Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi yüzünden hamiş kalamayan bayanların listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

sağol canım inşallah....
5 yıl ssk için yani evlilik için değil...
şöyle açıklayayım ssk başlangıcının 5 yılı doldurması gerekiyormuş...birde 900 gün prim şartı var...
bizim pirimden sıkıntı yokta o 5 sene dolmadı işte...

canım hiç kimse boşanma istemez tabiki...ama bazen bu erkekler insanı çileden çıkartıyor...
bazen diyoruzya işte onlar içinde zor,sorun onlarda ya çok üzülüyorlar hiç kimseyle paylaşamıyorlar...
herkesi bilemem ama ben eşimin benim kadar üzüldüğünü hiç sanmıyorum...
sonuçta erkek. ve hiçbir zaman erkekler bir kadın kadar yıpranmaz,üzülmez ve takmaz...
bunlar benim görüşlerim istisnası varsa kusuruma bakmayın...

haa şununda altını çizeyim sakın yanlış anlamayın ben kesinlikle boşanmak taraftarı değilim ve düşünmüyorumda ama işte eşimin biraz vurdum duymaz olması sinir ediyor...
mesala ben onu tüp bebek düşüncesine alıştırmaya çalışıyorum o hala ya tutmassa diyor...
yaa tabiki tutmama ihtimalide var...
tutmassa da boş boş oturcakmıyız...

çok sağol canım...
evet yaa zaten bu işler nisana ancak biter....
hayırlısı artık bende bu yüzden erken başladım zaten...
canım bende tedavideki arkadaşlar için başka bir heyacanlanıyorum...
rabbim hepimizize kısa zaman da anne olmayı nasip etsin...amiinnn....

kızlar benim aklıma birşey takılıyor yaa...
şimdi bizim ssk da 5 yıl nisanda dolacakya...
nisan gelmeden tüp bebek raporunu alsakta tüp bebeği nisandan sonraya bıraksak acaba raporda bir sıkıntı olurmu....
yani raporun çıkma tarihimi önemli yoksa tüp bebek yaptırma mı...

evet canim bu kaonuda sana katiliyorum erkekler bizi cok yipratiyor

canim insallah tup bebege gerk kalmadan bebisi gelir
canim bende 3 yil diye biliyorum
yinede iyi arastir

Arkadaşlar biliyorsunuz nevrosky arkadaşımız bir süre listelere bakamayacak.
Bu yüzden şimdilik küçük bir liste yapalım dedik…
Nevrosky arkadaşımızın en son 28-08-2009 tarihindeki listeye burdan göz atabilirsiniz…
http://www.kadinlarkulubu.com/erkek...-hamis-kalamayan-bayanlarin-listesi-7715.html
Çünkü çok uzun olduğu için,bu listedeki her şeyi yeni listemize yazamayacağım…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nick---Adet tarihi---Sorun---Doğal ya da Yardımcı üreme tekniği (daha önceki durumlar)---Uygulanan kürler,kullanılan ilaçlar,Yöntemler

turkbayragiLİSTEMİZZZZ(Erkek İnfertilitesi)turkbayragi

ecemnurr---03-Ocak---sayı ve hareket,---doğal yoldan---Keçiboynuzu kürü, E vitamini, çakşır otu, arı poleni, bal
enepInAr---11 Ocak---sayı---doğal yoldan---???
esra1989---16 Ocak---???---(1. aşılama başarısız)---keçiboynuzu k.
kelebek_1974---16 Ocak---hareket ve morfoloji (kasım 2009 da eşi ameliyat olmuş)---???
UykucuSirine---20 Ocak---Hareket ve Morfoloji---normal yoldan---(2 Aşılama,1 tüp bebek başarısız,1 Tüp Bebek karnında öldü)
ozlem82do---20 Ocak---Hareket---Doğal yoldan---(2. Aşılama, 1. tüp bebek başarısız)
ASOS--25 Ocak---sayı,hareket ve morfoloji---doğal yoldan---keçiboynuzu kürü,pycnogenol(solgar),zencefil-havlıcan-zerdeçal-darülfülfül-tarçın-karanfil karışımı çayı,ace plus,selenyum ,koç yumurtası,çinko
serenalar---26 Ocak---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan(2 Aşılama Başarısız)---Gınkgo complex
ayse57---29 Ocak---Morfoloji,varikosel (Kendisinde de PKO var)---doğal yoldan---(4 Aşılama ve 7 Tüp Bebek başarısız , 2 Tüp Bebek düşük)---???
almira85---30 Ocak---sayı ve hareket---doğal yoldan---keçiboynuzu-havuç kürü-çinko bulunan sebzeler-klomen-antibiyotik (azitro 3 tane)
tuliny---30 Ocak---Sayı,hareket,morfoloji (Nisan-2008 de varikosel ameliyatı oldu)---Doğal yoldan---Larginine,Ace Plus Selenyum,Trental(artık ilaç kullanmıyor)
nazz81---01 Şubat---sayı ve morfoloji--- keçiboynuzu kürü pekmezi ve tribulus adında karışım
aa1---5 Şubat---hareket ve morfoloji---doğal yoldan---(3 aşılama ve 2 tüp bebek başarısız)---keçiboynuzu kürü,klomen,arginmax,l carnitin
HARZEM---06 Şubat---Azosperm---Doğal yoldan(1 Tüp Bebek yarım kaldı)---???
melony---06 Şubat---Morfoloji---Doğal yoldan(Doğal yoldan bir düşük)---E vitamini,keçib.kürü,selenyum,çinko,üzüm çekirdeği ekstersi
ARKAMAHALLE---07 Şubat---sayı---tüp bebek tedavisinde (uzun protokol)
beyzanur55---10 Şubat---hareket (eşi 2007 de varikasel ameliyatı oldu)---doğal yoldan---(1. aşılama başarısız)---evicap , keçi boynuzu
zencefill---10 Şubat---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan(3 Tüp Bebek Denemesi,döllenme olmadığı için yarıda kaldı)---Klomen,evicap,pentox(artık ilaç kullanmıyolar)
umudunukaybetme---10 Şubat---azosperm---???
yabangülüm.---10 Şubat---Morfoloji---Doğal yoldan---???
aysen_34---13 Şubat---hareket---doğal yoldan---keçi b. kürü,pekmezi,havuç suyu,arı sütü
eftalya_35 ---15 Şubat---hareket varikosel(1eylül ameliyat tarih ---Doğal yoldan---keçiboynuzu kürü, evicap kullanıyor
nimes---17 Şubat---sayı v emorfoloji(7 ekim 2009 da eşi ameliyat oldu)---doğal yoldan---
minos---18 Şubat---Sayı---doğal yoldan(3. Aşılama başarısız)---???
Fadik---18 Şubat---Sayı va Hareket---Varikosel(15 Temmuz 2008 de ameliyat oldu)---Doğal Yoldan(Doğal yoldan 3 düşük)--Keçib. Kürü,E vitamini
aşk_meleği---18 Şubat---Hareket ve Morfoloji(1 sene önce varikosel ameliyatı oldu)---Doğal yoldan---Keç.Boy.Kürü
yeteeeeer---21 ŞubatSayı ve Hareket---Doğal yoldan (2 Tüp Bebek başarısız)---Klomen,Padutin,Keçib.Kür.,Aktardan karışım
fatıma zehra---22 Şubat---morfoloji---Doğal yoldan---Keçiboynuzu pekmezi,bal,ceviz(fatımada da çikolata kisti var)
aymes---23 Şubat---Sayı ve Hareket---Ocak'ta ameliyat oldu---Doğal yoldan(1.Tüp Bebek Denemesi başarısız)---Keçib.kürü,3 ay klomen kullandı
candycruuz---24 Şubat---???---doğal yoldan---(1 aşılama başarısız)---keçi boynuzu kürü,klomen
adepeli---=29 Şubat---sayı,hareket ve morfoloji---doğal yoldan---keçib.k.,klomen, evicap,L-arginine,fındık, fıstık ballı süt ,patlamış mısır,ceviz,kuru siyah üzüm ara sıra kabak çekirdeği
sidelya01---28 Şubat---Sayı---Doğal yoldan(1. Tüp Bebek Denemesi Başarısız)---Keçib.kürü,çörekotu bal polen arı sütü karışımlı macun,çakşır suyu
Ceylin_naz---28 Şubat---Sayı,haraket,morfoloji,varikosel(ameliyat oldu)---Doğal yoldan(1. Tüp bebek başarısız)---Keçi.Boy.Kürü

butterfly 's'---???---Azosperm---doğal yoldan(1 tüp bebek dış gebelik,1 tüp bebek düşük,3 tüp bebek başarısız)---???
mavimenekse---???---azo spermi---doğal yoldan---(???)---endol, trental,proxeed plus
nergis55---???---Morfoloji---3. aşılama tedavisinde---(2. Aşılama Tedavisi başarısız)---Çinko,e vitamini,selenyum,folik asit
parlak87---???---sayı,varikosel---normal yoldan---???
ZAMBAK 3---???---Sayı ve Hareket---Klomen kullanıyor(Doğal)---Vitamin Takviyesi,bal,fındık,fıstık,ceviz,zencefil,havuç suyu,l-arginine,arısütü,polen,bal
papatyaa10---???---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan (1Tüp Bebek başarısız)---???
Gokkbb--- ???---Sayı,Varikosel(27 Mayıs'ta ameliyat oldu)---Doğal yoldan---Keçi boynuzu,e vitamini,çakşır otu çayı,siyah kuru üzüm
sevvalzeynep---???---azosperm---doğal yoldan---(3 tüp bebek denemesi başarısız)keçib.kürü,arı sütü
zehra.tugba---???---???---???---???
lalin80---???---sayı,hareket,morfoloji---tüp bebek tedavisinde---
becun---??? ---Sayı ve Hareket---doğal yoldan---(1 aşılama başarısız)
gulce8484---???---sayı ve hareket---doğal yoldan---(1.aşılama başarısız)
arzu0000--- ???--- morfoloji--- doğal yoldan--- keçiboynuzu kürü---
cankiz84---???---???---tüp bebek tedavisinde---???
maviumutolsun---???---Hareket(24 Haziran-2009 da ameliyat oldu)---Doğal yoldan(1 Aşılama başarısız,doğal yoldan 1 düşük)
mavioje---???---varikosel,eşi 2008 aralıkta ameliyat oldu---doğal yoldan---(3 aşılama ve 1 tüp bebek başarısız)---keçiboynuzu arı poleni,fındık,fıstık
leylmelek---???---Morfoloji---Doğal yoldan---Keçi boynuzu kürü,ace plus selenyum,evicap,zinco-c,coraspinsız)---???
ftsedp---???---(bir aşılama başarısız)
gulem---???---Hareket ve morfoloji---proxeed plus,keçiboynuzu tozu,ısırgan tohumu,bal,polen,arı sütü
samsak---???---azo sperm---doğal yoldan---(1. tüp bebek denemsi yarım kaldı, tese ameliyatında sperm bulunamadı)
dilserserin---???----hareket---doğal yoldan---(3 başarısız aşılama)
meryem42---???---Sayı---tüp bebek tedavisinde(3 Aşılama başarısız,1 Tüp Bebek Dış gebelik,1 Tüp bebek başarı
bafo---???---morfoloji ve hareket---tüp bebek tedavisinde---arı sütü bal karışımı
Mrs.Gizmo???---Morfoloji---(1 aşılama başarısız,1 tüp bebek denemesi dış gebelik)---Vitamin Takviyesi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kaydirigubbakcemile5 Sorunları Farklı Dilekleri Aynı ; Kalpleri Bizle Çarpan Arkadaşlarımız

duygu2008---30-Ekim-2009---arkadaşımız doğal yoldan hamile:teytey:
PinkRose---???
saboli---???

ÖNEMLİ OLAYLAR - ANA BAŞLIKLAR (03-02-2010 Çarşamba)

:hooray:Hamişşlerimiz - ASIL LİSTE (Erkek İnfertilitesi) ::hooray:

65.Hamişşimizz---tuna0909 :17-09-2009-doğal yoldan-Sayı-(1. Aşılama başarısız)

66.hamişşimizz---gelinc---21-09-2009---doğal yoldan---(doğal yoldan bir düşüğü var)

67.hamişşimizz---berenboz---27-09-2009(bu tarihte 23 haftalıkmış)Sayı ve Hareket---mikroenjeksiyon-ımsı yöntemi---(3 aşılama başarısız)

68.hamişşimizz---casper33---05-10-2009---Sayı ve Hareket---tüp bebek yöntemiyle---(2 Aşılama Başarısız)

69.hamişşimizz---seyneb---06-10-2009---hareket-(20 ocakta varikosel ameliyatı oldu)---doğal yoldan---(normal yoldan bir düşüyü var)

70.hamişşimizz---melih---07-10-2009---Morfoloji---ilk tüp bebek denemesiyle---(2. Aşılama Başarısız,Doğal yoldan bir düşük)---???

71. hamişşimizz---rapunzell_82 ---26-10-2009---Hareket ve Morfoloji--- Doğal yoldan---(3 aşılama başarısız, Doğal yoldan hamile kalmış ve bebeğin kalbi durmuştu)

72.hamişşimizz---can_iso---29-Ekim-2009---Sayı ve Morfoloji---1. tüp bebek denemesiyle--- Eşi mart ayında varikosel ameliyatı oldu---

73.hamişşimiz---liyadora(AdaEge)---15-11-2009---Ağır Oligospermi---3. tüpbebek denemesiyle---(1. Tüp Bebek ikizlerini kaybetti,2. Tüp Bebek başarısız)

74.hamişşimiz---canzi3445---24-Aralık-2009---Doğal yoldan---sayı hareket ve morfoloji---(doğal yoldan 1 erken doğum)

75.hamişşimiz---surayn ---08-Aralık-2009---tüp bebek tedavisiyle(dondurulmuş)---azo sperm---(1. tüp bebek karnında öldü)

76. hamişşimiz---laluz24z---19-Aralık-2009---doğal yoldan(ilaçsız yumurta takibiyle)---Morfoloji---(Doğal yoldan bir düşük)

77. hamişşimiz---cornelia35---05-Ocak-2009---tüp bebek tedavisi---Morfoloji

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

surayn arkadaşımız dondurulmuşla hamile :teytey:

laluz24z arkadaşımız bu ay ilaçsız yumurta takibi yapmıştı....ve hamile:teytey:

cornelia35 arkadaşımız 1. tüp bebek tedavisiyle hamiş:teytey:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:Saruboceq:Tedavide Olanlar :Saruboceq:

lalin80---tüp bebek tedavsi :Saruboceq:
cankiz84 ---tüp bebek tedavisinde:Saruboceq:
meryem42---tüp bebek tedavisinde:Saruboceq:
ARKAMAHALLE---tüp bebek tedavisinde (uzun protokol):Saruboceq:
bafo---tüp bebek tedavisinde:Saruboceq:

LİSTEDE İSMİ OLMAYAN ARKADAŞLAR ADET TARİHLERİNİZİ VERİRMİSİNİZopuyorumnanaktan

TOPİĞİMİZE YENİ GELEN ARKADAŞLAR OLDU...HEPSİNE HOŞGELDİNİZ DİYORUMa.s.
EĞER BU ARKADAŞLARDAN LİSTEMİZE GİRMEK İSTEYENLER VARSA BİLGİLERİNİ
(Adet tarihi---Sorun---Doğal ya da Yardımcı üreme tekniği (daha önceki durumlar)---Uygulanan kürler,kullanılan ilaçlar,Yöntemler) VERİP
BENDE LİSTEYE GİRMEK İSTİYORUM DİYE BELİRTMELERİNİ İSTİYORUM...

canim insallah tup bebege gerk kalmadan bebisi gelir
canim bende 3 yil diye biliyorum
yinede iyi arastir
sağol canım...
canım ya ben çok araştırdım ssk nın 5 yılı doldurmuş olması lazımmış...

dur bıraya bir yazı kopyalayayım belki arkadaşlarada yardımcı olur...

Tüp bebek tedavisi öncesi işlemler
(1) Tüp bebek tedavisi öncesi işlemlerin 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış kadınlara uygulanması durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.

Klasik ovulasyon indüksiyonu
(1) Her siklus için kadın hastalıkları ve doğum uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulu raporu düzenlenecektir. Raporda, kaçıncı siklus olduğu belirtilecek ve gerekli ilaçlar kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi tarafından reçete edilecektir.

(2) Raporda; tanı, uygulanacak tedavi, kullanılacak ilaçların günlük ve maksimum dozları belirtilecektir.
(3 ) En fazla 2 (iki) siklus ve toplamda 3000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedelleri Kurumca karşılanır. ıki uygulamadan (siklus) sonra yapılan klasik ovulasyon indüksiyonu tedavisi için uygulanan gonadotropin bedelleri ödenmez.
(4) Ovulasyon tetiklemesi için kullanılan Hcg (Human korionik gonadotropin) dozu, maksimum dozun dışında olup, 10000 üniteyi geçemez. Üriner Hcg kullanılması halinde rapor aranmaksızın reçete edilebilir.

Bir hastalığın tedavisi amacıyla uygulanan tüp bebek işlemleri
(1) Hasta çocuk sahibi olup, tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve tıbben zorunlu görülmesi halinde bu çocuğun tedavisi amaçlı preimplantasyon genetik tarama yapılarak uygun kök hücre vericisi kardeş doğmasına yönelik olarak Kemik ıliği Transplantasyon Merkezi bulunan üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucuları sağlık kurulları tarafından hasta çocuk adına düzenlenen bu durumların belirtildiği tıbbi genetik uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporuna dayanılarak yapılan tüp bebek tedavilerine ilişkin giderler Kurumca karşılanır.
(2) Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden Kurumla sözleşmeli üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (tüp bebek merkezi) birine başvurabilirler.
(3) Tüp bebek tedavisinde kullanılacak ilaçlar, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden tüp bebek tedavisinin yapıldığı üremeye yardımcı tedavi merkezi kadın hastalıkları uzman hekimlerince yazılacaktır. Her bir tüp bebek denemesine ilişkin olarak toplamda 3000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedelleri Kurumca karşılanır.

Tüp bebek tedavisi işlemleri

(1) Evli olmakla birlikte eşlerden herhangi birinin evlat edinilmiş çocukları hariç soybağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması koşuluyla genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisinin, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısının;

a) Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
b) 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
c) Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi,
ç) Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması,
d) En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması ,

şartlarının birlikte gerçekleşmesi halinde en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavilerine ilişkin giderler Kurumca karşılanır.

(2) Kuruma devredilen sosyal güvenlik kurumlarınca daha önce ödenen tüp bebek tedavileri, işlem adetlerinin hesaplanmalarında dikkate alınır.
(3) Tüp bebek tedavisi için düzenlenecek sağlık kurulu raporu, bünyesinde kadın hastalıkları ve doğum kliniği ile üroloji kliniği (bünyesinde üroloji kliniği bulunmayan ancak, üroloji uzman hekiminin konsültan olarak görev yaptığı, eğitim veren kadın-doğum hastaneleri dâhil) bulunan üçüncü basamak sağlık kurumlarında iki kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi ve bir üroloji uzman hekiminin katılımı ile oluşturulan sağlık kurulları tarafından düzenlenecektir. Sağlık kurulu raporlarında, hasta yaşı, kimlik bilgilerinin yanında, tanı, endikasyon, uygulanacak tedavi, kullanılacak ilaçların günlük ve maksimum dozları da belirtilecektir.
(4) Sağlık kurulu raporlarında, son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun belirtilmesi yeterli olup, ekinde veya raporda teşhise esas belge ve bilgiler ayrıca aranmayacaktır. Ancak bu belgelerin hasta dosyasında bulunması ve gerektiğinde ibraz edilmesi zorunludur. Ayrıca, evli çiftlerin çocuklarının olup olmadığı ile eşler için vukuatlı nüfus kayıt örneği, merkezde tutulan hasta dosyasında saklanacaktır.
(5) SUT eki ilaç listelerinde yer almak kaydıyla tüp bebek tedavisinde kullanılacak ilaçlar, sağlık kurulu raporuna istinaden tüp bebek tedavisinin yapıldığı üremeye yardımcı tedavi merkezi kadın hastalıkları uzman hekimlerince yazılacaktır.
(6) En fazla 2 (iki) siklus ve toplamda 6000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedelleri Kurumca karşılanacaktır.
(7) Tüp bebek tedavisine başlanan kadının deneme öncesi 40 yaşından gün almış olması durumunda, yardımcı üreme yöntemi tedavisine ait bedeller, tedaviye daha önce başlanmış olsa dahi Kurumca karşılanmaz.

merhaba kızlar nasılsınız bakalım.Fadikcim inşllah sonuçlarınız güzel çıkar..

sağol canım inşallah....

aminnn canım aminnn inşallah hepimizin kucakları dolacak bir gun sağlıcakla zamanı gelince inşallah:Saruboceq:

fadikcim inşallah her şey yolunda gider canım.

canım tüpbebekde rapor 1 ay geçerli transfer yapıldığı gün rapor tarihinden 1 ay geçmemiş olması lazım canım. mesela biz önce tedaviye başladık tedavi sırasında raporla uğraştım çıkacağını kesin bildiğim için tedaviye başladıktan sonra raporla uğraştım. yani raporun tarihi önemli canım.

allhım artık tup bebek asılama sperm azlıgı demeden normal yolla hepımızı hamıle bırak ne olursun

merhaba kizlar
harzem canim eviniz hayirli olsun Allah saglik ve mutlulukla oturmanizi nasip etsin
insallah evin bebislerle dolsun:Saruboceq:
fadik canim testlerin sonucu sorunsuz ciksin insallah

benim esim bu gune kadar doktora gitmeyi hic reddetmedi ben nasil gidiyorsam oda gitti
ama burda doktor sadece sperm,idrar ve kan testi yaptirdi esime
ultrasonla hic muayene olmadi doktor lafini bile etmedi ya

kizlar birde bu yumurtlama testlerini bilen var mi
pazar gununden beri yapiyorum 2 gun silik cizgi cikti
dun ve bu gun cizgi belirgin
ikinci cizgiyi net gordukten sonra 24 ila 48. saatleri arasinda yumurtlama oluyormus
simdi ben bu cizginin tekrardan siliklesmesinimi bekliyecegim
bilen varsa yardimci olur mu lutfen

canım innşşşşş her şey yolunda gider
inşşş tedaviye gerek kalmadan elir bebğin
iinnnnşşşşşşşşşşş

canım raporunu çıkardıktan sonra uygunluk raporunun süresi bir yıl bir yıl içinde ne zamam itersen tüp bebk yaptırıyorsun ancak tedaviye başlarken ilaç raporu çıkartırman gerekiyor uygunluk raourunun fotokopisini rapor çıkardığın has veriyorsun en geç bir haftada onlar ilaç raporunu hazırlıyorlar ilaç raporunun süresi 1 ay
tüp bebk raporunun da 1 yıl içinde kulanmamışsan eğer raporu çıkardığın merkeze raporla gidiyorsun bir haftada süresini 1 yıl daha uzatıyorlar

canım benim de rüyalarıma giriyo artık dediğin gibi dizilerden bile etkilenir oldum .küçük kadınlardaki o sahnede bende kendimi tutamadım ağladım.o kendini bilmezler benimde çok sinirlerimi bozuyolar.önceden bebiş yok mu diyolardı ,şimdi ise direkt olmuyomu diyolar.dışarı çıkmak istemiyom artık.
canım durumunuz hiçte kötü değil.sayılar biraz düşük.bence bir aşılama deneyin.tabi morfoloji sorununuz yoksa.tabi yinede sen bilirsin.ama hiç endişelenme.inanki sana teselli olsun diye söylemiyom.morfoloji sorunu yoksa hiç üzülecek bişeyiniz yok.o düşükleri yükseltmek mümkün.

ayy canım ya inş. hiç bir sorun çıkmaz..dedim ya herşey üst üst geliyo,insan şaşıyo hangisiyle uğraşacağını.helede gittiğin dr uzakta ise ha diyince gidilmiyo.insan napcanı şaşırıyo.
allah yardımcımız olsun,dayanma gücü ve sabır versin.
bazılarıda elinden geleni yapıyo hamiş kalmamak için şu bizim hale bak.
demekki bizde bu şekilde imtihan ediliyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar mrh
harzem canım rabbim agız tadıyla otuttursun inş aldıgınız evde,fadikcim tatlım rabbim yardımcın olsun senin ve senin gibi olan herkezin ayrıca bizlerinde inş

kızlar mrh
harzem canım rabbim agız tadıyla otuttursun inş aldıgınız evde,fadikcim tatlım rabbim yardımcın olsun senin ve senin gibi olan herkezin ayrıca bizlerinde inş

MRHB CANIM
AMMİİİNNNN İİNŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…