- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.186
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Parayi kesin yani lise 2de harcligini anneniz siz veriyorsunuzdur ne zaman copunu cope kirlini sepete atmayi insan gibi yasamayi pis seyleri oraya buraya sikistirmamayi secersen gelir harcligini alirsin diyin@saripisisi Bunu yuzune karsi soylemiyoruzki
Bu tamamen karakter ile alakalı yaş , cinsiyet yada yetiştirme ile alakası olduğunu sanmıyorum.Merhaba kizlar
Sizden akil almak istedim.
Benim annem temizlik takintili bir kadin normalde ama kardesimin yaptiklarindan kim olsa rahatsiz olur.
Kardesim lise 2 ye gidiyor erkek. Gercekten cok pis bir cocuk. Ciddi derecede babama cekmis. Annemle babam ayrilar. Babam da cidden cok pis bir adamdi. Annem banyoya zor sokar coraplarini kavga gurultuyle degistirirdi o derece.
Neyse sorun soyleki kardesim odasinda birsey yiyip icse kaldiriyor dolaplarin ustune. Ic camasirlarini coraplarini dolaplarin icine sokusturuyor. Annem neredeyse aglamakli oluyor. Siniri bozuluyor. Ne kadar konussa da kizsa da ayni degisen hicbirsey yok. Ustu kirlense sokusturuyor dolaplara. Kirliye atmiyor. Daha yazamayacagim bir suru sey. Toplamasa nereye kadar. Toplamamayi da denedi degisen biesey yok.
Benden nasil boyle bir cocuk oldu diyor. Gercekten ne kadar gosterirsen goster huy cekince cekiyor. Babamdan ayrilali 10 yil oldu. Kardesim kucuktu. Hadi ondan gordu desek gormedi. Babayla buyumedi.
Psikiyatriyemi gitmek lazim? Dunya umrunda bir cocuk degil. Yoksa suan ergenlik donemi yasayan bilen varmidir?
Çöp kovası durumunu anlamadım ?Ya da onun odasına alın bitane kirli sepeti ona atsın ?Ya denedi ben en son care buraya yazayim dedim. Odasinda cop kovasi var. Kirli sepeti almadik. Ama cop kovasi oldugu halde kaldirip taaa dolabin tepesine atiyor. Okadar efor sarfedene kadar git mutfga gotur yani. Iccamasirlarini bile kirli kirli dolaba sokusturuyor. Annem delirmek uzere. Yapmasa da degisen birsey yok. Kac kez denedi. Mecbur kalip yapiyor.
Ya pisliğin geni mi olur? Bu evde yaşıyorsan kurallara uyucaksın diye net olunmalı bence.
Arkadaşın verdiği odasına sepet tavsiyesi güzel, ama kendi de yıkanmıyorsa falan, çevresinden yaşıtı biri bunu bozsa, ne pis koktuğunu vs söylese süper olur.
Oy tembel tenekee, ne güzel yaşlar halbuki...yakında kızların varlığını farketsin, daha çok özen gösterir kendine.Bir ara dis fircalamiyordu deli oluyordum her gordugumde. Ablacim sen tertemiz cocuksun hic yakisiyormu sana diyordum. Neyse onu duzelttik.
Bu tamamen karakter ile alakalı yaş , cinsiyet yada yetiştirme ile alakası olduğunu sanmıyorum.
Benimde bir arkadaşım aynı kardeşiniz gibiydi bir gün evlerine gittim içinde sigara söndürülmüş kupalar, agzına kadar dolu kullukler, yerlerde yatagının ustunde kırlısı temızı karısmıs kıyafetler sütyen külot ne ararsan var ve bu dagınıklıktan pıslıkten rahatsız olmuyordu ve bahsettıgım kişi 20 li yaşlarda annesi ile yaşayan bir bayandı....
Mesela ben duş almasam psıkolojım bozulur, bır gıydıgım kıyafetı helekı ıc camasır ve ust gıyımde asla ıkıncıye gıymem sadece pıjama tarzı ev kıyafetlerımı bırkaç gun ust uste gıyerım o da en fazla 3 gun... Dagınıklığa tahammülüm yoktur.. Ama annem dagınıktır, babam desen eh orta halli... Ama ben kendimi bildim bileli hep böyleyim...
Bence kirli sepeti fikri hoş , kardeşinizle konuşşun sepete at bari desin.. Olmuyorsada bıraksın kendı halıne cok rahatsız olursa kendısı yıkasın camasırını, kendısı toplasın odasını vs vs..
Çöp kovası durumunu anlamadım ?Ya da onun odasına alın bitane kirli sepeti ona atsın ?
Yanlış anlamazsanız bir söz vardır
"Katranı kaynatsan olur mu şeker, cinsine tükürdüğüm cinsine çeker"
Huy yani bu bence bir şey yapamazsınız ama umarım düzelir
Oy tembel tenekee, ne güzel yaşlar halbuki...yakında kızların varlığını farketsin, daha çok özen gösterir kendine.
Benim de benzer yaşlarda kardeşim var. Rabbim hepsini korusun.
İyi de erkeklerin çoğu böyle ki. Kendi kocalarımız da benzer şeyler yapıyor o kadar ortalığa çorap atma diyorum hep ortalıkta.
Odasına çamaşır sepeti koyun kesin üşendiği için atmıyordur. Her giydiğini çıkarınca bu sepete at diyin şimdi o kirlenip kirlenmediğini de anlamaz
Erkeklere basit komutlar vermek lazım anlamaları için
Üşeniyordur sepete atmaya gidecek ya. Dolap arkasına sıkıştırmak işine geliyordur.Iyi de sandalye cekip teee dolabin dibine aokacak eforu keske mutfaga goturmek icin sarfetse hani masa ustunde.kalsa neyse iyi. Kirli seyler surekli dolapta. Dolap arkalarini cekince cikiyor iccamasirlari. Tembelliktenmi birseyleri saklamak icinmi anlamiyorum
+1odasını bir defaya mahsus dip köşe temizleyin, çöp kovası varmış, bir de kirli sepeti koyun, kirli sepetindekiler dışında hiçbir şeyini yıkamayın, pis pis giymek zorunda kalsın. banyo yapmazsa kokacağını söyleyin, onun duyacağı şekilde kızların temiz erkeklere bayıldığından, bir erkeğin yakışıklılığınndan çok temizliğinin önemli olduğundan bahsedin.
en önemlisi geri adım atmayın, temizliğinin sorumluluğunu ona bırakın, bir yerde pes edecek emin olun. etmezse bile hayatı tanıma zamanı gelmiş, bir ömür kimsenin onun arkasını toplamayacağını öğrenmeliartık.