inş cnm.sağlıklı olsun da.ürologa gitti eşim L-argınıne ve padutin kullandı.siz bişey kullanmıomusunuz?
ahh be canım üzülme lütfen
Allah yardımcımız olsun hepimizin
herşeyde bi hayır vardır
canımsın Allah kabul etsin dualarımızı inşallah
sabrediyorum,şükrediyorum her zaman.biliyorum rabbim en hayırlısını en hayırlı günde verecek.üzülmemek elde değil çaresizim rabbime sığındım.elimden geleni yaptım ama olmadı.biraz dinleneyim çok yıprandım hemde çok..bu günde doktorun artık şansa aşırı uyarılma olurda diyemem olmazda diyemem dedi.o kadar hormonu yüklen sonra para ver aşılama yaptır tutmasın.hadi verelim para geçtik ama aşırı uyarıldığını bile bile aşılama diyor.şimdi ben ne yapayım.iğneden aşırı uyarılma oluyor,hap limitimide doldurdum.işte bunu için ağlamam ya..şu an dua etmekten başka yapabileceğim hiç bişey yok..
[benimkide tüp bebk için iyi böyle dedi.ama şu an önümüzde 2 tane aşılam var.yaptırayımda nasıl yan etkisini bile bile kullanayımmı ben.4 tanede bir sürü kistim vardı.10 taneden nasıl olur artık bilemiyorum.ne diyim allah yardımcımız olsun/COLOR]..slm yabangülüm bende tüp bebek tedavisi oldum benimde vücudum ilaçlara aşırı tepki verdi östrojen 13200 oldu dktrm yumurta sayın fazla ama ilaçlara aşırı tepki verdiği için tüp bebekte döllenme bile olmayabilir dedi döllendi ama tutmadı. aslında araştırdığım kadarıyla daha az ilaç vermeleri gerekiyor bizlere yoksa tehlikeli olabilir.inşallah biran önce sağlıklı şekilde bebişlerimiz olur
Üniversite hastanelerinde raporsuz tüp bebek özel yerlere göre baya baya ucuz..Biz 3 senelik evli olmadığımız için rapordan yararlanamadık..Sadece ilaçları alabildik raporla...Tam benim transferim oldu kanun değişikliği yüzünden rapordan yararlanamadım...Ancak buna rağmen ilaç + Mikro enjeksiyon + co -cultur uygulaması aşağı yukarı toplam 2 -2 buçuk milyar tuttu..Bu arada co-cultur sadece 1 milyardı....Özel bir merkezde yaptırmaya kalksam bu paranın 10 katı masrafım olurdu.....
Arkadaşlar bu arada eczane yerine ecza depolarından bulabilirseniz ilaçlar daha ucuzmuş...En azından bir 100 ytl fark ediyormuş...Aklınızda bulunsun....
[benimkide tüp bebk için iyi böyle dedi.ama şu an önümüzde 2 tane aşılam var.yaptırayımda nasıl yan etkisini bile bile kullanayımmı ben.4 tanede bir sürü kistim vardı.10 taneden nasıl olur artık bilemiyorum.ne diyim allah yardımcımız olsun/COLOR]..
canım nasıl yani kistler varken mi aşılama yapılacak. Kist bende de oluşmuştu aşılamadan sonra. Ben önce kistler temizlenmeli diye biliyorum ama ben mi yanlış biliyorum. Dr dozunu ona göre ayarlayacaktır. Ama kist varken yeni yumurtalar nerede gelişecek?
canım ben de çatlama iğnesi hiç kullanamdımslm kızlarrrr nbrrr nasılsınız dün çatlama iğne mi oldum ama ama nasıl hamile olup olmıcağımı bilemiyorum bilenler varsa yardımcı olsun dün çatlama iğnesi olduğumu yazdım kimse okuyup bir cvp bile yazmamışsınız kızlarr
meraba kızlar nasılsınız...benim moralim çok bozuk bu gün doktora gittim.diğer ay aşılama yaptırmıştım ya 4 tane iğne oldum.pko olduğu için yumurtalıklar aşırı uyarılmış ve yumurtalar büyümüş kiste dönüşmüştü.bu ay bi gideyim ne diyecek dedim.adam tekrar aşılama diyor ve iğneyi 10 güne çıkardı.4 tane iğneyle yumurtalıklar aşırı uyarıldı 10 taneyle daha fazla olmazmı?artık şansa diyor olamaz diyemem diyor.parayı almaya bakıyor adam..hiç bizi düşünen yok.moralim çok bozuk bi kaç ay gitmeyecem.aşılamam iğnelerden dolayı tutmadı.siz söyleyin 4 tane iğneyle bir sürü kistim oldu 10 taneyle ne kadar olur...bide 3.tane aşılama şart tüp bebk yaptırmak için..bilmiyorum ya artık annelik elimden iyice uzaklaşıyor..bi şeyi hallediyoruz diğeri çıkıyor..ağlamaktan başım ağrıyor.çok çaresizim.allah dermansız dert vermesin ne yapalım artık.
Üniversite hastanelerinde raporsuz tüp bebek özel yerlere göre baya baya ucuz..Biz 3 senelik evli olmadığımız için rapordan yararlanamadık..Sadece ilaçları alabildik raporla...Tam benim transferim oldu kanun değişikliği yüzünden rapordan yararlanamadım...Ancak buna rağmen ilaç + Mikro enjeksiyon + co -cultur uygulaması aşağı yukarı toplam 2 -2 buçuk milyar tuttu..Bu arada co-cultur sadece 1 milyardı....Özel bir merkezde yaptırmaya kalksam bu paranın 10 katı masrafım olurdu.....
Arkadaşlar bu arada eczane yerine ecza depolarından bulabilirseniz ilaçlar daha ucuzmuş...En azından bir 100 ytl fark ediyormuş...Aklınızda bulunsun....
[benimkide tüp bebk için iyi böyle dedi.ama şu an önümüzde 2 tane aşılam var.yaptırayımda nasıl yan etkisini bile bile kullanayımmı ben.4 tanede bir sürü kistim vardı.10 taneden nasıl olur artık bilemiyorum.ne diyim allah yardımcımız olsun/COLOR]..
canım nasıl yani kistler varken mi aşılama yapılacak. Kist bende de oluşmuştu aşılamadan sonra. Ben önce kistler temizlenmeli diye biliyorum ama ben mi yanlış biliyorum. Dr dozunu ona göre ayarlayacaktır. Ama kist varken yeni yumurtalar nerede gelişecek?
canım kistlerim geçti ama yeniden iğne kullanacam haliyle yumurtalar yine büyüyecekler ve çatlamadan kiste dönüşücekler..4 gün iğneyle aşırı uyarılan yumurtalıklara bu defa 10 tane kaullanmamı söylüyor valla hiçte dozunu ayarlamıyor rastgele işte ya tutarsa gibi bişey...
canım ben de çatlama iğnesi hiç kullanamdım
bu yüzden pek bilgim yok...
ama ne zamen ilişki olcağını dr söylemesi lazımmış....
canım rapor için aşılama 2 ye düştü...nevro 2 aşılamadan sonra tüp bebeğe geçti...
istersen tüp bebek yaptır....
ama kafan çok karışıksa biraz dinlen bence....
badem canım acaba bütün üniv. hastaneleri aynımı...maşalalh sizin tedavi çok ucuza gelmiş....
benim bildiğim sosyal güvenceyle bile yaptırsan aşağı yukarı senin dediğin kadar masraf olabiliyormuş(tam net bilmiyorum)
co -cultur işleminin fiyatını çıkdığımız zaman tüp bebek 1.5 milyon tutuyor...baya hesaplı geldi bana....
canım kistlerim geçti ama yeniden iğne kullanacam haliyle yumurtalar yine büyüyecekler ve çatlamadan kiste dönüşücekler..4 gün iğneyle aşırı uyarılan yumurtalıklara bu defa 10 tane kaullanmamı söylüyor valla hiçte dozunu ayarlamıyor rastgele işte ya tutarsa gibi bişey...
ya benim aşılamada fostimon 150 ml kullanıyorduk. 10 tane demişti dr önce. 7 tane kullandım yumurta takibinde 8.yi yarım vur demişti 7.5 kullanmış oldum yani. Adam inşallah ne yaptığını biliyordur. o kadar hormon kullanacaksın, bir de tedaviyi yumurta çok büyüdü falan diye yarıda keserse, kusura bakma seni korkutmak istemiyorum. Ya da dediğim gibi gelişime göre ayarlayacaktır.
selam kızlar
sizlere kendimden bahsetmek istiyorumki biraz size umut olsun.evlendikten bi yıl çocuk istedik ve ilk denememde hamile kaldım.ama maalesef dış gebelikti.dış gebelikten sonra tekrar denemeye başladık ama aylarca bebek gelmiyordu.bende her şey normaldi.doktorum en son aşolama yapmak için eşimden test istedi.sonuç hepimizi şok etti.sayı 2 milyondu.doktorum bu değerlerle hamile kalmış olmama bi mucize diye baktı.bize tüp bebek önerdi.eşimde araştırmalar sonucu varikosel çıktı.tüp bebekten önce bi ameliyat deneyelim dedik ve eşim çift taraflı ameliyat oldu.ameliyattan sonra yapılan test bizi şok etti.değer sıfırdı.doktor korkmayın bu değer 6.ayında sıçrama yapacaktır dedi ama biz o panikle hemen tüp bebeğe başladık.tüp bebeğe başladığımız zamanlarda ameliyatın 6.ayına denk geliyordu.tüp bebek için verilen spermlerde sayı bizi çok mutlu etti.14 milyon olmuştu sayı.tüp bebek tutmadı.tüp bebkten bi ay sonra doğal yolla ikinci kez hamile kaldım ama yine dış gebelikti hem iç kanama geçirdim.az daha ölüyordum sağ tüpüm parçalanmış iç organlarım kanla dolmuştu.doktorum ölmediğime şaşırdı şansımdan gebelik bozulmuştu.ikinci kez yakaldığım şansı yine kaybetmiştim.çok ağladım çok.daha sonrasında dış gebelikten sonra rahmin ve tüplerin durumunu görmek için doktorum film istedi.film sonucu şok etti bizi.tüplerin ikiside kapalı dedi doktorum.dış gebelik tüplerini tıkamış dedi.allahım ne korkunçtu.eşimdeki sorun düzelsin diye aylarca ameliyat keçiboynuzu evicap zinco ile uğraş tam eşin düzelsin bu seferde tüplerin tıkansın ne kadar ağladığımı siz düşünün.artık tek çarem tüp bebekti.geçen ağustosta tüp bebek yaptırdık ikinci kez.her şey çok güzeldi.21 tane birinci kalite yumurta toplanıldı 16 tane çok iyi embriyo.doktorum bana kesin hamile kalacaksın dedi.5 tane embriyoda dondurdu.ama sonuç negatifti.artık anne olamıyacağıma bunun kaderim olduğunu kabullenmeye başladık eşimle.dondurulmuşları denemeye karar verdik.doktorumla ekim ayı adetinden sonra başlamaya karar verdik.ama bi türlü gelmiyordu adet kanamam.bense gecikti diye stres yapıyorum.baktım hafif hafif lekelenmem var ama adet başlamıyor acaba diyorum ama tüpler tıkalı imkansız diyorum.sonra bi test yapmaya karar verdik eşimle.allahım o nasıl ikinci çizgiydi.kıpkırmızı.ama tabii yine korku kapladı yine dış gebelik diye.ama tüplerim tıkalı değilmiş diyede sevindim.lekelenmeler olunca dedim kesin dış gebelik.kandan test yaptık değerim binlerdeydi.keseyi görene kadar kızlar öldüm öldüm dirildim.ultrasona girerkende emindim dış gebelik olduğundan.doktor bakar bakmaz gözünaydın kese rahim içinde hamilesin dedi.sevinçten ağlayacaktım nerdeyse.şimdi ise allahıma şükür 20.haftam bitti 21.haftama girdim.bi oğlum olacak inşallah temuzun son günlerinde.şuan size yazarkaen içimde kıpırtılarını hissediyorum.eminim bi gün sizlerde bu duyguyu yaşayacaksınız.sadece aklınızdan gebeliği çıkarın.eş sorunuyla üç kez hamileliği yakaladım.ameliyat bizde faydalı oldu.eşimin en son değeri 2 milyondan 17 milyona ulaştı.ben ne zaman doğal yolla hamile kalamam deyip aklımdan çıktığı aylarda hamile kaldım.şuan ne zaman ilişkiye girdik kaçıncı gündü hiç bilmiyorum.çünkü asla olmaz dediler bizde sadece beraber olmak için ilkşki yaşadık gün hesabı yapmadan
kusura bakmayın çok uzun oldu ama sizlere umut olsun diye yazdım kızlar
Bişey anlatıyım da size gülün....
canım daha önce ben de yaptırmıştım. En son 19 ml de iken dr gün aşırı çalışmalara başla, yumurtan çatlamak üzere demişti. Eşim o gün milli maç vardı. Eşim mesai saatinden sonra da göreve gidecekti. Hemen aradım. Yumurtam çatlamak üzereymiş dedim. Benim saf kocam sen git amirine kaydirigubbakcemile3 amirim böyle böyle hanım dr dan aradı. Biz çocuğumuz olmasını çok istiyoruz. Yumurtlama günüymüş, mutlaka benim akşam evde olmam gerek demiş. Adam da izin vermiş.delikafadulden gelmiş bir de koştur koştur eve. Bana kızma ama aşkım böyle böyle oldu die anlatıyo. Hem nasıl güldüm, bi de utandım anlatamam
ben geldimmm
ohhh kocişleri konuşmuş durmuşsunuzzzz
dün bende kızdımm benimkinee:mymeka:
yemegi hazırladımm bekliyorum dedimm maç izliyecem gelemem dediii
neyse dedigi vakitte eve geldi ama söylendim dogrudüzgün birlikte yemek yiyemiyoruzz diyeee
eşim vardiyeli çalıştıgı için herzaman akşam yemeginde olamıyor
neyse çok uzatmadımm ama kızdımmm
gece bikalktımmki yatagın ayak ucunda başımm:1shok:
yastıktada ayaklarımm:1shok:
allahımm düşünüyorumm nasıl oldu diyeee
sabah kocama anlattım böyle oldu diyeee
nedesinn bana
dün bana kızdınn allahta seni ters çevirdi dediii:mymeka:
yaa ama hala düşünüyorumm nasıl döndüm ben o şekilde:uhm:
kıs tulincim kocişi şimdi gönderdim 2 gün yok ama malesef yine bu hafta sonu kaynanatöre gidiyorum görümcemle beraber neyse bu hafta görümcem var sadece hep bana çene yapamayacak geçen resmen kafamı .... işte anlayın ama bu sefer kararlıyım eşimede dedim yine aynı konuları açarsa kaynımgile gitme meselesini paylıcam isterse kırılsın bozuk plak hep aynı şeyi diyor..eşim bana niye demiyor diyo biliyo tabi huyunu sonrada bana seni seviyo ya ondan kafa ütülüyor diye doğru öyle bir aşkla bağlıyız ya birbirimize anlatamam fırsatını bulsun laf sokmaktan çekinmez amma ben tınmam cevapta vermem yanını terk ederim daha çok çıldırır dedim ya bu sefer affım yok kendi konuyu açarsa çiğnerim onu sakız gibi
meraba kızlar geldim ben cok sukur iyiymis bebek kanama bolgesi temizlenmeye baslamıs haftaya duzelirsin dedi desteginiz ve dualarınız icin tesekkur ederim Allahım sizlerde hamileligi yasatsın ama saglıklı korkusuz bi hamilelik ve saglıklı evlatlar insallah:Saruboceq:
merhaba kızlar uzun zamandır bu bölüme girmiyodum psikolojim çok bozulmuştu şimdi çok iyiyim. eşimle karar aldık ve ilk tüp bebek tedavimize başladık uzun protokol. bugün zincomega folik kapsül ve bebek aspirinine başladım, 16 martta lucrin e başlıyorum. Allah emeklerimiz boşa çıkarmasın. bizim için dua edin lütfen. şimdi biraz geçmişe bakıyım kimbilir neler oldu.
merhaba kızlar uzun zamandır bu bölüme girmiyodum psikolojim çok bozulmuştu şimdi çok iyiyim. eşimle karar aldık ve ilk tüp bebek tedavimize başladık uzun protokol. bugün zincomega folik kapsül ve bebek aspirinine başladım, 16 martta lucrin e başlıyorum. Allah emeklerimiz boşa çıkarmasın. bizim için dua edin lütfen. şimdi biraz geçmişe bakıyım kimbilir neler oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?