Erkek kardeşim..

Polemik istemiyorsan beni kiskirtmayacaksin. edebinle az ötede takılacak bana bulasmayacaksın . Hangi cesaretle çocuğunu azarlar gibi konuşuyorsun benimle ? Konu sahibi konuyu açarken seni de avukat tayin etmedi herhalde ? Seviyene inecek yerlerim agiriyo o yüzden uzatmayacağım.
Konu sahibini azarlayan bir uyenin bunu yazmasi da cok manidar olmuş

2 ay misafir olarak kimse kimsede kalamaz, kalmamalı, ayrı bir durum söz konusu değilse.
Düşüncenizde haklısınız lakin tavır alırken haksızsınız.
Onu gönderen anneniz. Annenizle halletmeliydiniz.
Annenizin, kardeşinize "ablan hasta bundan sonra gitmeyeceksin" demesi başka sizin "git gelme" diyerek kovar gibi söylemeniz başka.
Annenize gücünüz yetmiyor diye kardeşinizin kalbini kırmakla hatalısınız.
Kalan tüm konuda haklısınız. Bence annenize söylediğinizin ardında durun. Kardeşinizin de gitmeden gönlünü alın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazıklar olsun sana ..ne diyeyim ? Kardeş bu be ..benim de 17 yaşında bir kardeşim var .gelsin diye ayaklarına kapanicam nerdeyse .yalvar yakar getiriyorum .en fazla 2 hafta kalıyo ..gitmesin diye çok uğraşıyorum .babam kanser ..BİRAZ kafası rahat etsin diyorum .bazen ben gidip orda (ailemin yaninda)kalıyorum .çok zor bi cocuk . Beni de çok sever ..nasıl diyeyim kalk git zor geliyo sana bakmak ,keyfimi bozdun ?ne severse onu pişiriyorum .pasta börek tatlı yapıyorum .oturup saatlerce konuşuyorum .hiç de vaktim yok böyle şeylere ..Hem iki çocuğum var hem öğrenciyim .ama kardeşim benim canım. .ondan degerli değil .ilk mesajını okudum kan beynime sicradi. .bakalim daha ne gibi şikayetlerde bulunmussun
Bence anaya babaya yazıklar olsun! Bir çocuğa sahip çıkamıyorlar.
Kardeşin gelmesi bir hafta on gün kalması başka. Hasta ve gebe bir insana; anası - babası olan kardeşinin sorumluluğunu yüklemek bambaşka bir mevzu...

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuğa cidden yazık ben de üzüldüm.Annesi bile başından savmaya çalışıyor besleme gibi.
Ama şimdi kadın hamile,ev sobalı ve soğuk odada yatıyorlar.
"Bir şey olsa kardeşine sahip çıkmayacak mısın üvey evlat mı o"gibi yorumları yapanlar ne düşünmüş anlamadım.
Ortada ölüm kalım meselesi yok ki.Tamamen keyfi bir şey.Çevresi kötüyse ailesi taşınabilir.Dar gün olsa eşi de kendisi de sahip çıkar zaten.
Bu öyle bir şey değil ki ortada dar bir gün yok olsa zaten konu sahibi eminim başının üstünde bile taşırdı üvey bile olsaydı

Annenize net bir şekilde söyleyin bu şekilde olmayacağını.Sonuç olarak sizin bir evliliğiniz var eşiniz sobalı bir evde soğuk odada yatmak zorunda değilim diyebilir ki bu en doğal hakkı.Birde kayınvalide ile çok yakın oturuyorsunuz bu bile başlı başına bir sebeb. Annenizin anlayışlı olup sizi bu derece zor durumda bırakmaması lazımdı.

Kısmen haklısın . Anne baba sorumsuz ..gelip hamile kızlarına destek olabilirler. Çocuk ortam degistirecekse ve bu yükü abla yuklenecekse anne baba da aralıklarla gelip ziyaret etmeli arada çocuğunu almalı farklı yerlere götürmeli
Güzel çark etmişsin aferin :) 'yazıklar olsun' gibi ağır bir laf söylerken bir kaç sefer düşün derim en iyi abla.

Kardeşinize kırıcı davranmayın, sadece bu konuda haksızsınız. Ayrıca kötü bir çevresi varsa bu sorunu çözmek anne babaya düşer. Gerekirse taşınırlar. Bebek doğduktan sonra sobalı odaya geçmeniz şart, kırıp dökmeden kardeşini başka bir odada yatmaya ikna etmelisin.

Keşke kardeşine böyle cümleler sarfetmeseydin canım.inan ki okurken benim içim cız etti.kardeş bi yana dünya bi yana benim için.Ama seni de anlıyorum ,hamilelik psikolojisi soğuk odada yatman,bunlarda katlanilacak seyler değil .en azindan kalp kırmadan anlatabilirdin kardeşine .neyse olan olmus onlarda sana anlayış gosterecektir aile icerisinde küslük olmaz.Annen babanla konuşup durumu anlatabilirsin,anlamazlarsa da kardesinle konuşup halledebilirsin insallah.uzme kendini

Güzel çark etmişsin aferin :) 'yazıklar olsun' gibi ağır bir laf söylerken bir kaç sefer düşün derim en iyi abla.
Asla çark etmem .düşüncelerim aynı hala diye belirttim önceki mesajlarımda. Ama hamile olduğu ilk mesajında yazıyo mu ?gördükten sonra üzüldüm .ama yazdıklarına cevabım hala aynı .annesi babası da sorumsuz evet .tamam gönderdin orası tamam .gelip niye bakmiyosun bir düzen saglamiyosun. ......tamam tamam kamera en çok seni görüyo ..fark ettirmeye çalışma artık kendini en tartışma sevici üye

Burada konu sahibesinin haksız olduğu tek nokta çocuğa bağırıp kovması.Ama o da bunalmış onu da anlamak lazım.Yine de bu sorunu annesiyle halletmeli.
"Çocuk kovulduktan sonra bile evde kalıyor yüzsüz" diyenler olmuş evet ilk bakışta öyle görünüyor ama anne çocuğu başından atmaya çalışıyor belli.çevresi kötüyse kalıcı bir çözüm bulmalılar taşınmak gibi.Çocuk evine dönünce çevresi mi güzelleşecek birdenbire yoo.
Demek ki sonsuza kadar ablada bırakmayı düşünüyorlar anca öyle hallolur çünkü.
Yani aile başından atmaya çalışıyor.Bence çocuk yüzsüz değildir gitmek istiyordur ama annesi de ablanda kal diyordur gel demiyordur mecbur sizde duruyordur.

Bu olayda en yazık olan çocuk,en suçlu olan anne,en sabırlı olan konu sahibinin eşi.
Zor durum.Çocuğu soğuk yere alın bari hamile kadının sıcak odada yatması genç bi erkek çocuğun yatmasından daha doğru

Hiç üzülme yazılıp çizilenlere kardeşin diye 2 ay tahammül etmişsin zaten ki bu süre bence çok çok fazla,anneni-babanı da bu kadar çok düşünme sen al biletini kardeşin gitsin evinde adam akıllı otursun.

Pisliğe taş atmazsan üzerine de sıçramaz net.

Back
X