Erkek kardesim

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.013
1.005
333
Merhaba kizlar

Sizden akil almak istedim.

Benim annem temizlik takintili bir kadin normalde ama kardesimin yaptiklarindan kim olsa rahatsiz olur.

Kardesim lise 2 ye gidiyor erkek. Gercekten cok pis bir cocuk. Ciddi derecede babama cekmis. Annemle babam ayrilar. Babam da cidden cok pis bir adamdi. Annem banyoya zor sokar coraplarini kavga gurultuyle degistirirdi o derece.

Neyse sorun soyleki kardesim odasinda birsey yiyip icse kaldiriyor dolaplarin ustune. Ic camasirlarini coraplarini dolaplarin icine sokusturuyor. Annem neredeyse aglamakli oluyor. Siniri bozuluyor. Ne kadar konussa da kizsa da ayni degisen hicbirsey yok. Ustu kirlense sokusturuyor dolaplara. Kirliye atmiyor. Daha yazamayacagim bir suru sey. Toplamasa nereye kadar. Toplamamayi da denedi degisen biesey yok.

Benden nasil boyle bir cocuk oldu diyor. Gercekten ne kadar gosterirsen goster huy cekince cekiyor. Babamdan ayrilali 10 yil oldu. Kardesim kucuktu. Hadi ondan gordu desek gormedi. Babayla buyumedi.

Psikiyatriyemi gitmek lazim? Dunya umrunda bir cocuk degil. Yoksa suan ergenlik donemi yasayan bilen varmidir?

Üstüne gitmek yerine aşama aşama çözmeyi deneseniz. Mesele kardeşinin odasına küçük bir çöp kovası ve çamaşır sepeti koysanız, kirlileri dolaba sokuşturmak yerine o kirli sepetine atsa? Anneniz de çamaşır yıkayacağı zaman o kirli sepetinden alır kirlileri?

Anne alıp yıkamasa kirli kirli giyer. Böylelerinin umrunda olmaz.
Valla temiz olmayan olmuyor. Israrla annenizin söylemesi lazım belki fayda eder.

Benim oğlum da böyle olmasada dağınık bir çocuk. Yediği içtiği odasında kalır ben toplamasam aylarca durabilir hiç rahatsız olmaz. Çok konuştum ama başaramadım. Sinirlerim bozuluyor bazen bir kaç gün girmiyorum odasına sonra dayanamayıp topluyorum. Sanırım birazda kişilikle alakalı bu durumlar.

Benim oğlum da böyle olmasada dağınık bir çocuk. Yediği içtiği odasında kalır ben toplamasam aylarca durabilir hiç rahatsız olmaz. Çok konuştum ama başaramadım. Sinirlerim bozuluyor bazen bir kaç gün girmiyorum odasına sonra dayanamayıp topluyorum. Sanırım birazda kişilikle alakalı bu durumlar.

Ya masada kalsa hadi dicem belki de sandalye cekip dolabin taaaa dibine sokusturmak nedir. Annemde sizin gibi dayanamiyor topluyor.

Ya denedi ben en son care buraya yazayim dedim. Odasinda cop kovasi var. Kirli sepeti almadik. Ama cop kovasi oldugu halde kaldirip taaa dolabin tepesine atiyor. Okadar efor sarfedene kadar git mutfga gotur yani. Iccamasirlarini bile kirli kirli dolaba sokusturuyor. Annem delirmek uzere. Yapmasa da degisen birsey yok. Kac kez denedi. Mecbur kalip yapiyor.

Ergenlik bu adi ustunde gencler bu donemde pis ve tembel olmalariyla bilinirler :)

babana cekmissin diye yaftalamak yerine sabirla guzellikle uyarin. İnsan icine bu sekilde kötü kokarak cikmamasi gerektigini insanlarin rahatsiz olacagini anlatin. Odasina da arkadaşlarını cagirmiyor mu? Bir kac defa arkadaslari daginik halde gorse belki anlar bu durumun hos olmadigini.

Psikologa da elinizden gelen herseyi yaptiktan sonra hala cozum bulamadiysaniz gidin elbette ama once anneniz gidip nasil davranmasi gerektigiyle ilgili gorussun belki kardeşinin gorusmesine gerek bile yoktur.

Ay bi de bu cocuk ilerde evlencek elin kizini delirtecek:confused:Ben bunun yapi oldugunu dusunuyorum psikologla felan duzelcegine inanmiyorum.Kimi insan tembeldir kimi yerinde duramaz kimisi cok tituzdir kimisi pasakli kimi duygusaldir kimi cimridir vs Bunlarin degiscegine inanmiyorum.

Ergenlik faktörünü göz ardı etmeyin. Kişinin en "benmerkezci" olduğu dönemdir ayrıca hem fiziksel hem psikolojik olarak birçok değişiklik yaşıyor. Baba gibi bir otorite figürünün de eksikliği var anladığım kadarıyla.

Annenizin o odayı temizlemezse ve kirli çamaşırlarını bulup yıkayamazsa tam olarak ne olacağını görüp yaşaması gerekiyor.

Mesela temiz bir kıyafet bulamadığında son çare soracak nerde kıyafetim diye? Anneniz de sakince :" dolaba tıkıştırdığın için bulamadım o yüzden yıkanamadı kıyafetlerin maalesef, kirlilere koyarsan yıkayacağım" desin.

Bu tercih ve sorumluluk alma sürecini ona tanıyın. Tecrübe etmesi gerekiyor bunu.

Acaba odaya ufak notlar yazıp yapıştırsa anneniz çok mu ters teper. Ben de çok dağınık bir çocuktum. Odada bir şey yiyip içmezdim ama elbiselerim sandalyenin üstünde kalırdı mesela. Gün gün anlardınız ne giydiğimi. Bir gün eve geldim. Annem ufak notlar yapıştırmış post ite yazıp. İşte "bak bunlar burada kırışıyor, bir daha giymen gerektiğinde ütülememiz gerekecek" "bunları almak için ben çok çalışıyorum, sen de bana temiz tutarak ve uzun süre kullanılacak durumda olmasını sağlayarak yardımcı olur musun?" "bunlar kirli, yeri kirli sepeti, odandaki kirlilerin kokusu evi de etkiliyor" "gardırobundaki kirliler temiz kıyafetlerini de kirletiyor" "aldığını yerine koymazsan aradığını bulamazsın" "bak bunun yerini bana soracaksın, koyduğun yere bak diyince kızma" gibi gibi. Galiba bir hafta içinde tertipli bir çocuk olmuştum.

Gen çekmiş yapacak bir şey yok.

Üstüne gitmek yerine aşama aşama çözmeyi deneseniz. Mesele kardeşinin odasına küçük bir çöp kovası ve çamaşır sepeti koysanız, kirlileri dolaba sokuşturmak yerine o kirli sepetine atsa? Anneniz de çamaşır yıkayacağı zaman o kirli sepetinden alır kirlileri?

aynısını yazacaktım :)

almayın dolaptan yıkamayın. en fazla 2 3 kere daha giyer kokudan kendi rahatsız olmasa bile arkadaşları dalga geçer anlar durumu. liseli gençler zaten acımasız azıcık koksa yerin dibine sokarlar onu. hatta anneniz yapabiliyorsa odası darmadağınıkken arkadaşlarınıda çağırsın görsün gününü..

Merhaba kizlar

Sizden akil almak istedim.

Benim annem temizlik takintili bir kadin normalde ama kardesimin yaptiklarindan kim olsa rahatsiz olur.

Kardesim lise 2 ye gidiyor erkek. Gercekten cok pis bir cocuk. Ciddi derecede babama cekmis. Annemle babam ayrilar. Babam da cidden cok pis bir adamdi. Annem banyoya zor sokar coraplarini kavga gurultuyle degistirirdi o derece.

Neyse sorun soyleki kardesim odasinda birsey yiyip icse kaldiriyor dolaplarin ustune. Ic camasirlarini coraplarini dolaplarin icine sokusturuyor. Annem neredeyse aglamakli oluyor. Siniri bozuluyor. Ne kadar konussa da kizsa da ayni degisen hicbirsey yok. Ustu kirlense sokusturuyor dolaplara. Kirliye atmiyor. Daha yazamayacagim bir suru sey. Toplamasa nereye kadar. Toplamamayi da denedi degisen biesey yok.

Benden nasil boyle bir cocuk oldu diyor. Gercekten ne kadar gosterirsen goster huy cekince cekiyor. Babamdan ayrilali 10 yil oldu. Kardesim kucuktu. Hadi ondan gordu desek gormedi. Babayla buyumedi.

Psikiyatriyemi gitmek lazim? Dunya umrunda bir cocuk degil. Yoksa suan ergenlik donemi yasayan bilen varmidir?
bence psikolog

Acaba odaya ufak notlar yazıp yapıştırsa anneniz çok mu ters teper. Ben de çok dağınık bir çocuktum. Odada bir şey yiyip içmezdim ama elbiselerim sandalyenin üstünde kalırdı mesela. Gün gün anlardınız ne giydiğimi. Bir gün eve geldim. Annem ufak notlar yapıştırmış post ite yazıp. İşte "bak bunlar burada kırışıyor, bir daha giymen gerektiğinde ütülememiz gerekecek" "bunları almak için ben çok çalışıyorum, sen de bana temiz tutarak ve uzun süre kullanılacak durumda olmasını sağlayarak yardımcı olur musun?" "bunlar kirli, yeri kirli sepeti, odandaki kirlilerin kokusu evi de etkiliyor" "gardırobundaki kirliler temiz kıyafetlerini de kirletiyor" "aldığını yerine koymazsan aradığını bulamazsın" "bak bunun yerini bana soracaksın, koyduğun yere bak diyince kızma" gibi gibi. Galiba bir hafta içinde tertipli bir çocuk olmuştum.

Bunu anneme soyleyeyim tesekkurler. Ama hic umut yok denemek lazim :)

Back
X