cnm :1no2: bugün bende kızıma müjdeyi vermek için dr a gittim dedim dünürümle aynı gün gidem sizlere selam yolladı bide dediki kaynanama söle ben aşkımı yolladım yolda en kısa zamanda gelecekk dedii Allahın izniyle :jeyyar::asigim:Şeniz

Yağmurcn ve xvyz'den halen haber yokk. :bbo: Endişelenmeye başlıyoruz kızlar. Ne olur gelip haber verin. Hele xvyz'nin ziyaretçi ve özel mesajları da kapalı. Ulaşılamıyorr :uhm:

yaa onları bende çokk merak etmeye başladımm inş sorun yoktur :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Eşim bu siteye girmemi istemiyor sürekli kafama takılıyormuş ve ben rüyalarımda görüyorum ya tüpbebeği uykuda çok huzursuzmuşum bunu sitede okuyup sürekli tüpbebeği düşünmeme bağlıyor
ama sitedeki herkes bana umut verdi hep .. benim ilk denememden kalan fobim nedeniyle şimdi de karar verdik ya yeniden denemeye o fobilerim hortladı huzursuzluğumun tek sebebi bu.
2003 te denedikten sonra ooh rafa kaldırmıştım aklıma getirmeden her ay umudumu da yütürmeden hayatıma devam ediyordum ama BZİM NORMAL YOLLA BEBEĞİMİZ ASLA OLMAZ Kİ BUNU NİYE KABULLENEMİYORUM İLERİ HAREKET SIFIRKEN BİR İNSAN NASIL HAMİLE KALABİLİR İMKANSIZ BU..RABBİM İSTERSE VERİR TABİ AMA RABBİM DE HER ŞEYİ BİR SEBEBE BAĞLAMIŞ BENİM HAYAIMDA BU ÇEŞİT BİR MUCİZE OLACAĞINA İNANMIYORUM ARTIK BEN.UMUTLANDIKÇA BATIYOR İNSAN. UMUDU KESMEDİKÇE İMTİHANI DAHA ÇOK ACI VERİYOR İNSANA.İSYANLARDA OLMAK İSTEMİYORUM BANA YAKIŞMIYOR AMA GALİBA SINIRDAYIM BEN ..İSYAN HAŞA TABİ Kİ AMA ALLLAHIM NOLUR AFFET ÇEVREMDE GÖRDÜĞÜM ŞEYLERE KATLANAMIYORUM
Kadın gelmiş bana "ayy ne güzel bebeğin olmasa bile ayakta durabiliyorsun seni herkese anlatıyorum bebeği yok ama dert etmiyo neşeli vs diye" diyor bu söylenir mi?
Komşum dün güya teselli edecek beni 2. denemem olacağını söylemek zorunda kaldım da (eşim eşine söyleyince duymuş ) komşum beni şöyle teselli ediyor "bak mesela ben ilk denememizde hamile kaldım şükür ki.anlamadım bile korunmadık 2 kere beraber olduk o ay hamile kaldım sonra bebek düşük yerleşmiş bana doktor iğne verdi progesteronmuş ay ölecektim o iğnelerden,başka doktora gttim tüpbebek mi dedi yoo dedim meğer tüpbebekten sonra verilen iğnelermiş!!!!
Bu ne biçim moral vermek? Bu nasıl teselli?BEN BIKTIM USANDIM 9 SENEDİR BÖYLE İNSANLARDAN!!! YETER ARTIK ALLAHIM BEN DAYANAMIYORUM NASIL OLUYOR DA BÖYLE KİŞİLERİN ÇOCUĞU OLURKEN HERKESİ DÜŞÜNEN KALBİ KIRILACAK DİYE KORKAN BEN ANNELİĞE LAYIK GÖRÜLMÜYORUM!!!!!!!!! NEDEN NEDEN NEDEN!!! DÜN BEBEK GÖRMEYE GİTTİM KADIN BEBEĞİ ODADAN ÇIKARMADI YAA... SANKİ ÇOK DAMERAKLIYDIM BEBEĞİNE OFFF..

edebiyatci_16, canımm sakınn isyankar olma Rabbim kimseye taşıyamayacağı yükü vermez bizler seçilmiş kadınlarız ve Allahım bizim de ne acılar üzüntüler çektiğimizi nelere göğüs gelip sabrettiğimizi görüyor:1no2: bizler bu tip insablarla herzamn karşılaşacağız bunların dengesiz konuşmaları ve hareketleri yüzünden kendimizi üzmeye yıpratmaya değmez allahım en yakın zamanda herkezin yüzünü güldürecek inşAllahhh :Saruboceq:yeterki sabır ve ümidimizi hiç birzaman kaybetmeyelim :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

EDEBİYATCIIII
canım seni okadar iyi anlıyorummkii hatta hepimizz anlıyoruzz:teselli:
bende hayatımda birmucize olup dogal yoldan hamile kalacagımı hiç sanmıyordum ama bu topikk bana umut moral olduuu
tamam belki hergünümüz bebek konuşmakla geçiyor olabilir ama bu topige girmeyince bebek aklından çıkıyormu pekii....
bende bazenn allahım diyorumm böyle insanlara bebek veriyorsunda neden bize vermiyorsun diyorummm allahımm isyan kabul etmesin
inanıyorumki böylesi bizim için hayırlı demekkii .....
o düşüncesiz komşunla olabildigince konuşmaa görüşmeee
hepimizin çevresinde böylelerii varrr
inan çocuk dogurmaktan ziyade onu güzel yetiştirmek çok daha önemli
o komşunun yetiştirecegi çocugu varr sen düşünnn:uhm::uhm:

-badem-, butterfly 's', edebiyatci_16, , nur krp ,pembe gülümm ,fadiğimmm sizler nasılsınız??
çok sağolcanım...ben iyiyimkaydirigubbakcemile2

canım buna benzer olayları hepimiz yaşıyoruz:çok üzgünüm:
ama kesinlikle isyan etme canımyasakkelime
birtek biz değiliz ki bu hasretle yanan...
sadece şu kk de ne kadar insan var bizler gibi....
canım bu dünya bir sınav...
ne yapalım herkesin sınavı farklı....
bizimkide bu.....
ne olursa olsun ben her zaman hayırlısını istiyorum....
hayırlı bir evlat olmayacaksa hiç olmasın....
derdim onun hasreti olsun o zaman....

iyi geceelr kızlar yatmadan bı bakam dedim cucum gelmiş vay senı alışverişe gidecem gelecem dedin daha ortada yoksunn nerdesın nan:)))

yagmurum bitanem off gel artık bı haber ver bıze yaa neredesınnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…