• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek Kardeşim

Alternatif gezme bulmak lazım

Mesela biz avm ye gidince mağaza değil kitapçı geziyoruz o da ucuz değildir ama bir tane almak yetiyor giyside sınır yok

Ya da park bahçe spor gibi etkinliklere yönlendirmek lazım
Kitaplara hiç ilgisi yok. Spora ve boksa gidiyor. Ve sinemayı çok seviyor. Bu yüzden vaktinin çoğu avmde geçiyor.

Bence bir genc ailesinin durumunu bildigi halde rahatca bu kadar pahali birsey isteyebiliyorsa o ozguvenin sebebini bulmak lazim. Bir kere cocuklar daha cok kucukken bile karsiliksiz birsey sahibi olunamayacagini bilmeliler. 400 tl bir bota istiyor cunku para nasil kazaniliyor haberi yok. Eskiden insanlar cocukluktan itibaren tarlada calisirmis hayvan gudermis. 16 yasinda da evlenirlermis ve ev cekip cevirirlermis. Simdiki genclik daha is hayatina 24 yas civari basliyor. O da efendim masa basi olacak, rahat olacak vs.

Gunumuz gencliginin en buyuk sorunu rahatlik bence. Simdiye kadar emin oldugum bir sey var bir insan is hayatina ne kadar erken atiliyorsa o kadar olgun oluyor. Bunu cevrenize bakarak da anlayabilirsiniz.

Hayata atıldığı zaman her zaman özendiği şeyleri yapamayacak, her istediğini alamayacak. Ben de çok şey istiyorum, mesela dünya turuna çıkmak istiyorum, Beymen'de gördüğüm ancak parası 3 maaşım edecek o çantayı istiyorum. İstiyorum istemesine de durumum var mı, yok. Kardeşin de her zaman her istediğinin olmayacağını öğrenmeli. Bu babanın acımasızlığı değil, hayat bunu gerektiriyor. Biraz "hayır"ın ne demek olduğunu öğrensin, babanı da zorlamasın.

Bence bir genc ailesinin durumunu bildigi halde rahatca bu kadar pahali birsey isteyebiliyorsa o ozguvenin sebebini bulmak lazim. Bir kere cocuklar daha cok kucukken bile karsiliksiz birsey sahibi olunamayacagini bilmeliler. 400 tl bir bota istiyor cunku para nasil kazaniliyor haberi yok. Eskiden insanlar cocukluktan itibaren tarlada calisirmis hayvan gudermis. 16 yasinda da evlenirlermis ve ev cekip cevirirlermis. Simdiki genclik daha is hayatina 24 yas civari basliyor. O da efendim masa basi olacak, rahat olacak vs.

Gunumuz gencliginin en buyuk sorunu rahatlik bence. Simdiye kadar emin oldugum bir sey var bir insan is hayatina ne kadar erken atiliyorsa o kadar olgun oluyor. Bunu cevrenize bakarak da anlayabilirsiniz.
Sınır kavramı yoksa, ve tüketmenin insanı mutlu ettiğine dair bir algıya sahipse iflah olması kolay olmuyor. Gençleri hep buna sevk eden bir sektör var. Sürekli tüketen diyen.

Benim erkek kardeşimde öyle her gün fiks 100 lira harçlığı var ekstralarını saymıyorum. Daha yeni iphone aldı dakika bir gol bir yere düşürdü ekran paramparça. Evde belki 20 çift değişik değişik botları var.

Bir dönem kendi iş yerimizde çalıştı her gün hakkı neyse aldı ve aldığı gibi üst başa harcıyor olduğu gibi ve sonra yine anneme babama yanaşıyor para için...

Bu devirin 18 yaşlarındaki ergenleri böyle yapacak bir şey yok...

Hayata atıldığı zaman her zaman özendiği şeyleri yapamayacak, her istediğini alamayacak. Ben de çok şey istiyorum, mesela dünya turuna çıkmak istiyorum, Beymen'de gördüğüm ancak parası 3 maaşım edecek o çantayı istiyorum. İstiyorum istemesine de durumum var mı, yok. Kardeşin de her zaman her istediğinin olmayacağını öğrenmeli. Bu babanın acımasızlığı değil, hayat bunu gerektiriyor. Biraz "hayır"ın ne demek olduğunu öğrensin, babanı da zorlamasın.
Sevgili astoria tabiki haklısın. Fakat garip bir şekilde dediğim dedik çaldığım düdük modunda. İstediği ayakkabı çok cool duruyormuş. Yok montun markası maviymiş. Beni de eleştirir paşam sen varoşsun der.

Sevgili astoria tabiki haklısın. Fakat garip bir şekilde dediğim dedik çaldığım düdük modunda. İstediği ayakkabı çok cool duruyormuş. Yok montun markası maviymiş. Beni de eleştirir paşam sen varoşsun der.

Giyimle olmuyor varoşluk diyeceğim de zamane gençleri artık statüyü cep telefonuna, ayakkabıya, monta göre belirlediği için normal. Böyle dediğime bakma kız kardeşimin de ergenlik dönemleri aynen böyle geçti. Bir alındı iki alındı en sonunda babam illallah etti. Dedi ki "Kızım benim durumum bunu almaya yetmiyor, sen illa ki istiyorsan sana belli bir bütçe ayırırım ama daha fazlasını istiyorsan çalışıp kendi paranı kazanmak zorundasın. Kendi paranla istediğini alabilirsin." Kardeşim bir mızmızlandı, iki mızmızlandı, biraz tehdit etti baktı babam Nuh diyor peygamber demiyor, istemekten vazgeçti. Şu anda üniversiteye başladı, benim ve anne babamın verdiği harçlıkla yetinebiliyor. Zamanla anlayacak. :)

Ben 37 yaşındayım

Ergen annesi olabilecek yaşta

Bizim Zaman'ımızda birçok şey yoktu para vardı ama alınacak çok çeşit yoktu

İşlev önemli idi kolay giyilir mi çabuk temizlenir mi vs vs

Şimdi görsellik ilk planda

Esasen aynı model bir çok markada var ama alışveriş avm ye sıkıştı çarşılar kapanıyor

Avm de mavi var örneğin çocuk da ona bakıyor ama alternatif daha ucuz ve daha güzeli görmüyor bile

Marka kutsanıyor Pazar'da bile sahte marka giysiler var

Noname giyinmeyi öğrensek olacak esasen toplumca

Derimod indirim yapmıştı derimod markalı olanlar suni başka adlı olanlar gerçek deri idi ama herkes sırf üstünde derimod yazıyor diye gerçek olmayanı alıyordu

Giyimle olmuyor varoşluk diyeceğim de zamane gençleri artık statüyü cep telefonuna, ayakkabıya, monta göre belirlediği için normal. Böyle dediğime bakma kız kardeşimin de ergenlik dönemleri aynen böyle geçti. Bir alındı iki alındı en sonunda babam illallah etti. Dedi ki "Kızım benim durumum bunu almaya yetmiyor, sen illa ki istiyorsan sana belli bir bütçe ayırırım ama daha fazlasını istiyorsan çalışıp kendi paranı kazanmak zorundasın. Kendi paranla istediğini alabilirsin." Kardeşim bir mızmızlandı, iki mızmızlandı, biraz tehdit etti baktı babam Nuh diyor peygamber demiyor, istemekten vazgeçti. Şu anda üniversiteye başladı, benim ve anne babamın verdiği harçlıkla yetinebiliyor. Zamanla anlayacak. :)
Ne güzel demiş babanız. İnşallah bizimkide anlar.

Ben de para harcama konusunda çok ayarsızım ya nolcak benim bu halim. Ama ben beşyüz tl'ye bir kaban üç kazak aldım bir monta bayılmadım 500'ü. Benim kardeşim de bot için o kadar para istiyodu çünkü Harley çünkü havalı :/

Durumunuza bagli mesela baba yazik ayin sonunu nasil getiricem diye dusunuyosa ayip etmis olur ama durumu iyiyse bi seferlik alabilir gonlu olsun cocugun.

Bende oyleydim haftaligimi aldigim anda direk carsiya giderdim direk biterdi para ama simdi oyle degil sorumluluk baska oluyo.

herkesin monta ayakkabiya ihtiyaci vardir ama butce dahilinde alinir ihtiyaclar
benim 9 yasindaki oglum bile param yok diyorsam tamm annecim der israr etmez hicbirseye
simartmamak lazim cocuklari ve egitim sart
Kesinlikle küçük yaşta öğretmek lazım.

Durumunuza bagli mesela baba yazik ayin sonunu nasil getiricem diye dusunuyosa ayip etmis olur ama durumu iyiyse bi seferlik alabilir gonlu olsun cocugun.

Bende oyleydim haftaligimi aldigim anda direk carsiya giderdim direk biterdi para ama simdi oyle degil sorumluluk baska oluyo.
Bence bu ölçü olamaz. Çünkü geçen yaz kendisine playstation aldırdı. Bin liranın üstünde. Kavga kıyamet. Bu yılda ergenlikten ötürü yüz bakımına sardı. Bir sürü ürün almış. Bana diyor ki nemlendiricim isveç marka. 100 lira üstü beyfendinin bir nemlendiricisi. Nereye kadar böyle devam edecek?

Tipik ergen davranışı... Aileyle zıt düşmek bunların yapısında var. Ama şu da var ki gözlemim, aileler çocuğa çok toleranslı olduklarından ve hayır diyemediklerinden bir zaman sonra zıvanadan çıkıyorlar. Benim kardeşimin de ergenliği zor geçti ama öyle doyumsuz değildir çünkü bizde bir netlik vardır ve herkes ona uyar. Şu an 10 yaşından sonraki çocuklara genelde fazla toleranslı davranılıyor. Daha dün komşumun oğlu bana neden iPhone almıyorsun telefonun eski model dedi. Ben de dedim ki bu bana yetiyor 4-5 bin bir telefona veremem. Çünkü kazanmadan harcamaya alışmışlar, bir dedikleri iki edilmiyor o yüzden su gibi para harcamak onlar için sorun değil!

Bence bu ölçü olamaz. Çünkü geçen yaz kendisine playstation aldırdı. Bin liranın üstünde. Kavga kıyamet. Bu yılda ergenlikten ötürü yüz bakımına sardı. Bir sürü ürün almış. Bana diyor ki nemlendiricim isveç marka. 100 lira üstü beyfendinin bir nemlendiricisi. Nereye kadar böyle devam edecek?
Çünkü hayır denmemiş alınmış kavga da etse hayır dendi mi arkasında durulmalıydı bence.

Çünkü hayır denmemiş alınmış kavga da etse hayır dendi mi arkasında durulmalıydı bence.
Haklısınız. Anne ve babamda kabahatli. Hep boşver çocuktur alalım edelim bu sefer son modundalardı. Ama bizim ki her istediğini bir şekilde yaptırdı.

Ergenlikte olduğu için çok öfkeli ve dinlemiyor bile. Ben bu konuda ona destek olmam. Para harcama becerisi yok. Doyumsuz. Gezmeye gidiyorum diyor arkadaşlarıyla avm avm geziyorlar. Tabiki bu tür talepleri olur. Sürekli yeni birşeyler çıkıyor.

Ben sürekli bu yaş grubuyla muhatap oluyorum ve beklentilerinin taleplerinin zorluğu nasıldır biliyorum lakin sizin gözden kaçırmamanız gereken bir husus var ki o da bu yaş grubunda talepler kontrollü bir şekilde sağlanmazsa ergen kişi ihtiyaçları farklı şekilde karşılayabiliyor yahut tamamen dramatik bir halde tasvip etmediğimiz çevrelere dahil olabiliyor. Karşınıza alıp alım gücünüzden bahsetmelisiniz,gelir gider durumunuzu ona da anlatmalısınız ki kendini ailenin bireyi olarak algılayıp sorumluluk hissedebilsin

maalesef yanlış tüketim çılgınlığı hani ben bakıyorum nerede ucuz var onu alayım artan para ile de ohoo şu kadar roman alırım kendime diye. ama ne yazık ki yeni nesilde bu yok

Ben sürekli bu yaş grubuyla muhatap oluyorum ve beklentilerinin taleplerinin zorluğu nasıldır biliyorum lakin sizin gözden kaçırmamanız gereken bir husus var ki o da bu yaş grubunda talepler kontrollü bir şekilde sağlanmazsa ergen kişi ihtiyaçları farklı şekilde karşılayabiliyor yahut tamamen dramatik bir halde tasvip etmediğimiz çevrelere dahil olabiliyor. Karşınıza alıp alım gücünüzden bahsetmelisiniz,gelir gider durumunuzu ona da anlatmalısınız ki kendini ailenin bireyi olarak algılayıp sorumluluk hissedebilsin
Bu konularda benimle konuşmaz. Beni varoş olmakla da suçlar. Dalga geçer. Daha önce de bu konular konuşuldu. Tabiki yaşının, çevrenin ve pompalanan algının etkisinde. Dizilere yeni nesil kız ve erkek çocuklarının görünümlerine bakar mısınız? Estetik yaptıranlar dahi oluyor.

Kızlar babamla ergen erkek kardeşim tartıştılar. Erkek kardeşimin hiç para harcama becerisi yok. Eline bir günde bin lira verin harcayıp bitirip gelir. Sınırlarıda yok. Şimdi babamdan 400 liralık sırf kışlık bot istiyor. Ve mont da istiyor. Allah bilir o ne kadar. Babam epeyce bir kızdı. Bizimki de kulaklığı taktı. Yürüyüşe gitti.Yemekte yemedi. Üstüne atar yapıyor. Kardeşim doyumsuz ve onun neslinin tüketim sorunu var. Kendi parasını kazansa bile ileride sorun yaşar diye düşünüyorum. Akşam akşam ev gerildi. Ben mi yanlış düşünüyorum. Herşey marka olmak ya da göze hitap etmek zorunda mı?
Uzuldum babana adamcagiz ne yapsin oglusuna 400 liralik botu birde montu nerden bulsunda versin,yazik gunah insan istemeye utanir,bazilari kardesine hak vermiste hicte uzulecek bir yani yok aksine cok bencil ve simarik,cok istiyorsa eger istedigi marka botu part time bir is edinsinde kazansin cabalasin alsin gule gule kullansin...Kucuk cocuk olsa yokluktan anlamaz derim ergen dedigine gore bir 15 yaslarinda vardir,akli herseye eriyordur yani,lutfen taviz vermeyin verdiginiz her taviz onun kotulugune bu zamanda gecinmenin,calismanin yasamanin zorlugunu ne kadar erken kavrarsa hayatta o kadar basarili olur...ben yurt disinda yasiyorum burda saka gibi ama 12 yaslarinda cocuklar calismaya basliyor,minicik cocuklar okul sonrasinda burgercilarda,starbuckslarda calisiyor,bize cok zalimce gelsede aslinda hayata erken hazirlaniyorlar,dunyanin hic bir ulkesinde cocuklar bizim cocuklarimiz kadar simarik yetistirilmiyor inanin boyle.Biz onlar icin tavizler verdikce o kadar cok rahata alisiyorlar...

Back
X