Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi yüzünden hamiş kalamayan bayanların listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
selam kzılar neden tup bebk tercıh ettın ?esınden dolayımı

canım eşimden dolayı 1 bucuk sene önce varikosel ameliyatı oldu düzeldi ama hala sperm sayısı 17 milyon %35 hareketli en son yaptığımız tahlilde bende yoruldum artık tüpbebek yapmak istiom

gızmocum cok gecmıs olsun Rabbım hayırlı zamanda ınsallah tekrar saglıklı bır hamılelık gecırmenı nasıp eder .Arkadaslar erkeklerınde yapması gereken bazı hormon testlerı varmıs bunlar hangılerı bılıyormusunuz ne olur bılgı verın bızden boyle bırsey hıc ıstenmedı bızde sadece onceden sayı azdı ve hareketsızlık vardı bazı hormonlardan cocuk olmuyormus erkeklerde baska bır sıtede okudum dogrumu acaba

canım eşimden dolayı 1 bucuk sene önce varikosel ameliyatı oldu düzeldi ama hala sperm sayısı 17 milyon %35 hareketli en son yaptığımız tahlilde bende yoruldum artık tüpbebek yapmak istiom

ılaclarlan falan hıc yukselmedımı?yada kecı boynuzu suyunlan falan.bızımde sperm sayısı sorunumuz var ondan harıc hersey yolunda sımdılık.yenı basladık tedavıye.banada yardımcı olurmusun?varıkosel yoktu bızde.ayrıca varıkosel amelıyatından dolayı bazılarında hıc yukselme olmadıgını duymustum.rabbım sızınde bızımde tum bu durumda olanlarında sıfalıgını versın hayırlı evlatlara sahıp olalım

canım öncelikle hoş geldin.hiç endişelenme,morfoloji dışında sayıydı hareketti artıyo.sadece morfolojide artış olmuyo.keçi boynuzu nu kullanın siz.büyük ihtimalle faydası olacaktır.buradaki bizim durumlarımız inanki senden çok daha kötü.sen hiç üzülme sorun morfoloji değil ya.morfoloji tüp bebekte bile sorun oluyomuş.allahım yardımcımız olsun.

aynen tatlim,yuvarlanip gidiyoruz bizde iste...
bugünümüze sükür...
tedaviye basladim yine,ayni yanii,bi degisiklik yok bende
sende ne var ne yok?durumlar nasil?

cucumm selam tatlım dün msn de göremedim canım ablam kullanıyordu pc yi sonradan söyledi ama nasılsın ??
canimm evet ablanla konustum artik :kedi:
öyle napiyorsun diye yazmistim,yakisikliyi sormustum..
yarin görüsürüz,yakalarim seni msnden olumunekankayizsmile

merhaba arkadaslar benimde esimin sperm sayisi cok dusuk 1 tup bebek denemsi yaptik ama olmadi.keciboynuzu icirdim 3 ay kadar esime artis oldu biraz.cok degil ama .simdi aktara bi karisim yaptirdim duzenli kullanirsaniz etkisi cok iyidir dedi bakalim simdi onu deniycez hayirlisi artik.doktorumuz tup bebek disinda olmaz cocugunuz dedi.ama ben bu karisim bitenen kadar deniycem hayirlisi artik hpimiz icin kizlarrr,

adet gününe 2 gün kala başlıyor uykusuz geceler... uyuyamıyorum.... vallah artık rüyalarımda doğum yapıyorum.... Allah ım tüm isteyenlere anne baba olmayı nasip eyle.... bugün küçük kadınlar dizisini izledim orda bir ultrasonda hamile kadın bebişini gördüğü bir sahne oldu gözlerim anında doldu ve kendimi tutamadım ağladım.. artık dizilerden bile etkilenir oldum... 2 aydır kloamen tedavisi oluyorum. bende sorun yok. yumurtlama sorunum yok geçen ay 2 bu ay 3 tane oldu doktorum çok iyi dedi. hormonlar düzgün adetim şaşmaz yumurtta kanalları çok güzel açık kısacası sorun yok işde eşimde hareketli sperm yüzde 30 birde 20milyon olması gereken değer 15milyon.. ya doktor ilk normal yollla denemeyi önerdi bu değerler normal yolla bebeiş sahibi olmaya yeterli demişdi ama olmuyor. zamanmı kaybettiriyor...

sizlere şunu sormak istiyorum acaba aşılamayla zaman kaybesem direk tüp bebek diye ısrarmı etsem.. 2 aydır ilaç kullanıyorum doktor 3 ay deniyelim olmazsa 4. 5. ay aşılama yaparız oda olmazsa tüp bebek dedi... çok şükür maddi sorunum yok... tüp bebek konusunda acelemi ediyorum ... gidişatı doktoramı bırakmalıyım... yoksa direk ısrarmı etmeliiyim kafam allak bullak.

içimi dökmeye ihtiyacım olduğundan dolayı birazkafanızı şişirdim. ya millet başlayacak iki gn sonra sormaya ne oldu sanki olsa saklayacağım... onlarda ayrı sinir bozuyorlar aaa olmadımı üzüldümmmmm yalakalık sadece...samimi olan sormaz üzmemek için. millet adet tarihimi benden daha iyi bilir duruma geldi vallah sinir bozucu bir durum şimdiden stresi sardı ....

slm hepimizin yaşadıgı duyguları sende yaşıyorsun...
buakşam odiziyi bende izledimm ...acaba bende öyle izleyip kalp atışını duyabilirmiyim dedimki agladımmmafoldumbenneyse....

nekadar süredir evlisinnn...eger zaman kaybetmek istemiyorsan bence aşılama ile başla ...eşin ilaçta kullanabilir sayı ve hareketi artırmak içinn..bence hiç umutsuz degilsinn....olur bebişin allahın izniyleee...ama istersen aşılamayla başla derim ben ..

dışardan gelen tepkilerede kulak asmaa
yada agızlarının payını ver bidaha konuşamasınlarr..inan önceden ses çıkarmıyordum ama baktım olacak gibi degill..sonra terslemeye zıt cvplar verince soran olmuyor bidaha...

2,5 yıldır evliyim ama yaş 30 eşim 36 yani geç evlendik ve 1,5 yıldırda korunmuyoruz. eşim ilaç kullanmıyor. oda yarı dert zaten... sperm testini bile zar zor yaptırttım. evde boşaldı koştura koştura götürdüm :) de öyle yapıldı allahdan evime çok yakında kabul ettiler. bu cumartesi bir daha yaptıracak ve bir film istediler eşimden. bakalım artık.

siz ne kadarlık evlisiniz.

eşim kavga dövüş gidiyor doktora.... her doktor öncesi bir tartışma muhakak yaşıyoruz. en sonunda sorun bende değil farkınddaysan sende demek zorunda kaldım da doktora gitmeye ikna edebildim. ya bu sorunu sizde eşinizle yaşadınızmı.

biz 5.yılımızın içindeyiz
ben 26 eşim 35 yaşında
1kere aşılama yaptırdım ama laf döke döke zor ikna ettim...ya adamın umrunda degil bebek olmasada olur modunda ama başka yerde bebek görse sever..niye kendimizinkini sevmeyelim diyorumm...haksızmıyım ama ...
ya dr.a gitmek için bende zor ikna ediyorumm hep bisonraya atıyorr..tek benim eşim yapar diyordum ama demekki seninkide öylee...

ben eşimin yüzüne hiç vurmadımm vurmamdaa..aynı problem bende olsaydı eşim bana desydi çok üzülürdümm... kii erkeklerin herkonuyu paylaşan bir yapıları yokk..

bence eşine bidaha deme
isteyerek demedigine eminimm... streste en büyük etkenn..bitkisel kürler deneyebilirsinn..keçiboynuzu falan..faydasını gören arkadaşlar var..

hiç sorma.. kavga dövüş ilk sperm testini yaptırdım .. doktorum normal yolla olur dedi ama eşinde ilaç tedavisi olsun daha iyi olur dedi uralojiye gitsin dedi 1. ay zaten benim testlerle geçti 2. ay klomene başladım benimki daha urolojiye gidecek ama niyet yok. 1. ay kloamen tedavisi sonuç vermedi yumrtlama ve çatlama olmasına rağmen. 2. kloamen tedavisi oldum. yarına hastalanacağım. her neyse zar zor urolojiye götürdüm doktor damar genişlemsi demişki daha onuda yeni dedi bana iki test verdi 3 haftadır gideceğiz bugün yarın şuan geçşin çıldıracağım ben adet olacağım cuma doktora gideceğim yine elimde eşime ait veri olmayacak delireceğim. birde kendi işi istediği an gidebilme sansına sahip biri hani birilerinden izin alacak durumu olsa anlayacağım oda yok. çıldıracağım .. bu erkeklerin hepsini aynı.. birde sizin 5 yıl dile kolay.. hadi sen gencsin eşin 35 daha neyi bekliyorki anlamaz zor bu erkekleri.

ya inan delireceğim. vakit sorunumuz yok. maddi sorunumuz yok. neden gitmiyor altı üstü bir sperm testi daha istendi birde genital bölge rontgeni sonrada hormon testi için kan verecek okadar... ama bugün sperm testi için diyete başlattım cumartesi ya gideceğiz ya gideceğiz çünkü ben kafaya koydum biraz daha önemsemez ve umursama davranırsa ayrılacağım. bu stere dayanamıyorum her ay acabalar yaşamak adetime 1 hafta kala yaşadıklarımı yaşamak çok zor... bak sende bu saat oldu uyanıksın. biz mutluyuz olmasa ne olur diyor sıyrılıyor. yada sıyrılacaklarını sanıyorlar ama yok. ben niyeti fena bozdum:) ya doktor deseki uğraşmayın olmayacak amenna o zaman biz bize ölümüne o ayrı ama çaresi varken yapmamayı kabullenemem.

vallah saol konuşmak bir an içimi rahatlattı allah razı olsun sanada bebişini almayı nasip etsin.

bende üzüldüm dediğime ama başka yol çare bırakmadı. ve ben niyeti fena bozdum bu tavrına devam ederse boşanacağım.. ama bu cumartesi için söz verdi bakalım gene cayacakmı son anda. hani hiç olmayacak deseler uğraşmayın boşuna deseler asla bunu ona demezdimki lafınıda etmezdim ama bizim durumumuzun tedaviyle çözümlenmeme gibibir durumu yok. maddi sorun olsa gene tamam oda yok. hazmedemiyorum. yaşım 30 oldu bu duygudan beni mahrum edemez. tek celsede boşanma sebebi olarak kabul edilir mahkemeye versen.

çevremdeki insanlara bakıyorum kız kardeşim benden ufak ikinciye hamile... eşimin ablası 40da anne oldu 2 yaşında kızı var allahım bağışlasın oda 2.ye hmile ... allahın her ikisinede bebişlerini sağlıklı kucaklarına almayı nasip eylesin o ayrı ama böyle olunca daha çok etkileniyorum.

yaa ama öyle deme ne demek ayrılırımmm....kendine bukadar stres yapma inan buradaki birçok arkadaşımız aman olmadı neyapayım deyip kafasından bebek düşüncesini atınca hamile kaldılarr...stresten dolayı tüm hormonlarında etkileniyor...

ya inanmazsın ama ilk dr.a gittigimizde 2buçuk saat uzaklıktaki hastaneye gittikk.. düşünn kimse görmesin bidolu laf olur diye....baktı olmuyor artık en yakınımızda olan hastaneye gittik..yarım saaat mesafe yanii..burasıda..

bana sorsan ilk aşılamamı yaprtırdım ama 2.yi yaptırmayı düşünmüyorum ..olursa direk tüp bebek istiyorum yaza kadarda süre verdim eşime ....
rahat oll lütfennn..bu topigede ugraa çok güzel arkadaşlıklar paylaşımlar olurr

ya mesela tüp bebek yaptınız olmadıı
ozaman ne yapacaksınn ..boşanırmısın yinedee...
dr.lar nekadar olur bebeginiz desede allah ol demeyince olmuyor malesefff...
bizde ilk doktora gitttigimizde normal yolla olur bebeginiz dedi..ama allah izin vermeyince aglasanda sızlasanda fayda degill....benimle aynı zamanda evlenenler şimdi 2.yi yapıyorr..ama kısmett herkes anne baba olur diye birşey yokk..

tekrar allah razı olsun vallah psikolojik destek gibi oldu bu konuşma çok sinirliyim sanırım şuan hem adet olacağım sancılarım başladı onun siniri birde her adetimde sinirli geçer onun siniri birleşince geliyorlar bana. içimde fırtınalar kopuyor. evlatlık alırız ne olcak diyor.:) ya kendimizin olması varken neden alayım diyorum. sonrada bana dalga geçiyor gibi geliyor.. umarım sizde yaza kadar tüp bebek yaparsınız birde tüp bebek yapmadan bir ay önce klomenle ilaç tedavisi iste doktorundan ardından yapılan tüpbebek daha kolay tutuyotmuş klomen tedavisi vücudu hazırlıyormuş. tedaviler ara verilmeden yapılırsa peş peşe daha etkili oluyormuş. sen ara vermişsin. o nedenle en azından bir ayı kloemn tedavisine feda et öyle dene. birde yazın tüp bebek daha çok tutarmış sıcak çok iyi geliyormuş. inana 2 aydır edev dışarı çıkmıyorum üşütmeyeyim diye. ev hamam gibi sıcak olması şartmış tedavilerde. artık hayırlısı umarım inşaallah sende bizim gibi olan ve isteyen herkesde bebişni tez zamanda kucağına alır.

tekrar teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…