Erkek kız çocuk ayrımı ?

Ayyyy bana doktor erkek dediğinde emin misin tekrar bak belki kız'dır kordondur gördüğünüz dedim. Hayır dedi. Tabiki sağlıklı olması önceliktir. İlk çocuğum bu arada hala kız kıyafetleri felan bakıyorum kısmet. Hala kız gibi hissediyorum acaba Doğumda kız çıkar felan iyi bir evlat olsun da kız erkek farketmez. Takmayın herkes farklı işte. Ne mutlu size kızınız olacak inşallah tebrikler

Oncelikle tebrik ederim.

Hayir, sizde hiçbir problem yok. Problem. iki yuzlu ahlak anlayisi olan bu toplumda. O her yere gerine gerine "oglan anasi" yazan arkadaşınıza da cok üzüldüm, ovunecek baska hiçbir meziyeti yoktu demek. Ve gidisata bakilirsa, o kadin, cocugunu sirf erkeklere ozgu cinsel organa sahip oldugu icin dunyanin onun etrafinda olduğunu dusundurecek sekilde berbat yetistirecek. Boyle hemcinslerimden nefret ediyorum.

Siz 21. Yyda hala boyle Ortacag kafasinda, kultur seviyesi düşük, kalitesiz insanlarla fazla muhatap olmayin derim.

Bende cinsiyet öğrenmeden önce herkes hadi inşallah oğlandır falan dedi bende ne alaka ya biz kız istiyoruz diyodum o zamanlar inadına yani cinsiyet umurum değildi sağlıklı doğsun yeter ki modundaydım ve minik bi kızım oldu iyi ki de kızım var şimdi bana bunu diyen oğlan anaları imrenerek bakıyor kızıma.

Yakın arkadasım, bebek istiyor. 'Ya erkek olursa' diye vazgeçiyor. Bizim mantığımız 'kız evlat olsun, çamurdan olsun'

Evlendim anneme düşkünlüğüm arttı. Zaten çok yakınız, iyi ki uzağa gitmemişim. Onun kokusunu duymazsam ne yapardım bilmiyorum. Her gün her gün görmezsem yapamam. Ama bu erkek evlat ve anneleri için böyle olmuyor.

Ya bi arkadaşımın arkadaşı sırf bebekleri kız olucak diye gebeliği sonlandirip bide bununla avunmuslardi bundan daha kötü ne olabilir

Nerede yaşıyorsunuz? Bulunduğunuz yöreyle de çok alakalı böyle şeyler. Takmayacaksın, saglıklı bir evladın olsun da.

Allah nasip ederse doktorlar şimdilik benim bebeğimi kıza benzettiler. (3.Boyutlu ultrasonda bazı kız denilen bebekelerin erkek olduğu anlaşılıyor tanıdığım iki kişinin başına geldi )
Eşim diyorki sen derdine yan kızım beni daha çok sevecek. Kızlar babayı daha çok sevecek.

adil dünya kendiliğinden oluşmaz içinde yaşayan insanlar,kadınlar ve erkekler ne kadar adilse dünyada o kadar adil olur.

ataerkil zihniyeti yıkmak istiyorsanız bunu sığ feminist bakış açısı ile yapamazsınız.yanlış anlamayın sizin bakış açımıza sığ demiyorum baskıcı bir feminizm var ona bu lafım.kadını üstün görmekle başlıyoruz zaten yanlışlara.önemli olan bir cinsin diğerine üstünlüğü değil eşitliği olmalı.

zaten kız evlat öze evlat,kızlar rahmettir,tek kızı olan arafta kalır iki kızı oaln cennete gider lafları da erkek egemen bir toplumda kızları yüceltmek bakın kızlar da bu dünyaya ait onları sevin yakmayın diri diri gömmeyin demek için söylenmiş sözlerdir.

bu sözleri şu anda kullanmak hele de bunu kadınların kullanmaya devam etmesi biz hala ikinci sınıf vatandaş olarak görülüyoruz lütfen bizi önemseyin mesajı vermektir.önemli olan bu mesajları vermek değil,tavırlarla erkeklere karşı kocamdır yapar eder dememekle dik durmakla dayak yiyen hemcinsine ne yaptın da dövdü mesajları vermemekle elinde mesleği olduğu halde evimde oturayım diye düşünmemekle toplum hayatına karışmakla aklı başında merhametli eşitlikçi çocuklar yetiştirmekle biz kadınlığı yüceltiriz bizde varız deriz eşitliği sağlarız.

aklı başında kadınlar kız-erkek çocuk eşittir sevgileri aynıdır demeli.

bir kızım var şükür ki var ama ilerde bir kızm daha olursa niye oğlum olmadı diye asla üzülmem ya da bir oğlum olursa kız evlat öz evlat ben kızıma yapışayım bırakmayayım gibi cahilce yaklaşımlara girmem.

Kızda bir oğlanda sağlıklı sıhhatli ahlaklı olsun yeter ki.
İkisi benim canım ben doğuruyorum. Bedenimin içinde büyüyor.
Derdini tasasını çeken başkası .
Kime kız olacak diye üzülür kimi oğlu olacak diye.
İnsanlar niye böyle art niyetli anlayamıyorum.
Karakteri önemli cinsiyeti değil çocukların.

kizi erkegi yok bunun evlat evlattir daha cok az sevmekde degil saglikli olsun benim 3 kizim var bende ailede kardeslerimin arasinda numuneligim bize daha deger veriyorlar ama ne yalan soyliyim erkek evlatlarim olsaydi kiz icin yanip tutusurdum

yalnız kaş yapayım derken hepiniz göz çıkarmışsınız evlatları kendinize baktırmak için mi doğuruyorsunuz benim çevremde de kızların bakmadığı hatta evinden attığı ve oğlu ve gelini tarafından sahip çıkılan bir sürü insan var.anne baba cocuklarını kendisine bakması karşılığında büyütmez bence gerçek anne baba nın zaten böyle bir beklentisi olmaz.

üniversitede bir hocamız anneler neden kız çocuk diye tutturur biliyor musunuz diye bir soru sormuştu.

çünkü bilirler ki oğul demek gelin demek gelin de sana bakma garantisi olmayan bir kişi demek ama kız evlat demek sana bakma garantili birini dünyaya getirmenin mutluluğu demek demişti.yani garanti belgesiyle doğan bir çocuğu elbette herkes ister özellikle de gelininin eline düşmekten korkan kadınlar demişti.

bilmiyorum hala düşünürüm haklı mı değil mi diye?

Geçen gün doktora kontrole gittiğimde kadının iki kızı vardı yanında cinsiyetini sordum üzülerek kız dedi kocası da yanındaydı, ben de açtım apzımı kız çocuğu şöyle iyidir artık kız isteniyo falan diye kadının mutlu olduğunu hissettim kendi kendime mutlu oldum. Benim de kızım olacak ve kocam kız istedi, kayınvalidem duyunca cinsiyetini sevinçten çığlık attı velhasıl kocam tarafı kız istiyodu, benim gönlümde erkek vardı. Kocama soyadımız devam etsin bi de oğlumuz olsun dedim bi kere ben öldükten sonra napıyım soyadımı kız çocuğu iyidir vs diyo. İşyerindekiler biz kız istedik ama erkek oldu diyolar ki babam bile yılların maçosu ne varsa kızda var diyo artık :) Bence çevrenle alakalı kız çocuğu kendini sevdirir hem kız erkek ne fark eder sağlıklı olsun, ahlaklı bi çocuk yetiştir, kendi ayaklarının üzerinde durabilsin yeter bence.

Boyle tipleri gordukce kizim icin uzuluyorum. Insallah boyle bi annenin dogurdugu cocugu es diye secmez kendine..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…