- 3 Aralık 2013
- 771
- 484
- 73
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Merdiven altı bi yerde yaptırdilar belki
Sen çevreni değiştir rahat edersin. Ben de hamileyim. Erkek olacak. Fark etmiyor. Bir sonraki inşallah kız olur diyoruz. Bir kız bir erkek çok ideal. Allah sağlıkla yavrularımıza kavuştursun.Hamileyim , Allah nasip ederse bir kızım olacak inşallah. Bebeğin cinsiyetini soruyorlar kiz diyorum "hii , hayırlısı. " veya "üzülme öteki erkek olur " veya da "biz erkek için ugrastik tuttu " diyorlar. Anlamıyorum.Allah öyle nasip etmiş. Kader bu. Hatta ve hatta oğlu olacağı için , herkesin kendisini kiskandigini düşünen hamile bir arkadaşım var. Açık açık söylüyor da benim oğlum olacak kızı olanlar beni kıskanıyo diye. İnstagrama bile yazmış her yere oğlan anası diye :) Onun gibi oğlan doğurdum havalarında olanlar da. Anlamıyorum şimdi ben şanssız miyim ? Oğlu olanlar çok mu şanslı ? Nedir bu bakış açısı ? O benim bebeğim , kanatsız meleğim. . Kız veya erkek ne fark eder.. gülüp geçiyorum ama bu zihniyet yordu beni ya..
Emin misiniz. Cinsiyet 16. Haftadan önce belli olmuyor. Bildiğin yasak ve cinayete girer. Eminseniz şikayet edin derim.Ya bi arkadaşımın arkadaşı sırf bebekleri kız olucak diye gebeliği sonlandirip bide bununla avunmuslardi bundan daha kötü ne olabilir
ilerde buyudugunde gorurler kız anası olmak mı oğlan anası olmak mı daha kıymetlı, bır kere kızlar her daım ıstısnalar harıcı daha vefakar daha aılecıdır, erkekler bellı bır yasa geldıklerınde helekı evlendıklerınde cogu zaman hanım koylu olurlar ama bayanlar asla kendı aılelerınden vazgecmezler ıster ıstemez mesafe olur ama aıle hep en on plandadır.....Hamileyim , Allah nasip ederse bir kızım olacak inşallah. Bebeğin cinsiyetini soruyorlar kiz diyorum "hii , hayırlısı. " veya "üzülme öteki erkek olur " veya da "biz erkek için ugrastik tuttu " diyorlar. Anlamıyorum.Allah öyle nasip etmiş. Kader bu. Hatta ve hatta oğlu olacağı için , herkesin kendisini kiskandigini düşünen hamile bir arkadaşım var. Açık açık söylüyor da benim oğlum olacak kızı olanlar beni kıskanıyo diye. İnstagrama bile yazmış her yere oğlan anası diye :) Onun gibi oğlan doğurdum havalarında olanlar da. Anlamıyorum şimdi ben şanssız miyim ? Oğlu olanlar çok mu şanslı ? Nedir bu bakış açısı ? O benim bebeğim , kanatsız meleğim. . Kız veya erkek ne fark eder.. gülüp geçiyorum ama bu zihniyet yordu beni ya..
Konudan cok verilen cevaplara kasttim, bir üyeninde yazdigi gibi kiz cocuklarini savunucaz diye erkek cocuklari arka planda tutulmus. Sizinde 'kizi yoksa bir cok sey eksik kalacaktir' sözünüz buna cikiyor. Özen ve sevgi konusunda demek istedigim ise suydu, sirf erkek olsun diye erkek cocuk isteyenler var ve onlarin o cocuklari sevgiden ötürü istediklerini düsünmüyorum.benim yetiştireceğim erkek evladım olsa insan kimliğine saygıyı ön planda tutardım emin olabilirsiniz
kız çocuklarına özen ve sevgi erkek çocuklarına verilmiyor mu
konu ne üzerine af buyurun ?
ilerde buyudugunde gorurler kız anası olmak mı oğlan anası olmak mı daha kıymetlı, bır kere kızlar her daım ıstısnalar harıcı daha vefakar daha aılecıdır, erkekler bellı bır yasa geldıklerınde helekı evlendıklerınde cogu zaman hanım koylu olurlar ama bayanlar asla kendı aılelerınden vazgecmezler ıster ıstemez mesafe olur ama aıle hep en on plandadır.....
babalarında gözdesi kız çocuklarıdır aslında, siz esınızın askı ısenız kızı sızdende daha buyuk bır aşkhale gelecek dogdugunda....
benımde kızım var esımın bırde ılk evlılıgınden oglu var, evlat ayrılmaz ıkısınıde cok sever ama kızına bakıslarını bır gorsenız resmen adam aşık kızına, bazen ben bıle kıskanıyorum benı o kadar opup koklamamıstır o derece yanı :)
o nedenle kız olsun, bır olsun, sızın olsun...
o erkek takıntılı tıplerıde hıc takmayın erkek dogurmak marıfet degıl....
sız benım dedıklerımı neresınden anladıgınız bılemıyorum ama bunun cınsıyetcılık ıle alakası yok...!Kiz cocuklariniza yuklediginiz o anlamlar (fedakâr, aileci vs) toplumun kadina bakis acisini ozetler nitelikte. Ve bu eril soylemi kadinlarin surdurmesi korkunc. Hicbir kadin tabiatı itibariyle fedakar ya da aileci olarak nitelenemez. Nitelendirilmemeli. Iyi bir sey soylemek istemissiniz belki fakat cinsiyetçilik kusmuş cumleleriniz.
Hem yaşadığımız yuzyilda fedakarlik ovunulecek bir meziyet degil. Kimseye eyvallahi olmamak ancak ovunulecek bir sey olurdu kadinlar acisindan.
"Asla kendi ailelerinden vazgecmezler" Bütün sorunlar buradan çıkmıyor mu zaten? Neden cocuklarimizin bizden bagimsiz bireyler olduklarini kabullenemiyoruz? Neden evlendiklerinde artik kendi ailesi oldugunu ve onceliginin de bu oldugunu hazmedemiyoruz?
sız benım dedıklerımı neresınden anladıgınız bılemıyorum ama bunun cınsıyetcılık ıle alakası yok...!
şöyle söyleyim gayette özgür ruhlu ne ılıskılerıme ne evlılıgıme aılemı karıstırmayan bır ınsanım, kendı duzenım onların duzenı ayrıdır ama eşiniz mi aileniz mi derseniz her zaman ailem önce gelir çünkü bana bakan büyüten emeği geçen insanların kı halada yardımları coktur her zaman basım ustunde yerlerı vardır...
kendı aılem var ,cocugum ,esım var ama bu kendı aılemı ekarte edecegım anlamına gelmez, erkekler genelde ozellıkle evlendıklerınde kendı aılelerını yok sayıyorlar, hastalık vs olur en fazla bır ıkı arar zıyaret ederler-kadınlar ne yapar gerekırse aılesının yanında kalır gereklı hızmetı ve destegı saglarlar buda olması gerekendır..
hep fedakarlık gerektıgı kısıye gerektıgı kadar yapıldıgı takdırde takdır edılecek bırsey benım gozumde... kımseye eyvallahı olmamak farklı bırsey (bende kafama buyruk yasarım kımseye hesap vermem dogrularım vardır ama aılemın canı ufacık acısın hastalık vs olsun her daım ımkanlarım cercevesınde yanlarındayımdır buna da kımse engel olamaz..!!!)
evlendım ıs bıttı esım ve varsa evladım harıc gerısı onemsız demem-dıyemem-denmemelıdırde..!!!
Dünyalar tatlısı 5 yaşında bi kızım var ve ben hergün ona bakıp diyorumki allahım ne şanslıyım iyiki kızım olmuş.benim minik arkadaşım o.şimdi bide 6 aylık oğlum var.ikisinide canım kadar seviyorum tabi ama kızım bi yana dünya bi yana:)Güldümmilleti geriyor benim çocuğun cinsiyeti evet :)
sız hangı ulkede yasıyorsunuz ısınız ne yasınız kaç ????benim işim bu hanımefendi, sizi temin ederim ki cinsiyetciligin ta kendisi ne yazık ki. ayrıca dediklerimi nasıl anlamak istiyorsanız oyle anlamıssınız, evlenince aileyi silmek gerekmez fakat öncelikler degisir. bu dengeyi oturtabilmeyi beklemiyorum zaten, türkiyenin daha en az bir 100 200 yılı var bunu becerebilmek icin.
ayrıca ben sadece sanal bir insanım, bu platformda bile bir elestiriye bu kadar tahammul edemiyorsanız ve böyle ünlemler kullanıyorsanız size sadece acırım, gercek hayatta cok daha yıpratıyorsunuz kendinizi belli ki. sakin olun, elestiriyi kabul edebilmek bir erdemdir :)
kızı olan biri olarak diyorum ki birinin kızı yoksa bir çok şey eksik kalacaktır
sız hangı ulkede yasıyorsunuz ısınız ne yasınız kaç ????
işim bu demişinız de ????
asıl cınsıyetcılık erkek cocuga onem verıp kız cocugu asağılamaktır..
bence asıl tahammulsuz olan sızsınız cunku ben fıkırlerımı savunuyorum ve emınım kı sızınde farklı bır yasantınız yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?