Erkek kardeşim uslanmıyor

birdishekimiyim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
396
Puanlar
73
8 yaşında erkek kardeşim var. Asla laf anlatamıyoruz. Evi toplayan düzenleyen benim. Sürekli tuhaf şeylerle evi dağıtıryor. Ve toplamıyor. Kavga dövüş gürültüyle ancak. Oyuncaklarını vermem diyorum yine toplamıyor. Hiçbir korkusu yok. Az önce almış bir sürü bir strafor, bunlarla burada oynamazsın dedim. İlla oynayacak diye bağırmaya başladı, sonra çok şiddetli şekilde vurmaya. Bakın asla durdurabileceğimiz şekilde değil, bağırmalar sanki çocuğu öldürdük gibi halbuki o bize vurup bağırıyor. Elini tutup yapma vurma desem de nafile. Saçımı nasıl çektiğini tahmin edemezsiniz artık sabrım taştı ben de ittim yine anlamıyor. yani şuuru kapalı sanki. İstediği olacak öbür türlü şiddet bağırma. Dışarıya bir sürü ses gitti. Çok utanıyorum

8 yaşında erkek kardeşim var. Asla laf anlatamıyoruz. Evi toplayan düzenleyen benim. Sürekli tuhaf şeylerle evi dağıtıryor. Ve toplamıyor. Kavga dövüş gürültüyle ancak. Oyuncaklarını vermem diyorum yine toplamıyor. Hiçbir korkusu yok. Az önce almış bir sürü bir strafor, bunlarla burada oynamazsın dedim. İlla oynayacak diye bağırmaya başladı, sonra çok şiddetli şekilde vurmaya. Bakın asla durdurabileceğimiz şekilde değil, bağırmalar sanki çocuğu öldürdük gibi halbuki o bize vurup bağırıyor. Elini tutup yapma vurma desem de nafile. Saçımı nasıl çektiğini tahmin edemezsiniz artık sabrım taştı ben de ittim yine anlamıyor. yani şuuru kapalı sanki. İstediği olacak öbür türlü şiddet bağırma. Dışarıya bir sürü ses gitti. Çok utanıyorum
8 yaşındaki çocuğu mu şikayet ediyorsun sen gerçekten şu an
Senin yaz okulun falan yok mu

Öfke problemi vardır belki, çocuk ve ergen ruh sağlığına götürebilirsiniz. Onun haricinde 8 yaşındaki çocuklar etrafı dağıtır, toplamayı küçük yaşlardan itibaren öğrenmediyse, onlara toplamak zor geliyor.
Yok hani hibçir otoriteden çekincesi yok. Yani sadece bağırma ve şiddet uygulama

Ya şikayet mi ediyorum napacağımızı soruyorum. Yaz okulum olmasıyla ne alakası var?
Annen baban 2 çocuğa (bu + diğer kardeşin de ayni) disiplin verememiş. Bırak dagitsin sen toplama. Daha da geç olmadan pedagoga falan gitmeliler üçü de. Çocukla inatlaşma ebeveynleri versin terbiyesini. Bunlarla senin işin zor ben olsam odamdan çıkmam valla. Işe falan girsene yazın bunlarla kalmamak için?

Anne, babanız nerede?
Kardeşinizin yazı nasıl geçiyor? Sürekli evde mi? Herhangi bir kurs, yaz okulu, spor var mı enerjisini atabileceği bir şeyler?
Evin her yerini dağıtması doğru değilse de ev içinde oyun oynayıp, meşgul olacağı bir şeyler, bir alan olması lazım. Çocuklarhübün büyük bir kısmında evdeyse dağınıklık kaçınılmaz oluyor. Sonrasında beraberce toplamayı kabul etmesi gerekir tabi.
Şiddet ve bağırmanın da öncesi vardır. Kendi maruz kalıyor mu böyle şeylere, dijital oyunlarla fazla zaman geçirip oradan mı etkileniyor? Bunların hepsi önemli ama sizin tek başınıza çözeceğiniz şeyler değil.

maalesef bence bu senin çözebilceğin bir konu değil. ailen bu gibi şeylere açık bir aileyse profosyonel destek almalısınız. tabii her aile bunu kabuş etmiyor ne yazık ki. Çocuk o ne gerek var diyip geçiştirebilirler. ama bu senin sorumluluğun değil anne babanın sorumluluğu

Anne, babanız nerede?
Kardeşinizin yazı nasıl geçiyor? Sürekli evde mi? Herhangi bir kurs, yaz okulu, spor var mı enerjisini atabileceği bir şeyler?
Evin her yerini dağıtması doğru değilse de ev içinde oyun oynayıp, meşgul olacağı bir şeyler, bir alan olması lazım. Çocuklarhübün büyük bir kısmında evdeyse dağınıklık kaçınılmaz oluyor. Sonrasında beraberce toplamayı kabul etmesi gerekir tabi.
Şiddet ve bağırmanın da öncesi vardır. Kendi maruz kalıyor mu böyle şeylere, dijital oyunlarla fazla zaman geçirip oradan mı etkileniyor? Bunların hepsi önemli ama sizin tek başınıza çözeceğiniz şeyler değil.
Evet futbola gidiyor düzenli akşamüstü de parka çıkarıyoruz yani

Bu sizin çözeceğiniz bir durum değil
Bu kadar öfkeli olması da normal değil.
Çok geç olmadan kardeşinizi aileniz bir uzmana götürmeli.
Maalesef suça sürüklenen çocukların temelinde bu tarz olayları görmezden gelmekten kaynaklanıyor.

Anne babanızın yapacağı birşey. İkisi bir olup sınır koyacak ve uygulayacsklsr. Evde herkes aynı şeyi söyleyecek. Tepinip bağırdı mı bazı şeylerden mahrum kalacaklar. Şiddet içerikli video oyun vs yasaklanacak. Bunları sizin yapmanız mümkün değil.

Sizin yapacağınız belli. Arkasını toplamayın. Anneniz toplasın. Yüz göz olmayın. Bu işler sizin değil. Doğuran baksın bir zahmet 😀…anneniz durumu görsün ki düzeltmeyi denesin.

Bu sizin çözeceğiniz bir durum değil
Bu kadar öfkeli olması da normal değil.
Çok geç olmadan kardeşinizi aileniz bir uzmana götürmeli.
Maalesef suça sürüklenen çocukların temelinde bu tarz olayları görmezden gelmekten kaynaklanıyor.
Gidiyor asla o kadar umursamaz ebeveynler değil. Kardeşim adhd sahibi bir çocuk, 2 aydır terapiye gidiyor bu davranışlarıyla alakalı. Dışarıda hiç böyle değil kimseye karışmaz hatta psikolog evde böyle davranışları olmasına çok şaşırdı.

Gidiyor asla o kadar umursamaz ebeveynler değil. Kardeşim adhd sahibi bir çocuk, 2 aydır terapiye gidiyor bu davranışlarıyla alakalı. Dışarıda hiç böyle değil kimseye karışmaz hatta psikolog evde böyle davranışları olmasına çok şaşırdı.
tahmin edeyim, "özgüvenli" yetişsin diye yaptıklarına gık çıkarmıyor ailen. ama çocuk anneeğğğ babaaağğ diye seslendiğinde yüzüne bakan yok.

Actigin bütün konular neredeyse aynı ailece terapiye gidin

O çocuk annenin yüzünden bu halde zira senin kücügün olan kız kardeşinde farksız

Ya çık evden zaten başka yerdeydin diye hatirliyorum yada o cocuk terapi almali

Back
X