Erkek kız çocuk ayrımı ?

Aaa... Bizim ailedede kız yok anam oğlandan bikmislar artik.. Ablam bna bak dogurcaksan kız doğur biktim artik ç.k görmekten diyo kız çocuk gibisi yok inşallah güzeller güzeli bir kızım olur... Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin insallah küçük prensesinizi...

kiz annelerinde fazla bir hassasiyet var aslinda.her laftan bir anlam cikarmaya calisiyorlar.kotu anlamda soylemiyorum yanlis amlamasin kimse.biz ataerkil toplum cocuklari hep erkek sahanesi altinda psikolojik olarak ezildigimiz ve bilincaltina erkek ustte kadin aciiiiiz olarak yerlestirilfigi icin kimse bir sey demesede kiz annelerinde(oglu olmayanlarda)hep bir alinganliv ve buna karsi bir ataklik var

Kız çocuğu rahmettir kim ne derse desin bosver sen. .

Aman salla gitsin gül geç :) malesefki böyle cahil zihniyetler hala var

2 yaşında bir kızım var hamileyken bende hiç tanımadığım çarşı pazarda gördüğüm teyzelerden aynı şeyi duydum kız deyince olsun ikinciye erkek olur safsataları biz eşimle kız istiyorduk zaten Allah gönlümüze göre nasip etti diyordum kayınvalidemler kızım olacağında ne çok sevinmişlerdi sülalede kız çocuğu yoktu çünkü, hem evladın kızı erkeği olmaz insanlar bir evladımız olsun diye onca zahmetli tedaviler görüyorlar

Kız çocuğunu öveceğim diye erkek çocuğunu yermek nedir yahu? ne farkı kalıyor konu sahibinin bahsettiği insanlardan? kız evlat öz evlatmış, yok rahmetmiş bilmem ne.

Oğlum da var kızım da. oğlanı doğurunca başım göğe erip mertebe atlamadığım gibi kızım doğunca da kız çocuğu başkaymış demedim. Allah evladın hayırlısını versin.

Hamileyim bebisim gostermiyo cinsiyetini ama inşaallah hayırlı sağlıklı bi kızım olsun o kadar istiyorum ve istiyoruz ki tabi erkek olursada hiç bişey fark etmez sonuçta ne kızım var ne oğlum evlat candir cinsiyet ne fark eder ama kız elbisesi Tokası herseyi daha şirin erkekler için o kadar secenek yok bence Sevin kız bebek evin bereketidir

evet cinsiyetçi feministtim
yapılan haksızlıklara karşı siz tarafsız düşünebiliyorsanız tebrik ederim

Gayette tarafsız düşünülebilinir. Tarafsız olmuyorsan eşitlikten de bahsedemezsin. Savunduğun şeyin amazon kabilelerinin zihniyetinden farkı kalmaz. Sen kızı olmayan çok şey kaçırır onlar benim prensesim diyorsun ya, benim de oğlum var, mesela oğlu olmayan çok şey kaçırır, oğlum benim paşam desem, ataerkil analarından biri olur çıkarım di mi? Al sana çifte standart.

Doğru bulmuyorum cinsiyetçi yaklaşımları, Allah evladın hayırlısını nasip etsin, gerisi fasa fiso. İnsan olan anne olan kızını da oğlunu da aynı eşitlikte sever zaten.

Son düzenleme:
Benim oğlum var. Bana da 2. De kızı bul yoksa sana bakan olmaz, erkek çocuk vefasız olur diyorlar mesela. Hem de baya kişi

Benim oğlum var. Bana da 2. De kızı bul yoksa sana bakan olmaz, erkek çocuk vefasız olur diyorlar mesela. Hem de baya kişi
Çok bilmiş zevzekler onlar. öyle erkekler biliyorum ki anne babalarını kimseye muhtaç etmiyorlar. biri de benim eşim. 8 ay yatalak yattı kayınpederim altından bile aldı eşim kimselere bırakmadı.

Bir arkadaşımın eşinin babası da hem alzamier hem de kanser. her sabah uyanır babasına gider yedirir içirir giydirir bütün bakımını yapar. babam yemek yediğinde ben doyuyorum diyor adam.

Yine aynı noktaya çıktı mevzu Allah hayırlı evlat versin. oğullarımız da hayırlı evlat olsunlar. zaten bize bakmaları için doğurmadık. sevsin saysınlar yeter.

Allah oğlunu sana bağışlasın :)

Böyle insanlara "Ne kadar cahilsin, keşke ölsen" bakışı arıyorum.

Ellerinden gelse oğluşlarının pipilerini çerçeveletip asacaklar.

Hep bir kız çocuğum olsun isterdim, Allah erkek nasip etti.
Kız olsaydı ikinci çocuk düşünmezdim ama şimdi oğluma bir kardeş istiyorum.
Bunun sebebi cinsiyet ayrımcılığı değil, kendime arkadaş aramam.
Oğlumun ileride başının tacı bir karısı olacak ve inşallah bana verdiği kadar kıymet verecek.
Benimle kahve içmeye gelecek, alışverişe çıkacak değil ya hanımıyla yapsın ne yapıyorsa!
Bir kızım olsa arada dertleşsek, kocalarımızdan dem vursak diye hayal ederim.
Allah sağlık versin hepimizin evlatlarına, gerisini kaale almayın.

tarafsız düşünebilmek için adil bir dünya gereklidir
adalet sistemi gelenekler toplum kuralları eğer cinsiyetçilik yapıyorsa adaletsizliğe uğrayan hep bir tarafsa kendi cinsine yapılan hakkareti hak görüyorsa cinsiyetçilik yapmamak bana göre değil
eğer birgün adil bir dünya görmek nasip olursa ikincisi erkek olur merak etme zihniyeti değişirse benim cinsiyetçilik yapmak gibi bir şansım dahi olmayacak dimi
insanı insan olduğu için severim eğer ki işin içine cinsiyet girerse kadınların yanındayım

Bizim sulalede kız cocuk daha kıymetli.Erkek evlendikten sonra aileden uzaklasiyor diye dusundukleri icin kızı olmayana uzuluyorlar :)

Adil bir dünya içinde tarafsiz eşitlikçi bir düşünce yapisi gerekir. Kadinlar yine kadinlarin yetiştirdiği zihniyet yüzünden eziliyor. Konu sahibine bu tarz söylemlerde bulunan yine kadınlar.

2 oğlum var hamileyken hiç illa oğlum veya kızım olsun diye dua etmedim sağlıklı ve hayırlı olsun dedim çünkü. Tedaviyle oldu ilk oğlum hiç önemli değil kafana takma bence rabbim mucize göndermiş sana sadece sukret o cahillerede aldırış etme

Ben de bu aralar tam tersi kızı olmayanlara karşı böyle tutumlar görmeye başladım,hatta iki oğlu olan bir arkadaşımın kayınvalidesi kendisine 'herkese kız çocuğu nasip olmaz ancak sevilen kullara' gibi bişeyler demiş,cehalet diz boyu. Emin ol oğlun olsaydı yine söylenecek birşeyler bulurlardı. Cinsiyet ayrımcılığı yapanlar milletin çocuklarına takılacağına önce bi kendi evlatlarından hayır görecekler mi onu düşünsünler.

Adil bir dünya içinde tarafsiz eşitlikçi bir düşünce yapisi gerekir. Kadinlar yine kadinlarin yetiştirdiği zihniyet yüzünden eziliyor. Konu sahibine bu tarz söylemlerde bulunan yine kadınlar.
adil ve tarafsız bir dünya hayali kuruyoruz ama şuan mümkün değil
bazı durumların bazılarına şarttı var (bazı konular yasak olduğu için tam açamıyorum)
ve hergeçengün daha güçlü kadın hakları savunucularına ihtiyaç artmakta
kadınların yetiştirdiği zihniyet! yok öyle birşey kadına bir şekilde dayatılan zihniyetin yarattığı sakat düşüncenin devamlılığı daha doğru olur

Ay bunuda anlamıyorum hiç. Ulan kendin kadınsın??? Madem bu kadar meraklısın "erkek" cinsine, git ameliyat ol, oturur bütün gün bakarsın. Allah hiçbir hencinsimi "erkek doğurdum,erkek çok kıymetli,erkeğim var,erkek erkek erkek" durumuna düşürmesin. Sanırsın kraliyet ailesine veliaht veriyo... Hasbam ya! Ay nasıl sinirlendim gece gece! Valla Rabbim evladında hayırlısını versin...

Bu çok abuk subuk bi zihniyet sinir

oluyorm bu ayrimci bakış açısina

benim bebegim erkek ama banada

aksine bi erkek olsunda blaaa blaaa

blaaa şeyler söylenmesi çildırtiyo beni

ne kadar sıg düşünüyorlar ki bunu

soyleyende ana söyleyeni doğuranda

ana....kadinsin sen yapma bunu bari,

ya Allah sana hiç vermese şükrette otur yerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…