Erkek Kardeşimle Yıllardır Görüşmüyorum.

8 yil dile kolay- resmen koca 8 yil.
yahu bu cocuk babana ve size ne yaptida 8 yil kedi yavrusu gibi adilti?

ben burdan teyzenin elinden öpüyorum- benim eniste yegenimi atmaya kalksa (sebepsiz yere- sanki cocuk pavyonda solist olucam demis ) bende ayni sekilde sahip cikardim. yani hic olmasa 2 kelime ingilizce kapar gelirdi.

anneniz ne yapdi? el pence divan oturdumu- kocam bilir modusunda?? Abin, sen? hic kimse babaya kükremedimi? nasil bir aile baginiz var? millet katil cocuklarini bile hapisde görmeye gidiyor- siz KOCA 8 yil takmamissiniz...

sok oldum resmen.

cocuk basarmis, okumus, evlenmis, baba olmus- simdimi akliniza geldi? yani kirilmayin ama bu sorulari kardesinizde soracak size? siz birde evli barkli kadin olarak nasil sahip cikmadiniz?

bilmiyorum- yani arayin, konusun ama ben kardesinizin yerinde olsam ASLA görüsmem.
18 yasindaki yavruyu atan ceremesini ceker- vicdan azabi cekmeniz normal. o cocuk sizle barisip niye vicdaninizi rahatlatsin. o nasil aci cektiyse azcikta siz cekin.

O nasıl anne baba
Nasıl ablalık?

İpsiz sapsız serseri olsa dönüp bakmazdınız eminim
Kendi düşen ağlamaz derdiniz
Bir yerde ölür giderdi
Kurtulurdunuz

Ama baktınız hali vakti yerinde palazlanıyor görüşün tabiii siz bir ailesiniz !!!!!

Ay daha neler okuyacağım ya

Doğur büyüt vay sözümden çıktı diye arama kurtlar sofrasına sal

O Teyzenin ellerinden öpmek lazım dünya öyle insanlar hayrına dönüyor

Aynen öyle zaten teyzede iyi insanmış ki fazla yaşamamıs vefat etmis. Bu dunyada gercekten iyi insanlarin yeri yok. Cok üzücü

Başarılı olup olması benim için önemli değil şöyle düşünün bazen abimlerle pikniğe vs. Gidiyoruz 3 aile olmamız gereken yerde eksiğiz 2 aileyiz
İyide bu çocuk sekiz yıldır sizin ailenizde yokmuş önceleri bu konuda ne abiniz ne siz adım atmamış sahip çıkmamışsınız. Eğer iki kardeş babanızın karşısına geçip kardeşinize sahip çıksaydınız bu durum olmazdı zaten. şimdi kardeşinizle görüşseniz bile aklı olan hiç bir adam sizin aile ortamınıza çocuğunu karısını sokmaz ona ve hiç tanıma şansı vermediğiniz karısına yaşattıklarınızdan sonra. Zira siz yaptığınız yanlışın bile büyüklüğünün farkında değilsiniz. Çünkü teyzenize dua edeceğinize birde söyleniyorsunuz. Eğitim hayatı sizin değiminizle vasat olan kardeşin aşkı için zoru başarmış teyzenizdeonun aşkının büyüklüğünü görmüş ve ona destek olmuş. O çocuk sizinle kalıp o kızdan ayrılsaydı. Muhtemelen mutsuz başarısız bir birey olacaktı. Siz o zaman bile kardeşinizdeki aşkın büyüklüğünü bile farkedememişsiniz. Bence geri dönüşü olmayan şeyleri zorlamayın

İç burukluğunuz da kardeşinizin hayatının yolunda gittiğini gördükten sonra mı oluştu
Allah muhafaza tinerci olsaydı mesela arar mıydınız ben sanmıyorum aramazdınız

İç burukluğunuz zaman aşımına uğramış bence
Geçiniz!!!

Tatlım bunlar çürük meyve diye çocuğu ağaçtan düşürmüşler
Ama çocuk düştüğü yerde filizlenip meyveye durmuş olay bu

İnsan o yoksa biz de yokuz bu evde der rest çeker ailesine değil mi
Baksana notları iyi değildi başarısızdı falan diyor
Bunlar mazeret olabilir mi?

Gider kardeşimin boynuna sarılırdım görür gormez. Siz kardeşsiniz size ne kızgınlığı olabilir. Ama konu çok kopuk daha ufak yaşta nasıl böyle ayrıldınız iletişim hiç olmadan

Anladığım kadarıyla arkadaşın orada anlatmak istediği babam kardeşimin paramızı yurt dışında çar çur edeceğini düşündüğü için resti çekti görüşmedi demek istemiş ama çok irite edici notunun kötü olduğunu ayrıca belirtmesi. Eğer ekonomik durumunuz yetiyorsa sırf maddi sebepten yurt dışına okumaya göndermemek zaten aile yapılarını ortaya koyuyor. Zira bir çocuğun üniversite okumak için yurt dışına gitmek istemesi evlatlıktan ret sebebi değil hele hele yetişkin o çocuktan büyük iki tane kardeşinde ucu bana dokunmasın diye 18 yaşındaki çocuğu kaderine terk ediyorsa artık o kardeşlik orda bitmiştir. Boşuna demeyin kardeşim kardeşim diye. Bence siz kardeşliği bilmiyorsunuz. Ama tabi evdeki hesap çarşıya uymamış kardeş dediğini yapmış kariyer sahibi olmuşsa diğer kardeşlerinde kardeş sevgisi depreşmiş. Şimdi şöyle düşünmek lazım bu adam tek başına bir sürü sıkıntı yaşamış okulu bitirmiş, eşinin ailesine karşı ailesi yanında olmadığı için mahçup kalmış hayatındaki tüm önemli günlerinde kardeşleri sırf babaları onlarıda gözden çıkarmasın diye yanında olmamış. Şimdi kardeşlik yapmak istiyorlar çok trajikomik bir durum. Valla eşi gene edepliymiş şöyle eli maşalı bir tip olsa size çok güzel ağzınızın payını verirdi.

Babanız bir kızgınlıkla dedi diyelim, anneniz nasıl çocuğunu kaderine bıraktı? Sizler de evli barklı yetişkin insanlarmışsınız, nasıl babanızı yumuşatamadınız? Diyelim yumuşamadı, siz nasıl kardeşinizi bulup iletişime geçmediniz? Hepiniz hatalısınız. Yine de şansınızı deneyin.

Kadın doğru söylemiş. Yani çocuk zor şartlarda çalıiıp sürünürken sildiniz de durumu düzelince mi aklınıza geldi? Aile olmak böyle bir şey değil.

Aralarindaki aşk da ne kadar buyukmuş. Şimdiki genclere örnek olmali. Birbirlerini destekleyerek ve turlu sıkıntılara goğus gererek cok guzel yerlere gelmişler . Çoğu kişi bu durumlarí kaldiramiyor ve ayriliyor.
Millette ne teyzeler var valla bizimkisi gunahini bile vermez

Gercekden şok oldum.
Konusahibi ve ailesi çocuğu kedi yavrusu gibi atmışlar (insan kediye bile kiyamaz). Ben benim balkondan su içen yabani kuşu 3 gün görmesen merak ediyorum.
İnsan oğlunu/kardeşini nasil 8 yil aramaz sormaz

Hayır abimiz var, dediğim gibi biz hiç aranmadık haliyle denilen şeylere inandık.
Neden peki ? Çocuk değilmişsiniz evli barklı kadınmışsınız
Bu çocuk beceriksiz başıma kalır geri gelirse mi dediniz
Şimdi aklınza geldi ne yaptı bizim bu diyip sosyal medyada takip ettiniz okumuş adam olmuş iş sahibi olmuş gezip tozuyor şimdi mi sizin ailenize nail olacak kıvama geldi hah dediniz arayıp sorayım artık olmuş bu bi işimize yarar ??????? (Kimse kusura bakmasın konu gercekse olanlar böyle bence )

Yok ya bide 8 yıl diyorsunuz ya sanki m.ö.8.yy gibi 2010 yılından bahsediyorsunuz ki hani internet akıllı telefon bilgisayar hersey var gören bakan da 80 lerde felan ayrıldınız zanneder
(Çok sinirlendim nedense )

İnan kedimden alerjim çıktı ama vermeye kıyamıyorum hafi verdiğim kişi kötü davrandı sokağa bıraktı ben o vebali nasıl öderim diyorum dursun alışırım bağışıklık olur inşallah diyorum bunlar evladını atıyor vallahi delirdim burda
Şimdi de çocuk bir yerlere gelmiş vay efendim içleri burukmuş bak bak bak 8 yıl nasıl burulmadı ?
Yazacak çok şey var da işte sen anladın arkadaşım
Rabbim anne babanın bile hayırlısını versin

Nasıl karşı çıktınız tüm bağları koparırcasına mı rest çektiniz

Umarim "aile bağı" prangasiyla hayallerinden uzaklasan herkes kardesiniz gibi kendini kurtarir ve istedigi hayata kavusur.
Sizin yerinizde olsam adresi ogrenir, eski usul mektup atardim cocuguklarimla olan bir resmini. Arkasina da yılların -yollarin- anıların degismesinin bir sey ifade etmedigini, cocugumun (atiyorum) burnunun ayni dayisi oldugunu yazardım. Sansliysam o da geri mektup gönderir. Istemiyorsa da yapacak birsey yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…