- 29 Eylül 2014
- 9.595
- 19.523
- 498
Eve girse kiraya verse gelen parayı takside odese de olur.vermek zorunda kalırsa bile minimum vermiş ve evi olmuş olur annesini bırakamaz böylesi kendimden biliyorum .ne kadar az yedirse o kadar iyi .evi de kendi üstüne almali.. annesinin değil .zaten kredi kızın üstüne çıkar .başkada çözümü yok gibiYapılacaknley basit aslında birikmiş parası ile bir artı bir eve peşinat yapacak, maaşını krediye bağlayacak ve o eve çıkacak. Annesinedr ben babamın evinden hakkımı abime yedirdin, senelerce beni sömürdün diğer evlatlarına gönderdin bende artık hayatıma bakıyorum. Madem maaşını abime gönderiyorsun git sende onlarla yaşa. Ben artık kendi hayatıma bakıyorum diyecek ve kendi hayatına bakacak. Eminim arkadaşınızıj adam akıllı bir ilişkisi bile olamamıştır o vampir anne yüzünden. Kendisini evlat olarak görmeyip yolmaya çalışan kadını doğurdu diye senelerce tepeye çıkarmaya gerek yok. Senelerce yapmış zaten evlatlığını, birazda yağdırdığı diğer çocukları evlatlık yapsın.
Özel bir şirkette departman müdürünün asistanlığını yapıyor, maaşı da fena değil. Siz de Allah'a havale edin, ben kendi ailem için de aynısını yaptım maalesef.Sömürtmesin kendini. Herşeyin bi sınırı var. Mesleği nedir, farklı bi ilde düzen kuracak bi meslekse farklı bi ilde tek başına yaşasın. Ben aynısını yaşadım yıllarca da sömürüldüm ve 28 yaşımda söylediğimi yaptım. Tayin alıp başka bi şehirde düzen kurdum. Geldiğimden beri de daha da para yedirmedim. Benimkiler de benden alıp alıp oğullarına akıttılar. Allah sorsun hesabını ne diyim artık
evet, hala annemi üzüyorlar o üzülmesin diye veriyorum paraları diyor. E annen sen üzülünce üzülmüyor mu diyorum. Cevap yok. Bu konuyu açtıktan sonra kendi haline bırakmayı ve ona tavsiyelerimi de kesmeye karar verdim. Günün sonunda o banka hesabına gidiyor yine paraları, ben de boş yere üzülüyorum.Ne saftirikler var ya dunyada. Zaten olmasalar, dolandiricilar, uckagitcilar, asalaklar nasil hayatta kalacakti. Aglamaya devam etsin o. Hicbir seyi degistiremez boyle tipler, ölene kadar sömurulecek. Siz kendinizi koruyun, dinlemeyin dertlerini.
Annesine Aşırı düşkün bir evlat olarak cevabım şudur: öyle anneye rest çeker ayrı eve çıkar yüzüne bile bakmazdım hastalansa bile. Kıymetli oğlun torunun baksın derdim. Bariz sevmiyor değer vermiyor kıza. Öyle anne olmaz olsun.yazık gerçektenkız olmasa anne, babadan kalan bir emekli maaşıyla faturaları bile anca öder. O yüzden terkedip gidemiyor. Bu arada anne zaten maaşını asla ev için harcamıyor. Biriktirip erkek çocuğuna yolluyor, gelin rahat etsin diye
Xxx abla hiç aile kuramaz. Hayatı boyunca bunlar tarafından sömürülür kendi yaşlanınca da ortada kalır soranı olmaz.Geçtiğimiz aylarda bunların evinde kalan yeğeni diyor ki" Xxx abla, kuaföre gideceğim yeni keşfettim sen de benimle gel, sonra yemek yeriz birlikte". Neyse arkadaşım gittiğinde bu yeğenin de kuaförde işi bitmiş. (Boya, kesim, ağda vs) Arkadaşımı görünce hemen dışarı çıkmış çantasını vs alıp.. Niye diyorum, hesabı ödetmek için! Xxx ablam öder diye çağırıp kaçmış dışarı.
Öyle yapıyorum zatenÖzel bir şirkette departman müdürünün asistanlığını yapıyor, maaşı da fena değil. Siz de Allah'a havale edin, ben kendi ailem için de aynısını yaptım maalesef.
Ay bune ya bana afakanlar bastı o nasıl bir aile. Bu kız hakkını savunmadığı sürece daha çok ağlar. "Arkadaşlar merhaba, bu dert benim değil yakın arkadaşımın. Durumuna gerçekten üzüldüğüm ve devamlı aynı uyarıları yaptığım için sizin tavsiyelerinizi bekliyorum.
Arkadaşım iki kardeş, babaları 10 sene önce vefat etmiş. Baba hasta yatağındayken, erkek kardeş imza yetkisini alıp oturdukları evi satıp bir güzel yemiş. Anne de oğlumdur diye ses çıkarmamış, erkek kardeş de evlenmiş. Baba vefat edince ana kız kiraya çıkmak zorunda kalmışlar. Bu erkek kardeş bir gün bile evi satıp parasını yedim, en azından kiralarına yardım edeyim demiyor.
Ayrıca bir de arkadaşımın annesi evlerine kendi yeğenini almış(Yeğenin anne babası hayatta). Kız 20 yaşında, çalışıyor ve okumayı da düşünmüyor.
Eve gram katkısı yok, her şeyi ayağına bekliyor ve maddi manevi sömürü yapıyor.
Şimdi asıl sorum, arkadaşımın annesinin söylediklerini yazıyorum tek tek:
Kardeşin araba alacakmış söz verdim, sen de şu kadar para koyarsın.
Yeğenim vazgeçti okumak istiyor, ama puanı özele anca yetiyor, ben senin adına söz verdim, taksitlerini sen ödeyeceksin.
Ben senin çantandan yemek kartını alıp yeğenime verdim, dışarı çıkacak çocuk yemek yemesin mi? vs vs
Arkadaşım da yumuşak başlı olduğu için sadece ağlıyor, annesine kıyamıyor. Annesinin saflığından ve iyi niyetinden böyle olduğunu sanıyor.(ki bence değil)
Bu durumda ne yapmalı sizce?
Ben öğretmenlik yaparken 40 lı yaşta bir kadın vardı okulumda. Üstü başı dökülüyordu hiç evlenmemiş. Neden bakmıyorsun kendine maaşın var deyince ağladı anlattı. Tüm maaşını neredeyse. Annesi abisi yeğenleri alırmış . Ev araba ödetmişler . Eşya giyim herşeyini taksidini de. Önce üzüldüm sonra sana müstahak dedim. Aile sevgisi böyle bir şey değil çünkü. Kendini sevmeyene değer vermeyene kimse vermez değer.Kızdığım konu ise, kızım niye dışarı çıkıyorsun gel öde hesabını sonra çıkalım diyememesi. Neyse bu seferlik yine ben yapayım bari diyor.
Çok üzülüyorum ben de göz göre bu muameleye ses çıkarmayıp kendini ve geleceğini çöpe atanlara. Aile evimde de çok haksızlık yapıldı bana, ben sefalet çekerken onlar (kayırılan kardeşlerim) keyif süremez diye kestim bağlarımı. Önce kendimizi sevmemiz gerekiyor evet.Ben öğretmenlik yaparken 40 lı yaşta bir kadın vardı okulumda. Üstü başı dökülüyordu hiç evlenmemiş. Neden bakmıyorsun kendine maaşın var deyince ağladı anlattı. Tüm maaşını neredeyse. Annesi abisi yeğenleri alırmış . Ev araba ödetmişler . Eşya giyim herşeyini taksidini de. Önce üzüldüm sonra sana müstahak dedim. Aile sevgisi böyle bir şey değil çünkü. Kendini sevmeyene değer vermeyene kimse vermez değer.
Valla arkadaşım öyle aile o evede çöker eğer o kız o eve geçip kendine ayrı bir hayat kurmazsa. Zaten konu sahibinin arkadaşı öyle ah vah edip gene kuzu kuzu sesini çıkarmayan bir tipse ancak dertleri ile konu sahibini üzer. Ben konu sahibinin yerinde olsam arkadaşıma gerekli şeyleri söyler eğer arkadaşı bu yönde adım atmazsa, basiret ve cesaretsizliğini açık açık yüzüne vurup, kendi sebep olduğu ve ancak kendisinin çözebileceği bir şey yüzünden adım atmayarak hem moralini hem de zamanını çaldığı için bu konuyu konuşmak istemediğimi söylerdim. Zira gerçek arkadaş gerektiğinde acıtsa da dürüst olabilendir. Burada sorunun sebebide sonucuda konu sahibinin arkadaşı. Başkalarına sponsor olmak için kendini gönüllü yakıp kendi hayatını çalıyorsa ağıdınıda tek başına arkadaşının kafasını şişirmeden yakmalı. Konu sahibinin ayrıldığı erkek arkadaşıda akıllı adammış, aklı başında hiç kimse konu sahibinin arkadaşı gibi toksik insanlarla olmak istemez.Eve girse kiraya verse gelen parayı takside odese de olur.vermek zorunda kalırsa bile minimum vermiş ve evi olmuş olur annesini bırakamaz böylesi kendimden biliyorum .ne kadar az yedirse o kadar iyi .evi de kendi üstüne almali.. annesinin değil .zaten kredi kızın üstüne çıkar .başkada çözümü yok gibi
En doğrusunu yapmışsınız. Sizi sadece para veriyorsunuz diye seven kardeşten uzak durulmalı.Çok üzülüyorum ben de göz göre bu muameleye ses çıkarmayıp kendini ve geleceğini çöpe atanlara. Aile evimde de çok haksızlık yapıldı bana, ben sefalet çekerken onlar (kayırılan kardeşlerim) keyif süremez diye kestim bağlarımı. Önce kendimizi sevmemiz gerekiyor evet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?