- 19 Eylül 2013
- 2.166
- 1.823
- 373
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Kız çocuğu rahmettir kim ne derse desin bosver sen. .Hamileyim , Allah nasip ederse bir kızım olacak inşallah. Bebeğin cinsiyetini soruyorlar kiz diyorum "hii , hayırlısı. " veya "üzülme öteki erkek olur " veya da "biz erkek için ugrastik tuttu " diyorlar. Anlamıyorum.Allah öyle nasip etmiş. Kader bu. Hatta ve hatta oğlu olacağı için , herkesin kendisini kiskandigini düşünen hamile bir arkadaşım var. Açık açık söylüyor da benim oğlum olacak kızı olanlar beni kıskanıyo diye. İnstagrama bile yazmış her yere oğlan anası diye :) Onun gibi oğlan doğurdum havalarında olanlar da. Anlamıyorum şimdi ben şanssız miyim ? Oğlu olanlar çok mu şanslı ? Nedir bu bakış açısı ? O benim bebeğim , kanatsız meleğim. . Kız veya erkek ne fark eder.. gülüp geçiyorum ama bu zihniyet yordu beni ya..
evet cinsiyetçi feministtim
yapılan haksızlıklara karşı siz tarafsız düşünebiliyorsanız tebrik ederim
Çok bilmiş zevzekler onlar. öyle erkekler biliyorum ki anne babalarını kimseye muhtaç etmiyorlar. biri de benim eşim. 8 ay yatalak yattı kayınpederim altından bile aldı eşim kimselere bırakmadı.Benim oğlum var. Bana da 2. De kızı bul yoksa sana bakan olmaz, erkek çocuk vefasız olur diyorlar mesela. Hem de baya kişi
tarafsız düşünebilmek için adil bir dünya gereklidirGayette tarafsız düşünülebilinir. Tarafsız olmuyorsan eşitlikten de bahsedemezsin. Savunduğun şeyin amazon kabilelerinin zihniyetinden farkı kalmaz. Sen kızı olmayan çok şey kaçırır onlar benim prensesim diyorsun ya, benim de oğlum var, mesela oğlu olmayan çok şey kaçırır, oğlum benim paşam desem, ataerkil analarından biri olur çıkarım di mi? Al sana çifte standart.
Doğru bulmuyorum cinsiyetçi yaklaşımları, Allah evladın hayırlısını nasip etsin, gerisi fasa fiso. İnsan olan anne olan kızını da oğlunu da aynı eşitlikte sever zaten.
tarafsız düşünebilmek için adil bir dünya gereklidir
adalet sistemi gelenekler toplum kuralları eğer cinsiyetçilik yapıyorsa adaletsizliğe uğrayan hep bir tarafsa kendi cinsine yapılan hakkareti hak görüyorsa cinsiyetçilik yapmamak bana göre değil
eğer birgün adil bir dünya görmek nasip olursa ikincisi erkek olur merak etme zihniyeti değişirse benim cinsiyetçilik yapmak gibi bir şansım dahi olmayacak dimi
insanı insan olduğu için severim eğer ki işin içine cinsiyet girerse kadınların yanındayım
adil ve tarafsız bir dünya hayali kuruyoruz ama şuan mümkün değilAdil bir dünya içinde tarafsiz eşitlikçi bir düşünce yapisi gerekir. Kadinlar yine kadinlarin yetiştirdiği zihniyet yüzünden eziliyor. Konu sahibine bu tarz söylemlerde bulunan yine kadınlar.
Bu çok abuk subuk bi zihniyet sinirHamileyim , Allah nasip ederse bir kızım olacak inşallah. Bebeğin cinsiyetini soruyorlar kiz diyorum "hii , hayırlısı. " veya "üzülme öteki erkek olur " veya da "biz erkek için ugrastik tuttu " diyorlar. Anlamıyorum.Allah öyle nasip etmiş. Kader bu. Hatta ve hatta oğlu olacağı için , herkesin kendisini kiskandigini düşünen hamile bir arkadaşım var. Açık açık söylüyor da benim oğlum olacak kızı olanlar beni kıskanıyo diye. İnstagrama bile yazmış her yere oğlan anası diye :) Onun gibi oğlan doğurdum havalarında olanlar da. Anlamıyorum şimdi ben şanssız miyim ? Oğlu olanlar çok mu şanslı ? Nedir bu bakış açısı ? O benim bebeğim , kanatsız meleğim. . Kız veya erkek ne fark eder.. gülüp geçiyorum ama bu zihniyet yordu beni ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?