yetercim illa tüp bebek yaptıracaklarmı katılıyor?
Selam kızlar,ne zamandır giremiyordum ,moralim bozuktu
dış gebelikmiş yarın iğne olucam
Nihayet en azından belirsizlik sona erdi diyorum
Ama çok yoruldum bu süreçte,3 senedir normal yolla geçirmedim dışgebelik,tüp bebek tedavisi sonununda geçiyorum nasıl iş anlamadımklava:
Slm kizlar nasilsiniz ben iyiyim turkiyedeyim daha tedavim bitti allaha sukur hamileyim simdi hastanedeyim kan tahlili yapildi insallaha degerim yukselmistir insallah bir sorun olmaz dualariniza ihtiyacim var kizlar herkesi opuyorum kendinize iyi bakin
sağol canım inşallah...selam kızlar..
umarım herkes iyidir..
geçmişi okumadım..
fadik tedaviyle ilgili adımlar atmaya başlamışsın inş herşey yolunda gider canım..
meryem sonuç alıcaksın sanırım inş pozitiftir canım..
bende dün doğum kontrol hapına başladım..
bir aksilik çıkmazsa şubat sonu tedavi başlıyor..
mart ta ne olduğu belli olucak artık..
hayırlısı diyorum yine..
Allah herkesin kalbine göre versin..
fadik cim ya ben soramam ki hiç tanımıyom çekinirim.neyse kalsın kendisi yumoş için kullanmıştır herhal
[/COLO
inşallah seninde halayını çekeriz canım....:teytey: :teytey: :teytey:
meryem rebtik ederim darısı hepimizn başına inaşşallah
benimde cmts yumurtalar toplanıyor hayırlısı ıle opuyorumnanaktan
çok sağol canım...canım hayırlı olsun. bir yerden başlamak lazım değil mi?
çok sevindim gerçekten
sağol canım...inşallah seninde bebişin doğal yoldan gelir de sende rağor için uğraşmak zorunda kalmassın....FADİKCİM inşallah tedaviye gerek kalmadan gelir bebişin bu prosedüre bakarsak ben hiç alamam bu raporu hiç bi maddesi uymuyo sanki bana umarım seninki iyi olur
tuliny canım sennide hakkında hayırlısı olsun
yağmurcum evet canım aynı mahallede başka bir eve taşnıyorum buara çok yoğunum ama hafta sonu herşeyim bitmiş olcak inşallah
çok sıkıldım herşeyden bütüm olumsuzluklardan ama nedense hala umudum var gibi ben çok istiyorum eşim benim kdar istekli değil belkide tüm sorun burda oda istese herşey daha rahat olacak rabbim bizleride güldürsün inşallah
meryemcim tebrikler olsun inşallah değerin yükselmiştir.
yetercim umutsuz olma zaman herşeye ilaç belkide mucizen kapını çalmak üzeredir .
adepeli,yeteeeeeeeeer canlarım siz nasılsınız.kış günü evimiz sobalı bilg.başka odada giremiyorum özlüyorum hemde çok.bilmiyorumkismile
kızlar ayın 20de çatlatma iğnesi oldum bugün 15. gün iğneden sonraki normal oluş tarihime görede günüm yarın ama 2gündür resmen adet sancısı çekiyorum ve aşırı halsizim neden olabilir. hastalanacak gibiyim ama gelmiyor gelsinde istemiyorum o ayrı ama ladan çıkamıyorum lavobodan çıkamıyorum devamlı gelen giden varmı kontrolle geçiyor günüm. test yapsam geçen ay 3 test yaptım 3dede silik çizgi çıktı ama sonunda hastalandım oda çatlatma iğnesi sebep oluyormuş o nedenlede yapamıyorum. kafayı yemek üzereyim.
kızlar ayın 20de çatlatma iğnesi oldum bugün 15. Gün iğneden sonraki normal oluş tarihime görede günüm yarın ama 2gündür resmen adet sancısı çekiyorum ve aşırı halsizim neden olabilir. Hastalanacak gibiyim ama gelmiyor gelsinde istemiyorum o ayrı ama ladan çıkamıyorum lavobodan çıkamıyorum devamlı gelen giden varmı kontrolle geçiyor günüm. Test yapsam geçen ay 3 test yaptım 3dede silik çizgi çıktı ama sonunda hastalandım oda çatlatma iğnesi sebep oluyormuş o nedenlede yapamıyorum. Kafayı yemek üzereyim.
sağol canım...
canım ya ben çok araştırdım ssk nın 5 yılı doldurmuş olması lazımmış...
dur bıraya bir yazı kopyalayayım belki arkadaşlarada yardımcı olur...
Tüp bebek tedavisi öncesi işlemler
(1) Tüp bebek tedavisi öncesi işlemlerin 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış kadınlara uygulanması durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.
Klasik ovulasyon indüksiyonu
(1) Her siklus için kadın hastalıkları ve doğum uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulu raporu düzenlenecektir. Raporda, kaçıncı siklus olduğu belirtilecek ve gerekli ilaçlar kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi tarafından reçete edilecektir.
(2) Raporda; tanı, uygulanacak tedavi, kullanılacak ilaçların günlük ve maksimum dozları belirtilecektir.
(3 ) En fazla 2 (iki) siklus ve toplamda 3000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedelleri Kurumca karşılanır. ıki uygulamadan (siklus) sonra yapılan klasik ovulasyon indüksiyonu tedavisi için uygulanan gonadotropin bedelleri ödenmez.
(4) Ovulasyon tetiklemesi için kullanılan Hcg (Human korionik gonadotropin) dozu, maksimum dozun dışında olup, 10000 üniteyi geçemez. Üriner Hcg kullanılması halinde rapor aranmaksızın reçete edilebilir.
Bir hastalığın tedavisi amacıyla uygulanan tüp bebek işlemleri
(1) Hasta çocuk sahibi olup, tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve tıbben zorunlu görülmesi halinde bu çocuğun tedavisi amaçlı preimplantasyon genetik tarama yapılarak uygun kök hücre vericisi kardeş doğmasına yönelik olarak Kemik ıliği Transplantasyon Merkezi bulunan üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucuları sağlık kurulları tarafından hasta çocuk adına düzenlenen bu durumların belirtildiği tıbbi genetik uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporuna dayanılarak yapılan tüp bebek tedavilerine ilişkin giderler Kurumca karşılanır.
(2) Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden Kurumla sözleşmeli üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (tüp bebek merkezi) birine başvurabilirler.
(3) Tüp bebek tedavisinde kullanılacak ilaçlar, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden tüp bebek tedavisinin yapıldığı üremeye yardımcı tedavi merkezi kadın hastalıkları uzman hekimlerince yazılacaktır. Her bir tüp bebek denemesine ilişkin olarak toplamda 3000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedelleri Kurumca karşılanır.
Tüp bebek tedavisi işlemleri
(1) Evli olmakla birlikte eşlerden herhangi birinin evlat edinilmiş çocukları hariç soybağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması koşuluyla genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisinin, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısının;
a) Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
b) 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
c) Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi,
ç) Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması,
d) En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması ,
şartlarının birlikte gerçekleşmesi halinde en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavilerine ilişkin giderler Kurumca karşılanır.
(2) Kuruma devredilen sosyal güvenlik kurumlarınca daha önce ödenen tüp bebek tedavileri, işlem adetlerinin hesaplanmalarında dikkate alınır.
(3) Tüp bebek tedavisi için düzenlenecek sağlık kurulu raporu, bünyesinde kadın hastalıkları ve doğum kliniği ile üroloji kliniği (bünyesinde üroloji kliniği bulunmayan ancak, üroloji uzman hekiminin konsültan olarak görev yaptığı, eğitim veren kadın-doğum hastaneleri dâhil) bulunan üçüncü basamak sağlık kurumlarında iki kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi ve bir üroloji uzman hekiminin katılımı ile oluşturulan sağlık kurulları tarafından düzenlenecektir. Sağlık kurulu raporlarında, hasta yaşı, kimlik bilgilerinin yanında, tanı, endikasyon, uygulanacak tedavi, kullanılacak ilaçların günlük ve maksimum dozları da belirtilecektir.
(4) Sağlık kurulu raporlarında, son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun belirtilmesi yeterli olup, ekinde veya raporda teşhise esas belge ve bilgiler ayrıca aranmayacaktır. Ancak bu belgelerin hasta dosyasında bulunması ve gerektiğinde ibraz edilmesi zorunludur. Ayrıca, evli çiftlerin çocuklarının olup olmadığı ile eşler için vukuatlı nüfus kayıt örneği, merkezde tutulan hasta dosyasında saklanacaktır.
(5) SUT eki ilaç listelerinde yer almak kaydıyla tüp bebek tedavisinde kullanılacak ilaçlar, sağlık kurulu raporuna istinaden tüp bebek tedavisinin yapıldığı üremeye yardımcı tedavi merkezi kadın hastalıkları uzman hekimlerince yazılacaktır.
(6) En fazla 2 (iki) siklus ve toplamda 6000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedelleri Kurumca karşılanacaktır.
(7) Tüp bebek tedavisine başlanan kadının deneme öncesi 40 yaşından gün almış olması durumunda, yardımcı üreme yöntemi tedavisine ait bedeller, tedaviye daha önce başlanmış olsa dahi Kurumca karşılanmaz.
sağol canım inşallah....
vallah arkadaşlar her ay aynı şeyleri yaşadığımdan artık ne gerçek ne değil ayırt edemiyorum:) farklı birşeylerde yok gibi:) sadece bu ağrılara göre şimdiye kadar sökülmem lazımdı ama normal günüm zaten yarın hayırlısı artık. Allah ım hepimizin gönlüne göre evladı kucağımıza almayı nasip eylesin..
Birşey soracağım eşleriniz testleri yaptırıken sizlere sorun yaşatıyormu.. Ya ben kavga dövüş götürüyorum hastaneye...
Yeterrrr bu yazdıĞın tÜp bebek de İndİrİm İsteĞİ formumudur nedİr İŞde tamda anlayamadım nerden ulaŞacaĞız nereye gİreceĞİzde bulaacaĞız. Bencede Şartların dagada uygun hale getİrİlİmesİ lazım. Yok 30 yaŞına geleceksİn yok 3 yıl evlİ olacaksın yok 3 kere aŞılama deneyeceksİn sonrada rapor alacaksın... Çok aĞır Şartları var ssk veya baĞkurdan yararlanmak İsteyenler İÇİn.
canm amin inşşşş
ben 6 yılık evliyim iki başarısız tüp bebk denem oldu
ilk dönemlerde tet vermeye gitmektense ölmeyi tercih erder durumdaydı eşim hatta ilk tedavimizde bana hiç destek olmadı ama ben ona asla bunun bir eksiklik olmadığını alatım hep hiç bıkamdan usanmadan onun en uygun olduğu zamalarda konuştum bu konuda kırmadım destek olamaya çlaıtım (ne kadar becerdim bilmiyorum ama )
belki bunların etkisi belkide sorunu hazmetmekten dolyı şimdi bana sölemeden sormadan kendisi gidip test veriyor
biz zorda olsa aştık inşş sizde aşarsınız canım
slm kızlar meryem sperm azlıgı oldugu haldemı hamıle kaldı bır bılgısı olan varmı??????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?