Erkek kız çocuk ayrımı ?

Allah sevdiği kullarına kız evlat verirmiş :)
sana öyle tepki gösterenlere sende böyle de ve arkanı dön.
Erkek kız ayrımı bu ülkede en çok yapılan şeylerden biri..

allah onları evlat yokluguyla sınamasın ,

çok biliyorsanız tüyünü yaratmayı becerin de göreyim sizi deyin

allah şanslı kuluna ilk çocugunu kız verirmiş der hep annem ,
çok şükür bir kızım var binkere şukur şimdi bir bebeğim daha olsun diye tüp bebek bile yaptım o da tutmadı ,

rabbimin herşeyine çok şükür takma kafana

Sen çevreni değiştir rahat edersin. Ben de hamileyim. Erkek olacak. Fark etmiyor. Bir sonraki inşallah kız olur diyoruz. Bir kız bir erkek çok ideal. Allah sağlıkla yavrularımıza kavuştursun.

Ya bi arkadaşımın arkadaşı sırf bebekleri kız olucak diye gebeliği sonlandirip bide bununla avunmuslardi bundan daha kötü ne olabilir
Emin misiniz. Cinsiyet 16. Haftadan önce belli olmuyor. Bildiğin yasak ve cinayete girer. Eminseniz şikayet edin derim.

Diğer yandan cinsiyete bağlı gen hastalıkları oluyor. Ancak öyle bir teşhis ile heyet raporu ile sonlandirilabilir.

ilerde buyudugunde gorurler kız anası olmak mı oğlan anası olmak mı daha kıymetlı, bır kere kızlar her daım ıstısnalar harıcı daha vefakar daha aılecıdır, erkekler bellı bır yasa geldıklerınde helekı evlendıklerınde cogu zaman hanım koylu olurlar ama bayanlar asla kendı aılelerınden vazgecmezler ıster ıstemez mesafe olur ama aıle hep en on plandadır.....
babalarında gözdesi kız çocuklarıdır aslında, siz esınızın askı ısenız kızı sızdende daha buyuk bır aşkhale gelecek dogdugunda....
benımde kızım var esımın bırde ılk evlılıgınden oglu var, evlat ayrılmaz ıkısınıde cok sever ama kızına bakıslarını bır gorsenız resmen adam aşık kızına, bazen ben bıle kıskanıyorum benı o kadar opup koklamamıstır o derece yanı :)
o nedenle kız olsun, bır olsun, sızın olsun...
o erkek takıntılı tıplerıde hıc takmayın erkek dogurmak marıfet degıl....

Onlar kafayı yemin canım takma. Bana da diyorlardi. Ama benim canım kizima 10 tane erkek evlat kurban olsun prensesim benim

eskilerin geri kafalılığına alışığımda
yeni hamile yani yeni jenerasyonun da
erkek çocuk manyaklığına pes dedim okuyunca

sağlıklı hayırlı olsunda gerisini düşünmeyin

O oglu olacak diye kiskanildigini dusunup her yere oglan anasi yazan yarimakil arkadasin umarim o cok ovundugu erkeklerle sinanmaz.

benim yetiştireceğim erkek evladım olsa insan kimliğine saygıyı ön planda tutardım emin olabilirsiniz
kız çocuklarına özen ve sevgi erkek çocuklarına verilmiyor mu
konu ne üzerine af buyurun ?
Konudan cok verilen cevaplara kasttim, bir üyeninde yazdigi gibi kiz cocuklarini savunucaz diye erkek cocuklari arka planda tutulmus. Sizinde 'kizi yoksa bir cok sey eksik kalacaktir' sözünüz buna cikiyor. Özen ve sevgi konusunda demek istedigim ise suydu, sirf erkek olsun diye erkek cocuk isteyenler var ve onlarin o cocuklari sevgiden ötürü istediklerini düsünmüyorum.

Kiz cocuklariniza yuklediginiz o anlamlar (fedakâr, aileci vs) toplumun kadina bakis acisini ozetler nitelikte. Ve bu eril soylemi kadinlarin surdurmesi korkunc. Hicbir kadin tabiatı itibariyle fedakar ya da aileci olarak nitelenemez. Nitelendirilmemeli. Iyi bir sey soylemek istemissiniz belki fakat cinsiyetçilik kusmuş cumleleriniz.

Hem yaşadığımız yuzyilda fedakarlik ovunulecek bir meziyet degil. Kimseye eyvallahi olmamak ancak ovunulecek bir sey olurdu kadinlar acisindan.

"Asla kendi ailelerinden vazgecmezler" Bütün sorunlar buradan çıkmıyor mu zaten? Neden cocuklarimizin bizden bagimsiz bireyler olduklarini kabullenemiyoruz? Neden evlendiklerinde artik kendi ailesi oldugunu ve onceliginin de bu oldugunu hazmedemiyoruz?

Bir kızım var şükürler olsun ki kızım var.
Bu konuşanlar ne dediklerini, nasıl bir Peygamberin ümmeti olduklarını bilmiyorlar.
Gönlümden hep iki kız bir oğlan geçmiştir, biraz zor ama hayırlısı inşallah.
Kız çocuğu candır, sırdaştır, yoldaştır. Rabbım ne verirse versin hayırlısını nasip etsin inşallah.
Sağlıkla sıhhatle doğsun, ailesinin yüzünü yere eğdirmesin.
Önce kendisi için, sonra ailesi ve vatanı milleti için çalışsın çabalasın.
Ailesinin gurur kaynağı olsun inşallah.

O çok konuşanların çocukları genellikle aileyi yoran, yıpratan çocuklar, ergenler, gençler olup çıkıyorlar.
Kız mı erkek mi, onu düşüneceklerine nasıl hayırlı, saygılı, doğru dürüst evlat yetiştirim diye yorsunlar kafalarını.

Son düzenleme:
sız benım dedıklerımı neresınden anladıgınız bılemıyorum ama bunun cınsıyetcılık ıle alakası yok...!

şöyle söyleyim gayette özgür ruhlu ne ılıskılerıme ne evlılıgıme aılemı karıstırmayan bır ınsanım, kendı duzenım onların duzenı ayrıdır ama eşiniz mi aileniz mi derseniz her zaman ailem önce gelir çünkü bana bakan büyüten emeği geçen insanların kı halada yardımları coktur her zaman basım ustunde yerlerı vardır...

kendı aılem var ,cocugum ,esım var ama bu kendı aılemı ekarte edecegım anlamına gelmez, erkekler genelde ozellıkle evlendıklerınde kendı aılelerını yok sayıyorlar, hastalık vs olur en fazla bır ıkı arar zıyaret ederler-kadınlar ne yapar gerekırse aılesının yanında kalır gereklı hızmetı ve destegı saglarlar buda olması gerekendır..

hep fedakarlık gerektıgı kısıye gerektıgı kadar yapıldıgı takdırde takdır edılecek bırsey benım gozumde... kımseye eyvallahı olmamak farklı bırsey (bende kafama buyruk yasarım kımseye hesap vermem dogrularım vardır ama aılemın canı ufacık acısın hastalık vs olsun her daım ımkanlarım cercevesınde yanlarındayımdır buna da kımse engel olamaz..!!!)

evlendım ıs bıttı esım ve varsa evladım harıc gerısı onemsız demem-dıyemem-denmemelıdırde..!!!

Hiç unutmam kızıma hamileyim.
Sordu hamile patavatsızın biri neyin olacak, kızım dedim.
Hııı dedi hayırlısı , anladım ama tepkisinden :)
Sonra ben sordum senin neyin olacak.
Gerile gerile oglum dedi.
Eh hayırlısı dedim o da evlat tabi sevilir elbet inşallah diğeri kız olur.

benim işim bu hanımefendi, sizi temin ederim ki cinsiyetciligin ta kendisi ne yazık ki. ayrıca dediklerimi nasıl anlamak istiyorsanız oyle anlamıssınız, evlenince aileyi silmek gerekmez fakat öncelikler degisir. bu dengeyi oturtabilmeyi beklemiyorum zaten, türkiyenin daha en az bir 100 200 yılı var bunu becerebilmek icin.

ayrıca ben sadece sanal bir insanım, bu platformda bile bir elestiriye bu kadar tahammul edemiyorsanız ve böyle ünlemler kullanıyorsanız size sadece acırım, gercek hayatta cok daha yıpratıyorsunuz kendinizi belli ki. sakin olun, elestiriyi kabul edebilmek bir erdemdir :)

Güldüm milleti geriyor benim çocuğun cinsiyeti evet :)
Dünyalar tatlısı 5 yaşında bi kızım var ve ben hergün ona bakıp diyorumki allahım ne şanslıyım iyiki kızım olmuş.benim minik arkadaşım o.şimdi bide 6 aylık oğlum var.ikisinide canım kadar seviyorum tabi ama kızım bi yana dünya bi yana:)

sız hangı ulkede yasıyorsunuz ısınız ne yasınız kaç ????

işim bu demişinız de ????

asıl cınsıyetcılık erkek cocuga onem verıp kız cocugu asağılamaktır..

bence asıl tahammulsuz olan sızsınız cunku ben fıkırlerımı savunuyorum ve emınım kı sızınde farklı bır yasantınız yok...

kızı olan biri olarak diyorum ki birinin kızı yoksa bir çok şey eksik kalacaktır

Simdi bunu ben soylesem
Bu şekilde yerden yere vurursunuz.

Birinin oglu yoksa bir cok sey eksik kalacaktir ahahhah

Kizi olan istedigi gibi yazabiliyor ama
Erkek cocugu ayricaliktir dense
Pipi sevdalisi cahil cuhela ilan edilir.

Evlat sevgisi tamamlanmayi bekleyen bir puzzle degil ki.
Kiz olunca bir yere erkek olunca baska bir yere yapistirmiyorsun.
Resmin tamami zaten kendisi.
Eksik kalacak bir sey yok.
Kiz doguran da anne oluyor
Erkek doguran da.

Beni en çok ne rahatsız ediyor biliyor musun
Kız çocuklarının da evlat olduğunu kanıtlamak istercesine edilen
teselli cümleleri.
Kız çocuk şöyledir, kız çocuk böyledir
Erkek değil ama kızların da şu özelliği var böyle düşkün oluyorlar
öyle canlar..
Sanki elektronik aletin pahalı olanını alamamışsınız da
bir tık ucuzunu alıp ama buda öyle zaten ona yakın bir şey der gibi.

Saçma sapan şeyler.

Erkek-kız ikisi de can ikisi de bal.
İkisi de belli bir yaşa kadar zaten sadece çocuk.
Erkeği başka kızı başka yöntemlerle büyütmüyoruz.
Evlat yetiştiriyoruz şurada
geleceğin kadını, geleceğin erkeği olacaklar.
Biri olmadan olur mu.

Kızım var bi tane o kadar tatlı ki 15 aylık daha gelir gelir sarılır öper öptüğü yer tükürüğüyle islanir ya o ıslaklık yanağımdan hiç gitmesin isterim coookkk tatlı oluyorlar ama tabi ki bi tane de oğlum olsa onu da kızım kadar seveceğime Eminim ikisi de evlat Çan'ımın parçası cinsiyeti ne fark eder ki yeterki sağlıklı olsunlar

bunları bu uslupla soran birine acıklama yapmak kisiligime aykırı. siz benim hakkımdaki varsayımlarınızla tatmin olun, saglıcakla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…