erkek kardeş, yenge ve kuzen tarafından sömürü

kenadams

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2016
169
541
103
Arkadaşlar merhaba, bu dert benim değil yakın arkadaşımın. Durumuna gerçekten üzüldüğüm ve devamlı aynı uyarıları yaptığım için sizin tavsiyelerinizi bekliyorum.
Arkadaşım iki kardeş, babaları 10 sene önce vefat etmiş. Baba hasta yatağındayken, erkek kardeş imza yetkisini alıp oturdukları evi satıp bir güzel yemiş. Anne de oğlumdur diye ses çıkarmamış, erkek kardeş de evlenmiş. Baba vefat edince ana kız kiraya çıkmak zorunda kalmışlar. Bu erkek kardeş bir gün bile evi satıp parasını yedim, en azından kiralarına yardım edeyim demiyor.
Ayrıca bir de arkadaşımın annesi evlerine kendi yeğenini almış(Yeğenin anne babası hayatta). Kız 20 yaşında, çalışıyor ve okumayı da düşünmüyor.
Eve gram katkısı yok, her şeyi ayağına bekliyor ve maddi manevi sömürü yapıyor.
Şimdi asıl sorum, arkadaşımın annesinin söylediklerini yazıyorum tek tek:
Kardeşin araba alacakmış söz verdim, sen de şu kadar para koyarsın.
Yeğenim vazgeçti okumak istiyor, ama puanı özele anca yetiyor, ben senin adına söz verdim, taksitlerini sen ödeyeceksin.
Ben senin çantandan yemek kartını alıp yeğenime verdim, dışarı çıkacak çocuk yemek yemesin mi? vs vs

Arkadaşım da yumuşak başlı olduğu için sadece ağlıyor, annesine kıyamıyor. Annesinin saflığından ve iyi niyetinden böyle olduğunu sanıyor.(ki bence değil)
Bu durumda ne yapmalı sizce?

ayyy buneee tüm çevresi kızı emcük emcük kemiriyo resmen yaa. ağlamakla bi yerevaramaz yaşı kaç bilmem ama okulu bittiyse o evden kaçip kendi ayakları üzerinde durmalı. öğrenciysede yapılcak cok bişey yok tüm herşeye he deyip geçsin yapmasın parasını kartını saklasın yok almıom desinevde tutmasın. insan anasınada güvenmezse baska kime güvencek. bu nasıl aile yaa yazık gerçekten..

çalışıyor çok şükür, önceki işyerinden aldığı yüklü bir tazminatı var bankada duran. Yengenin gözü o parada aslında.

Ayrı eve cıksın.Anne daha cok sömurur bu kızı.

Kız eve asla katkı sağlamasın.
Taksidim var deyip kendi atsın kenara ve olacakları izlesin.
3 gün sonra kendi bir hayat kurmak istese yada evlense kimse kılını kıpırdatmaz.

Ağlayarak çözemediğine göre başka şeyler yapması gerektiğini düşünmemiş mi hiç?
Yeğeni evine gönderecekler, okul taksitlerini kendi ailesi düşünsün.
Yada adam gibi üniye hazırlanıp tekrar sınava girsin, seneye devlet üni kazansın.
O arkadaşının derdi değil, kim çözerse çözsün.
Yemek kartınıda yeğenden hemen bugün istesin ve alsın.
Bankada ki parasını asla ve asla bu aileye yedirmesin. Gerekirse kimseye söylemeden yatırım yapsın.
1+1 de olsa ev peşinatı yapsın o parayla, kiraya verip kalan krediyi kirayla ödesin mesela.
Yeğenim aç kalmasın ama kızım kalabilir, oğlum bir ev parasını yemiş olabilir ama hakkı yenen kızım eşek gibi çalışıp arabasını da alsın abisinin totosunu rahat ettirsin diyen anneyi de abisinin evine göndersin.
Madem evimizi yedin bitirdin anneme de sen bakacaksın desin.
Mümkün olduğu kadar bu aileden uzaklaşıp kendi düzenini kursun, gerekirse şehir değişikliği yapsın.
He şimdi tavrını koymazsa ağlamak çözüm değil, bu aileye yetmek için daha fazla çalışsın. Bu aile sırtını ona dayamış çünkü
Daha ne yeğenler abiler gelir gider o eve.

Eee tamam işte önceki yorumumda haklıymışım, o gelin ve oğluyla yaşayacak anne
Kızda kendi hayatına bakacak.

Kiz alsın basini kendisine yeni bir yol çizsin. Iyi niyetli olmak farklı şey, kendini göz göre göre kullandirtmak ayrı şey. Aklını başına devsirsin. Çalıştığını kimseye vermesin, kuzenine de gerekeni söylesin, kimsenin hizmetciligini yapmasın. Misafir misafirliğini bilecek. Kuzeninin okuması gerekiyorsa ailesi düşünsün. Kardeşinde vicdan olsa bunları yaşatmaz. Ailesine sahip çıkar. Lütfen arkadaşınızın gözlerini açın.

Arkadaşınıza akıllı olmasını gözünü açmasını parasını bir yere bağlamasını söyleyeceksiniz....

Eşek olursan semer vuran çok olur. Anneye rest çekecek yeğen evine gönderilecek, anne de erkeği kollamaktan vazgeçecek. Yoksa kendine ayrı ev tutsun annesi de ne yapıyorsa yapsın. Böyle hayat mı geçer ya tabii küçüklüğünden beri ezilmiş, erkek kardesin ayakları altına serilmiş, hâlâ küçük bir kız çocuğu gibi annesine yaranmaya çalışan biri belli ki. Yeterince cesaret ve gözündeki perdenin kalkması için önce psikolojik destek almalı.

Kızda bu değersizlik hissi, bu gereksiz vicdan varken o tazminatı gider kendi elleriyle verir.
Aklı olan insan kendini bu kadar somurtturmez. Evden kısıp oğluna para gonderen anneyi de düşünmez.
Arkadaşınız size sadece deşarj olmak için anlatıyor, boşu boşuna sizi geriyor. Hiç de bir şey yapmayacak bence . Yerinde olsam etkilenmeye başladığım yerde bunu ona söyler, bana dert anlatmamasini rica ederdim

Yapılacaknley basit aslında birikmiş parası ile bir artı bir eve peşinat yapacak, maaşını krediye bağlayacak ve o eve çıkacak. Annesinedr ben babamın evinden hakkımı abime yedirdin, senelerce beni sömürdün diğer evlatlarına gönderdin bende artık hayatıma bakıyorum. Madem maaşını abime gönderiyorsun git sende onlarla yaşa. Ben artık kendi hayatıma bakıyorum diyecek ve kendi hayatına bakacak. Eminim arkadaşınızıj adam akıllı bir ilişkisi bile olamamıştır o vampir anne yüzünden. Kendisini evlat olarak görmeyip yolmaya çalışan kadını doğurdu diye senelerce tepeye çıkarmaya gerek yok. Senelerce yapmış zaten evlatlığını, birazda yağdırdığı diğer çocukları evlatlık yapsın.

Arkadaşın annesi, erkek kardeşi, yengesi, yeğeni ve ona ulaşılmasına sebep olacak tüm akrabalarından boşansın ve hemen ayrı bir eve çıksın, hiç kimseye de evinin yerini söylemesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…